اپل اعلام کرد در نسخه آیاواس ۱۴/۵ این شرکت، که چند هفته دیگر ارائه خواهد شد، شرکتهای تبلیغاتی دیجیتالی موظف خواهند بود برای ردیابی کاربران از آنها اجازه بگیرند.
اپل در ماه ژوئن گذشته اعلام کرده بود که قصد اجرای چنین طرحی را دارد، اما بعدا اعلام کرد انجام این کار را به تعویق انداخته تا شرکتهای تبلیغاتی جدید فرصت داشته باشند فعالیتهای خود را با چنین رویهای تطبیق دهند.
شرکتهای تبلیغات دیجیتالی و شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک هشدار داده بودند که این اقدام اپل باعث خواهد شد به فروش آنها آسیب وارد شود.
آتشسوزی یک شرکت تعاونی واقع در منطقه حفاظت شده میانکاله منجر به انفجار چند تانکر شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان از وقوع آتشسوزی در یک شرکت تعاونی واقع در میانکاله و انفجار چند تانکر در این منطقه خبر داد.
آتشسوزی در ساختمان شرکت تعاونی پره مختومقلی، در منطقه حفاظت شده میانکاله رخ داد، یک شرکت تعاونی صیادی که در محدوده جغرافیایی بندرگز فعالیت میکند.
محمدرضا کنعانی گفت که این آتشسوزی به نظر میرسد به دلیل اتصال سیمبرق در موتورخانه روی داده است و سبب انفجار تانکرهای سوخت حاوی نفت و بنزین شد که طی آن به چهار کومه صیادی و یک انبار در میانکاله خسارت وارد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان افزود که آتشسوزی به مناطق حفاظت شده و طبیعی سرایت نکرده است و نیروهای امدادی برای مهار آتش به منطقه اعزام شدهاند.
کنعانی همچنین گفت که نیروهای حراست شیلات، دریابانی، محیط زیست آتش را مهار کردند و در حال لکهگیری و اطفاء هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان تاکید کرد که عامل حریق انسانی بوده اما بررسیهای تکمیلی پس از اطفاء حریق انجام خواهد شد و گزارش نهایی باید توسط آتشنشانی اعلام شود.
وزارت آموزش و پرورش: صدور مجوز مهدکودک تا هنگام تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک متوقف شد
سعید صالح، مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش، از توقف صدور مجوز مهدکودک خبر داد و گفت: تا زمان تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، همه پروندههای دریافت مجوز جدید مهدکودک متوقف و مجوز جدیدی برای تشکیل مهد کودک صادر نمیشود
صالح تاکید کرد که تا زمان تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، همه پروندههای دریافت مجوز جدید مهدکودک متوقف و مجوز جدیدی برای تشکیل مهد کودک صادر نمیشود اما تا زمان تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، تمام ضوابط تشکیل مهدها و ادامه فعالیت برعهده دستگاه صادر کننده مجوزهای قبلی است.
او گفت که اواخر سال گذشته، اساسنامه «سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک» تصویب و به دستگاههای مربوط ابلاغ شد اما هنوز این سازمان در مجموعه وزارت آموزش و پرورش تشکیل نشده است و در اساسنامه فرصت سه ماههای برای راهاندازی این سازمان تعیین شده است.
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش افزود که در تبصره ۵ ماده ۵ اساسنامه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک» گفته شده که تا زمان تشکیل سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، همه پروندههای دریافت مجوز جدید مهدکودک متوقف و مجوز جدیدی برای تشکیل مهد کودک صادر نخواهد شد.
رسانههای ترکیه: آمریکا اعزام دو ناو به دریای سیاه را لغو کرده است
رسانههای ترکیه به نقل از مقامات این کشور اعلام کردند آمریکا اعزام دو ناو جنگی را به دریای سیاه در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه لغو کرده است.
براساس این گزارشها، روز چهارشنبه هیچیک ازناوهای مورد نظر از تنگه بسفر رد نشدند و هنوز هیچ تغییر برنامهای به اطلاع مقامات ترکیه نرسیده است.
