مجلس سنای آمریکا روز سهشنبه مارک اسپر نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای وزارت دفاع را با اکثریت آرا تائید کرد.
سنا با این رای به دوره هفت ماههای پایان داد که کرسی ریاست پنتاگون از یک وزیر دایمی خالی بود و وزارت دفاع آمریکا با سرپرست اداره میشد.
مارک اسپر کمتر از یک ماه پیش جانشین پاتریک شاناهان «سرپرست» قبلی وزارت دفاع آمریکا شد که خود به دلایل «شخصی و خانوادگی» از نامزدی وزارت دفاع کناره گرفت.
مارک اسپر فارغ التحصیل سال ۱۹۸۶ از «آکادمی نظامی وست پوینت» است و در جنگ خلیجفارس پس از اشغال کویت از سوی صدام حسین حضور داشت. او در سال ۲۰۰۷ با درجه سرهنگ دوم از ارتش بازنشسته شد.
مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه هاروارد و دکترای فلسفه را از مدرسه حکومت جان اف. کندی گرفت و در سال ۲۰۰۸ نیز دکترای سیاستگذاری عمومی را از دانشگاه جورج واشینگتن اخذ کرد و از دو سال پیش به عنوان معاون وزیر دفاع در پنتاگون مشغول به کار بود.
نماینده مجلس ایران: خانواده خدمه سانچی تماسها را به جای فضای مجازی به دستگاه امنیتی بدهند
حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به شکایت خانواده خدمه کشتی «سانچی» و اظهارات آنها درباره تماسهای پس از حادثه، خواستار تحویل اطلاعات این تماسها به دستگاههای امنیتی برای پیگیری و طرح نکردن آن در فضای مجازی شد.
نقویحسینی روز جمعه ۲۲ آذرماه در این ارتباط گفت: «اخیرا در فضای مجازی یک سری گفتوگوهایی را در اینباره مطرح کردند و ادعاهایی هم مطرح شده است، اما از نظر ما تکلیف کلیه افراد و خدمه آن کشتی کاملا روشن و به خانوادهها هم ابلاغ شده و هیچ مطلب جدیدی هم وجود ندارد.»
او در ارتباط با شکایت خانواده ۱۰ نفر از خدمه سانچی به دادگاه فدرال آمریکا گفت: «دستگاههای قضایی و امنیتی ما برای انجام هر اقدامی جهت احقاق حقوق آن افراد اعلام آمادگی کردند و پیگیری هم کردند و هر ادعای جدیدی هم باشد، پیگیری میکنند.»
پیشتر، تعدادی از خانوادههای خدمه نفتکش «سانچی» که در دی ماه ۱۳۹۶ در آبهای شرقی چین غرق شد، با ثبت شکایتی در دادگاه فدرال آمریکا علیه سه فرد حقیقی و حقوقی مسئول جمهوری اسلامی ایران در این پرونده، اعلام جرم کردند.
شرکت ملی نفتکش ایران که مالکیت کشتی سانچی را در اختیار داشت، بعد از حادثه اعلام کرد هر ۳۲ سرنشین این کشتی «در همان ساعت اول بعد از حادثه» کشته شدهاند.
خانواده خدمه میگویند که این اظهارات را قبول ندارند و پس از حادثه تماسهایی نیز از کشورهای جنوب شرقی آسیا دریافت کردهاند که احتمال میرود از سوی خدمه سانچی باشد.
نقویحسینی درباره این تماسها گفت: «خانوادهها این تماسها و شمارههایی که تماس گرفته میشود را به دستگاههای امنیتی بدهند و آنها هم به راحتی دنبال میکنند. این سخت نیست. نیازی نیست ما اینها را در فضای مجازی مطرح کنیم، بلکه این تماسها را به دستگاههای امنیتی بدهیم خودشان پیگیری میکنند.»
بازداشت چهار نفر در اصفهان به اتهام عضویت در شبکه سلطنتطلبان
به گزارش فارس، سازمان اطلاعات سپاه استان اصفهان چهار نفر را به اتهام عضویت در یک شبکه «سلطنتطلب» بازداشت کرده است.
این خبرگزاری روز جمعه نوشت افراد بازداشت شده عضو «شبکه مبارز وطن اصفهان» هستند که روز پنجشنبه بازداشت شدهاند.
