شاهزاده رضا پهلوی با صدور پیامی خطاب به جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، همزمان با آغاز به کارش، از او خواست مردم ایران را در «مبارزه علیه دیکتاتوری» همراهی کند
او روز چهارشنبه اول بهمنماه در پیامی که در این زمینه صادر کرد، نوشت: « من از اینکه شما در جریان کارزار انتخاباتیتان، تعهد خود را برای پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر در خارج از مرزهای آمریکا ابراز کردید، دلگرم شدم.»
شاهزاده پهلوی همچنین به قدرت و شتاب فزاینده «جنبش دموکراسیخواهی و حقوق بشر» در ایران اشاره کرد.
او در ادامه این پیام اضافه کرد: «هممیهنانم امید و انتظار دارند که همزمان با تداوم مبارزهشان علیه دیکتاتوری بیرحم و قرون وسطایی جمهوری اسلامی، شما و دولتتان در همبستگی با آنان بایستید.»
شاهزاده رضا پهلوی همچنین برای بایدن در دوره ریاستجمهوری آمریکا و مواجهه با چالشهای این کشور و جهان آرزوی موفقیت کرد و «صلح و کامیابی» مردم این کشور و جامعه بینالمللی را خواستار شد.
روز چهارشنبه با پایان دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ، جو بایدن با برگزاری مراسم سوگند و تحلیف و ورود به کاخ سفید دوره تصدی خود در کاخ سفید را آغاز کرد.
معاون اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: ۷۰ نفر از نیروهای اورژانس اهواز به کرونا مبتلا شدهاند
نادر سلطانی، معاون مرکز اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، گفت که ۷۰ نفر از نیروهای اورژانس پیش بیمارستانی اهواز به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
سلطانی افزود که حال اغلب پرسنل اورژانس که به کرونا مبتلا شدهاند رو به بهبودی است.
معاون فنی اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین به فعالیت ۱۷۰ پایگاه اورژانس در سطح استان خوزستان اشاره کرد و گفت که اورژانس خوزستان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، حدود ۸ هزار و ۹۰۰ بیمار را به مراکز درمانی منتقل کرده است.
سلطانی تاکید کرد که یک هزار و ۸۵۰ بیمار کرونا یعنی حدود یکچهارم موارد منتقل شده از سوی اورژانس خوزستان مربوط به موج جدید کرونا در این استان است که نشان میدهد مردم از وسعت درگیری با کرونا در این موج، آگاه باشند.
العربیه: بشار اسد احتمالا در دیدار محرمانه با سورنا ستاری به کرونا مبتلا شد
منابع خبری العربیه، دلیل ابتلای بشار اسد به کووید-۱۹ را دیدار محرمانه او با سورنا ستاری معاون رییسجموری ایران ذکر کرده و اعلام کردند که احتمالا بیماری از طریق یکی از اعضای هیات ایرانی به او و سپس به همسرش منتقل شده است.
بر اساس این گزارش، سورنا ستاری معاون علمی رییسجمهوری ایران، روزهای سوم و چهارم مارس در سفری دو روزه به دمشق پایتخت سوریه رفته و با رییس جمهوری و تعدادی از دیگر مقامهای این کشور دیدار کرده است. گفته شده که به دلایل امنیتی درباره دیدار ستاری و اسد خبری در رسانهها منتشر نشد.
بر اساس گزارش العربیه، بشار اسد همچنین به صورت غیرعلنی در مراسم سوگواری یکی از چهرههای نزدیک به خود که در اثر ابتلا به کرونا جان باخته است، حضور یافته و احتمال ابتلای او به کرونا در این مراسم هم مطرح شده است.
پیشتر گزارش شده بود رییسجمهوری سوریه، حضور خود در مراسم عمومی را کاهش داده و تنها با افراد محدودی از نزدیکان خود که نامهایشان هم اعلام نشده دیدار میکند. دفتر ریاستجمهوری سوریه روز دوشنبه ۸ مارس، از ابتلای او و همسرس به بیماری کووید۱۹ خبر داد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا اجازه دورهمی افراد واکسینه شده را پس از دریافت دومین دوز صادر کرد
مرکز مدیریت و پیشگیری بیماری در آمریکا روز دوشنبه راهنمایی را برای کسانی که برای مقابله با کرونا واکسینه شدهاند منتشر کرد تا به سوالهای آنها درباره آزادیهای بیشتر در ملاقات با اعضای خانواده، مسافرت یا انجام کارهای دیگر پس از دریافت واکسن، پاسخ دهد.
بر اساس این راهنما، آمریکاییهایی که علیه کرونا واکسینه شدهاند میتوانند بدون ماسک و فاصله اجتماعی با دیگر افراد واکسینه شده در یک خانه جمع شوند. همچنین افراد واکسینه شده میتوانند به همین روش با کسانی که کمتر در معرض بیماری شدید قرار دارند، ملاقات کنند. با توجه به این راهنما، کودکان سالم میتوانند به دیدار مادربزرگ و پدربزرگهای واکسینه شده بروند.
