هیلی آرسنو، زن ۲۹ ساله آمریکایی که ۲۰ سال پیش در اثر سرطان مغز استخوان پای خود را از دست داده بود، جوانترین فرد آمریکایی و اولین فرد با عضو مصنوعی خواهد بود که در اواخر سال ۲۰۲۱ به فضا سفر میکند.
بیمارستان تحقیقاتی سنت جود اعلام کرد آرسنو که یک دستیار پزشک است به همراه جرد ایزاکمن، میلیاردر آمریکایی، در این سفر فضایی حضور خواهد داشت.
آرسنو در سن ۱۰ سالگی تحت یک عمل جراحی قرار گرفته و طی آن زانو و استخوان ران او را جایگزین شده بود.
در این ماموریت، فضاپیمای شرکت اسپیس اکس در حدود ماه اکتبر در مدار زمین قرار گرفته و به مدت دو تا چهار روز دور زمین خواهد چرخید.
سازمان ملل: تاکنون ۵۴ نفر در اعتراضهای میانمار کشته شدهاند
میشل باشله، کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل متحد، از نیروهای امنیتی در میانمار خواست تا حمله به تجمعهای صلحآمیز معترضان را متوقف کنند.
باشله افزود که از آغاز کودتا تاکنون، بیش از ۱۷۰۰ تن در میانمار دستگیر شدهاند. او از ارتش میانمار خواست تا بازداشتشدگان را آزاد کند.
باشله شمار جانباختگان اعتراضات میانمار را ۵۴ تن اعلام کرد و تاکید کرد که شمار کشتهشدگان میتواند بسیار بالاتر از این رقم باشد.
ادامه اعتراضات پراکنده و فضای امنیتی در سیستان و بلوچستان
بر اساس گزارشهای رسیده به ایران اینترنشنال در نقاط مختلف استان سیستان و بلوچستان همچنان اعتراضهای پراکنده وجود دارد و فضا امنیتی است.
طبق این گزارشها، ماموران امنیتی در روزهای گذشته تعدادی از معترضان را در سراوان، زاهدان و سرباز بازداشت کردهاند.
همچنین چهارشنبه شب در نزدیکی پاسگاه قلعهبید درگیریهای بین معترضان و نیروهای امنیتی رخ داده و نیروهای امنیتی از زاهدان به این منطقه اعزام شدهاند.
اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از آن است که در سراوان تعدادی ازاهالی به هیات تعیین شده از سوی مجلس اعلام کردهاند که نیروهای سپاه پاسداران به آنان شلیک کردهاند و از سمت پاکستان به آنان شلیک نشده است.
کمپین حقوق بشر در ایران به نقل از منابع محلی اعلام کرده که دست کم ۲۳ نفر در جریان اعتراضهای اخیر در سیستان و بلوچستان به دست نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
اعتراضات در سیستان و بلوچستان پس از شلیک نیروهای انتظامی به سوی سوختبرانی که روز چهارم اسفند به مسدود شدن گذرگاه مرزی اعتراض داشتند، آغاز شد.
در حالی که فعالان بلوچ تعداد سوختبران کشته و زخمیشده را بیش از ۱۰ نفر اعلام کردهاند، مقامات دولتی و نمایندگان مجلس سخنان متناقضی را درباره تعداد آنان بیان کردهاند.
احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان، گفته بود که در حادثه شلیک به سوختبران «دو نفر در پاکستان و یک نفر در ایران» کشته شدهاند.
با این حال مصطفی نخعی، نماینده مجلس که به نمایندگی از کمیسیون انرژی عازم سراوان شده، اعلام کرده که «برآورد حدودی تعداد کشته شده ها چهار یا پنج نفر است» و ممکن است تعداد آنان بیشتر باشد.
روزنامه کیهان از افزایش حملات در عراق طی روزهای آینده خبر داد
در حالیکه اعترافات یک فرد بازداشتشده در ارتباط با حملات راکتی اخیر به نیروهای آمریکا در عراق مبنی بر نقش داشتن یک گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران در آن است، روزنامه کیهان ضمن دفاع از این حملات از تشدید آن خبر داده است.