ترکیه هفته گذشته اعلام کرده بود که از طریق کانالهای دیپلماتیک از تصمیم آمریکا برای اعزام این دو ناو باخبر شده، اما واشینگتن در این مورد هیچ اظهار نظری نکرد.
خبر اعزام این دو ناو در شرایطی اعلام شد که با افزایش نیروهای نظامی روسیه در مرز اوکراین، تنشهای بین مسکو و کییف شدت گرفته است.
فرماندار الیگودرز: وضعیت الیگودرز فوقبحرانی است، دفن جانباختگان کرونا شبانه صورت میگیرد
ماشاءالله نعمتی، فرماندار الیگودرز، اعلام کرد که وضعیت شیوع کرونا در این شهر استان لرستان فوق بحرانی است و برای جلوگیری از هرگونه تجمع دفن جانباختگان کرونا شبانه صورت میگیرد.
فرماندار الیگودرز گفت که طبق آمار در ۲۴ ساعت گذشته ۵۵۴ نمونه تست از افراد مشکوک به کرونا در این شهرستان گرفته شده که نیمی از آنها مثبت بوده است.
نعمتی افزود که در حال حاضر ۱۱۰ نفر نیز در بیمارستان الیگودرز بستری بوده و همچنان آمار بیماران کرونا در این شهرستان سیر صعودی دارد و باوجود تلاشهای صورتگرفته وضعیت الیگودرز در حال حاضر فوق بحرانی است.
فرماندار الیگودرز تاکید کرد که با توجه به شرایط تا پایان هفته شهر الیگودرز در قرنطینه خواهد بود و ادارات و بانکهای این شهرستان تعطیل هستند.
نعمتی گفت که برای جلوگیری از برگزاری هرگونه مراسم در الیگودرز، تاکنون چندین داماد در روز جشن و همچنین گروه فیلمبرداری، موسیقی و گلفروشی بازداشت شدهاند.
فرماندار الیگودرز همچنین اعلام کرد که بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا در الیگودرز، برای تحویل جنازه اموات از صاحبان عزا در خصوص رعایت پروتکلها ضمانت گرفته میشود و با پیشنهاد اعضای ستاد مقابله با کرونا، دفن اموات تنها در شب صورت میگیرد.
رویترز: آمریکا قصد دارد حدود ۳۰ مقام و نهاد روسی را به دلیل تخلفات سایبری تحریم کند
رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد دولت بایدن قصد دارد تا روز پنجشنبه حدود ۳۰ مقام و نهاد روسی را به دلیل نقش آنها در حمله سایبری به هزاران شرکت و نهاد فدرال آمریکایی و نیز دخالت در روند انتخابات ایالات متحده تحریم کند.
طبق این گزارش، آمریکا قصد دارد ۱۰ مقام روسی را از ایالات متحده اخراج کند.
این تحریمها بخشی از واکنش آمریکا به اقدام احتمالی روسیه در حمله سایبری به یکی از نرمافزارهای شرکت سولار ویندز است. آمریکا معتقد است هکرهای وابسته به روسیه با هک کردن نرمافزار سولار ویندز به اطلاعات هزاران شرکت و نهاد فدرال آمریکا که از این نرمافزار استفاده میکنند دسترسی پیدا کردهاند.
آمریکا همچنین روسیه را به تلاش برای دخالت در انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده متهم کرده است.
بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات نطنز
آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که بازرسان این سازمان روز چهارشنبه از محل غنی سازی اورانیوم ایران در نطنز بازدید کردند.
به گزارش رویترز، آژانس بدون اظهار نظر در مورد میزان آسیب های ناشی از اتفاقی که در سایت نطنز افتاد اعلام کرد که «به گفته ایران این اتفاق اقدامی خرابکارانه بود.»
آژانس بین المللی انرژی اتمی در بیانیه خود تاکید کرد: «بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز در محل تاسیسات غنی سازی در نطنز حاضر بودند و به فعالیتهای تایید و نظارت خود در ایران ادامه میدهند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «بازرسان آژانس به گزارش تحولات برنامه هستهای ایران به شورای حکام سازمان بین المللی انرژی اتمی ادامه خواهد داد.»