راهنمای مرکز مدیریت و پیشگیری بیماری در آمریکا توصیه کرد که افراد کاملا واکسینه شده همچنان باید در مکانهای عمومی استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از حضور در اجتماعات بزرگ بپرهیزند. این افراد همچنین در صورت بروز علائمی که مربوط به کووید-۱۹ میشود، باید آزمایش بدهند.
براساس این راهنما، فردی که دو هفته از دریافت آخرین دوز واکسن مورد نیازش میگذرد، واکسینه شده کامل تلقی میشود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی: ایران غنیسازی با سومین آبشار سانتریفیوژهای آیآر-۲ام را آغاز کرده است
خبرگزاری رویترز از اقدام ایران از آغاز غنیسازی اورانیوم با سومین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آیآر-۲ام، در نیروگاه زیرزمینی هستهای نطنز خبر داد.
آژانس بینالمللی در گزارشی که خبرگزاری رویترز به آن دست یافته است، به کشورهای عضو خود اعلام کرد این آژانس در هفتم مارس سال ۲۰۲۱ تایید میکند که ایران تزریق یواف۶ (UF۶)، گاز هگزافلوراید اورانیوم، به آبشار سوم زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای آیآر-۲ام در نیروگاه زیرزمینی نطنز را آغاز کرده است. در این گزارش همچنین آماده است که چهارمین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آیآر-۲ام نصب شده است اما هنوز یواف۶ طبیعی وارد نشده است. همچنین آژانس اضافه کرد که نصب آبشار پنجم سانتریفیوژهای پیشرفته آیآر-۲ام در حال انجام بوده و نصب ششمین آبشار هنوز شروع نشده است.
ایران برای تزریق واکسن کرونا به اتباع خارجی شرط گذاشت
حسن اسفندیار، دبیرکل عملیات و برنامههای بشردوستانه بینالمللی جمعیت هلالاحمر ایران، واکسیناسیون کرونا برای پناهندگان و مهاجران ساکن ایران را به «حمایت و همراهی صلیب سرخ و تامین مالی» مشروط کرد.
همچنین محمدتقی هاشمی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی، روز دوشنبه در مشهد گفت مجموعه خدماتی که اکنون به اتباع افغانستانی ساکن ایران ارائه میشود نسبت به نیازهای آنان «بسیار بیشتر است.»
این در حالی است که اواخر دیماه محمدرضا باهر، سخنگوی وزارت امور مهاجرین افغانستان، اعلام کرد که در سال میلادی گذشته ۸۵۰ هزار نفر از شهروندان افغان به دلیل شیوع کرونا به صورت داوطلبانه از ایران به کشورشان بازگشتهاند.
در حالی که دولت ایران اعلام کرده بود که درمان اتباع خارجی مبتلا به کرونا رایگان است، مرکز پژوهشهای مجلس ایران ۱۷ فروردین در گزارشی از اجبار مهاجران افغان فاقد مدرک هویتی به پرداخت هزینههای درمان بیماری کرونا در بیمارستانهای ایران خبر داده بود.
براساس آمار وزارت امور مهاجرین افغانستان، حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار مهاجر افغان در ایران زندگی میکنند.
اتحادیه اروپا در حال آماده کردن تحریمهای جدید علیه نظامیان میانمار است
بر مبنای اسنادی که خبرگزاری رویترز به دست آورده است، اتحادیه اروپا در واکنش به برخوردهای خشونتآمیز ارتش میانمار در جریان سرکوب اعتراضات مردم به کودتای اخیر در این کشور، در حال آمادهسازی تحریمهایی است که «کسب و کار مرتبط با نظامیان میانمار» را هدف قرار میدهد.
به گزارش رویترز، احتمال دارد نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا که قرار است دو هفته دیگر برگزار شود بر سر تحریم شرکتهایی که «حمایت مالی یا درآمدزایی برای نظامیان میانمار» داشتهاند به توافق برسند.
پیشتر در سال ۲۰۱۸ اتحادیه اروپا در واکنش به اخراج اقلیت روهینگیا از آن کشور، تحریمهایی تسلیحاتی علیه ارتش میانمار وضع کرد.
تحریمهای جدید نخستین واکنش این اتحادیه به روی کار آمدن دولت نظامی در میانمار است.
به گفته دیپلماتهای اتحادیه اروپا که با رویترز صحبت کردهاند این دور از تحریمها سرمایهگذاران و بانکهای اروپایی را از داد و ستد با این شرکتها منع خواهد کرد.
اتاق بازرگانی ایران خواستار عدم اجرای قانون جدید چک شد
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر ابهام در قانون جدید چک، خواستار عدم اجرای آن شد.
شافعی روز دوشنبه در نشست شورای روسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور گفت زیرساختهای لازم برای اجرای قانون جدید چک فراهم نیست.
او اضافه کرد این دیدگاه اتاق بازرگانی در نشست شورای پول و اعتبار مطرح شده و نامهای نیز در این رابطه به مقامات کشور ارسال شده است.
بر اساس قانون جدید چک، صدور دستهچک از حیطه اختیار بانکهای تجاری خارج میشود و این اختیار به یک سامانه یکپارچه بانک مرکزی واگذار میشود.