کیهان که زیر نظر نماینده علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، منتشر میشود روز پنجشنبه ۱۴ اسفندماه آخرین حمله موشکی به مواضع نیروهای نظامی آمریکا در پایگاه هوایی عینالاسد را که روز چهارشنبه اتفاق افتاد، «تحقیر» آمریکا خواند.
این روزنامه مدعی کشته شدن «سه نفر» در این حمله شده است، در حالی که گزارشهای منتشرشده کشته شدن تنها یک پیمانکار غیرنظامی در اثر ایست قلبی را تایید کرده است.
کیهان در ادامه یادداشت خود در این زمینه نوشته راه را برای اولین حمله به نیروهای آمریکایی، سپاه پاسداران با حمله به عینالاسد باز کرد.
این حمله سال گذشته در دیماه و پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، صورت گرفته بود.
کیهان همچنین در قسمتی دیگر به نقل از «کارشناسان» خبر داده که طی روزهای آتی حملات علیه نیروهای آمریکایی در عراق افزایش خواهد یافت.
اداره امنیت اقلیم کردستان چهارشنبه از بازداشت فردی در ارتباط با حمله ماه گذشته در اربیل خبر داده که گفته گردانهای «کتائب سیدالشهدا» از او خواستهاند این حمله را انجام دهد. این گروه از جمله نیروهای شبهنظامی شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی به شمار میرود.
بریتانیا: واکسنهای کرونا برای مبارزه با گونههای جهشیافته را سریع تایید میکنیم
سازمان نظارت بر فرآورده های دارویی و بهداشتی بریتانیا از تصمیم برای تایید سریع واکسنهای جدید کرونا، که در آنها برای مبارزه با گونههای جهشیافته تغییرات کوچکی اعمال شده است، خبر داد.
با این تصمیم بازه تایید این واکسنها میتواند بهجای چند ماه، تنها چند هفته طول بکشد.
بنا بر این تصمیم، این واکسنها همچنان از نظر اثربخشی بررسی خواهند شد، اما نیازی نیست برای تایید در صف طولانی آزمایشهای بالینی بمانند چرا که صادرکنندگان مجوز میتوانند برای تایید واکسن، بر دادههای آزمایشهای پیشین بالینی و پژوهشهای بهروز در جهان پیرامون تولید واکسن اتکا کنند.
این روند درباره تایید هر ساله واکسنهای آنفلوانزا هم صادق است و این واکسنها سالانه در صف طولانی دریافت مجوز نمیمانند.
دانشمندان طی ماههای اخیر هشدار دادهاند که واکسنهای فعلی کرونا ممکن است در برابر گونههای جهشیافته بهاندازه کافی موثر نباشند.
یک نماینده مجلس: تعدادی از مدیران بورس به قوه قضاییه احضار شدند
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس، اعلام کرد که پس از ارسال نامه نایب رییس مجلس به رییس قوه قضاییه، برخی از مدیران سازمان بورس برای پاسخگویی درباره علل سقوط شدید ارزش سهام احضار شدهاند.
او توضیحی درباره تعداد افراد احضار شده و وضعیت پرونده آنان نداد.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نایب رییس مجلس، ششم آذر اعلام کرده بود که فهرست ۵۰ موسسه متخلف در بورس به دادستانی ارائه شده تا با آنها برخورد شود.
او و تعداد دیگری از نمایندگان مجلس شرکتهای حقوقی بورس را متهم کرده بودند که «اقدام به درست کردن صف فروش کردند» و باعث ریزش بورس شدند.
شرکتهای حقوقی بورس از جمله شرکتهای فولاد، بانک، تامین اجتماعی وابسته به دولت و نهادهای حکومتیاند.
سومین محموله واکسن روسی کرونا شامل ۲۰۰ هزار دُز روز پنجشنبه وارد ایران میشود
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی خبر داد سومین محموله واکسن روسی کرونا روز پنجشنبه وارد ایران میشود.
این خبرگزاری نوشت که سفارت ایران در روسیه سومین محموله واکسن روسی اسپوتنیک وی، شامل ۲۰۰ هزار دُز را تحویل گرفته است و این محموله روز پنجشنبه به تهران منتقل میشود.
