کاظم غریبآبادی، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اعلام کرد که جمهوری اسلامی فعالیت تحقیق و توسعه برای طراحی نوع ارتقاءیافته سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را آغاز کرده است.
غریبآبادی گفت مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه ۲۴ دی با انتشار گزارشی این موضوع را به اطلاع کشورهای عضو رساند.
او خبر داد بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز سه روز قبل، از کارخانه تولید صفحه سوخت بازدید کردند.
به گفته غریبآبادی، این فعالیت در سه مرحله انجام میشود و در مرحله اول آن، اورانیوم فلزی با استفاده از اورانیوم طبیعی تولید میشود.
او توضیح نداد این اقدام ایران در چارچوب برجام انجام شده یا بخشی از کاهش تعهدات جمهوری اسلامی است.
تدارک سوخت هستهای برای رآکتور تحقیقاتی تهران یکی از معافیتهای آمریکا برای همکاری با برنامه اتمی ایران بود که امسال تمدید نشد.
وزارت آموزش و پرورش وجود ۴ هزار مدرسه کانکسی در ایران را تایید کرد
مهرالله رخشانیمهر، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس ایران، وجود چهار هزار مدرسه کانکسی در کشور را تایید کرد.
رخشانیمهر روز دوشنبه در گفتوگو با ایسنا با اعلام این که «بساط مدارس خشتی و گلی» در ایران «برچیده شده» گفت: «در رویکرد جدید سعی میکنیم تا نسبت به جایگزینی مدارس ایمن به جای مدارس کانکسی اقدامات و برنامهریزیها را انجام دهیم.»
وجود چهار هزار مدرسه کانکسی در ایران در حالی است که این سازهها از امنیت لازم برخوردار نیستند.
بر اثر اصابت صاعقه به مدرسه کانکسی روستای کنگرستان، از توابع دزفول، که روز دوشنبه ۲۹ دیماه روی داد سه معلم و سه نوجوان از اهالی روستا دچار سوختگی شدند.
رخشانیمهر همچنین به ایسنا گفت: «در سالهای گذشته استخر و سالنهای ورزشی با تامین منابع استانی در سطح کشور شروع شده که همچنان برخی از این پروژهها نیمه تمام به حال خود رها شده است.»
به گفته این مقام وزارت آموزش و پرورش، این پروژهها باید از محل منابع استانی تکمیل و به بهرهبرداری برسد، زیرا «سازمان نوسازی مدارس ردیف اعتباری در این حوزه ندارد.»
انتقاد پکن از حضور ناوگروه آمریکا در دریای جنوبی چین
وزارت خارجه چین ورود ناوگروه هواپیمابر آمریکا به آبراه مورد مناقشه در دریای جنوبی چین را «قدرتنمایی» آمریکا خواند و گفت چنین اقدامی برای صلح مفید نیست.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه گفت: «آمریکا به طور مرتب هواپیماها و ناوها را به دریای جنوبی چین برای قدرتنمایی اعزام میکند. این برای صلح و ثبات در منطقه سازنده نیست.»
چند روز پس از آغاز به کار جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا، ارتش ایالات متحده اعلام کرد گروهی از ناوهای هواپیمابر به رهبری ناو هواپیمابر یواساس تئودور روزولت روز شنبه برای تامین «آزادی دریاها» وارد این آبراه شده است.
دریای جنوبی چین منطقهای راهبردی است که سالانه از طریق آن میلیاردها دلار تبادل اقتصادی صورت میگیرد. اما این دریا از مدتها پیش میان پکن و واشینگتن مورد مناقشه بوده است.
چین از این که ناوهای آمریکایی به جزایر تحت اشغال چین در دریای جنوبی چین نزدیک میشود معترض است. این در حالی است که کشورهای ویتنام، مالزی، فیلیپین، برونئی و تایوان نیز ادعاهایی درباره حاکمیت این جزایر دارند.
کایلی مورگیلبرت خواستار حمایت از زندانیان «بیگناه» در ایران شد
کایلی مورگیلبرت، محقق بریتانیایی-استرالیایی که دو ماه قبل و پس از دو سال زندان در ایران آزاد شده بود، خواستار حمایت از زندانیان «بیگناه» در زندانهای ایران شد.
مورگیلبرت روز دوشنبه ششم بهمنماه در صفحه توییترش نوشت: «دقیقا دو ماه پیش، این زمان در فرودگاه مهرآباد تهران سوار هواپیما شدم. من هرگز نمیتوانم دو سالی را که از من دزدیده شده به دست بیاورم، اما با قدرت، مثبت و قدردانی مجدد از آنچه که مدتهاست برای خود مسلم میدانم، عدالت و آزادی، به آینده نگاه میکنم.»
او ضمن قدردانی از حمایتهای صورت گرفته از خود در دوران زندان، خواستار حمایت از زندانیان «بیگناه» و «بیشمار» در زندانهای ایران شد.
این محقق استرالیایی-بریتانیایی در همین زمینه به نام برخی زندانیان دوتابعیتی از جمله فریبا عادلخواه، نازنین زاغری، مسعود مصاحب، انوشه آشوری، ارس امیری، احمدرضا جلالی، کامران قادری، ناهید تقوی، سیامک و باقر نمازی و «بسیاری ایرانیان گمنام» اشاره کرد.
آزادی مورگیلبرت در آذرماه طی معاوضه با سه زندانی ایران که به جرم تلاش برای ترور یک دیپلمات اسرائیلی در تایلند زندانی بودند، اتفاق افتاد.
او استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا است که در پاییز سال ۱۳۹۷ در ایران بازداشت شد. مورگیلبرت به اتهام «جاسوسی» به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود.
ترکیه ۶/۵ میلیون دوز دیگر واکسن کرونای سینوواک دریافت کرد
ترکیه در ادامه اجرای برنامه واکسیناسیون عمومی کرونا، شش میلیون و ۵۰۰ هزار دوز دیگر واکسن «سینوواک» چین را دریافت کرد.
شبکه دولتی «تیآرتی خبر» روز دوشنبه ششم بهمنماه گزارش داد آخرین محموله از مجموع ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونای ساخت چین، با پرواز خطوط هوایی ترکیه از پکن وارد استانبول شد.
پیشتر سه میلیون دوز از این واکسن وارد ترکیه شده بود. بر اساس اعلام وزارت بهداشت این کشور، تاکنون یک میلیون و ۲۴۵ هزار نفر از شهروندان این واکسن را تزریق کردهاند که بیشتر آنها اعضای کادر درمان و افراد مسن هستند.
با آغاز واکسیناسیون، طی دو روز حدود ۶۰۰ هزار نفر واکسینه شدند، اما با ادامه تزریق به افراد مسن پس از کادر درمان سرعت واکسیناسیون کاهش یافت.
ترکیه برنامه واکسیناسیون عمومی کرونا را در دیماه پس از آن آغاز کرد که رجب طیب اردوغان، رییسجمهور این کشور، به صورت زنده و تلویزیونی این واکسن را تزریق کرده بود.
ترکیه تاکنون دستکم دو میلیون و ۴۰۰ هزار مبتلا و بیش از ۲۵ هزار مورد مرگ ناشی از کرونا گزارش کرده است. افزایش موارد ابتلا در ماههای اخیر موجب شد دولت از ماه میلادی دسامبر محدودیتهای آخر هفته را اعمال کند.
موارد ابتلای روزانه به ویروس که در اوایل ماه دسامبر ۳۳ هزار نفر بود، اکنون به روزانه شش هزار نفر کاهش یافته است.
پدر رضا گلپور در نامه به ابراهیم رییسی: تکلیف فرزندم را مشخص نکنید،دیگر دست روی دست نخواهم گذاشت
سلمان گلپور، پدر رضا گلپور، نویسنده نزدیک به طیفهایی از جمهوری اسلامی که پیشتر صادق لاریجانی، حسینطائب رییس سازمان اطلاعات سپاه و محمدی گلپایگانی رییس دفتر علی خامنهای را به فساد متهم کرده بود، در نامهای به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه، خواهان آزادی فوری او شد و گفت: دیگر دست روی دست نخواهم گذاشت .
پدر رضا گلپور در نامه خود به ابراهیم رییسی، از انتقال فرزندش بعد از بیست روز انفرادی به زندان رجاییشهر خبر داد و نوشت که اگر تکلیف فرزندم را در شرایط وحشتناک زندان رجایی شهر که در آن توسط داعشیها تهدید میشود، مشخص نکنید دست روی دست نخواهم گذاشت تا مفسدانی که به خون پسرم تشنه هستند، هر بلایی میخواهند سرش بیاوردند.
سلمان گلپور در این نامه تاکید کرد که در این شرایط من دیگر از هیچ اقدامی، تاکید میکنم هیچ اقدامی برای نجات پسرم دریغ نخواهم کرد و هر آنچه از دست و زبان خودم و خانوادهام و خویشان و آشنایانم بر میآید را انجام خواهم داد و دوست و دشمن را نخواهم شناخت.
پدر رضا گلپور افزود که جان ناقابلمان را برای آزادی فرزند بسیجی بیگناهم کف دست میگیرم و آنچه دوست ندارم و نباید اتفاق بیافتند را رقم خواهم زد.
سلمان گلپور همچنین در نامه خود به ابراهیم رییسی، نوشت که « قاسم سلیمانی، چند بار برای آزادی فرزندم نامه نوشت و او را فرزند انقلاب اسلامی خواند ولی پسرم در زندان جمهوری اسلامی از سوی داعش تهدید میشود و مورد ضرب و شتم قرار میگیرد.»
رضا گلپور، نویسنده کتاب «شنود اشباح» درباره سازمان مجاهدین انقلاب در دهه هشتاد است.از او به عنوان نویسندهای نزدیک به نهادهای جمهوری اسلامی نام برده میشد اما در بهمنماه سال ۹۵ بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین منتقل شد.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی در مرداد ماه سال ۹۶ گلپور را به اتهاماتی چون «جاسوسی برای دولت متخاصم، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و نگهداری فشنگ جنگی، به ۲۸ سال و ۶ ماه زندان محکوم کرد.
احمد زرگر رییس شعبه ۳۶ دادگاه تجدید او را از اتهام جاسوسی تبرئه و به اتهام همکاری با دولت اسرائیل محاکمه و به ۱۵ سال زندان به عنوان اشد مجازات محکوم کرد.
گلپور همچنین در یک پرونده دیگر نیز به اتهام تبلیغ علیه نظام و سیاه نمایی به یک سال و ده روز زندان محکوم شده است.
وزارت آموزش و پرورش مجوز اجاره مدارس در ساعات غیر رسمی را صادر کرد
معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با ابلاغ قانون تنظیم برخی مقررات مالی این وزارتخانه، مجوز فروش املاک مازاد و همچنین مجوز «اجاره مدارس در ساعات غیر رسمی» را صادر کرد.