همچنین اعتبار صدور چک به ثبت اطلاعات آن در این سامانه مشروط شده است.
بر اساس این قانون، صدور و پشتنویسی چک در وجه حامل، پس از دو سال از اجرای قانون ممنوع است.
این قانون قرار است از ابتدای سال آینده خورشیدی به اجرا گذاشته شود.
همزمان با اعتصاب سراسری، سه معترض در میانمار به ضرب گلوله کشته شدند
در حالی که اعتصاب سراسری در میانمار از امروز آغاز شده و مغازهها، کارخانهها و بانکها تعطیلاند، سه نفر از معترضان به کودتا در این کشور به ضرب گلوله کشته شدند. به گزارش رسانههای محلی، نیروهای امنیتی در بیمارستانها و دانشگاهها مستقر شدهاند.
دو نفر از معترضان با شلیک مستقیم گلوله به سر کشته شدند و دستکم پنج نفر زخمی شدهاند. به گفته شاهدان عینی، نیروهای پلیس و ارتش در محل حضور داشتند اما مشخص نیست کدام یک به معترضان شلیک کردهاند. گفته میشود پلیس ابتدا بمب صوتی و گاز اشکآور پرتاب کرده بود و سپس، تعدادی از مردم هدف شلیک گلوله از ساختمانهای اطراف قرار گرفتند.
معترضان در برخی خیابانهای شهرها بند رخت زدهاند و لباس سارونگ زنانه روی بند پهن کردهاند، هم به نشانه روز جهانی زن و هم در محکومیت شورای نظامی حاکم؛ در رسوم میانمار، باور بر این است راه رفتن زیر سارونگ زنان برای مردان بدشانسی میآورد.
دستکم ۹ اتحادیه کارگری میانمار از معترضان دعوت کردهاند دست به اعتصاب سراسری و بلندمدت بزنند. در بیانیه این ائتلاف از «همه مردم میانمار» خواسته شده است برای پایان قبضه نظامی قدرت و بازگشت دولت آنگ سان سوچی، دست از کار بکشند.
بنا بر آمار سازمان ملل، از آغاز اعتراضها به کودتای یک فوریه ارتش در میانمار، تاکنون دستکم ۵۰ نفر به ضرب گلوله پلیس و ارتش کشته شدهاند.
ستاد مقابله با کرونای تهران: ردپای ویروس جهشیافته در همه استانها وجود دارد
ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران اعلام کرد رد پای ویروس جهشیافته و خطرناک کرونا در همه استانهای کشور وجود دارد.
علیرضا زالی، رییس این ستاد، روز دوشنبه ۱۸ اسفندماه ضمن اشاره به کاهش رعایت فاصلهگذاری اجتماعی گفت: «شهر تهران در ایام نوروز بیشترین مسافر را برای سایر استانهای کشور دارد که این بالاترین خطر است.»
او اشاره کرد رد پای ویروس جهشیافته و خطرناک در همه استانهای کشور وجود دارد.
زالی افزود: «افراد با سفر به استانهای دیگر ویروس را پس از تعطیلات به تهران منتقل میکنند و این یک تهدید بزرگ برای کلانشهر تهران است.»
این مقام ستاد مقابله با کرونا سرعت سرایت، انتقال و مرگومیر این ویروس در مراکز پر ازدحام را بسیار بالا عنوان کرد.
گزارشگران بدون مرز: دستکم ۴۰ کشور جهان برای خبرنگاران زن «خطرناک» است
سازمان گزارشگران بدون مرز به مناسبت روز جهانی زن اعلام کرد بر اساس یک تحقیق در ۱۱۲ کشور درباره خطرهای خشونت جنسیتی و جنسی علیه روزنامهنگاران زن، ۴۰ کشور «خطرناک» یا «بسیار بیمناک» دانسته شد.
گزارشگران بدون مرز که مقر آن در پاریس است روز دوشنبه نتایج این پژوهش با عنوان «روزنامهنگاری در برابر سکسیسم» را منتشر کرد.
این تحقیق برای مشخص کردن «گستره خطر خشونت جنسیتی و جنسی» علیه زنان روزنامهنگار و همچنین تاثیر این خشونت بر اطلاعرسانی تهیه شده است.
بر اساس این تحقیق، خطرها و تهدیدها علیه روزنامهنگاران زن در مکانهای تهیه گزارش، فضای مجازی و حتی اتاقهای خبر وجود دارد.
۷۳ درصد شرکتکنندگان در تحقیق، اینترنت را «یکی از گذرگاههای بسیار خطرناک برای روزنامهنگاران زن» دانستهاند.
همچنین ۵۸ درصد از پاسخدهندگان محل کار را مکانی میدانند که در آن «خشونت جنسیتی» انجام میشود.
گزارشگران بدون مرز «تبعیض، توهین، آزارگری جنسی، دستدرازی، تهاجم کلامی و فیزیکی با مشخصات سکسی، تهدید به تجاوز و تجاوز» را از اشکال مختلف خشونت جنسی و جنسیتی میداند.