خبرگزاری فارس در ادامه نوشت این افراد با تشکیل جلسهای قصد داشتند «موج دوم اغتشاشات» در اصفهان را آغاز کنند که از سوی ماموران اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند.
این گزارش میگوید که از محل جلسه این افراد «تعدادی شبنامه، پرچم شیر و خورشید، ابزار شعارنویسی و شیشههای بمبهای آتشزا» کشف و ضبط شده است.
اصفهان در جریان اعتراضهای آبان ماه به گران شدن بنزین یکی از استانهای ناآرام بود و گزارش شده صدها نفر در ارتباط با این اعتراضها در شهرهای مختلف این استان بازداشت شدهاند.
پس از سرکوب اعتراضهای آبان ماه موج گسترده بازداشتها در شهرهای مختلف ایران به راه افتاده است. با این حال حکومت ایران هنوز آمار رسمی از تعداد کشتهها، مجروحین و بازداشتشدگان منتشر نکرده است.
مطهری: مخالفت با لوایح پالرمو ناشی از هوای نفس است
علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت که «اگر دولت در اختیار برخی بود هم مشکل FATF حل شده بود هم رابطه با آمریکا» و «هوای نفسانی در معطل نگه داشتن لوایح پالرمو و سیافتی نقش دارد.»
مطهری روز جمعه ۲۲ آذر در گفتوگو با وبسایت عصر ایران افزود: «اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان این لوایح را معطل بگذارد، قطعا دچار مشکلات بیشتری در سایر بخشها خواهیم شد.»
به گفته او در صورت تعلل در تصویب این لوایح دست روسیه، چین و ترکیه هم برای همکاری با ایران «بسته» خواهد شد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هشدار داد چنانچه تا بهمن ماه امسال این لوایح تصویب نشود، نام ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF ) قرار خواهد گرفت و خروج از آن هم «سریع» نخواهد بود.
مطهری رفتار برخی مخالفان این لوایح در جمهوری اسلامی را «سیاسی» ارزیابی کرد و گفت: «برخی افراد و نهادها هم منافع اقتصادی در این قضیه دارند.»
او نامی از این افراد نبرد، اما گفت: «اگر دولت دست خود این افراد بود مطمئن باشید هم برجام اجرا شده بود هم مشکل FATF حل شده بود و حتی معتقدم که رابطه با آمریکا هم برقرار شده بود.»
به گفته مطهری این افراد «چون کار دست خودشان نیست نمیخواهند پیشرفتها و گشایش معیشت مردم به نام رقیبشان ثبت شود.»
تعداد قربانیان آنفلوآنزا در گلستان به ۱۰ تن رسید
سراجالدین عارفنیا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان از افزایش شمار قربانیان آنفلوآنزا در این استان خبر داد و گفت: «تاکنون ۱۰ تن به دلیل ابتلای قطعی به آنفلوآنزا در استان گلستان جان خود را از داده اند.»
عارفنیا با اعلام اینکه «مجموع تعداد بستری شدگان به سبب ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در گلستان به رقم یک هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است»، گفت: «نمودار همهگیری آنفلوآنزا در گلستان رو به کاهش است.»
معاون دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین گفت: «آمار بستری شدگان در مراکز درمانی از ۳۰۰ نفر در هفته قبل به ۲۰۰ نفر کاهش یافته است.»
عارفنیا همزمان تاکید کرد که «استمرار نکات پیشگیری تا پایان فصل سرما ضرورت دارد و غفلت و یا حس امنیت بهداشتی کاذب موجب فراگیری مجدد بیماری آنفلوآنزا خواهد شد.»
سنای آمریکا کشتار ارامنه را «نسلکشی» نامید
مجلس سنای آمریکا به قطعنامهای رای داد که کشتار ارامنه از سوی امپراتوری عثمانی، در خلال جنگ جهانی اول، را بهعنوان یک «نسلکشی» معرفی میکند.
پیشتر دولت ترکیه با احضار سفیر آمریکا در آنکارا نسبت به تصویب این قطعنامه در مجلس نمایندگان ایالات متحده به شدت اعتراض کرده بود.
نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، به رسمیت شناختن کشتار ارامنه به عنوان یک «نسلکشی» را پیامی به دولت ترکیه در قبال «کشتن غیرنظامیان در شمال سوریه» توصیف کرده بود.