براساس ماده ۲ این قانون وزارت آموزش و پرورش بخشهای مازاد املاک واقع در مناطق تجاری و همچنین املاک مازاد خود را با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی از طریق فروش یا اجاره واگذار میکند.
بنابر این ابلاغیه، همچنین واحدهای آموزشی و مدارس میتوانند در ساعات خارج از فعالیت رسمی آموزشگاه، با تایید اداره آموزش و پرورش منطقه یا ناحیه و با رعایت ملاحظات آموزشی و تربیتی نسبت به «اجاره فضای آموزشی» خود به بخشهای خصوصی و تعاونی جهت انجام فعالیتهای آموزشی و فرهنگی اقدام کنند.
قانون «تنظیم برخی از مقررات مالی، اداری و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش» به عنوان «طرح» و با امضای چند تن از نمایندگان به مجلس شورای اسلامی ارائه شده بود و پس از تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه ۱۱ آذر۹۹ به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است.
بازگشت آمریکا به میدان مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی
ایالات متحده به طور رسمی فعالیت خود را در رابطه با مبارزه جهانی علیه تغییرات آب و هوایی از روز دوشنبه با حضور جان کری، نماینده ویژه رییسجمهوری آمریکا از سر میگیرد.
کمتر از یک هفته پس از بازگشت ایالات متحده به پیمان اقلیمی پاریس، جان کری، روز دوشنبه رسما برای مبارزه جهانی علیه تغییرات اقلیمی در «اجلاس سازگاری اقلیمی» شرکت میکند.
این اجلاس که به صورت مجازی برگزار میشود با حضور دیگر رهبرانی چون هان ژنگ، معاون نخستوزیر چین، آنگلا مرکل، نخست وزیر آلمان ، امانوئل مکرون رییسجمهوری فرانسه و بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس آغاز به کار میکند.
هدف نشست سازگاری اقلیمی به میزبانی هلند که به شکل مجازی برگزار میشود، یافتن راهکارهای عملی برای مقابله با تغییرات اقلیمی تا سال ۲۰۳۰ اعلام شده است.
پیش از این نشست، سه هزار دانشمند از سرتاسر جهان نیز از رهبران کشورهای مختلف خواسته بودند تا برای مقابله با پیامدهای گرمایش جهانی، از مردم بهتر محافظت کنند.
استرالیا استفاده از واکسن کرونای شرکت فایزر را تایید کرد
سازمان تنظیم مقررات دارویی استرالیا استفاده از واکسن کرونای شرکت فایزر را تایید کرد. این سازمان روز دوشنبه اعلام کرد واکسن فایزر استانداردهای ایمنی بالا، کیفیت و کارایی را دارد و به همین دلیل برای ایجاد ایمنی فعال در برابر کووید-۱۹ در افراد بالای ۱۶ سال مورد تایید قرار گرفته است.
اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا گفت که تایید این واکسن گامی مهم در مبارزه با ویروس کرونا محسوب میشود. او افزود: «اولویت ما همیشه این بوده که از سلامت و جان شهروندانمان محافظت کنیم. تایید واکسن فایزر، اقدامی مهم برای جامعه ما به ویژه برای افراد آسیبپذیر است.»
رسانههای استرالیا نیز اعلام کردند که انتقال اولین دوزهای واکسن کرونای ساخت شرکت فایزر برای واکسیناسیون در این کشور از اواخر فوریه آغاز خواهد شد.
همزمان بیانیه دفتر نخست وزیر استرالیا اعلام کرده است که اگر تاخیر در حمل و نقل یا تولید این واکسن وجود داشته باشد، ممکن است واکسیناسیون در اوایل ماه مارس، اواسط اسفند ماه، اجرا شود.
رییسجمهوری مکزیک به ویروس کرونا مبتلا شد
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رییسجمهوری مکزیک در توییتی اعلام کرده که به ویروس کرونا مبتلا شده است.
رییسجمهوری مکزیک همچنین گفت که علایم ملایمی دارد و در حال حاضر معالجه پزشکی دریافت میکند.
اوبرادور میگوید خوشبین است که بر این ویروس غلبه خواهد کرد.
رییسجمهوری مکزیک در حالی مبتلا به ویروس کرونا شده است که پیشتر، اهمیت استفاده از ماسک برای پیشگیری از کرونا را زیر سوال برده بود.
لوپز اوبرادور، تابستان گذشته به خبرنگاران گفته بود: «من تنها زمانی ماسک استفاده میکنم که هیچ فسادی در کشورم وجود نداشته باشد. آن موقع من ماسک میزنم و دیگر صحبت نخواهم کرد.»
رییسجمهوری مکزیک همچنین قوانین قرنطینه و استفاده از ماسک را «روشهای دیکتاتوری» توصیف کرده بود.
جو بایدن برای مقابله با کرونا، محدودیتهای مسافرتی به آمریکا را امضا میکند
دو مقام کاخ سفید روز یک شنبه تایید کردند که جو بایدن در نظر دارد برای کاهش انتقال ویروس کرونا، روز دوشنبه محدودیتهای جدید مسافرتی به ایالات متحده را امضا کند.
بر اساس این طرح، ورود شهروندان غیرآمریکایی که اخیرا به آفریقای جنوبی، سفر کردهاند، جایی که یک گونه جهش یافته کرونا در آن شناسایی شده، ممنوع خواهد شد.
