دستگاه مبارزه با تروریسم عراق در بیانیهای اعلام کرد که عملیات گستردهای را در انتقام کشتهشدگان دو انفجار انتحاری روز پنجشنبه بغداد علیه داعش و نیروهای مرتبط با آن آغاز کرده است.
در بیانیه دستگاه ضد تروریسم عراق تاکید شده است که عملیات «انتقام شهدا» پاسخی است به دو انفجار انتحاری روز پنجشنبه بغداد که دستکم ۳۲ نفر در آن کشته شدند.
بنابر اعلام دستگاه مبارزه با تروریسم عراق در جریان این عملیات گسترده، نیروهای ویژه در مناطق باب المعظم استان بغداد، علمریه و فلوجه در استان الانبار و دورالفیلق در استان کرکوک شماری از اعضای داعش و نیروهای مرتبط با آن را از پا در آوردند.
پیشتر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، ساعاتی پس از وقوع دو انفجار انتخاری روز پنجشنبه در بغداد، دستکم ۵ مقام ارشد اطلاعاتی و امنیتی را برکنار کرد و در صفحه توییتر خود با اشاره به نقش داعش در دو انفجار انتحاری بغداد، گفت که پاسخ عراق به آنها سخت و تکان دهنده خواهد بود.
علیاکبر صالحی ارسال نامه تهدیدآمیز ایران به آژانس را تایید کرد
علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، ارسال نامه تهدیدآمیز تهران به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تایید کرد.
صالحی روز یکشنبه پس از حضور در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: «در صورتی که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به اقدام ایران مبنی بر توقف پروتکل الحاقی، قطعنامهای را علیه کشورمان صادر کنند ایران واکنش مناسبی را خواهد داشت و در این راستا نامهای هم ارسال شده است.»
او درباره مفاد توافق ایران با آژانس نیز گفت که جزییات این توافق «به دلیل ملاحظات حفاظتی» محرمانه خواهد ماند.
خبرگزاری رویترز دو روز پیشتر گزارش داده بود که ایران با ارسال نامهای به آژانس تهدید کرده است در صورتی که شورای حکام این نهاد قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ایران را تصویب کند، جمهوری اسلامی نیز در مقابل، به توافق اخیرش با آژانس پایان خواهد داد.
نشست اعضای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است فردا، دوشنبه، برگزار شود.
جمهوری اسلامی با استناد به قانون اخیر مجلس، اعلام کرده از پنجم اسفند اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرده است.
آمریکا و سه کشور اروپایی برجام از این اقدام جمهوری اسلامی به شدت انتقاد کرده و آن را تصمیمی «خطرناک» خواندهاند.
به دنبال سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به تهران اعلام شد که دو طرف درباره اقداماتی سه ماهه به توافق دست یافتهاند.
میزگرد روابط اقتصادی ایران و اروپا در سطح دیپلماتیک پایینتر برگزار میشود
میزگرد روابط اقتصادی ایران و اروپا که پیشتر در اعتراض به اعدام روحالله زم، مدیر کانال تلگرام «آمدنیوز»، لغو شده و به تاخیر افتاده بود قرار است در سطح دیپلماتیک پایینتر و بدون حضور دیپلماتهای ارشد از جمله جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، برگزار شود.
برگزارکنندگان میزگرد روابط اقتصادی ایران و اروپا روی وبسایت این رویداد اعلام کردهاند قرار است میزگرد از روز دوشنبه ۱۱ اسفندماه به مدت سه روز و به صورت مجازی برگزار شود. بر این اساس، در این برنامه سفرای آلمان و فرانسه در ایران سخنرانی خواهند کرد.
پیش از این قرار بود محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، و جوزپ بورل از جمله مقامهای شرکتکننده در این میزگرد باشند، اما اکنون نام آنها در برنامه اعلامشده به چشم نمیخورد. به تازگی سخنگوی بورل حضور یا عدم حضور او را منوط به تایید در مراحل آتی عنوان کرد.
میزگرد روابط اقتصادی اروپا با ایران قرار بود در آذرماه برگزار شود که در پی اعدام روحالله زم توسط حکومت ایران، از طرف برگزارکنندگان لغو شد و مورد استقبال کشورهای اروپایی قرار گرفت. فرانسه، آلمان، اتریش و ایتالیا اعلام کرده بودند در این میزگرد شرکت نمیکنند.