سی تفنگدار دریایی مکزیک به اتهام دست داشتن در یک جنایت تاریخی بازداشت شدند
سی تفنگدار دریایی مکزیک به دلیل ناپدید شدن تعدادی از اهالی ایالت تامالیپاس در شمال شرقی این کشور در سال ۲۰۱۴، دستگیر شدند.
به گزارش بی بی سی، قربانیان هنگامی مفقود شدند که این تفنگداران دريایی در شهر مرزی نوئوو لاردو مستقربودند.
از سال ۲۰۰۶ که دولت مکزیک جنگ با قاچاقچیان مواد مخدر را آغاز کرد، حدود ۸۵ هزار نفر در این کشور ناپدید شدند.
اگرچه گروه های جنایتکار درگیر در در جنگ با دولت پشت بیشتر این پرونده ها قرار دارند، اما نیروهای امنیتی نیز در معرض این اتهام هستند که چشم بر جنایات گروههای تبهکار بستهاند.
بازداشت این تفنگداران دریایی در پیوند با ناپدید شدن افراد، ضربهای به نیروی دریایی مکزیک که مورد اعتمادترین نیروی امنیتی این کشور محسوب می شوند، محسوب میشود.
تفنگداران دریایی با حکم قانونی و به اتهام ناپدید شدن اجباری افراد تحت پیگرد قرار گرفتهاند.
ایالت تامالیپاس، نزدیک به مرز با آمریکا، یکی از بالاترین نرخ های افراد گمشده در این کشور را دارد.
واکنش ایمنی آسترازنکا موثرتر از فایزر: دانمارک به دلیل مشاهده لخته آسترازنکا را ممنوع کرد
مطالعهای که از سوی کنسرسیوم ایمنیشناسی ویروس کرونا بریتانیا انجام شده نشان میدهد واکسن کرونای آسترازنکا نسبت به واکسن فایزر درافراد بالای ۸۰ سال واکنش ایمنی سلولی قویتری ایجاد میکند. همچنین پنج تا شش هفته پس از اولین دوز این دو واکسن، دربدن بیشتر این افراد پادتن تولید میشود.
بر این اساس، آنتی بادی تولید شده ناشی از تزریق واکسن آسترازنکاآکسفورد در بدن بزرگسالان در مقابله با شکلهای تغییر یافته ویروس، ۳۱ درصد کارایی دارد حال انکه همین میزان در مورد افراد واکسینه شده با فایزر تنها ۱۲ درصد را نشان می دهد.
در این مطالعه همچنین تاکید شده است که افزایش فاصله تزریق دو دوز واکسن فایزر بر کارایی آن تاثیر بیشتری دارد.
با اینکه تحقیقات نشان میدهند که آسترازنکا توانسته در کنترل بیماری کووید۱۹ موفق عمل کند اما گزارشهایی از لختگی خون سبب شده تا برخی از کشورها تزریق این واکسن را به حالت تعلیق درآوردند.
از سوی دیگر درپی تایید احتمال بسیار پایین لختگی خون در اثر تزریق واکسن کرونای آسترازنکا، دانمارک به عنوان اولین کشور جهان استفاده از این واکسن را به طور کلی ممنوع کرد. دانمارک همچنین اولین کشوری بود که در ماه مارس استفاده از این واکسن را به حالت تعلیق درآورده بود.
شرکت های بزرگ آمریکایی در مقابل قوانین محدود کننده حق رای
۱۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی قوانین جدید انتخاباتی را که کلید تصویب آن از ایالت جورجیا زده شد، تبعیض آمیز، نژاد پرستانه و محدود کننده حق رای در ایالات متحده آمریکا، خواندند.
به گزارش رویترز این شرکتهای بزرگ که در میان آنها نامهایی چون اپل، آمازون و استارباکس به چشم میخورد، گفتهاند:«همه ما مسئولیت داریم با هر گونه قانونگذاری تبعیضآمیز که حقوق رای دهندگان را محدود میکند، مبارزه کنیم.»