انتظار میرود جو بایدن محدودیتهایی را که بخش اعظم سال گذشته برقرار بودند ولی در آخرین روزهای ریاستجمهوری دونالد ترامپ لغو شدند، دوباره برقرار کند. این محدودیتها ورود شهروندان غیرآمریکایی از بریتانیا، ایرلند و کشورهای حوزه شینگن و همچنین برزیل را ممنوع خواهد کرد.
پیشتر دونالد ترامپ اعلام کرده بود که از ۲۶ ژانویه، هفتم بهمن، کلیه شهروندان غیر آمریکایی که در ۱۴ روز گذشت در برزیل، بریتانیا، ایرلند و ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا بودهاند، در صورت منفی بودن آزمایش کرونای خود میتوانند به ایالات متحده سفر کنند.
اما ساعاتی پس از امضای این فرمان بود که سخنگوی جو بایدن، با اقدام دونالد ترامپ برای «منع ورود شهروندان برزیل و کشورهای اروپایی به ایالات متحده» مخالفت کرد.
جن ساکی، در توییتی در واکنش به این خبر نوشت: «با تشدید همهگیری و مشاهده گونههای مسریتر ویروس کرونا، اکنون زمان لغو منع سفرها نیست.»
این در حالی است که بنابر آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، میزان ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۲۵ میلیون نفر گذشته و شمار جانباختگان نیز به بیش از چهارصد و هجده هزار نفر رسیده است.
روسیه: اگر آمریکا آماده مذاکره باشد پوتین متقابلا به آن پاسخ خواهد داد
همزمان با سرکوب اعتراضات شهروندان در شهرهای مختلف روسیه دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد اگر دولت جدید آمریکا آمادگی مذاکره داشته باشد ولادیمیر پوتین به آن پاسخ خواهد داد.
پسکوف روز یکشنبه پنجم بهمنماه در گفتوگویی تلویزیونی در ارتباط با مذاکره با آمریکا گفت: «این گفتوگویی است که در آن البته اختلافات باید به میزان بیشتری مطرح شود. اما در عین حال، گفتوگو امکانی برای یافتن برخی هستههای منطقی است، قسمتهای کوچکی که روابط ما نزدیک میشوند.»
او اضافه کرد: «البته ما در تنظیم گفتوگو روی موفقیت حساب میکنیم.»
این مقام روسیه همچنین در زمینه واکنش پوتین گفت: «اگر دولت فعلی ایالات متحده آمادگی چنین رویکردی داشته باشد، تردیدی ندارم که رییسجمهور ما متقابلا پاسخ خواهد داد.»
خبرگزاری رویترز نوشته یکی از موارد مهمی که باید توسط این دو قدرت هستهای جهان حل و فصل شود، پیمان کنترل تسلیحات است که به عنوان نئواستارت، یا شروع جدید، شناخته میشود.
این پاسخ کرملین به مساله مذاکره در حالی مطرح میشود که از روز شنبه شهرهای مختلف روسیه صحنه تظاهرات و اعتراضات مخالفان پوتین و معترضان به بازداشت الکسی ناوالنی، منتقد برجسته پوتین، و شماری از همراهانش شده است.
رویترز گزارش داده بیش از سه هزار معترض از سوی پلیس بازداشت شدهاند و برای مقابله با اعتراضات از زور استفاده شده است. واشینگتن از مقامات روسی خواست تا معترضان و روزنامهنگاران بازداشت شده در تظاهرات حمایت از ناوالنی را آزاد کنند و همچنین استفاده از «تاکتیکهای خشن» علیه آنها را محکوم کرد.
پوتین یکی از آخرین رهبران در جهان بود که پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پیروزی جو بایدن را به او تبریک گفت.
نگرانی شماری از فعالان سیاسی نسبت به احتمال انتصاب رابرت مالی به عنوان مسئول امور ایران
شماری از فعالان سیاسی و کارشناسان از احتمال انتصاب رابرت مالی به عنوان نماینده امور ایران در وزارت خارجه آمریکا ابراز نگرانی کردند.
این فعالان در نامهای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه پیشنهادی جو بایدن، با اشاره به عملکرد رابرت مالی در دوران باراک اوباما و ارتباط او با نهادهای نزدیک به وزارت خارجه جمهوری اسلامی، از دولت بایدن خواستهاند تا در تصمیم خود تجدید نظر کند.
چند تن از امضاکنندگان این نامه، از جمله نزار زاکا و ژیو وانگ سابقه حبس در زندانهای ایران را دارند و باری روزن نیز یکی از گروگانهای سفارت آمریکا در تهران بود.
امضا کنندگان این نامه همچنین گفتهاند که بدون شک جو بایدن و دستگاه سیاست خارجی او به دنبال دموکراسی و دفاع از حقوق بشر هستند، اما این انتخاب پیام متضادی را نشان میدهد.
احمد باطبی، رویا حکاکیان و کاوه شهروز از دیگر امضاکنندگان این نامه هستند.
امارات گشایش سفارت در تلآویو را تصویب کرد
شورای وزیران امارات متحده عربی تصویب کرد سفارت این کشور در شهر تلآویو اسرائیل افتتاح شود.
صفحه رسمی توییتر دولت این کشور روز یکشنبه پنجم بهمنماه خبر داد با تصویب وزرای امارات متحده عربی قرار است سفارتخانه این کشور در اسرائیل در شهر تلآویو مستقر شود.
این تصمیم در پی آن گرفته میشود که دو کشور در ماه میلادی اوت (پنج ماه پیش) توافق عادیسازی روابط را با میانجیگری دولت دونالد ترامپ امضا کردند.