دانشآموزان انگلیسی پس از دو ماه تحصیل در خانه به مدارس بازگشتند
میلیونها دانشآموز در انگلستان امروز پس از دو ماه تعطیلی سراسری و تحصیل در خانه، به مدرسه بازگشتند. بازگشایی مدارس در بریتانیا سراسری نیست و بازگشایی مدارس انگلستان اولین قدم در طرح چهارمرحلهای دولت برای تسهیل محدودیتهای قرنطینه است.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، در صفحه توییترش نوشت: «بازگشت تمام مدارس اولویت اصلی ما و اولین قدم در نقشه راه برای بازگشت به وضعیت عادی است.»
به گزارش رویترز، دانشآموزان ابتدایی موظفاند قوانین کووید را در کلاس و حیاط رعایت کنند، با دانشآموزان دیگر ارتباط نزدیک نداشته باشند، ورود و خروجشان بهنوبت و طبق برنامه باشد و مرتب دستهایشان را بشویند.
مقررات برای دانشآموزان راهنمایی و دبیرستان سختگیرانهتر است، از همه آنها آزمایش کرونا گرفته میشود و باید در کلاس ماسک بزنند.
از آغاز همهگیری کرونا، بریتانیا ۱۲۴ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ در اثر ابتلا به کوویدـ۱۹ ثبت کرده است، که از نظر شمار جانباختگان، در اروپا رتبه اول و در جهان رتبه پنجم را داراست.
تعطیلی سراسری و قرنطینه در انگلستان برای بزرگسالان همچنان برقرار است، ارتباط اجتماعی بهشدت محدود و از مردم خواسته شده است جز در موارد ضروری، از منزل خارج نشوند. بیشتر فروشگاهها تعطیلاند و کافهها و رستورانها فقط میتواند غذای بیرونبر سرو کنند.
کانون نویسندگان: آثار ادبی و هنری زنان ایران با سانسور مضاعف روبهروست
کانون نویسندگان ایران به مناسبت هشتم مارس روز جهانی زن بار دیگر مخالفت خود را نسبت به «تبعیضهای سیستماتیک و سیاستهایی چون پافشاری بر نقش سنتی زنان در خانواده، حجاب اجباری، ایجاد محدودیت برای فعالیتهای هنری زنان و اعمال سانسور مضاعف بر آثار ادبی و هنری آنها» اعلام کرد.
کانون نویسندگان ایران روز دوشنبه با انتشار بیانیهای نوشت: «زنان که در دوره مشروطه نخستین شکاف را در دیوار مستحکم و دیرینهسال جامعه سنتی و مردسالار ایجاد کردند، مسیری پر فراز و نشیب را برای دستیابی به خواستهای خود پیمودهاند و همچنان راه درازی پیش رو دارند.»
همچنین این نهاد صنفی نویسندگان ایران با اشاره به دوران جمهوری اسلامی اضافه کرد: «مبارزه زنان در چهار دهه اخیر برای صیانت از حقوق خود و مبارزه با قوانین ارتجاعی و زنستیزانهای که هدف آن واپس راندن زنان است، نشان میدهد جنبش برابریطلبی زنان ایران، جنبشی ریشهدار است که از این مقطع دشوار و حساس تاریخی سربلند عبور خواهد کرد.»
کانون نویسندگان ایران ضمن تبریک روز جهانی زن تاکید کرد که «زنان نویسنده، شاعر و هنرمند با آثار خود نویدبخش دنیایی به دور از هرگونه نابرابری هستند.»
معترضان لبنانی برای هفتمین روز پیاپی در اعتراض به فساد اقتصادی به خیابانها آمدند
در هفتمین روز پیاپی اعتراضها به بحران اقتصادی و بنبست سیاسی در لبنان، معترضان به خیابانها آمدند، لاستیک آتش زدند و راههای اصلی را مسدود کردند. سه جاده اصلی جنوبی منتهی به بیروت مسدود شده است و معترضان در بیروت نیز خیابان مقابل بانک مرکزی را مسدود کردهاند.
با آغاز بحران اقتصادی لبنان در سال ۲۰۱۹، صدها هزار نفر به خیابانها آمدند تا دولت برکنار شود. دهها هزار نفر شغلشان را از دست دادهاند، حسابهای بانکی بلوکه شده است و بسیاری گرسنه ماندهاند.
اما سعد حریری، نخستوزیر موقت جدید، با میشل عون، رییسجمهوری لبنان، اختلافنظر جدی دارد و نتوانسته است دولت جدید تشکیل دهد تا اصلاحات موردنیاز برای دریافت میلیاردها دلار کمک بینالمللی اعمال شود.
در پی سقوط پوند لبنان در سهشنبه گذشته، معترضان هر روز به خیابانها آمدهاند و راهها را مسدود کردهاند. مساله سقوط ارزش پول لبنان به موعظه یکشنبه بشاره بطرس الراعی، اسقف اعظم کلیسای مارونی، نیز راه یافت و گفت: «چطور میشود مردم شورش نکنند وقتی بهای یک دلار در یک روز از ۱۰ هزار پوند لبنان عبور میکند، چطور میشود شورش نکنند وقتی حداقل دستمزد ۷۰ دلار است؟»
خطوط ثابت و تلفن همراه در مناطقی از سیستان و بلوچستان همچنان قطع است
خبرگزاری مهر از قطعی خطوط ثابت و همراه در بخش مرزی آشار از توابع شهرستان مهرستان در سیستان و بلوچستان خبر داد و همچنین اعلام کرد از سه روز پیش ارتباط مخابراتی ۲۰ روستا در این شهرستان با جمعیت ۶ هزار نفر کاملا قطع شده و بسیاری از کارهای مردم و تحصیل دانشآموزان متوقف شده است.