بر پایه گزارشهای تاریخی، دستکم یک و نیم میلیون ارمنی در خلال سالهای جنگ جهانی اول از سوی حکومت عثمانی، از سرزمینهای خود رانده و در نهایت کشته شدند.
ادامه بازداشت معترضان در استان فارس: ۱۰ معترض در کازرون و ممسنی دستگیر شدند
رهامبخش حبیبی، فرمانده انتظامی استان فارس، روز پنجشنبه، بیست و یکم آذر اعلام کرد که ۱۰ نفر دیگر از معترضان در شهرستانهای کازرون و ممسنی از سوی ماموران انتظامی و امنیتی بازداشت شدند.
فرمانده انتظامی استان فارس، اعتراضات سراسری را «اغتشاشات هفته پایانی آبان» و معترضان را «آشوبگر» خواند و گفت: «در جریان این اعتراضات، عدهای آشوبگر در شهرستانهای کازرون و ممسنی اقدام به تخریب اموال عمومی و دولتی کردند که در تازهترین مورد با انجام اقدامات اطلاعاتی، هشت نفر از معترضان در کازرون و دو نفر نیز در ممسنی شناسایی شد و با هماهنگی دستگاه قضایی در عملیاتهای جداگانه بازداشت شدند.»
رهام بخش حبیبی، چند روز قبل نیز از بازداشت ۱۵ نفر از معترضان در شهرستان ممسنی خبر داده و گفته بود: «این افراد در اعتراضات این شهرستان از جمله اعتراضات نورآباد نقش داشتند و بعد از شناسایی روز شنبه شانزدهم آذر در عملیاتهای جداگانه بازداشت شدند.»
فرماندار نوشهر:رفتار کاربران شبکههای اجتماعی را در جریان انتخابات تحت نظر داریم
عبدالصمد صفرنژاد، فرماندار نوشهر و رییس حوزه انتخابیه شهرستانهای چالوس، کلاردشت و نوشهر، در هشداری به کاربران شبکههای اجتماعی، گفت: «رفتارهای کاربران شبکههای اجتماعی بهویژه گروهها و کانالهای تلگرامی در فرآیند برگزاری انتخابات مجلس، به طور دقیق رصد و ارزیابی می شود.»
صفرنژاد با بیان اینکه «درصورتی رفتارهای انتخاباتی و تبلیغاتی از برخی از مدیران کانالها ، گروهها و در مجموع کاربران شبکههای اجتماعی به طرفداری از نامزدهای خاص مجلس شورای اسلامی یا علیه او دیده یا گزارش شود برابر قانون انتخابات با او برخورد خواهد شد.»
وی همچنین گفت: «آسیبشناسی جرایم رایانهای و فضاهای مجازی در فرآیند برگزاری انتخابات از موارد بسیار مهم است و به طور یقین افرادی که مرتکب چنین تخلفاتی شوند از چشمان مسئولان ذیربط پنهان نخواهند ماند.»
فرمانده نیروی انتظامی شیراز از جانباختن دو دانشجو در یک خانه دانشجویی براثر گازگرفتگی خبر داد
فرج شجاعی، فرمانده نیروی انتظامی شیراز اعلام کرد که دو دانشجو در یک خانه دانشجویی واقع در خیابان نادر شهر شیراز بر اثر گازگرفتگی جانباختند.
شجاعی گفت: «در پی اعلام مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر حادثه گاز گرفتگی منجر به فوت در یک منزل مسکونی در خیابان نادر شهر شیراز، بلافاصله ماموران به همراه دیگر نیروهای امدادی به محل اعزام و متوجه شدند این دو دانشجو در منزل مسکونی در حال استراحت جان باختند.»
فرمانده نیروی انتظامی شیراز گفت: «بنا به نظر کارشناسان این دو دانشجو بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن فوت کردهاند.»
فرج شجاعی با بیان اینکه پیکر این دو دانشجو برای سیر مراحل قانونی به پزشک قانونی ارجاع شد، گفت: «شهروندان باید موارد هشدار دهنده هنگام استفاده از وسایل گرمایشی را جدی بگیرند تا شاهد چنین حوادث ناگواری نباشیم.»