پیش از این دو محموله دیگر واکسن روسی کرونا وارد ایران شده بود که محموله اول شامل ۲۰ هزار دُز و محموله دوم شامل ۲۰۰ هزار دُز بوده است.
علاوه بر این، یک محموله واکسن ساخت چین نیز هفته گذشته وارد ایران شد که به گفته مقامهای وزارت بهداشت ایران شامل ۲۵۰ هزار دُز واکسن سینوفارم بوده است.
به این ترتیب تاکنون مجموع واکسنهایی که وارد ایران شده است به ۶۷۰ هزار دُز میرسد که شامل ۴۲۰ هزار دُز واکسن روسی اسپوتنیک وی و ۲۵۰ هزار دُز واکسن چینی سینوفارم است.
این مقدار واکسن کرونا با احتساب دو دُز برای هر نفر میتواند ۳۳۵ هزار نفر را در ایران علیه کرونا واکسینه کند.
بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت دستکم ۶۰ میلیون ایرانی باید در چارچوب برنامه تدوین شده برای مقابله با کرونا، واکسینه شوند.
وزیر خارجه آمریکا: نوبت ایران است تا برای حل مسله هستهای از طریق دیپلماتیک تصمیم بگیرد
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به اقدام ایران در رد دعوت اتحادیه اروپا برای شرکت در نشست اعضای برجام گفت آمریکا راه دیپلماسی را باز گذاشته و نوبت جمهوری اسلامی است که در مورد مسیر پیش روی خود تصمیم بگیرد.
وزیر خارجه آمریکا مصاحبهای با پیبیاس نیوز گفت: «میبینیم آنها در چه مسیری پیش میروند. ما به وضوح گفتهایم راه دیپلماسی باز است. توپ در زمین ایران است که تصمیم بگیرد.»
وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه اگر ایران به اجرای تعهدات خود در توافق هستهای بازگردد، آمریکا تحریمهای جمهوریاسلامی را کاهش خواهد داد، خاطرنشان کرد تا بازگشت ایران به اجرای تعهداتش «راهی طولانی» باقی مانده است
بلینکن در مورد حمله روز چهارشنبه به پایگاه عینالاسد در عراق گفت آمریکا ابتدا تلاش میکند تا عواملی را که مسئول این حمله هستند شناسایی کند تا در زمان و مکان مقتضی به این حمله پاسخ دهد.
پس از هشدار پلیس در پی توطئه یک گروه شبه نظامی، نشست روز پنجشنبه مجلس نمایندگان آمریکا لغو شد
پس از آنکه دفتر پلیس ساختمان کنگره آمریکا از «توطئه» یک گروه شبه نظامی ناشناس برای ورود به ساختمان کنگره در روز پنجشنبه خبر داد، مجلس نمایندگان نشست خود در این روز را لغو کرد.
در عین حال نشست روز پنجشنبه سنا برای بررسی طرح کمک اقتصادی در زمان شیوع کرونا برگزار خواهد شد.
پلیس کنگره در بیانیه خود اعلام کرد در پی دریافت خبر این توطئه اقدامات لازم را برای افزایش تدابیر امنیتی در ساختمان کنگره و افزایش نیروهای محافظ در پیش گرفته و در این زمینه در حال همکاری با نهادهای ایالتی و فدرال است.
خبر توطئه دوباره برای ورود به ساختمان کنگره دو ماه پس از آن منتشر میشود که گروهی از حامیان دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق، در جریان نشست مجلس نمایندگان برای تایید نهایی نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، وارد ساختمان کنگره شدند.
ند پرایس: سیاست فشار حداکثری ترامپ ایالات متحده را به جای ایران منزوی کرد
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت در نتیجه سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ، ایران اجزای کلیدی برنامه هستهای خود را توسعه داد و در اثر این سیاست آمریکا به جای ایران منزوی شد.
پرایس در نشست خبری خود گفت حملههای نیروهای نیابتی ایران به مواضع نیروهای آمریکایی و متحدانش در خاورمیانه پس از سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ بر جمهوری اسلامی شدت گرفت اما این سیاست باعث هیچ «گشایش دیپلماتیکی» نشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: هدف جامع ایالات متحده این است که علیه برنامه هستهای ایران محدودیتهای «دائمی و قابل راستیآزمایی» اعمال کند.