علی کمال زهی، یکی از ساکنان آشار به این خبرگزاری گفت: «هر ماه شاهد قطعی شبکه تلفن همراه در شهر آشار هستیم که هر بار بیش از ۴ تا ۱۰ روز به طول انجامیده است.»
او ادامه داد: «یکی از دلایل عمده قطعی تلفن در این بخش سرقت کابلهای مخابراتی است.»
همچنین حبیب حسین زهی یکی دیگر از شهروندان مهرستانی گفت: «در حال حاضر جمعیتی بالغ بر ۲۵ هزار نفر حدود یک ماه است که از لحاظ اطلاعات و ارتباطات با مشکل مواجه هستند.»
خبرگزاری مهر همچنین به نقل از ملک فاضلی، نماینده سراوان، مهرستان و سیب و سوران در مجلس شورای اسلامی نوشت: «در حال حاضر در مناطق شهری سراوان فقط ۱۰ درصد دانش آموزان از اینترنت و سیستم شاد برخوردار هستند.»
سازمان نظام پزشکی احتمال واکسینه شدن افرادی که در اولویت نیستند را تایید کرد
حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ایران، با تایید احتمال درستی گزارشها درباره اختصاص سهمیه واکسن یک عضو کادر درمان به افراد خارج از اولویت از جمله اقوام و آشنایان گفت چنین اتفاقی سوء مدیریت است.
به نوشته خبرگزاری میزان، هر بیمارستان برای تزریق واکسن به کادر درمان خود سهمیه مشخصی دارد و در برخی موارد، در صورتی که یکی از اعضای کادر درمان هنگام تزریق حضور نداشته باشد مسئولان بیمارستان سهمیه آن شخص را به اقوام و آشنایان خود اختصاص میدهند.
حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، با اشاره به اینکه «احتمالا چنین چیزی درست است چرا که ... اگر تزریق نشوند باید دور ریخته شوند» گفت باید برای انجام واکسیناسیون برنامهریزی دقیق و اطلاعرسانی صورت گیرد.
او وقوع چنین موضوعی را «سوء مدیریت» خواند.
سفر پاپ فرانسیس به عراق به پایان رسید
سفر تاریخی پاپ فرانسیس به عراق به پایان رسید و او از فرودگاه بغداد این کشور را به مقصد واتیکان ترک کرد. برهم صالح، رییسجمهوری عراق، پاپ ۸۴ ساله را روی فرش قرمز همراهی کرد تا سوار هواپیما شود. پاپ از پنجره کابین برای آخرین بار پرچمهای واتیکان و عراق را تکان داد.
این اولین سفر پاپ فرانسیس به عراق بود و از چهار شهر از جمله موصل، پایگاه سابق داعش، دیدار کرد، در مورد صلح و همزیستی موعظه کرد و گفت «صلح قدرتمندتر از جنگ است». او تاکید کرد عراق برای همیشه در قلبش میماند.
پاپ در این سفر با رهبران مسیحی و مسلمان دیدار کرد و برای اولین بار با آیتالله علی سیستانی، مرجع شیعیان عراق، ملاقات کرد.
عراقیها نیز از پاپ فرانسیس استقبال کردند و گفتند این فرصتی است تا جهان کشور بحرانزده آنها را از زاویهای تازه ببیند.
عراق پس از حمله آمریکا، در ۱۸ سال گذشته، گرفتار خشونت مداوم بوده که اغلب به رقابتهای منطقهای ایران و آمریکا مرتبط است.
پزشک گنابادی پس از تزریق واکسن روسی کرونا با علائم گوارشی بستری شد
یک پزشک عمومی در گناباد، استان خراسان رضوی، پس از دریافت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» دچار عوارض گوارشی شد و با علائمی از جمله خون در مدفوع تحت بستری قرار گرفت.
جواد باذلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، روز دوشنبه ۱۸ اسفندماه به خبرگزاری ایسنا گفت حال عمومی این پزشک پس از چهار روز بستری خوب است.
به گفته او، این فرد روز ۱۰ اسفندماه واکسن «اسپوتنیک وی» را دریافت کرد و سپس با بروز علائم گوارشی از جمله خون در مدفوع در بیمارستان بستری شد.
باذلی در ارتباط با تاثیر احتمالی واکسن گفت: «با توجه به سن بالا و ابتلای ایشان به بیماری دیابت، به طور یقین نمیتوان این عوارض را به واکسن نسبت داد و از طرفی با توجه به این که هر دارو و هر واکسنی علائم و عوارضی را در بدن فرد ایجاد میکند به طور یقین نمیتوان گفت که این عوارض مربوط به واکسن نبوده است.»
این مقام دانشگاه علوم پزشکی از وضعیت «زرد» شیوع کرونا در گناباد خبر داد و اشاره کرد شرایط این منطقه شکننده است.