پیشتر مدیران ارشد دهها شرکت مستقر در میشیگان، از جمله شرکت بزرگ خودرو سازی جنرال موتورز و فورد نیز در بیانیه ای جداگانه با قانون گذاری جمهوری خواهان برای محدود کردن حق رای مخالفت کرده بودند
مطابق «قانون یکپارچگی انتخابات ۲۰۲۱» که اولین بار پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایالت جورحیا به تصویب رسید، افرادی که تمایل دارند آرای خود را از طریق پُست ارسال کنند باید کارت شناسایی معتبری برای ارسال آن، همراه داشته باشند تا فرآیند «تطبیق امضای رایدهندگان» که پیشتر در این ایالت استفاده میشد، محقق شود.
بسیاری بر این باورند که مطابق قانون جدید، نظارت مداوم بر صندوقهای رای توسط احزاب و محدود کردن بازه مجاز زمانی برای ارسال آرا از ۹ هفته به ۴ هفته و کاهش تعداد مراکز رایگیری در سراسر ایالت، تاثیر منفی بر مشارکت سیاهپوستان محلات فقیر نشین داشته و تناسب آرا را بر هم میزند.
قوانین مشابهای در ایالات تگزاس و آریزونا در حال برنامه ریزی است.
ماه نورد اماراتی سال ۲۰۲۲ به ماه اعزام میشود
امارات متحده عربی روز چهارشنبه اعلام کرد ماه نورد خود را تا ۲۰۲۲ در یک ماموریت فضایی به کره ماه خواهد فرستاد.
شرکت ژاپنی ایسپیس ( Ispace) این ماه نورد ساخت امارات را در ماه فرود خواهد آورد.
به گزارش سی ان ان، تیمی از مهندسان و دانشمندان مرکز فضایی محمد بن راشد (MBRSC) در امیرنشین دبی، در حال ساخت این ماه نورد هستند که قرار است با یک راکت فالکون ۹ از فلوریدا در آمریکا پرتاب شود.
ماموریت این ماه نورد، جستجو در منطقه ای تاریک از ماه است که پیش از این، مورد کاوش قرار نگرفته است.
شرکت ژاپنی میگوید: «فناوری ارتباطی در سطح ماه را نیز در اختیار امارات قرار خواهد داد تا اطلاعات یافت شده از سوی ماه نورد این کشور به زمین مخابره شود.»
پیشتر امارات اعلام کرده بود ماه نورد خود را تا ۲۰۲۴ به ماه اعزام خواهد کرد اما اکنون مرکز فضایی امارات به شرکت ژاپنی اعلام کرده که آماده است تا این ماموریت را دو سال زودتر از زمان تعیین شده، آغاز کند.
آمریکا، روسیه و چین تنها کشورهایی هستند که تاکنون موفق به فرود فضاپیما بر روی ماه شده اند و اگر امارات موفق به فرود ماه نورد خود بر ماه شود، وارد کلاب کشورهای دارای تکنولوژی فضایی می شود.
امارات امیدوار است برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد غبار و خاک ماه و اجرام فضایی، اطلاعات تازه ای به دست آورد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نسبت به کاهش آزادی رسانهها و تهدید خبرنگاران در اروپا هشدار داد
در پی قتل یک روزنامه نگار برجسته یونانی، سازمان گزارشگران بدون مرز، نسبت به کاهش آزادی رسانهها و افزایش فزاینده تهدیدات علیه روزنامهنگاران در برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا هشدار داد.
سازمان گزارشگران بدون مرز با اشاره به قتل جیورجوس کارایوز، خبرنگار یونانی که هفته گذشته به وقوع پیوسته، اعلام کرد که تعداد روزنامهنگاران کشتهشده در ۵ سال گذشته در اروپا به چهار مورد رسیده است.
جیورجوس کارایوز، از خبرنگاران حوزه جنایی از یک شبکه تلویزیونی خصوصی یونان بود که هفته گذشته خارج از خانهاش در آتن به ضرب ۶ گلوله یک موتورسوار به قتل رسید.
پاوول سالی، رییس بخش اروپای سازمان گزارشگران بدون مرز گفت: «به رغم اینکه همچنان اروپا به عنوان امنترین مرکز جهان برای خبرنگاران به شمار میآید، اما فشارها به آزادی رسانهها و خطرات پیشروی خبرنگاران رو به افزایش است.»