پاتریک وینتور، روزنامهنگار گاردین که قرار بود این میزگرد را برگزار کند، هم پس از انصراف از آن اعلام کرد دلیل تصمیمش اعدام روحالله زم بوده و توافقهای آینده با ایران هم باید مشروط به بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور باشد.
اخیرا ۲۱ مقام سابق اروپایی و همچنین ۴۰ عضو مجمع پارلمانی شورای اروپا با نوشتن نامه و بیانیههای جداگانهای ضمن تاکید بر «اقدامات موثر» در مقابله با فعالیتهای تروریستی و ضد حقوق بشری حکومت ایران خواستار مشروط شدن روابط تجاری این کشور با اروپا شده بودند.
معاون وزیر بهداشت: اگر واکسن کرونا برسد میتوانیم ماهانه ۲۰ میلیون نفر را واکسینه کنیم
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد کرونا، گفت اگر واکسن کرونا برسد «شبکه بهداشت توانایی واکسیناسیون ۲۰ میلیون نفر را در ماه دارد.»
رئیسی روز یکشنبه با اشاره به گستردگی شبکه بهداشت در نقاط مختلف ایران گفت: «اگر واکسن برسد نمایش قدرت خواهیم داشت.»
بر اساس آماری که معاون وزیر بهداشت ایران ارائه کرد، در حال حاضر ۱۷ هزار خانه بهداشت در روستاها، بیش از ۲۵۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی روستایی و همچنین حدود سه هزار مرکز شهری در ایران فعال هستند.
رهبر جمهوری اسلامی گفته است ورود واکسن کرونا از آمریکا و بریتانیا به ایران ممنوع است. نخستین محموله واکسن حدود سه هفته پیش از روسیه وارد تهران شد.
این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه اعلام کرد تعداد جانباختگان کرونا در کشور از مرز ۶۰ هزار نفر گذشت.
روحانی: نوسانات ارز ناخواسته بوده، دولت امیدوار است قیمت ارز کاهش یابد
حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، میگوید دولت «همواره در پی آن بوده که بتواند ارز را به قیمت واقعی آن نزدیک کند».
روحانی روز یکشنبه در ستاد هماهنگی اقتصادی گفت نوسانات بازار ارز «ناخواسته» و به دلیل تحریمهای آمریکا بوده و دولت قیمت فعلی ارز را به نفع اقتصاد کشور نمیداند.
او همچنین اظهار امیدواری کرد که با «کاستن عوارض غیراقتصادی موثر بر فضای اقتصادی کشور» و «تلاش برای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده» قیمت ارز «سریعتر» به قیمت واقعی آن نزدیک شود.
سخنان حسن روحانی در حالی ایراد میشود که انتقادها از اظهارات اخیر رئیس دفتر او همچنان ادامه دارد.
محمود واعظی سه روز پیش گفته بود دولت در سه سال گذشته با افزایش قیمت ارز توانست «اقتصاد کشور را اداره کند». او بعدا این اظهارات را تکذیب کرد و گفت رسانهها سخنانش را «ناقص انعکاس دادهاند».
دفتر ریاست جمهوری: واعظی نگفت دولت در گران شدن قیمت دلار نقش دارد
دفتر ریاست جمهوری ایران نقل قول منتشرشده از محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، درباره نقش دولت در افزایش قیمت ارز را تکذیب کرد.
روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری روز یکشنبه در اطلاعیهای نوشت که «اصرار مخالفین دولت بر تکرار این دروغ» به دلیل «تحت تاثیر قرار دادن آرامش نسبی بازار» است.
رسانههای ایران پیشتر گزارش داده بودند که واعظی شامگاه پنجشنبه در دیدار با صادرکنندگان استان اصفهان گفته است: «از نظر اقتصادی نرخ ارز ایران ۲۵ یا ۲۷ هزار تومان نیست. ما این کار را کردیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم.»
انتشار این اظهارات واکنش گستردهای را به همراه داشت و نظامالدین موسوی، نماینده تهران در مجلس، نیز نوشت: «اگر یک هفته پیش میگفتم دولت خودش ارز را گران میکند متهم به توهین به رییس جمهور، اخلال در اقتصاد و بازار ارز و تشویش اذهان عمومی میشدم.»
شهابالدین عزیزی خادم رییس فدراسیون فوتبال ایران شد
فدراسیون فوتبال ایران در انتخاباتی که علی کریمی، بازیکن پر طرفدار تیم ملی، آن را «مهندسیشده» خواند، شهابالدین عزیزی خادم را به عنوان رییس جدید انتخاب کرد.