صدور مجوز آزمایش انسانی واکسن «فخریزاده» با ویروس کشتهشده کرونا
قرارگاه پدافند زیستی ایران از صدور مجوز آزمایش انسانی واکسن کرونای «فخریزاده» خبر داد.
محمد کریمینیا، معاون این قرارگاه، روز دوشنبه ۱۸ اسفندماه گفت واکسن «فخریزاده» پس از طی کردن سه فاز آزمایشی قرار است از مردادماه سال ۱۴۰۰ وارد تولید انبوه شود.
او اشاره کرد در حال حاضر مجوز آزمایش انسانی این واکسن صادر شده است و روی ۱۳۵ نفر تست خواهد شد.
این مقام قرارگاه پدافند زیستی اشاره کرد واکسن «فخریزاده» از نوع ویروس کشتهشده است.
ایران علاوه بر این واکسن، واکسنهای دیگری با نامهای «کووایران برکت» و «کووپارس» را نیز در دست بررسی و تولید دارد.
توقیف یک هزار و ۸۰۰ خودرو در اصفهان به اتهام هنجارشکنی یا مخدوش کردن پلاک
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان از توقیف یک هزار و ۸۰۰ خودرو به اتهام هنجارشکنی یا مخدوش کردن پلاک در این استان خبر داد.
محمدرضا محمدی افزود که نیروهای پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان در یک ماه گذشته در این استان اقدام به توقیف بیش از یک هزار و ۸۰۰ خودرو به اتهام هنجارشکنی با به دلیل مخدوش بودن پلاک کردند و رانندگان این خودروها نیز به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان تاکید کرد اغلب این خودروها به ویژه خودروهایی که پلاک آنها دستکاری شده است تا سه ماه در توقیف خواهند ماند
محمدی با اشاره به افزایش مراجعات به واحد اجراییات پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان، گفت بیشتر مراجعه کنندگان به واحد اجراییات پلیس راهور اصفهان کسانی هستند که به علت نقض ممنوعیت ترددهای شبانه و پلاکهای غیر بومی جریمه شدهاند.
دولت رسمی یمن روابط خود را با قطر از سرگرفت
دولت رسمی یمن، دولت مورد تایید سازمان ملل، اعلام کرد که مناسبات دیپلماتیک خود با قطر را ازسرگرفته است.پیش از این یمن و شماری دیگر از کشورهای عرب، از چهار سال پیش، قطر را تحریم کرده بودند.
وزیر خارجه یمن روز یکشنبه در دوحه با همتای قطری خود ملاقات کرد. آنها در بیانیهای مشترک برای احیای مناسبات توافق کردند و پرچم یمن در سفارت این کشور در دوحه برافراشته شد.
عربستان سعودی و متحدانش در نشستی در ماه ژانویه، سال ۲۰۱۷ با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، بر سر تحریم قطر توافق کردند و سه ماه بعد کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر، مناسبات تجاری، مسافرتی و روابط دیپلماتیک خود با قطر را متوقف کردند.
روابط این مشورها با قطر در پاییز گذشته بهبود یافت و عربستان سعودی و امارات متحده عربی به تحریم قطر پایان دادند.
مگان مارکل: خانواده سلطنتی بریتانیا نگران رنگ پوست فرزند ما بود
مگان مارکل، همسر شاهزاده هری، گفت که قبل از تولد فرزند آنان، خانواده سلطنتی بریتانیا نگران رنگ پوست «آرچی» بودند. او گفت چنین نگرانیهایی توضیح میدهد که چرا به آرچی، عنوان شاهزاده داده نشد.
مادر مگان مارکل، عروس آمریکایی خانواده سلطنتی بریتانیا، سیاهپوست و پدرش سفیدپوست است.
مگان مارکل در مصاحبه با اوپرا وینفری، گفت قبل از ازدواج و ورود به خانواده سلطنتی در سال ۲۰۱۸ بیتجربه بود و در نهایت پس از آن که افکار خودکشی و خودزنی به سراغش آمد و درخواست کمک کرد، کمکی به او نشد.
در این مصاحبه که شامگاه یکشنبه، از شبکه خبری سیبیاس آمریکا پخش شد، مگان مارکل گفت: «آنها نمیخواستند که فرزند ما، فارغ از جنسیتش، عنوان شاهزاده یا شاهدخت داشته باشد.»
او در پاسخ به این سوال که چه کسی چنین نگرانیهایی داشته، پاسخی نداد و گفت که او را وادار به سکوت کردهاند.
هری و همسرش، از وظایف و عناوین سلطنتی خود استعفا کرده و زندگی جدیدی را در ایالات متحده آمریکا آغاز کردهاند.
هری در این مصاحبه طولانی، با اشاره به سال ۱۹۹۷ و مرگ مادرش، پرنسس دایانا، گفت که در نگرانی از تکرار تاریخ و به دلیل نبود تفاهم، خانواده سلطنتی خود را ترک کرده است.