بر اساس توافق دو کشور، همکاریهای دو جانبه علاوه بر حوزه دیپلماتیک در زمینههای اقتصادی، ورزشی و فرهنگی نیز از جمله ابعاد روابط در آینده خواهد بود.
این دو کشور همچنین قرار است تسهیلات و همکاریهایی را نیز در زمینه سفر شهروندان، توسعه اقتصادی، دفاعی و شرکتهای تجاری گسترش دهند.
واگذاری اختیار واردات واکسن کرونا به هیات امنای ارزی وزارت بهداشت
کیانوش جهانپور، رییس روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، میگوید اختیار واردات واکسن کرونا به هیات امنای ارزی این وزارتخانه واگذار شده است.
به گزارش ایرنا، جهانپور روز یکشنبه گفت در جلسه کمیته ملی واکسن کووید۱۹ در آذرماه، آییننامه ثبت سریع و صدور مجوز واردات اضطراری واکسن کرونا به تایید اعضای کمیته رسید که بر اساس آن، «مرجع تایید نهایی واکسن اعم از خارجی یا تولید داخل» از سوی سازمان غذا و دارو خواهد بود.
در حالی که چندی پیش علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ورود واکسنهای کرونا ساخت آمریکا، بریتانیا و فرانسه به ایران را ممنوع کرد، جهانپور گفت: «برنامه کلی واکسیناسیون علیه کووید۱۹ تغییری نداشته است.»
او گفت: «مطابق برنامه قبلی، مسیرهای خرید مستقیم واکسن تایید شده، خرید از سبد کوواکس و واکسن تولید داخل به ترتیب مسیر تامین واکسن مورد نیاز کشور است.»
این مقام وزارت بهداشت تاکید کرد: «با توجه به وضعیت زمانی محدود عرضه واکسن های خریداری شده، مقرر شده است صرفا در این مورد خاص، بسته بندی اولیه سازنده دربردارنده اطلاعات نوع واکسن، روش و حجم تزریق و هشدارهای اساسی به زبان مندرج مورد تایید باشد و برای لیبلینگ واکسن، مدل ارائه شده توسط مرجع تنظیم مقررات دارویی اروپا مورد تایید است.»
همچنین به گفته او «واکسیناسیون با واکسن موثر و بی خطر خارجی آغاز خواهد شد و با واکسنهای تولید داخل ادامه خواهد یافت.»
کاخ سفید: دولت ترامپ برنامهای برای توزیع واکسن کرونا نداشت
رون کلین، رییس دفتر کارکنان کاخ سفید، میگوید در دولت دونالد ترامپ هیچ برنامهای برای توزیع واکسن کرونا وجود نداشت.
کلین روز یکشنبه پنجم بهمنماه در گفتوگویی با شبکه انبیسی گفت: «روند توزیع واکسن، به ویژه در خارج از خانههای سالمندان و بیمارستانها و به طور کلی در جامعه، در واقع وجود نداشت.»
این اظهارات پس از آغاز به کار دولت جو بایدن صورت میگیرد که مبارزه با ویروس کرونا از جمله اولویتهای اصلی تیم او عنوان شده است.
شیوع این ویروس طی دولت ترامپ منجر به مرگ ۴۰۰ هزار شهروند آمریکا شد؛ با این حال به گفته منتقدان، وعده بایدن برای تزریق صد میلیون واکسن در صد روز نخست دولتش در واقع ادامه روندی است که در اواخر دولت ترامپ جریان داشت.
به گزارش رویترز، دولت بایدن قصد دارد برای ایجاد مراکز واکسیناسیون از اماکن برگزاری کنفرانس، استادیومها و سالنهای بدنسازی استفاده کند و در این زمینه با دولتهای ایالتی و محلی همکاری میکند.
دولت جدید همچنین علاوه بر هزاران کادر درمانی از آژانسهای فدرال، پرسنل پزشکی نظامی و شعبههای داروخانهها، قصد دارد معلمان و کارمندان فروشگاهها را، برای افزایش واکسیناسیون اعزام کند.
برنامه واکسیناسیون عمومی از میزان هدفگذاری دولت ترامپ که ۲۰ میلیون نفر در پایان سال ۲۰۲۰ میلادی بود، بسیار عقبتر است.
رییس کارکنان کاخ سفید درباره این تاخیر میگوید: «ما این عامل را در سرتاسر کشور که میلیون ها دوز در آن توزیع شده مشاهده کردهایم، اما فقط نیمی از آنها داده شده است.»
حوثیها و دولت یمن مذاکرات مربوط به تبادل زندانی را در اردن از سر گرفتند
مذاکرات شبهنظامیان حوثی یمن و دولت این کشور برای تبادل زندانی روز یکشنبه با نظارت سازمان ملل متحد در اردن از سر گرفته شد.
به گزارش رویترز، چهار نماینده حوثیها روز شنبه با هواپیمای سازمان ملل متحد از صنعا به امان منتقل شدند و دولت یمن نیز از اعزام چهار نماینده به پایتخت اردن خبر داد.
رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت هدف از این مذاکرات، آزادی سیصد زندانی از جمله مقامهای بلندپایه نظیر برادر عبدربه منصور هادی، رییس جمهوری یمن، است.
دو طرف حدود دو سال پیش درباره آزادی ۱۵ هزار زندانی توافق کرده بودند و حدود هزار زندانی در سال گذشته آزاد شدند.
این مذاکرات چند روز پس از آن برگزار میشود که آمریکا نام شبهنظامیان حوثی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.
حوثیهای یمن که کنترل صنعا را در دست دارند و از حمایت جمهوری اسلامی برخوردارند از شش سال پیش در جنگ با دولت یمن هستند.