رییس بخش اروپای سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید : «پلیس یونان تاکنون کشتهشدن این خبرنگار یونانی را تایید نکرده است اما به دلیل ماهیت حرفهای او و این واقعیت که او در حال تحقیق در مورد جرایم سازمان یافته بود، احتمال داده شده که قتل او به دلیل شغلش بوده است.»
خامنه ای: مذاکرات اتمی نباید کش پیدا کند و فرسایشی شود
رهبر جمهوری اسلامی «کش پیدا کردن» مذاکرات برای احیای برجام را به «زیان کشور» خواند و گفت که این مذاکرات نباید «فرسایشی» شود.
علی خامنهای در سخنرانی آنلاین در جمع گروهی از قاریان قرآن گفت: «تشخیص مسئولان این است که مذاکره کنیم، در این زمینه بحثی نداریم منتها مذاکره فرسایشی نشود.»
پس از حمله به تاسیسات اتمی نطنز گروهی از اصول گرایان خواستار لغو مذاکرات در وین شده بودند. با این حال رهبر جمهوری اسلامی به این حمله اشاره نکرد و تنها درباره مذاکرات اتمی سخن گفت.
خامنهای همچنین با اشاره به استقبال مقامات آمریکایی از مذاکره با جمهوری اسلامی هدف آنان از مذاکره را «تحمیل حرف باطل» به جمهوری اسلامی دانست.
او در ابتدای این سخنرانی نیز گفت که سخنان پیشینش درباره رتبه اقتصادی هیجدهم ایران در جهان درست نبوده است. خامنهای در عین حال گفت که این جایگاه مربوط به پنج یا شش سال پیش بوده است.
اعتراض قوه قضاییه ایران به بازداشت حمید نوری و اسدالله اسدی در اروپا
علی باقریکنی، رییس ستاد حقوق بشر قوه قضایی، در نامهای به دبیرکل شورای اتحادیه اروپا، به زندانی بودن ۱۰ ایرانی در اروپا از جمله اسدالله اسدی،دیپلمات جمهوری اسلامی وحمید نوری، دادیار زندان گوهردشت، اعتراض کرد.
حمید نوری، یکی از متهمان اعدام های ۶۷ آبان ماه ۹۸ در استکهلم سوئد بازداشت شد. اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت ایران در اتریش، با حکم دادگاهی در بلژیک به جرم دست داشتن در عملیات بمب گذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق به ۲۰ سال زندان محکوم شده است.
باقریکنی در این نامه همچنین به بازداشت مهدی کیاستی در هلند، موسی باشتنی در ورشو لهستان، سجاد شهیدیان در بریتانیا، بهزاد پورقناد در آلمان ، داوودزاده لولویی در دانمارک و جلالالدین روحاله نژاد در فرانسه اعتراض کرده است.
در این نامه همچنین به بازداشت رضا حیدری و احمد خلیلی اعتراض شده اما به کشور محل بازداشت و دلیل بازداشت آنان اشاره نشده است.
بهزاد پورقناد، سجاد شهیدیان و جلالالدین روحاله نژاد به اتهام نقض تحریم های ایران و داوودزاده لولویی به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند. درباره اتهامات مهدی کیاستی و موسی باشتنی پیش از این گزارشی منتشر نشده است.
نامه اعتراضی وزیر رفاه به شورای نگهبان درباره طرح حذف غربالگری پیش از زایمان
افروز صفاریفرد، مدیر کل پیشگیری از معلولیت سازمان بهزیستی، خبر داد که وزیر رفاه در نامهای به شورای نگهبان به طرح مجلس درباره حذف «غربالگری اجباری» پیش از زایمان اعتراض کرده است.
او تاکید کرد که طرح نمایندگان مجلس «باعث افزایش تولد نوزادان دارای معلولیت خواهد شد.» این مقام سازمان بهزیستی درباره جزئیات این نامه توضیح نداد.
به گفته صفاریفرد، از سال ۹۲ تاکنون پس از مشاوره های ژنتیک حدود هفت هزار و ۳۰۰ مورد سقط انجام شده است.