جانباختن یکی دیگری از پرسنل شبکه بهداشت گتوند به دلیل ابتلا به کرونا
هومن کلانتری، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گتوند گفت که هاجر عیدیزاده از پرسنل شبکه بهداشت و درمان شهرستان گتوند به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.
هومن کلانتری شامگاه چهارشنبه سیزدهم اسفند ماه، افزود که هاجر عیدیزاده از کارکنان واحد سلامت روان مرکز بهداشتی درمانی شهر ترکالکی گتوند از چهارم اسفندماه به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان نفت اهواز بستری شده بود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گتوند گفت که عیدیزاده دارای مدرک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بود و بعد از سالها خدمت صادقانه بر اثر کرونا جانباخت.
چهار روز قبل در نهم اسفند ماه نیز فاطمه نجمالسادات پرستار ماما در بیمارستان امیرالمومنین اهواز بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد.
در استان خوزستان وضعیت ویژه کرونایی اعلام شده است اما ستاد ملی مقابله با کرونا با درخواست روسای بیمارستانها و مقامهای دانشگاه علوم پزشکی این استان برای اعلام دو هفته تعطیلی و قرنطینه کامل در خوزستان موافقت نکرده است.
سفینه استارشیپ شرکت اسپیس ایکس دقایقی بعد از آزمایش پرتاب و فرود خود بر روی سکو منفجر شد
سفینه استارشیپ شرکت اسپیس ایکس دقایقی بعد از آزمایش پرتاب و فرود خود در حالی که بر روی سکو قرار داشت منفجر شد.
هنوز در مورد علت انفجار دلیلی ارائه نشده است.
در این آزمایش، که در دشتی در جنوب ایالت تگزاس و نزدیک به مرز مکزیک انجام شد، استارشیپ تا ارتفاع ۱۰ کیلومتر پرتاب شد و به زمین بازگشت.
اسپیسایکس دو بار قبل نیز این آزمایش را انجام داده بود که فرود هیچکدام به طور کامل موفقیت آمیز نبود. این اولین باری بود که استارشیپ موفق به فرود کامل شده بود.
اسپیسایکس، که یکی دیگر از شرکتهای متعلق به ایلان ماسک است، این سفینه را برای انجام مسافرتهای فضایی و انتقال بار و مسافر به مریخ و ماه طراحی کرده است.
بازداشت یکی از استانداران پیشین خوزستان در ارتباط با یک پرونده فساد مالی
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران و نهادهای امنیتی از بازداشت یکی از استانداران پیشین خوزستان خبر داد.
این خبرگزاری بدون اشاره به اسم تاکید کرد که «یکی از استانداران اسبق خوزستان در ارتباط با یک پرونده اقتصادی بازداشت شده است» و افزود که هنوز جزئیات موارد اتهامی این مسئول سابق، رسانهای نشده است.
امیر حیات مقدم، جعفر حجازی، عبدالحسین مقتدایی و غلامرضا شریعتی در پانزده سال گذشته استانداری خوزستان را بر عهده داشتهاند و استاندار فعلی نیز قاسم سلیمانی دشتکی است.
دو روز قبل نیز دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رسیدگی قضایی به اتهامات غلامرضا شریعتی، استاندار سابق خوزستان، و رییس فعلی سازمان ملی استاندارد، خبر دادند.
یکی از این دو نماینده، احمد نادری در صفحه توییتر خود نوشت که «خبرها حاکی از آن است که پرونده شریعتی استاندار سابق خوزستان به اتهام اعمال نفوذ در پرونده ابرمتهم ارزی و مالک هفت تپه [امید اسدبیگی]، این هفته در دستگاه قضایی به جریان افتاده است.»
دختران ربودهشده در نیجریه از ضرب و شتم از سوی آدمربایان گفتند
دختران دانشآموز نیجریهای بعد از آزادی از اسارت آدمربایان گفتند که مورد ضرب و شتم افراد مسلح قرار گرفتهاند.
به گفته این دانشآموزان، آدمربایان آنان را در زمان انتقال به اسارتگاه تهدید به تیرباران کرده بودند.
یکی از دختران آزادشده گفت ما در سنگها و خار قدم زدیم.