عیسی سحرخیز، یکی دیگر از امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر احضار شد
عیسی سحرخیز، فعال سیاسی اصلاحطلب و از امضاکنندگان بیانیه ۷۷ نفر از فعالان سیاسی اصلاحطلب در انتقاد از سرکوب اعتراضهای اخیر در ایران به دادسرا احضار شد.
نصرالله لشنی، یکی از فعالان ملی مذهبی، روز پنجشنبه ۲۱ آذر، با انتشار تصویر احضاریه عیسی سحرخیز که از سوی شعبه دوم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران منتشر شده، در توییتر نوشت: «شانس آوردهایم که با اعتراض مشکلی ندارند.»
پیشتر مهدی محمودیان، فعال سیاسی اصلاحطلب، از تشکیل پرونده قضایی برای ۱۷ نفر از امضاکنندگان این بیانیه انتقادی خبر داده بود.
مصطفی تاجزاده، از مقامهای پیشین وزارت کشور ایران، روز پنجشنبه مسئولیت این بیانیه را پذیرفت.
او در حاشیه پنجمین کنگره حزب اتحاد ملت ایران در جمع خبرنگاران گفت: «نوشتن این بیانیه یک کار جمعی است اما تقریبا از تمام کسانی که احضار کردند دو سوال کردند اول اینکه چه کسی این بیانیه را نوشته و چه کسی امضا جمع کرده است.»
تاجزاده ادامه داد: «با اینکه نویسنده بیانیه من نیستم مسئولیت این کار را میپذیرم اگر قوه قضائیه دنبال این است که ببیند چه کسی آن را نوشته به آنها میگویم من نوشتم و امضا جمع کردم و هر برخوردی که میخواهند داشته باشند، با من داشته باشند.»
دادستان کل ایران: عدهای از معترضان آبان ماه با اسلحه شکاری کشته شدند
محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران، از کشف و ضبط «۸۴ اسلحه شکاری با گلولههای خاص» در قم، در جریان اعتراضهای اخیر خبر داد.
منتظری، روز پنجشنبه ۲۱ آذر، در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: «در میدان هفتاد و دو تن قم از یک ماشین سواری پژو تعداد ۸۴ اسلحه شکاری با گلولههای خاص کشف و ضبط شد.»
او ادامه داد که «شماری از جانباختگان» اعتراضهای اخیر، افرادی هستند که با «گلوله خاص این سلاحها» کشته شدهاند.
دادستان کل ایران توضیحات بیشتری در این باره ارایه نکرد و گفت: «بعضی مواقع نمیشود همه مطالب را بازگو کرد.»
حکومت ایران تاکنون از ارائه آمار دقیق کشتهشدگان خودداری کرده و مقامهای این کشور سرویسهای اطلاعاتی غرب و برخی از کشورهای منطقه را موجب اعتراضهای اخیر مردمی دانستهاند.
منتظری همچنین از مردم معترض ایران خواست که اعتراضهای خود را به روشهای دیگر مثل «نوشتن نامه کتبی به صورت فردی یا گروهی» بیان کنند.
او گفت: «روش دیگر استفاده از رسانههای زیادی است که ما داریم همچون صداوسیما و فضای مجازی که میتوان از طریق آن اعتراض کرد.»
امیدواری پمپئو و هوک به «مذاکرات گستردهتر» با ایران درباره تبادل زندانی
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و برایان هوک، رییس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه، نسبت به «گفتوگوهای گستردهتر» با ایران درباره تبادل زندانی میان دو کشور ابراز امیدواری کردند.
پمپئو، روز چهارشنبه ۲۰ آذر ، پیش از اعلام تحریمهای جدید علیه تهران گفت که واشنگتن در تلاش است که مذاکرات با ایران را توسعه دهد و دولت دونالد ترامپ بر بازگرداندن همه زندانیان آمریکایی از ایران «بسیار متمرکز» است.
پس از تبادل مسعود سلیمانی محقق ایرانی زندانی در آمریکا در سوئیس با ژیو وانگ، آمریکایی بازداشتی در ایران، ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «این میتواند یک پیشدرآمد باشد در مورد آنچه میتوان انجام داد.»
همچنین هوک نیز روز چهارشنبه به بخش انگلیسی شبکه خبری صدای آمریکا گفت که آمریکا تمام تلاش خود را به کار خواهد بست «تا دیگر آمریکاییهای زندانی در ایران مثل باب لوینسون، نمازیها و دیگران» آزاد شوند.