مجمع عمومی انتخاباتی فدراسیون فوتبال ایران روز یکشنبه ۱۰ اسفندماه برای انتخاب رییس و دیگر مدیران آن با حضور چهار نامزد در تهران برگزار شد. عزیزی خادم در مرحله دوم انتخابات این جایگاه توانست با کسب ۴۹ رای ریاست فدراسیون فوتبال را به دست آورد.
او علاوه بر عضویت در هیات مدیره شرکتهای صنعتی و اقتصادی، سابقه ریاست هیات مدیره باشگاههای فوتبال «سایپا» و «پیکان» و همچنین هیات رییسه فدراسیون فوتبال را در کارنامهاش داشته است.
حاشیههای مربوط به اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران و همچنین محدودیتهای مربوط به کرونا برگزاری این انتخابات را با تاخیر مواجه کرد.
این انتخابات پس از آن برگزار میشود که مهدی تاج، رییس پیشین فدراسیون، از جایگاه خود کنارهگیری کرد. او در زمینه پرونده مارک ویلموتس، سرمربی سابق تیم ملی ایران، به دلیل نقش ویژه در تشکیل قراردادش مورد انتقاد قرار گرفت.
فدراسیون فوتبال ایران در زمینه این پرونده، با حکم فیفا به پرداخت جریمه سنگین به ویلموتس محکوم شد.
حضور علی کریمی، بازیکن پرطرفدار تیم ملی ایران، در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال طی هفتههای اخیر مورد توجه رسانهها قرار گرفت. او در بیانیهای اعلام کرد برای «خشک کردن ریشه فساد و سربلندی فوتبال ایران» در این انتخابات شرکت کرد.
کریمی پس از برگزاری مرحله اول انتخابات، از سالن محل برگزاری خارج شد و آن را «مهندسی شده» خواند.
علاوه بر کریمی، کیومرث هاشمی، شهابالدین عزیزی خادم و مصطفی آجرلو سه نامزد نهایی این پست بودند.
در مرحله اول انتخابات هاشمی و عزیزی با کسب آرای لازم به دور دوم رقابت راه یافتند.
هشدار روزنامه اطلاعات درباره احتمال «مامور بودن» کارگران چینی در ایران
روزنامه دولتی «اطلاعات» طی مقالهای با هشدار به مقامهای سیاست خارجی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی نوشته ممکن است کارگران چینی که در ایران حاضر هستند، «ماموران» دولت این کشور باشند.
این روزنامه یکشنبه ۱۰ اسفندماه نوشت: «با تمام احترامی که برای دولت چین قائل هستیم و با تاکید بر توسعه روابط تهران پکن، باید به دستاندرکاران سیاست خارجی و اطلاعاتی کشور هشدار دهیم که مواظب حضور چینیها در ایران باشند.»
شبان شهیدی مودب، نویسنده این مقاله و سفیر پیشین جمهوری اسلامی در مالزی، در ادامه اشاره کرده است: «دولت چین تلاش میکند تا ماموران خود را زیر لوای کارگر یا کارشناس و بازرگان راهی مناطق مختلف دنیا کند و احتمال دارد حضور بیش از حد آنها در ایران، در مواردی به نفع منافع ملی ما نباشد.»
این روزنامه دولتی همچنین در زمینه گزارشها درباره واگذاری بنادر و جزیره کیش یا قشم به چینیها انتقاد کرده و آن را موجب «سست شدن باور مردم نسبت به حاکمیت» دانسته است.
واگذاریهای اقتصادی و توسعه حضور شرکتها و نیروهای چینی در ایران طی سالهای اخیر بارها مورد انتقاد کارشناسان و شهروندان در رسانهها قرار گرفته است.
اجاره خانه در تهران در یک ماه بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد قیمت اجاره خانه در شهر تهران به میزان ۳۰.۶ درصد نسبت به ماه قبل و ۳۳.۹ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
ایسنا روز یکشنبه با استناد به گزارش بانک مرکزی ایران نوشت در بهمنماه سههزار و نهصد واحد مسکونی در تهران معامله شد و متوسط قیمت هر متر خانه در این ماه معادل ۲۸ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بود.