او تاکید کرد که پس از مشاوره های ژنتیک هیچ اجباری برای سقط جنین وجود ندارد.
غربالگری از طریق آزمایش خون و سونوگرافی، سلامت جنین را در ماه های مختلف بارداری نشان می دهد و یکی از روش های تشخیص نقص های مادرزادی و آسیب های جنین است. این نوع غربالگری در ایران از اوایل دهه هشتاد آغاز شد.
در طرح «جمعیت و تعالی خانواده» که در مجلس در حال بررسی است قرار است که غربالگری حذف شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: کشور دچار یک آلودگی امنیتی گسترده شده است
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره حمله به نطنز گفت که دولت آینده باید یک «سالم سازی امنیتی و پاکسازی در تمام ردهها و مراکز حساس » انجام دهد.
رضایی روز چهارشنبه ۲۵ فروردین در مصاحبه با خبرگزاری مهر تاکید کرد که «کشور دچار آلودگی امنیتی گسترده شده و این آلودگی طی هشت سال اخیر شدت پیدا کرده است.»
او ربوده شدن «اسناد به کلی سری هستهای» و انفجار در تاسیسات اتمی ایران را نشانههای این «آلودگی گسترده امنیتی» دانست.
به گفته رضایی، در دیگر کشورها هر «۲۰ سال یک بار کل سیستم را پاکسازی امنیتی میکنند» اما در ۳۰ سال گذشته در ایران «این سالمسازی امنیتی» انجام نشده است.
رییس سابق بانک صنعت و معدن متهم ردیف شانزدهم در پرونده حسن رعیت
در دومین جلسه دادگاه حسن میرکاظمی مشهور به حسن رعیت، نام علی اشرف افخمی، رییس سابق بانک صنعت و معدن، به عنوان متهم ردیف شانزدهم پرونده اعلام شد.
در این جلسه نام ۲۰ متهم دیگر نیز اعلام شد که بر اساس آن منصور معتقد، برادر زن حسن رعیت، متهم ردیف دوم است.
منصور معتقد متهم به «امحای اسناد مالی موجود در ساختمان مرکزی گروه میرکاظمی» و فراری دادن «افراد مطلع از اقدامات گروه میرکاظمی بعد از دستگیری متهم ردیف اول پرونده» شده است.
بر اساس گزارش قوه قضاییه، در این جلسه همچنین نماینده دادستان به «روابط نزدیک» حسن رعیت با قاضی غلامرضا منصوری، قاضی متهم در پرونده اکبر طبری، اشاره کرد. در این گزارش اما توضیح بیشتری در اینباره داده نشده است.
حسن رعیت در مرداد ماه سال ۹۸ بازداشت شد. نام او وقتی بر سر زبانها افتاد که عکس او با کلت و سوار بر موتور همراه با گروهی موتورسوار در جریان سرکوب اعتراضات سال ۱۳۸۸ منتشر شد. پس از آن نیز عکس او در کنار بابک زنجانی در یک جت شخصی منتشر شد.
همچنین اعلام شده که شرکتهای او ۱۷۵میلیارد تومان به بانک کشاورزی بدهکار هستند.
حسن رعیت متهم است که ۳۷میلیون یورو از بانک صادرات گلستان برای واردات کالا دریافت کرده اما هیچ کالایی وارد نکرده است.
علیرضا زاکانی، نماینده مجلس نهم، گفته بود که بدهی ریالی حسن رعیت در این پرونده ۱۵۰۰ میلیارد تومان بوده اما با دخالت اکبر طبری، معاون اجرایی قوه قضاییه، رای به سود حسن رعیت صادر شده است.
مدیر عامل مرکز حلال جهانی: حقوق و مزایای روزانه روحانیون ناظر ذبح شرعی ۲۲۰ یورو است
پیمان فلسفی، مدیر عامل مرکز حلال جهانی، اعلام کرد که بر اساس آیین نامه حق ماموریت کارکنان دولت، اجازه پرداخت روزانه ۲۲۰ یورو حقوق و مزایا به روحانیون ناظر بر ذبح شرعی در خارج از کشور داده شده است.
مدیر عامل مرکز حلال جهانی نامه منتشر شده در اینباره را تایید کرد و در عین حال گفت که «سوء استفاده رسانههای بیگانه ما را نگران کرد.»