دولت یمن اکنون در عدن مستقر است و از سوی جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته میشود.
موافقت اسرائیل با استقرار سامانه دفاعی گنبد آهنین در کشورهای حاشیه خلیج فارس
روزنامه هاآرتص گزارش داد اسرائیل موافقت کرده آمریکا سامانه دفاعی «گنبد آهنین» را در برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مستقر کند.
بر اساس این گزارش که روز یکشنبه پنجم بهمنماه منتشر شده، یک مقام اسرائیلی به هاآرتص گفته است: «انتظار میرود ایالات متحده به زودی استقرار باتریهای رهگیری موشک دفاع آهنین، که یکی از جواهرات صنعت تسلیحاتی اسرائیل است، را در پایگاههای خود در کشورهای حوزه خلیج فارس آغاز کند.»
به گفته این مقام اسرائیلی، واشینگتن تایید تلآویو را در این زمینه برای استقرار این سامانه در کشورهایی از جمله در خاورمیانه و خاور دور به دست آورده است.
با این حال اشارهای به نام کشورهای میزبان این سیستم نشده است.
این موافقت در پی آن صورت میگیرد که اسرائیل طی ماههای گذشته با میانجیگری دولت دونالد ترامپ در آمریکا توافق عادیسازی روابط دیپلماتیک با کشورهایی از جمله امارات متحده عربی و بحرین در منطقه امضا کرد.
پیشتر در آذرماه موشه پاتل، رییس سازمان دفاع موشکی اسرائیل، به امکان همکاری مشترک با کشورهای عرب که نگرانی مشترکی درباره ایران دارند اشاره کرده بود.
سه هفته پیش، اسرائیل در چارچوب توافق سال میلادی ۲۰۱۹ با آمریکا دومین باتری گنبد آهنین را به این کشور تحویل داد.
تخریب مسجد اهل سنت در ایرانشهر؛ فشار امنیتی به روحانیون برای سکوت معترضان
کمپین فعالان بلوچ گزارش داد در پی تخریب مسجد اهل سنت ایرانشهر در سیستان و بلوچستان، ماموران اطلاعات سپاه پاسداران روحانیون اهل سنت را تحت فشار قرار دادهاند تا در مقابل تجمع اعتراضی به این مساله موضعگیری کنند.
بر اساس این گزارش، روز شنبه چهارم بهمنماه پایه و فونداسیون مسجد جامع اهل سنت که تحت مدیریت مولوی طیب ملازهی است، با حضور ماموران نهادهای امنیتی و انتظامی تخریب شد.
دستور این تخریب پیشتر از سوی شورای تامین و فرمانداری ایرانشهر صادر شده بود.
اکنون این کمپین اشاره کرده فعالان بلوچ فراخوان برپایی تجمع اعتراضی پس از نماز مغرب روز یکشنبه را صادر کردند که اطلاعات سپاه پاسداران برای جلوگیری از آن به روحانیان بلوچ تماس گرفته و ضمن تهدید از آنها خواسته از مردم بخواهند سکوت کنند.
بر اساس این گزارش، ماموران امنیتی از شهردار ایرانشهر نیز خواستهاند که موضوع تخریب مسجد را مربوط به مسائل شهرداری معرفی کند.
کمپین فعالان بلوچ به «اهمیت استراتژیک» زمین این مسجد در مرکز ایرانشهر اشاره کرده و به نقل از یک منبع مطلع نوشته است: «نهادهای امنیتی پس از جلوگیری از ساخت مسجد میخواهند این زمین را برای استفادههای اداری ارگانهای نظامی استفاده کنند.»
فرانسه: وضعیت هستهای کنونی ایران «بسیار خطرناک» است
ژانایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، بار دیگر نسبت به دستیابی احتمالی ایران به سلاح اتمی هشدار داد و شرایط کنونی را «وضعیت بسیار خطرناک» توصیف کرد.
لودریان روز یکشنبه در گفتوگو با رادیو «فرانس انتر» گفت: «دستیابی ایران به سلاح اتمی پیامدهای ژئواستراتژیک چشمگیر خواهد داشت.»
ایران در اعتراض از اردیبهشت ۹۸ تعهدات خود در برجام را در چندین مرحله کنار گذاشته و به تازگی نیز قانونی را به تصویب رساند که خواستار کاهش نظارتهای بینالمللی و افزایش فعالیتهای هستهای است.
وزیر خارجه فرانسه گفت: «باید راه بازگشت به برجام را پیدا کرد. این حرفها خطاب به ایرانیها هم هست.»
او همچنین گفت: «ما در موقعیتی متضاد با آنچه ترامپ میخواست هستیم. ترامپ فشار حداکثری میخواست تا ایران به سلاح اتمی دسترسی نداشته باشد، اما اکنون با فشار حداکثری نتیجه این شده که ایران از دستیابی به سلاح هستهای دور نیست.»
وزیر خارجه فرانسه دو روز پیش نیز از ایران خواسته بود فورا به اجرای کامل توافق هستهای بازگردد.
لودریان شامگاه پنجشنبه در دیدار با عبدالله بن زیاد، وزیر خارجه امارات متحده عربی در پاریس گفت بازگشت ایران به برجام «برای حفظ ثبات منطقه و پرهیز از یک بحران جدی گسترش سلاحهای هستهای» ضروری است.