همچنین بر اساس این گزارش، در میان مناطق ۲۲گانه شهر تهران، بیشترین متوسط قیمت هر متر مربع خانه حدود ۵۸ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان در منطقه یک، و کمترین آن به قیمت ۱۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان در منطقه ۱۸ اعلام شد.
این ارقام افزایش ۱۱۰.۱ درصدی قیمت هر متر مربع خانه در منطقه یک و افزایش ۶۷.۵ درصدی هر متر مربع خانه در منطقه ۱۸ را نشان میدهد.
در گزارش بانک مرکزی آمده که در ۱۱ ماهه اول امسال، متوسط قیمت یک مترمربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران ۲۳ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بوده که افزایش ۷۸.۹ درصدی داشته است.
افزایش قیمت خانه در تهران در حالی است که در میان واحدهای مسکونی معاملهشده در بهمنماه، واحدهای مسکونی با ارزش ۶۰۰ تا ۸۵۰ میلیون تومان با اختصاص سهم ۱۳.۴ درصد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.
همچنین منطقه پنج تهران با ۱۳.۵ درصد از کل معاملات، بیشترین سهم معاملات شهر تهران را در این یک ماه داشته است.
حوزههای علمیه در سراسر ایران مدارس اسلامی راهاندازی میکنند
علیرضا حاجیانزاده، مشاور عالی وزیر و دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، از ایجاد «مدارس علوم و معارف اسلامی» وابسته به حوزههای علمیه در استانهای کشور در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش ایسنا، حاجیانزاده روز یکشنبه در سمنان گفت: «حضور مبلغین ثابت در مدارس بهترین کار تبلیغی است.»
این مقام دولتی مشارکت دستگاههای برونسازمانی از جمله حوزه علمیه را بخشی از «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» و همچنین توصیه رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد.
او با تاکید بر این که «حوزههای علمیه باید در عرصههای مختلف مردمی و حاکمیتی تاثیرگذار باشند» گفت که حوزههای علمیه میتوانند در «بیش از ۱۰۰ دستگاه» دولتی «نقش موثر» ایفا کنند.
این مقام آموزش و پرورش گفت بعد از «یک دهه فعالیت مشترک حوزه علمیه و آموزش و پرورش» اکنون «حوزههای علمیه به صورت رسمی وارد حوزه تالیف کتب درسی شدهاند و در تمامی گروههای درسی در این بخش نماینده دارند.»
همچنین به گفته حاجیانزاده، در «اتاق فکر حوزههای علمیه» دستورالعملهایی برای فعالیت مربیان پرورشی در سطح مدارس تدوین شده است.
مجلس هیاتی را برای تحقیق و تفحص به سراوان میفرستد
در حالی که اعتراضات به کشته شدن تعدادی از سوختبران در سیستان و بلوچستان همچنان ادامه دارد، گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه به شهر سراوان در این استان سفر میکنند.
ایلنا روز یکشنبه نوشت قرار است این هیات اعزامی «حوادث رخداده در سراوان» را بررسی کنند و «نتیجه این تحقیق و تفحص را به سمع و نظر کمیسیون امنیت ملی» مجلس شورای اسلامی برسانند.
بر اساس این گزارش، مصطفی نخعی نماینده نهبندان، محمد سرگزی نماینده زابل، اسماعیل حسین زهی نماینده خاش، روحالله ایزدخواه نماینده تهران و ملک فاضلی نماینده سراوان، از جمله اعضای این هیات هستند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از مقامهای حکومتی خواسته است که عاملان تیراندازی به سوختبران، باید به مجازات قانونی برسند.
همچنین کانون مدافعان حقوق بشر طی نامهای به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، شلیک مستقیم گلوله به مردم و کشتار دستکم ۱۰ سوختبر را « کشتار بیرحمانه» خواند و خواهان رسیدگی فوری به این کشتار و سرکوب مردم معترض شد.
در روزهای اخیر گزارشهای متعددی از قطعی اینترنت در اغلب مناطق استان سیستان و بلوچستان و همچنین استقرار گسترده نیروهای امنیتی و یگانهای ویژه در بسیاری از شهرهای این استان منتشر شده است.
دادگاه تجدید نظر حکم ۱۱ سال حبس آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان، را عینا تایید کرد
کانون نویسندگان ایران اعلام کرد که دادگاه تجدید نظر حکم ۱۱ سال حبس آرش گنجی، مترجم و منشی هیات دبیران کانون نویسندگان ایران ، را عینا تایید کرد.