هفته گذشته، افراد مسلح نزدیک به ۳۰۰ دانشآموز دختر را از یک مدرسه شبانهروزی در شمال غربی نیجریه ربودند.
این دانشآموزان روز چهارشبه آزاد شدند و برای معاینه به یک ساختمان پزشکی دولتی انتقال پیدا کردند.
کارگران جنسی در هلند خواهان بازگشت به کار شدند
دهها کارگر جنسی در هلند روز سهشنبه ۱۲ اسفند در برابر پارلمان این کشور تجمع کردند و به این که رفع محدودیتهای مربوط به کوویدـ۱۹ شامل شغل آنها نمی شود، اعتراض کردند.
معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی بر اهمیت شغل خود تاکید کردند.
یکی از معترضان گفت که در اعتراض به برخورد «تبعیضآمیز» با کارگران جنسی دست به اعتراض زده است.
وزیر بهداشت هلند هفته گذشته بازگشایی کسبوکارهایی چون آرایشگاهها و سالنهای ماساژ را مجاز اعلام کرد. او تصریح کرد که کارگران جنسی نمیتوانند کسبوکارشان را از سر بگیرند؛ چرا که ایمن ماندن از ابتلا در مشاغلی که با نزدیکی فیزیکی در هم آمیخته است، امکانپذیر نیست.
برخی کارگران جنسی معترض ضمن مخالفت با اظهارنظر وزیر بهداشت این کشور گفتند که برخی فانتزیها و بازیهای جنسی، نیازی به فاصله فیزیکی تنگاتنگ ندارد.
شمار مبتلایان به کوویدـ۱۹در هلند طی هفتههای اخیر روندی صعودی داشته است. مقامهای بهداشت و درمان این کشور روز سهشنبه از افزایش ۷ درصدی میزان ابتلا به کرونا در این کشور خبر دادند و تعداد مبتلایان را نزدیک به ۳۲ هزار تن اعلام کردند.
فعالیت کارگران جنسی در هلند در بیشتر موارد قانونی است.
گوگل فروش تبلیغات بر اساس جستجوی کاربران را پایان میدهد
شرکت گوگل در پی انتقادهای گسترده فعالان مدافع حریم خصوصی اعلام کرد که از سال آینده، فروش تبلیغات براساس جستجوی کاربران را پایان میدهد.
گوگل پیشتر و در پی ابراز نگرانی از نقض حریم خصوصی در اروپا و آمریکا، از تصمیم به حذف «کوکیهای شخص ثالث» خبر داده بود.
فعالان مدافع حریم خصوصی همواره از شرکتهای فناوری از جمله گوگل، بهدلیل نقض حریم خصوصی انتقاد کردهاند. این فعالان میگویند شرکتهای فناوری اطلاعات جستجوی کاربران را از منابعی بهجز منابع خود ردگیری میکنند تا از نشان دادن تبلیغات مطابق با سلیقه افراد به آنها، کسب درآمد کنند.
رویترز: نمایندگان آمریکا و حوثیها در عمان مذاکره مستقیم داشتهاند
خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع مطلع گزارش داد مقامهای آمریکا نخستین جلسه مذاکره مستقیم با نمایندگان گروه شبهنظامی حوثی یمن را با هدف پایان جنگ در این کشور، برگزار کردهاند.
این خبرگزاری چهارشنبه ۱۳ اسفندماه نوشت مذاکرات مستقیم میان نمایندگان دولت آمریکا و حوثیها در مسقط، پایتخت عمان، صورت گرفته، اما هیچکدام از دو طرف جزییاتی از آن منتشر نکردهاند.
روزنامه اسرائیلی جروزالمپست تاریخ این دیدار را هفته گذشته عنوان کرده است.
تیموتی لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن، در یک سو و محمد عبدالسلام، نماینده حوثیها، طرف دیگر این دیدار بودهاند.
این در حالی است که سعودیها و حوثیها بیش از یک سال است مستقیما و تحت نظارت سازمان ملل متحد برای دستیابی به آتشبس مذاکره میکنند.
مذاکرات اخیر در مسقط، به گفته یکی از منابع، بخشی از رویکرد جدید «چماق و هویج» جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، بوده است.