بیش از پنجاه فعال سیاسی و مدنی خواستار آزادی بازداشتشدگان اخیر در کردستان شدند
بیش از پنجاه فعال سیاسی، مدنی و حقوق بشری با انتشار نامهای خواستار آزادی بازداشتشدگان اخیر در استان کردستان شدند.
در این نامه با اشاره به بازداشت دهها نفر از فعالان مدنی و دانشجویی و زیستمحیطی در شهرهای مختلف کردستان در روزهای اخیر، آمده است: «این بازداشتهای گسترده و نگرانی خانوادههای بازداشتشدگان در کنار فضای به وجود آمده، نگرانیها را دوچندان کرده است.»
امضاکنندگان این نامه تاکید کردهاند: «بسیاری از خانوادههای بازداشتشدگان از محل بازداشت فرزندشان و اینکه به چه اتهامی بازداشت شدهاند، خبری در دست ندارند.»
آنان ضمن اظهار نگرانی از موج بازداشتها در کردستان خواهان «پایان دادن به این فضا و آزادی بازداشتشدگان» شدهاند.
برخی منابع حقوق بشری گزارش دادهاند شمار بازداشتشدگان روزهای اخیر در شهرهای مختلف کردنشین به حدود هفتاد نفر رسیده است.
موج گسترده بازداشت شهروندان کرد از هفته دوم دی ماه آغاز شده و مقامهای قضایی جمهوری اسلامی درباره این بازداشتها و اتهامهای افراد بازداشتشده اظهار نظری نکردهاند.
تعطیلی تنها نانوایی روستای کیارام گلستان؛ مسئولان بین مردم آرد توزیع کردند
در پی تعطیلی تنها واحد نانوایی روستای «کیارام» در استان گلستان، مسئولان شهرستانی با توزیع آرد میان اهالی از آنها خواستند خود اقدام به پخت نان کنند.
پایگاه خبری «گلستان ما» روز یکشنبه پنجم بهمنماه گزارش داد تنها نانوایی روستای کیارام در شهرستان گالیکش تعطیل شده است.
بر اساس این گزارش، مسئولان شهرستان برای «جبران» این مشکل میان روستاییان آرد توزیع کردهاند، اما به دلیل گذشت ۲۰ سال از راهاندازی نانوایی، تنورهای پخت سنتی نان مردم در این روستا فعال نیست و امکان تبدیل آرد به نان برای آنها وجود ندارد.
این پایگاه خبری همچنین اضافه کرد: «در این شرایط جوی و زمستان، مردم کیارام نان خوردن و شرایط رفتن به شهر و روستاهای همجوار برای تهیه نان ندارند.»
کیارام از توابع دهستان نیلکوه در ۳۵ کیلومتری شهرستان گالیکش است که جمعیت آن بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، حدود ۴۰۰ نفر اعلام شده است.
شناسایی مواردی از ابتلا به گونههای جهشیافته کرونا در بریتانیا
مت هانکوک، وزیر بهداشت بریتانیا، از شناسایی ۷۷ مورد ابتلا به کرونای جهشیافته آفریقای جنوبی و ۹ مورد از گونه جهشیافته برزیلی در خاک بریتانیا خبر داد.
هانکوک روز یکشنبه گفت همه مبتلایان به گونه جهشیافته آفریقای جنوبی مربوط به مسافران بازگشته از این کشور به بریتانیا است و مبتلایان فعلی یا از میان مسافران هستند یا از میان کسانی که با مسافران در تماس بودهاند.
به گفته او، افراد مبتلا به این گونههای جهشیافته تحت نظارت شدید قرار دارند و دولت برای جلوگیری از شیوع این گونههای جهشیافته، بر جستوجوی کسانی که با این افراد در تماس بودهاند افزوده است.
مصدومان آتشسوزی مدرسه کانکسی دزفول در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند
پیمان نجاتی، رییس بیمارستان سوانح و سوختگی «طالقانی» اهواز، میگوید از میان شش معلم و دانشآموز سانحهدیده در حادثه آتشسوزی یک مدرسه کانکسی دزفول سه نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
نجاتی روز یکشنبه پنجم بهمنماه به خبرگزاری ایسنا گفت در حال حاضر سه دانشآموز و دو معلم در بیمارستان طالقانی اهواز بستریاند و یکی از معلمها هم در روزهای اول «با رضایت شخصی» به یکی از بیمارستانهای اصفهان اعزام شد.
او افزود: «دو دانشآموز و یک معلم در بخش مراقبتهای ویژه و یک معلم و دانشآموز دیگر نیز در بخش سوختگی مردان هستند و حال عمومی خوبی دارند.»
به گفته نجاتی، یکی از دانشآموزان دچار سوختگی ۸۵ درصدی و دیگری ۵۷ درصدی است و یک معلم نیز دارای سوختگی ۳۷ درصدی است.
رییس بیمارستان سوانح و سوختگی از علت حادثه ابراز بیاطلاعی کرد.
شامگاه سهشنبه ۳۰ دیماه یک کانکس محل اسکان معلمان و دانشآموزان در منطقه چشمه شیرین و کنگرستان بخش سردشت دزفول دچار آتششوزی شد. وزارت آموزش و پرورش علت این حادثه را «برخورد صاعقه به کانکس» اعلام کرد.
۱۱ تن از معدنچیان گرفتار در عمق ۶۰۰ متری زمین در چین نجات یافتند
نیروهای امدادی در چین ۱۱ تن از معدنچیان طلا را دو هفته پس از آنکه به دلیل انفجاری در عمق حدود ۶۰۰ متری زیر زمین گرفتار شده بودند، بیرون کشیده و نجات دادند.