این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته که در این زمینه «توپ در زمین آمریکا» است.
به تازگی خانواده برخی از زندانیان دوتابعیتی و همچنین تعدادی از زندانیان پیشین دوتابعیتی در ایران، از دولت آمریکا خواستند تا در زمینه آزادی نزدیکانشان در ایران و همچنین آنچه «صنعت گروگانگیری» جمهوری اسلامی ایران خواندند، فشار بیشتری بر تهران وارد کند.
مدیر دفتر فرهنگ معلولین: برخی کودکان دارای معلولیت در بیابانهای ایران رها میشوند
محمد نوری، مدیر دفتر «فرهنگ معلولین» گفت در برخی مناطق ایران «معلولین را در کوه میگذارند و عقابها میبرند یا گرگ آنها را میخورد.»
نوری در مصاحبه با وبسایت مباحثات (مجله فکری تحلیلی حوزه و روحانیت) به مناسبت «روزجهانی معلولان» افزود: «این گزارشها را ما و بهزیستی داریم.»
او گفت اعتقاد به اینکه «معلول کسی است که شیطان در او رسوخ کرده… هنوز هم تا حدی در جامعه مذهبی ایران وجود دارد.»
نوری اضافه کرد: «متاسفانه در روستاها معلولین از سختیها و مشکلات بیشتری رنج میبرند. معلول در روستا به عنوان یک موجود بیمصرف است که نه میتواند گوسفندی به صحرا ببرد و نه میتواند در خانه کار کند.»
در ایران گزارشهایی در سال از رها کردن کودکان معلول در مناطقی از کشور منتشر میشود.
سازمان بهزیستی متولی نگهداری و حمایت از این کودکان است که در مراکزی خاص از آنها نگهداری میکند.
مادر سهراب اعرابی به دیدار خانواده پویا بختیاری رفت
پروین فهیمی، مادر سهراب اعرابی از کشتهشدگان اعتراضهای سال ۱۳۸۸به همراه جمعی از مادران صلح به دیدار خانواده پویا بختیاری رفت.
در این دیدار فریده امیرشکاری از خانواده زندانیان سیاسی که در تابستان ۱۳۶۷ اعدام شدند، نیز حضور داشت.
پویا بختیاری یکی از کشتههای اعتراضات اخیر در ایران است که در روز ۲۵ آبان در مهرشهر کرج با شلیک گلوله کشته شد.
خانواده نادر مومنی، یکی از کشتهشدگان آبانماه، از اطلاعرسانی منع شده است
نادر مومنی شهروند ۵۵ ساله ساکن شهرستان شهریار در استان تهران در جریان تظاهرات آبان ماه از سوی نیروهای امنیتی به ضرب گلوله کشته شد.
داریوش سلطانی، از بستگان این جانباخته در گفتوگو با ایران اینترنشنال ضمن اعلام این خبر گفت مومنی یکی از کسبه منطقه شهریار بوده که در نزدیکی محل کسب خود بدون حضور در اعتراضات مورد اصابت گلوله قرار میگیرد.
سلطانی با بیان اینکه خانواده این جانباخته تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارند، تاکید کرد این خانواده از هرگونه اطلاعرسانی درباره نحوه مرگ او منع شدهاند.
رییس ستاد ارتش آمریکا: ایران خیلی خیلی مراقب باشد
ژنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، روز چهارشنبه در جمع نمایندگان مجلس آمریکا گفت در شرایط فعلی، ایران باید «خیلی خیلی مراقب» باشد.
میلی افزود: «ما در برهه پرخطری در رابطه با ایران به سر میبریم.»
او با این حال در ادامه توضیح داد: «در این وضعیت خاص، خویشتنداری پاسخ درخوری است.»
این اظهارات در پاسخ به پرسش دان بیکن، نماینده جمهوریخواه از میلی و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، مبنی بر اینکه تا چه زمانی باید با ایران باید خویشتنداری کرد.
میلی ضمن تاکید بر اینکه «توپ در زمین ایران است»، گفت پاسخ آمریکا بستگی به رفتار ایران دارد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که برخی حملات صورتگرفته به تاسیسات و منافع آمریکا در عراق طی هفتههای اخیر، خصوصا حمله به پایگاه هوایی اسد، به ایران نسبت داده شده است.