بایدن ماه گذشته اعلام کرد ایالات متحده خواهان پایان دادن به از بحران یمن است. او همچنین تصمیم دولت دونالد ترامپ در تعیین حوثیها به عنوان سازمانی تروریستی را لغو کرد.
با این حال وزارت خزانهداری ایالات متحده روز سهشنبه در پی تشدید حملات این گروه به مواضع عربستان سعودی، تحریمهای جدیدی را علیه دو رهبر نظامی آن اعمال کرد.
احتمال کاهش تولید نفت اوپکپلاس در آوریل ۲۰۲۱
اوپکپلاس اعلام کرد کشورهای عضو درصددند در ماه آوریل، نفت تولیدیشان را تا پانصد هزار بشکه در ماه کاهش دهند. دلیل این تصمیم وضعیت روبهبهبود اما ناپایدار بازار تقاضای نفت بهدلیل شیوع همهگیری کوویدـ۱۹ اعلام شده است.
قرار است سران اوپکپلاس روز پنجشنبه جلسهای در این زمینه برگزار کنند. بر اساس برخی گزارشها، چند عضو اوپک خواستار ثابت ماندن رویه پیشین و کاهش ندادن نفت تولیدی اوپکپلاس شدهاند.
برخی مقامهای اوپکپلاس روز سهشنبه ضمن مطلوب خواندن چشمانداز بازار جهانی نفت، گفته بودند که اقدامهای آتی باید محتاطانه باشد، چرا که بازار جهانی نفت ممکن است از شیوع گونههای جهشیافته کرونا متاثر شود.
اوپک پیشبینی میکند میزان تقاضا در بازار جهانی نفت در سال ۲۰۲۱، از روزانه ۸/۵ میلیون بشکه به ۹۶ میلیون بشکه برسد، رقمی که همچنان از رقم ۱۰۰ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ پایینتر خواهد بود.
کوبا مرحله نهایی آزمایش بالینی دو واکسن کرونا را آغاز می کند
به گزارش فایننشال تایمز، کوبا مرحله نهایی کارآزماییهای بالینی دو واکسن کوویدـ۱۹ این کشور را آغاز میکند. ادواردو مارتینز، رییس مجتمع داروسازی دولتی «بیوکوبا فارما»، که نظارت بر تولید واکسن را برعهده دارد، به خبرنگاران گفت هزاران نفر در مراحل اولیه کارآزماییهای بالینی دو واکسن آبدالا و سوبرانا ۲ شرکت کردهاند. به گفته این مقام کوبایی، این دو واکسن واکنش ایمنی قوی ایجاد کردهاند و هیچ عارضه جانبی جدی همراه نداشتهاند.
واکسن سوبرانا ۲ روی ۴۴ هزار کوبایی و هزاران نفر در ایران و ونزوئلا، دو متحد نزدیک هاوانا، آزمایش خواهد شد.
دو دوز از واکسن به فاصله دو هفته تزریق میشود و نگهداری واکسن به دمای خنکسازی خاصی نیاز ندارد. نتایج اولیه آزمایشها قرار است تا اوایل ماه مه مشخص شود.
موفقیت در تولید این دو واکسن میتواند به اقتصاد دچار بحران کوبا و همچنین مهار همهگیری کرونا کمک کند.
ایران اتهام آمریکا درباره تشدید تنش در یمن را «فرافکنی» خواند
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اتهام وزیر خارجه آمریکا درباره تشدید تنش در یمن را «فرافکنی» خواند.
او گفت که دولت بایدن در «مسیر غلط دولت پیشین» و «نادیده گرفتن واقعیت های» یمن حرکت میکند.
پیشتر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، گفته که ایران به درگیریها در یمن دامن میزند.
حوثیها تحریمها علیه فرماندهان حوثی را گواه تمایل آمریکا به ادامه جنگ یمن خواندند
به گزارش شبکه تلویزیونی المسیره، حوثیهای یمن اعلام کردند تحریمهای آمریکا علیه دو تن از فرماندهان این گروه شبهنظامی سندی است برای اثبات تمایل آمریکا به ادامه جنگ و تشدید بحران انسانی در این کشور. آمریکا روز سهشنبه ۱۲ اسفند تحریمهایی علیه منصور السعادی، فرمانده نیروی دریایی حوثیها، و احمد علی احسان الحمزی، فرمانده نیروی هوایی و پدافند هوایی که با حوثیها همسوست، اعمال کرد.