تلویزیون دولتی چین روز یکشنبه پنجم بهمنماه با انتشار تصاویری از نجات این معدنکاران گزارش داد برخی از افراد گرفتار شده «به شدت» ضعیف یا مجروح شده بودند، اما برخی از آنها به کمک نیروهای امدادی قادر به راه رفتن بودند. آنها پس از نجات با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.
تصاویر منتشرشده نشان میداد نخستین معدنچی نجاتیافته چشمبندی سیاه روی چشمانش داشت و از طریق یکی از ستونهای معدن به بیرون کشیده شد.
پس از او هم طی چند ساعت، ۱۰ معدنچی از بخشهای مختلف معدن بیرون آورده شدند.
بر اساس این گزارش، ۲۲ کارگر در اثر انفجار ۱۴ روز پیش معدن «هوشان»، واقع در منطقه بزرگ تولید طلا در استان ساحلی شاندونگ، در حدود ۶۰۰ متر زیر زمین محبوس شدند.
تاکنون یکی از معدنچیان جان خود را از دست داده و ۱۱ نفر نیز نجات داده شدهاند. این افراد از طریق یک لوله باریک دراز غذا و دارو را از نیروهای امدادی دریافت میکردند.
وزیر آموزش و پرورش: آتشسوزی در کانکس معلمان ممکن است در هر نقطه از کشور اتفاق بیفتد
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، درباره آتشسوزی یک کانکس در کنگرستان خوزستان گفت: «این یک حادثه بود و ممکن است در هر زمانی و در هر نقطه از کشور چنین حادثهای اتفاق بیفتد.»
حاجی میرزایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «اولویت اول ما این است که همه دانشآموزان از امکان آموزش برخوردار باشند حتی اگر در چادر یا کانکس و واحد استیجاری است. در گام دوم باید برای اصلاح فضای آموزشی اقدام کنیم.»
بر اثر اصابت صاعقه به مدرسه کانکسی روستای کنگرستان، از توابع دزفول، که روز دوشنبه ۲۹ دیماه روی داد سه معلم و سه نوجوان از اهالی روستا دچار سوختگی شدند.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، «حدود ۲۲ درصد واحدهای آموزشی نیازمند توجه ویژه است؛ یا باید روی مقاومسازی آنها کار شود یا برای بازسازی مجدد آن اقدام شود».
استقرار ۱۲۰ ایست و بازرسی شبانه نیروی انتظامی در نقاط مهم و گلوگاهی پایتخت
پرویز یعقوبی، معاون عملیات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، اعلام کرد که برای ارتقای ضریب امنیت عمومی شبانه ۱۲۰ تور ایست و بازرسی در نقاط مهم و گلوگاهی پایتخت فعالیت میکنند.
معاون عملیات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ همچنین گفت که هر شب در ۷۰ نقطه پایتخت نیز ماموران به صورت ثابت در شعاع هزار متری میادین و نقاط مهم مستقر میشوند.
به گفته این مقام نیروی انتظامی پایتخت، این تیمهای ویژه متشکل از عوامل انتظامی و راهنمایی و رانندگی هستند و با پشتیبانی تیمهای یگان امداد و یگان ویژه شبها در تهران فعالیت میکنند.
یعقوبی همچنین گفت که برای برخورد با دور دور کنندگان نیز تیمهایی در مناطق شمال، شرق و شمال غرب تهران به صورت سه شب در هفته مستقر شدهاند و با «افرادی که بخواهند به خاطر خلوتی شب با دور دور امنیت روانی شهروندان را دچار مخاطره کنند»، برخورد میکند.
معاون عملیات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ همچنین با خاموشی چراغهای خیابانها و معابر مخالفت کرد و گفت که پلیس همیشه مخالف تاریکی بوده و به خاطر همین است که طرحهای مختلفی را این ایام برای ارتقای ضریب امنیت عمومی شبانه با استقرار تیمهای ویژه به مرحله اجرا گذاشته است.
ایران در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۱۰ با کمبود پزشک روبهرو خواهد بود
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که تولید ناخالص داخلی، ساختار سنی و تعداد تختهای بیمارستانی بر تقاضای پزشک در ایران تاثیر میگذارد.
مهدی شهرکی و سیمین قادری پژوهشگران دانشکده مدیریت و علوم انسانی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، با انتشار نتایج پژوهش خود تاکید کردند که با توجه به پیشبینی عرضه و تقاضای پزشک، ایران در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۱۰ با کمبود پزشک روبهرو خواهد بود.
در این پژوهش تاکید شده از آنجایی که پزشکان به عنوان منابع و سرمایههای انسانی، از اجزای اصلی ارائه خدمات سلامت هستند و عدم تعادل در عرضه و تقاضای آنها به طور مستقیم بر وضعیت سلامت و اقتصاد جامعه تاثیرگذار است.
این پژوهشگران برای بررسی این موضوع از دادههای مرکز آمار ایران، دادههای بانک جهانی و دادههای پزشک و تخت بیمارستان از سالنامههای آماری سالهای مختلف مرکز آمار ایران استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که ایران در سالهای آتی با کمبود پزشک مواجه است و برای مواجهه با این کمبود راهکارهای متفاوتی وجود دارد.
این محققان افزودند که راهکارهایی مثل افزایش تعداد دانشجویان پزشکی، استخدام پزشکانی که در خارج از کشور آموزش دیدهاند و افزایش مشوقهایی برای جلوگیری از مهاجرت پزشکان، سیاستهایی هستند که میتوانند مانع از این کمبود شوند.