بنابر اعلام کانون، حکم دادگاه تجدید نظر روز شنبه نهم اسفند ماه، به ناصر زرافشان و راضیه زیدی وکلای آرش گنجی ابلاغ شده است.
کانون نویسندگان ایران اتهامات وارد شده به آرش گنجی را «بیاساس» توصیف کرد و افزود که «در دادگاه بدوی که حکم آن دهم دی ماه سال جاری ابلاغ شده بود، با اتهامهای بیاساسی چون اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال، تبلیغ علیه نظام به یک سال، عضویت و همکاری با گروه مخالف نظام به پنج سال و در مجموع به ۱۱ سال زندان محکوم شد.
آرش گنجی روز یکم دی ماه ۱۳۹۸ بازداشت و پس از چهار هفته با تامین قرار وثیقه ۴۵۰ میلیون تومانی تا برگزاری دادگاه از زندان اوین آزاد شد پس از آن نخستین جلسه دادگاه او ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ به ریاست محمد مقیسه برگزار شد که به دلیل مبهم بودن برخی موارد، دادگاه زمان دیگری را برای رسیدگی به پرونده تعیین کرد.
محمد مقیسه در جریان دادگاه وثیقه گنجی را به سه میلیارد تومان افزایش داد که منجر به بازداشت مجدد او شد و گنجی پس از تامین وثیقه روز ۳۱ خرداد موقتا و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اوین آزاد شد.
مصداق اتهامهای وارد شده به آرش گنجی، ترجمه کتابی درباره تحولات کردستان سوریه است و روز شنبه نهم اسفند ماه حکم دادگاه بدوی که دو روز پس از آخرین جلسه دادگاه گنجی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست عموزاد صادر شده بود، در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد.
اولین محموله واکسن ساخت چین شامل ۲۵۰ هزار دُز واکسن سینوفارم وارد ایران شد
وزارت بهداشت از ورود اولین محموله واکسن کرونای ساخت چین به ایران خبر داد و اعلام کرد که این محموله بامداد یکشنبه دهم اسفند ماه وارد فرودگاه بینالمللی «امام خمینی» تهران شده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، اولین محموله واکسن چینی، شامل ۲۵۰ هزار دُز واکسن سینوفارم است و بعد از ورود دو محموله واکسن روسی به ایران، سومین محموله واکسن کروناست که وارد ایران شده است.
پیشتر دو محموله از واکسن روسی اسپوتنیک وارد ایران شده است که محموله اول شامل ۲۰ هزار دُز و محموله دوم شامل ۱۰۰ هزار دُز بوده است.
واکسیناسیون علیه ویروس کرونا با محموله ۲۰ هزار دُزی واکسن اسپوتنیک وی ساخت روسیه از ۲۱ بهمن ماه آغاز شد با این حال به گفته کیانوش جهانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت مجموع کسانی که در ایران واکسن کرونا دریافت کردهاند تا پانزدهم اسفند ماه به دو دهم درصد جمعیت هدف خواهد رسید.
سازمان غذا و داروی آمریکا، مجوز اضطراری واکسن کرونای تک دُزی شرکت جانسوناندجانسون را صادر کرد
سازمان غذا و داروی آمریکا، روز شنبه ۲۷ فوریه، مجوز استفاده اضطراری از واکسن کووید تولید شرکت جانسوناندجانسون را صادر کرد.
این سومین واکسن کووید-۱۹ است که در آمریکا مجوز میگیرد، و بر خلاف دو واکسن ساخت شرکتهای مدرنا و فایزر که در دو مرحله تزریق میشوند، تکدُزی است.
سازمان غذا و داروی آمریکا گفت که واکسن جانسوناندجانسون در جلوگیری از ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹، از جمله انواع نوظهور ویروس، بسیار موثر است.
جو بایدن، رییسجمهور آمریکا در بیانیهای این خبر را برای مردم آمریکا «هیجانانگیز» توصیف کرد و آن را مایه دلگرمی در تلاشها برای پایان دادن به بحران خواند.
او در عین حال ضمن تاکید بر وجود انواع جدید و جهشیافته ویروس کرونا، تاکید کرد که مردم باید کماکان تمهیداتی چون فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
رسانههای آمریکا پیشبینی کرده بودند که چهار میلیون دُز از این واکسن روز دوشنبه توزیع شود.