آندریا گاکی، رییس اداره نظارت بر داراییهای خارجی آمریکا، گفته بود: «این افراد نیروهایی را فرماندهی میکنند که بحران انسانی در یمن را تشدید میکنند.»
نتایج یک نظرسنجی: بیشتر بار کار خانه در دوران قرنطینه بر دوش زنان و دختران افتاده است
نتایج یک نظرسنجی اخیر نشان میدهد که در دوران قرنطینه همهگیری کوویدـ۱۹ در جهان، بار کار خانه بیشتر به دوش زنان و دختران افتاده است.
بر اساس این نظرسنجی، زنان و دختران ۱۴ تا ۲۴ ساله در دوران قرنطینه سهم بیشتری از خانهداری داشتهاند و کارهایی مانند آشپزی، شستوشو و خرید را بهمراتب بیشتر از مردان بر عهده گرفتهاند. بهعنوان مثال، ۶۹ درصد زنان به نظافت خانه رسیدگی کردهاند، در حالی که این رقم برای مردان ۵۸ درصد است. دختران که بهدلیل قرنطینه، از رفتن به مراکز آموزشی بازماندهاند، بهناچار سهم بیشتری از کار خانگی را بر عهده گرفتهاند.
پیشتر دفتر آمار ملی بریتانیا اعلام کرده بود که ۶۷ درصد زنان مسئولیت کمک و رسیدگی به درس و مشق کودکان در دوران قرنطینه را بر عهده گرفتهاند، این در حالی است که فقط ۵۲ درصد مردان به تحصیل فرزندان در خانه رسیدگی کرده بودند.
پاپ فرانسیس برای دیدار با آیتالله سیستانی به نجف میرود
شنبه هفته آینده و در دیداری بیسابقه، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، برای دیدار با آیتالله سیستانی، مرجع پرنفوذ شیعه، به خانه او در نجف میرود.
پاپ فرانسیس با پیام همزیستی به جامعه پرتفرقه عراق سفر میکند. مدت دیدار او با آیتالله سیستانی تنها ۴۰ دقیقه خواهد بود، دیداری که در میانه راکتپرانی شبهنظامیان موردحمایت ایران در عراق و همهگیری کوویدـ۱۹ جالبتوجه است.
این دیدار همچنین برای اقلیت مسیحی ساکن عراق، که هدف ارعاب شبهنظامیان شیعی این کشورند، نویدبخش همبستگی است.
معاون وزارت کشور: از سرنوشت یک نیروی سپاه پاسداران پس از حمله مسلحانه سراوان خبری نیست
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ایران، گفت از سرنوشت یکی از نیروهای سپاه پاسداران که روز سهشنبه در خودروی یگان «مهندسی» در سراوان هدف حمله مسلحانه قرار گرفت، خبری در دست نیست.
ذوالفقاری روز چهارشنبه ۱۳ اسفندماه ضمن اعلام این خبر اشاره کرد در این حمله یکی دو نفر زخمی شدند و سرنوشت یکی از نیروها هنوز مشخص نیست.
او افزود: «البته بعید است که این شخص ربوده شده باشد، در حال پیگیری وضعیت او هستیم.»
این مقام وزارت کشور در زمینه ناآرامیهای سراوان گفت: «شایعاتی مبنی بر کشته شدن هفت و ۱۰ نفر در قضایای مربوط به سراوان در فضای مجازی و رسانههای خارج از کشور مطرح شد که کاملا کذب است.»
ذوالفقاری در مورد تیراندازی به سوختبران اشاره کرد «هنوز مشخص نیست که این تیراندازی از داخل خاک پاکستان یا ایران انجام شده و موضوع از نظر نقطه روی داده حادثه و نوع سلاح در حال بررسی است.»
پیش از این مقامهای استانداری سیستان و بلوچستان این تیراندازی را به پاکستان منتسب کرده بودند.
گزارشهای منابع مستقل حاکی از کشته و زخمی شدن ۱۵ نفر در سراوان است. اینترنت در سیستان و بلوچستان در پی این درگیری چندین روز قطع بود.