بر اساس این نامه، فلسفی به مدیران شرکتهای وارد کننده مرغ از ترکیه اعلام کرده بود که حقوق ناظران شرعی دو هزار و ۵۰۰ یورو در هر ماه است و علاوه بر این مبلغ، باید اسکان و تغذیه آنان نیز توسط این شرکتها تامین شود.
مدیر عامل مرکز حلال جهانی گفت که پرداخت این مبلغ به این روحانیون قانونی است و کار آنان به دلیل حضور در کشتارگاه در خارج از کشور «کار سخت» محسوب میشود.
او گفت: «اگر حضور ناظران شرعی در کشتارگاه نباشد، یک کیلو گوشت و مرغ حلال هم وارد سفره مردم نمیشود.»
عباس عراقچی از تعویق یک روزه نشست وین خبر داد
عباس عراقچی از تعویق یک روزه نشست وین خبر داد و دلیل آن را ابتلای یک عضو هیات سیاسی اتحادیه اروپا عنوان کرد.
عراقچی گفت که براساس برنامه قبلی قرار بود جلسه مذاکره ایران با ۱+۴ روز چهارشنبه برگزار شود اما بهدلیل ابتلای یکی از اعضای هیات سیاسی اتحادیه اروپا به کرونا و و ضرورت رعایت پروتکلهای مراقبتی، این جلسه پنجشنبه برگزار میشود.
در فاصله جمعه گذشته آخرین دور از نشست قبلی وین برگزار شد انفجار سایت غنیسازی نطنز و همچنین اعلام ایران برای آغاز غنیستزی ۶۰ درصد رخ داده است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که ریاست هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی در نشست وین را بر عهده دارد، از روز سهشنبه به منظور برگزاری ادامه مذاکرات با گروه ۱+۴ که با حضور آمریکا برگزار میشود به اتریش سفر کرده است.
در این دور از گفتوگوها نمایندگانی از سایر دستگاهها از جمله وزارت نفت و بانک مرکزی ایران نیز در ترکیب هیات اعزامی ایران به وین حضور دارند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه آمریکا درباره احیای برجام گفتوگو کردند
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، درباره چالشهای مختلف بینالمللی، از جمله چگونگی پیشبرد مذاکرات احیای برجام، گفتوگو کردند.
دو طرف در این گفتوگو از افزایش حضور نظامی روسیه در مرزهای اوکراین و اقدام روسیه در اشغال شبه جزیره کریمه ابراز نگرانی کردند.
وزیر خارجه آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین توافق کردند به همکاریهای خود برای ایجاد ثبات در افغانستان ادامه دهند و درباره کمک به حل بحران سیاسی اتیوپی بایکدیگر رایزنی کردند.
دو طرف همچنین بر ادامه همکاری آمریکا و اتحادیه اروپا برای رسیدگی به اولویتها و چالشهای مشترک امنیتی و سیاست خارجی خود تاکید کردند.
دولت بایدن با فروش ۲۳ میلیارد دلار سلاح به امارات موافقت کرد
دولت جو بایدن به کنگره اطلاع داد که به فروش بیش از ۲۳ میلیارد دلار سلاح، از جمله فروش جنگندههای اف-۳۵ و پهپادهای مسلح، به امارات اقدام میکند، در عین حال برای بررسی برخی جزئیات با مقامات اماراتی در تماس است.
این توافق شامل فروش ۵۰ هواپیمای جنگنده اف-۳۵، ۱۸ پهپاد و موشکهای هوا به هوا و هوا به زمین است.
پس از عادیسازی روابط امارات با اسرائیل، دولت ترامپ با فروش این تسلیحات موافقت کرده بود، اما دولت بایدن پس از روی کار آمدن برای بررسی دوباره این طرح اجرای آن را متوقف کرد.
برخی از نمایندگان کنگره آمریکا به دلیل نقش امارات در جنگ یمن و بحران انسانی بوجود آمده در این کشور و احتمال از بین رفتن برتری نظامی اسرائیل در خاورمیانه با این طرح مخالف بودند. با این حال، اسرائیل بعدا اعلام کرد که با فروش سلاح به امارات مخالفتی ندارد.