آزمایشهای بالینی واکسن جانسوناندجانسون رود حدود ۴۴ هزار نفر صورت گرفته و نتایج نشان میدهد که در ایالات متحده در جلوگیری از ابتلا به نوع شدید بیماری، حدود ۸۶ درصد موثر بوده، در آفریقای جنوبی حدود ۸۲ درصد اثرگذار بوده، و در برزیل بیش از ۸۷ درصد.
کیهان: حمله به کشتی اسرائیلی پاسخ حملات آمریکا و اسرائیل به نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه بود
روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنهای منتشر میشود، اعلام کرد که حمله اخیر به یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان از سوی نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
این روزنامه در شماره یکشنبه خود اعلام کرد انفجار یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان نتیجه حمله نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران است و با اشاره به اینکه این حمله پاسخ حمله آمریکا و اسرائیل به پایگاههای شبهنظامیان مورد حمایت ایران در سوریه، است، نوشت: «شرارت در سوریه و عراق پاسخش را در یمن و دریای عمان گرفت.»
این کشتی که هلیوس ری نام دارد و متعلق به شرکت کشتیرانی ری واقع در تلآویو است صبح جمعه به وقت محلی از بندر دمام عربستان سعودی عازم سنگاپور بود که این انفجار رخ داد.
کیهان با اشاره به اینکه آمریکا و اسرائیل طی ماههای اخیر، حملات خود علیه «محور مقاومت» را به شکل محسوسی افزایش دادهاند و به همین دلیل گروههای مقاومت یک کشتی اسرائیلی را در دریای عمان هدف قرار دادند.
این روزنامه که تحت نظرنماینده خامنهای منتشر میشود همچنین در سرمقاله شماره یکشنبه خود درباره حمله ارتش آمریکا با دستور جو بایدن به پایگاههای شبهنظامیان تحت حمایت ایران در سوریه، نوشت: «فرماندهی نظامی آمریکا با این حمله در معرض انتقام سخت قرار میگیرد و باید منتظر باشد تا دست انتقام دامن آن را بگیرد».
مقامهای اسرائیلی یکشنبه درباره نحوه پاسخ به حمله اخیر به یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان تصمیم میگیرند
بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل میگوید ارزیابیهای اولیه نشان میدهد که ایران مسئول انفجار در یک کشتی متعلق به اسرائیل در دریای عمان است.
به گزارش شبکه خبری «کان» مقامهای ارشد اسرائیلی روز یکشنبه درباره این مساله و نحوه پاسخگویی به حمله، مذاکره خواهند کرد.
گانتز در مصاحبه با شبکه خبری کان گفت که فاصله میان محل واقعه و نیروهای جمهوری اسلامی، این نگرانی را برانگیخته که آنان مسئول حمله باشند، اما تحقیقات هنوز تکمیل نشده است.
کانال ۱۳ اسرائیل گفت که مقامهای امنیتی معتقدند حمله کار سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران بوده و سپاه دو موشک به کشتی اسرائیلی «هلیوسری» شلیک کرده است.
مقامهای ارشد اسرائیلی به روزنامه یدیعوتآخرونوت گفتهاند که در حال تصمیمگیری درباره پاسخ مناسب هستند و در مقابل آن سکوت نخواهند کرد.
همزمان، آلون بنداوید، خبرنگار امور دفاعی کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل، نیز در توییتی نوشت پس از آنکه نیروی دریایی ایران دو موشک را به کشتی باری اسرائیلی شلیک کرد، تیمی از مقامهای اسرائیل برای مشارکت در تحقیقات درباره این حمله به دبی رفته است.
پیش از این نیز درپی قوع انفجار در یک کشتی متعلق به یک شرکت اسرائیلی در دریای عمان، شبکه ۱۳ اسرائیل گزارش داد ه بود که مقامات این کشور ایران را مسئول این حمله میدانند.
سازمان تجارت دریایی بریتانیا نیز روز جمعه از وقوع انفجار در این کشتی خبر داد و افزود کشتی و خدمهاش سالماند و تحقیقات در جریان است.
در اثر این انفجار، دو سوراخ در دو طرف این کشتی ایجاد شده است.
نیروی انتظامی: با تیراندازی فردی ناشناس در پل گاومیشان دره شهر دو مامور انتظامی کشته شدند
نیروی انتظامی اعلام کرد در اثر تیراندازی فردی ناشناس به ماموران این نیرو مستقر در پل گاومیشان شهرستان دره شهر در استان ایلام، دو نفر از ماموران این نیرو کشته شدند.