او همچنین گفت که در این مدت سه بار با مادربزرگش، ملکه الیزابت، و دو بار با پدرش، شاهزاده چارلز، صحبت کرده، اما پدرش در آخرین مکالمه از او خواسته که در آینده با او مكاتبه داشته باشد.
منتقدان میگویند که این زوج میخواهند بدون تعهد و رعایت اصول خانواده سلطنتی، از شکوه آن برخوردار باشند.
حامیان آنها نیز میگویند که رفتار خانواده سلطنتی با آنان، نشانگر مقررات قدیمی این موسسه بریتانیایی است.
وزارت خارجه ایالات متحده: تمامی گزینهها برای حفظ نیروهای آمریکایی در افغانستان روی میز است
وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که تمامی گزینهها در مورد باقی ماندن دو هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان، مطرح است.
پیشتر وزیر خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن، هشدار داد که ارتش آمریکا در حال بررسی خروج از افغانستان تا یازدهم اردیبهشت، اول ماه مه، است.
بلینکن در نامهای به اشرف غنی، رییسجمهور افغانستان- که توسط شبکه خبری طلوع منتشر و سپس در یک گزارش نیویورکتایمز تایید شد- گفت که واشنگتن «در نظر دارد تا اول ماه نیروهایش را به طور کامل خارج کند.»
یک سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده ضمن خودداری از تایید اصالت نامه، گفت که ایالات متحده «درباره موضع ما در افغانستان پس از اول ماه مه تصمیمی نگرفته است. تمامی گزینهها روی میز است.»
طبق این نامه، آمریکا «برای پیشبرد بنیادیتر مساله و رسیدن به توافق و آتشبس دائمی» در سطوح بالای دیپلماتیک تلاش میکند.
نامه فوق میگوید که ایالات متحده از سازمان ملل میخواهد تا وزیران و فرستادگان خارجی از روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا را گرد هم آورد «تا درباره اتخاذ رویکرد مشترک در حمایت از صلح در افغانستان مذاکره کنند.»
این نامه همچنین میگوید که آمریکا از ترکیه خواهد خواست تا «برای نهایی کردن توافق صلح» میزبان یک جلسه بلندپایه از طرفین باشد.
نامه بلینکن میگوید پیشنهاد ۹۰ روزه کاهش خشونتها «برای جلوگیری از جهش ناگهانی حملات طالبان است.»
رییس بیمارستان خمینی اهواز: با ادامه افزایش بیماران کرونا، خوزستان به کمک استانهای دیگر نیاز دارد
علیرضا قنبران، رییس بیمارستان «امام خمینی» اهواز، گفت که اکنون در حال استفاده از همه ظرفیت استان خوزستان هستیم و اگر شیب مراجعه بیماران کرونا به بیمارستانها به همین روند ادامه یابد، به کمک استانهای دیگر برای تامین نیرو نیاز داریم.
قنبران با اشاره به آخرین وضعیت پذیرش بیماران مبتلا به کرونا بیمارستان تحت مدیریت خود گفت که ۲۱۳ تخت برای بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان در نظر گرفته شده است که ۳۳ تخت آن آیسییو است.
رییس مرکز بیمارستان «امام خمینی» اهواز با تاکید براینکه در حال حاضر همه تختهای آیسییو اشغال هستند و از روز پنجشنبه شاهد افزایش مراجعه بیماران به بیمارستان بودهایم.
قنبران افزود که با این روند بیماری، میزان ابتلای کادر درمان در حال افزایش و فشار بر کادر درمان بیشتر شده و در نتیجه آثار خستگی در حال نمود است.
مقامهای آمریکایی: روسیه کارزاری علیه واکسنهای تولید غرب به راه انداخته است
روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از مقامهای آمریکا نوشت که سرویسهای اطلاعاتی روسیه در ماههای اخیر کارزاری را برای انتشار اخباری در رسانههای آنلاین به راهانداختهاند تا کارایی و ایمنی واکسنهای تولید غرب علیه ویروس کرونا از جمله واکسن ساخت شرکت فایزر را زیر سوال ببرند.
بنا به گزارش والاستریت ژورنال، یک مقام مسئول در مرکز تعاملات بینالمللی وزارت خارجه آمریکا، چهار نشریه آنلاین را در زمینه « تبلیغات منفی علیه واکسنهای غربی» شناسایی کرده که به گفته او برای سرویسهای اطلاعاتی روسیه فعالیت میکردند.
مقام های آمریکایی میگویند که اگرچه خوانندگان این رسانهها محدود است اما آنها اطلاعات نادرستی را منتشر میکنند که میتواند از سوی سایر رسانههای روسی و بینالمللی تقویت شود.
همچنین به گفته آنها، رسانههای دولتی روسیه و حسابهای توییتری دولت روسیه تلاشهای آشکاری را برای ایجاد نگرانی در مورد هزینه و ایمنی واکسن فایزر انجام میدهند تا بتوانند برای تبلیغ فروش واکسن اسپوتنیک وی ساخت روسیه تبلیغات گستردهای انجام دهند.
با این حال دیمیتری پسکوف، سخنگوی كرملین این موضع آمریکا را رد کرد و گفت که مقامهای آمریکایی بحث و اختلاف نظر گسترده بینالمللی علیه واکسنهای غربی را به عنوان یک «یك توطئه روسی» توصیف میكنند.