در ماه دسامبر نیز، یک طرح نمایندگان کنگره برای منع فروش این تسلیحات به امارات با مخالفت جمهوریخواهان شکست خورد.
بیست و هفت سناتور دموکرات از بایدن خواستند تحریمهای غیر منطبق بر برجام را لغو کند
بیست و هفت سناتور دموکرات کنگره آمریکا در نامهای به جو بایدن تاکید کردند اگر ایران تمایل به از سرگیری اجرای تعهدات خود در برجام داشته باشد، ایالات متحده نیز باید مایل باشد به توافق هستهای بازگردد و آن دسته از تحریمهای جمهوری اسلامی را که در این توافق به آنها اشاره شده لغو کند.
سناتورهای دموکرات در نامه خود به بایدن تاکید کردند درصورت بازگشت آمریکا به برجام، رییسجمهوری باید جنبههای مختلف پایبندی ایران به این توافق را به کنگره گزارش دهد و هر ۹۰ روز شفافیت، قابل راستیآزمایی بودن اقدامات و اجرای کامل تعهدات از سوی ایران را به تایید برساند.
سناتورهای دموکرات با اشاره به اینکه سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی شکست خورده گفتند سیاست دولت بایدن مبنی بر «پایبندی در برابر پایبندی» به «احیای اعتبار دیپلماتیک آمریکا» و «ترمیم» روابط واشینگتن با متحدان اروپاییاش کمک میکند.
دادگاه مصر: کشتی «اور گیون» تا پرداخت خسارت در توقیف خواهد ماند
در حالیکه مذاکرات مقامات اداره کانال سوئز و مالک کشتی «اور گیون» بر سر نحوه و میزان خسارت بستن کانال سوئز با سختی پیش می رود، یک دادگاه محلی در مصر حکم داد تا پرداخت خسارت از سوی مالک کشتی یا صاحب محموله، «اور گیون» در توقیف بماند.
کشتی کانتینربر «اور گیون» ماه گذشته در کانال سوئز به گل نشست و این آبراه حیاتی را مسدود کرد .
مقامات اداره کننده کانال ادعای خسارتی را به علت مسدود شدن کانال و کاهش درآمد ناشی از مسدود شدن کانال و همچنین هزینه های عملیات نجات به مبلغ یک میلیارد درخواست کردند.
روزنامه دولتی الاهرام روز سه شنبه گزارش داد که يک دادگاه مصر اکنون به اداره کانال سوئز اجازه داده است تا کشتی را تا زمانی که شرکت ژاپنی مالک کشتی ۹۰۰ ميليون دلار خسارت آن را پرداخت کند در اختیار خود داشته باشد.
اسامه ربی، رییس اداره کانال سوئز گفت که شرکت اجاره کننده کشتی در مذاکرات خود تنها حاضر به پرداخت ۱۰ درصد از مبلغ مورد نظر مقامات کانال سوئز شده بود.
رییسجمهوری آمریکا خواستار اجلاس اضطراری سران با پوتین شد
جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، از ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، خواست تا با کاهش نیروهای خود در مرز با اوکراین و برگزاری یک اجلاس فوری سران، میتوان تنشها را در این منطقه حساس کم کرد
به گزارش رویترز، بایدن در بیانیه کاخ سفید، با تاکید بر حمایت آمریکا از دولت اوکراین، از رییس جمهوری روسیه خواسته است تا دیدار سران یک کشور سوم صورت گیرد.
در این بیانیه همچنین آمده است رییسجمهوری آمریکا نگرانیها را از تحرکات نظامی روسیه در کریمه و مرزهای اوکراین اعلام کرد و از روسیه خواست تنش ها را کاهش دهد.
و اظهار امیدواری شده است که نشست پیشنهادی میتواند به «طیف کامل مسائل» پیش روی دو قدرت جهانی بپردازد.
روسیه کریمه را در سال ۲۰۱۴ اوکراین را تصرف کرد و درهفته های اخیر در شرق اوکراین از خواست جدایی طلبان «دونتسک» و «لوهانسک» حمایت میکند.