در گزارش نیروی انتظامی عنوان شده است که این تیراندازی، شامگاه شنبه نهم اسفند ماه، از سوی فردی ناشناس انجام شده است و طی آن ماموران نیروی انتظامی مستقر در پل گاومیشان شهرستان دره شهر، حد فاصل استان ایلام و استان لرستان، هدف حمله قرار گرفتند.
بنابراین گزارش، در جریان این تیراندازی محمدمهدی دریکوند سرباز نیروی انتظامی بلافاصله جانباخت و روح الله باصره ستوان یکم نیروی انتظامی نیز زخمی شد که پس از انتقال به بیمارستان بر اثر جراحات ناشی از تیراندازی کشته شد.
پل گاومیشان در شهرستان دره شهر و در حد فاصل بین دو استان ایلام و لرستان در ۱۳۰ کیلومتری مرکز استان ایلام قرار دارد.
دانشمندان روس: واکسن اسپوتنیکوی بر گونههای جهشیافته کرونا موثر است
محققان روس از نتایج مثبت یک آزمایش درباره تاثیرگذاری واکسن روسی اسپوتنیکوی علیه گونههای جدید کرونا خبر دادهاند.
به گزارش رویترز، دنیس لوگونوف، معاون مدیر مرکز تحقیقات همهگیرشناسی و میکروبیولوژی گامالیا، سازنده واکسن اسپوتنیکوی گفت: «تحقیق اخیر انجام شده از سوی مرکز گامالیا نشان میدهد تزریق مجدد واکسن اسپوتنیکوی خیلی خوب علیه گونههای جهشیافته جدید، از جمله گونههای ثبت شده در بریتانیا و آفریقای جنوبی عمل میکند.»
هنوز جزئیات بیشتری از این آزمایش منتشر نشده و قرار است نتایج آن به زودی منتشر شود.
واکسن اسپوتنیکوی، همچون واکسن آسترازنکا، از ویروسهای غیرفعال برای انتقال اطلاعات ژنتیکی کرونا به بدن برای ایجاد مصونیت در مقابل این ویروس ساخته شده است.
در واکسیناسیون مجدد صورت گرفته، از همان دوز واکسن اسپوتنیکوی که حاوی ویروسهای غیرفعال هستند، استفاده شد.
معاون مرکز گامالیا به رویترز گفت آزمایش نشان داد که هیچ تاثیری بر کارآیی واکسن به وجود نیامد.
برخی از محققان این احتمال را مطرح کرده بودند که ممکن است بدن واکسینه شده در مقابل ویروسهای غیرفعال نیز مصون باشند و با آنان مثل ویروس اصلی مقابله کنند.
ماه گذشته ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه دستور داده بود تا نیمه ماه مارس تاثیرگذاری واکسنهای تولید شده از سوی این کشور علیه گونههای جدید کرونا آزمایش شوند.
ظریف حمله آمریکا به پایگاه شبهنظامیان تحت حمایت ایران در سوریه را محکوم کرد
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در دیدار با همتای عراقیاش، حملات هوایی آمریکا به پایگاه شبه نظامیان تحت حمایت تهران در مرز سوریه و عراق را محکوم کرد.
ظریف روز شنبه نهم اسفندماه در دیدار با فواد حسین همچنین «برخی حملات و اتفاقات اخیر در داخل خاک عراق» را مشکوک خواند.
وزارت دفاع آمریکا، شامگاه پنج شنبه گذشته اعلام کرد که در واکنش به حملات اخیر به مواضع آمریکا و نیروهای ائتلاف ضد داعش در عراق، نیروهای نظامی ایالات متحده به دستور جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، و پس از هماهنگی با شرکای خود، تاسیسات مورد استفاده نیروهای مورد حمایت ایران در شرق سوریه را هدف قرار دادند.
طبق اعلام پنتاگون، در این حمله ها به طور مشخص چندین ساختمان مورد استفاده کتائب حزب الله و کتائب الشهدا، دو گروه شبه نظامی مورد حمایت ایران، در نزدیکی یک پست بازرسی مرزی منهدم شدند.
در این حال وزیر خارجه عراق در دیدار با ظریف گفت که «بغداد اجازه سوءاستفاده از اتفاقات عراق برای برهم زدن روابط عالی دو کشور را نخواهد داد.»