خطر بازگشت پناهجویان روهینگیایی از هند به میانمار
رویترز به نقل از دو مقام رسمی اعلام کرد پلیس هند روز یکشنبه بیش از ۱۵۰ پناهنده روهینگیایی که «به طور غیرقانونی» در قسمتهای شمالی منطقه جامو و کشمیر زندگی میکردند را بازداشت کرده و مراحل بازگردان آنها به میانمار آغاز شده است
بنا بر این گزارش، پس از انجام تستهای بیومتریک و تستهای دیگر از صدها نفر در جامو برای تشخیص هویتشان، دهها روهینگیایی به یک مرکز نگهداری موقت در زندان هیرا ناگرا در جامو منتقل شدهاند.
نارندرا مودی نخست وزیر هند در اوت سال ۲۰۱۹ موقعیت ویژه ایالت جامو و کشمیر را لغو کرد و این ایالت هم اکنون از سوی دولت هند اداره میشود
دولت ملیگرای هند مسلمانان روهینگیا را بیگانه و خطری برای امنیت ملی میداند. این دولت دستور داده هزاران روهینگیایی که در مناطق مختلف هند زندگی میکنند شناسایی و به میانمار بازگردانده شوند.
وال استریت ژورنال: تعداد کسانی که فرماندار نیویورک را به آزار جنسی متهم کردند، به سه نفر رسید
روزنامه والاستریت ژورنال اعلام کرد تعداد زنانی که آندرو کومو فرماندار دموکرات نیویورک را به «رفتار ناشایست» و «آزار جنسی» متهم کردهاند به سه نفر رسیده است.
سومین زنی که اتهام آزار جنسی علیه فرماندار نیویورک طرح کرده، یک دستیار سابق او به نام آنا الیز است
او به وال استریت ژورنال گفت که کومو از او پرسیده «آیا دوست پسر دارد، یک بار هم کمر او را لمس کرده و بار دیگر دست او را وقتی از صندلیاش برخاسته بوسیده است.»
کومو پیشتر از اینکه با رفتار خود باعث ناراحتی دیگران شده عذرخواهی کرده بود و گفته بود او نمیدانسته با رفتارش باعث ناراحتی شده است. او با این حال اتهامهای لمس کردن زنان را رد کرده و گفت هرگز کسی را لمس نکرده است.
سازمان غذا و دارو: به جای پنج میلیون، سه میلیون واکسن آسترازنکا وارد میشود
سازمان غذا و داروی ایران اعلام کرده در حالی که قرار بوده پنج میلیون دوز واکسن کرونای شرکت آسترازنکا پیش از پایان سال وارد کشور شود، این میزان در یک مرحله به چهار میلیون و سپس به سه میلیون و ۱۲۰ هزار دوز کاهش یافته است.
حیدر محمدی، مدیرکل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل این سازمان، روز یکشنبه ۱۷ اسفندماه گفت: «آسترازنکا یک واکسن سوئدی-بریتانیایی است که علاوه بر سوئد به صورت یک شرکت چندملیتی در کشورهای دیگری مثل هند، روسیه و کره جنوبی نیز تولید میکند و ایران فعلا این واکسن را از شرکت کره جنوبی خرید میکند.»
او به سبد کوواکس اشاره کرد و افزود: «قرار بود تا پایان سال پنج میلیون واکسن به ایران تحویل دهند. بعد شد چهار میلیون و در نهایت قرار شد سه میلیون و ۱۲۰ هزار دوز وارد شود.»
این مقام سازمان غذا و دارو ابراز امیدواری کرد این واکسنها به موقع و تا پایان سال تحویل شود.
محمدی همچنین اشاره کرد برخی از تولیدکنندگان خارجی برای صادرات واکسن به ایران شرط کارآزمایی بالینی آن در این کشور را گذاشتند که پذیرفته نشد.
او در زمینه واکسنهای تولید داخل به مشکل تامین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: «امیدواریم تولیدکنندگان انحصاری برخی از این مواد، این اقلام را به ایران بدهند.»
کاخ سفید: نشست چهارجانبه آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا برای مواجهه با چین برگزار میشود
کاخ سفید اعلام کرد که انتظار میرود جو بایدن در هفته آینده یک نشست مجازی با رهبران ژاپن، هند و استرالیا را با هدف همکاری درباره مواجهه با چین برگزار کند
به گزارش فایننشال تایمز، انتخاب برگزاری جلسه ای با کشورهای عضو شورای «گفتگوی امنیتی چهارجانبه» از سوی بایدن در اولین نشست خود، نشاندهنده عزم او برای تقویت دوباره این شورا به عنوان بخشی از سیاست راهبردی او علیه چین است
شورای «گفتگوی امنیتی چهارجانبه» در سال ۲۰۰۷ بین کشورهای هند، ژاپن، استرالیا و آمریکا و پس از همکاری این کشورها برای کمک رسانی به سونامی اندونزی تشکیل شد; اما بعد به دلیل نگرانی هند و استرالیا از اینکه این شورا چین را تحریک کند، بی سر و صدا باقی ماند