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز در دیدار با فواد حسین این حملات را «حمله وحشیانه به نیروهای ضد تروریستی مقاومت» و «آغاز دور جدیدی از تروریسم سازمانیافته» خواند.
استرالیا به شرایط قبل از کرونا نزدیک شده است
شرایط زندگی در سراسر استرالیا به مرحله بازگشت به روزهای عادی قبل از شیوع ویروس کرونا و همهگیری جهانی نزدیک میشود.
شهروندان ایالتهای «استرالیای جنوبی» و ایالت «نیوساوت ولز» میتوانند در گروههای ۳۰ نفری در مراسم عروسی و جشن با یکدیگر به رقص و پایکوبی بپردازند و در ایالت «ویکتوریا» شهروندان اجازه دارند تا به تماشای دیدارهای ورزشی بروند.
به گزارش رویترز، روز شنبه ۹ اسفند در این سه ایالت نشانهای از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ ثبت نشده است.
استرالیا به دلیل اعمال سریع محدودیتها و بستن مرزها در کنترل شیوع ویروس کرونا عملکردی موفق داشته است.
ماریس پاین وزیر خارجه استرالیا نیز اعلام کرده که روز شنبه اولین دوز از واکسن کووید را دریافت کرده است.
از آغاز شیوع ویروس کرونا در دنیا، کمتر از ۲۹ هزار نفر مبتلا به کووید ۱۹ در این کشور ثبت شده است و ۹۰۹ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
گستردهترین سرکوب علیه معترضان به کودتا در میانمار؛ یک نفر کشته و چندین نفر بازداشت شدند
در پی ادامه تظاهرات اعتراضی علیه دولت نظامی در میانمار، پلیس این کشور روز شنبه ۹ اسفند، اقدام به سرکوب گسترده معترضان به کودتا کرد.
بر اساس گزارشها، اقدامهای پلیس علیه معترضان در روز شنبه، گستردهترین سرکوب علیه آنها طی سههفته اخیر است.
گزارشها حاکی است که یک زن بر اثر شلیک پلیس کشته و دهها نفر از جمله چندین خبرنگار بازداشت شدند.
به گفته یکی از معترضان، پلیس این کشور برای متفرق کردن آنها از خودروی آب پاش استفاده کرده است.
سرکوب معترضان علیه کودتا پس از اینکه کیاو موتون سفیر میانمار در سازمان ملل از معترضان علیه کودتا حمایت کرد، افزایش یافت.
کیاو موتون، روز جمعه از جامعه جهانی خواست که کودتای نظامی در این کشور را محکوم کرده و در راستای توقف آن اقدام کنند.
نرگس محمدی، فعال حقوقبشر: قطعا از حکم دادگاه درباره پرونده جدیدم سرپیچی خواهم کرد
نرگس محمدی، سخنگو و نایبرییس کانون مدافعان حقوق بشر، در دادگاه پروندهای که در دوران حبس برای او گشوده شد، حضور نیافت.
محمدی روز شنبه با انتشار نامهای سرگشاده نوشت در ۱۱ آذر و مدت کوتاهی پس از آزادی از زندان، دوباره برای محاکمه در روز ۱۵ آذر به دادگاه احضار شد، اما در پی حضور نیافتن در آن جلسه دادگاه، احضاریه دیگری به دستش رسید.
بر اساس این احضاریه، محمدی باید روز شنبه ۹ اسفند برای محاکمه در دادگاه حاضر میشد.
محمدی در این پرونده به «برگزاری تحصن در اوین، افترا به رییس زندان بابت ضرب و شتم، شکستن شیشههای ساختمان و توهین به مامورین خدمت (رییس زندان) و اخلال در نظم زندان از طریق برپایی مجلس بزم و رقص پس از خاموشی و در ایام سوگواری امام حسین» متهم شده است.
این زندانی سیاسی پیشین تاکید کرد: «به هیچ عنوان در هیچ مرحلهای از این رسیدگی شرکت نکرده و از رای صادره از سوی محاکم قوه قضائیه در این پرونده تبعیت نکرده و قطعا سرپیچی خواهم کرد.»
محمدی روز شنبه ۳۰ آذرماه ۹۸ همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین، به مناسبت چهلمین روز اعتراضات سراسری آبان و در همراهی با خانوادههای داغدار این اعتراضات، تحصن چند روزه خود را آغاز کردند.
در پی این تحصن، مسئولان زندان اوین، نرگس محمدی را با خشونت از زندان اوین به زندان زنجان منتقل کردند.