شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

کوچ کاربران ایرانی واتس‌اپ به سیگنال؛ نگرانی‌ درباره پیامد امنیتی تغییرات جدید

 

 

با آن‌که مسدود شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران،‌ آمار محبوبیت «واتس‌اپ» را با حدود ۵۰ میلیون کاربر بالاتر برد، تصمیم جدید این پیام‌رسان در تغییر سیاست‌های مربوط حریم خصوصی کاربران منجر به کوچ برخی از آنها شده است.

طی روزهای گذشته، بسیاری از کاربران در ایران در پیام‌رسان «سیگنال» حساب کاربری ایجاد کرده‌اند.

واتس‌اپ روز ۱۵ دی‌ماه اعلام کرده بود که قصد دارد با هدف کمک به افزایش درآمدزایی بیشتر فیس‌بوک و همچنین تبلیغات بیشتر کسب‌وکارها، به‌روزرسانی‌های جدیدی را اعمال کند. در همین راستا، این شرکت از امکان به اشتراک‌گذاری میزان بیشتری از اطلاعات کاربران با فیسبوک خبر داد.

این موضوع به سرعت موجب نگرانی عده‌ای از کاربران شد و در ایران نیز در اینستاگرام و توییتر بسیاری از کاربران و کارشناسان نسبت به پیامدهای امنیتی این تصمیم هشدار دادند.

هرچند این موضوع در سطح جهانی نیز در میان حدود دو میلیارد کاربر این پیام‌رسان نگرانی‌هایی ایجاد کرد.

از سوی دیگر نیز واتس‌اپ اعلام کرده بود که از روز ۲۰‌بهمن ارائه خدمات به کاربرانی را که با این شرایط جدید موافقت نکنند، متوقف خواهد کرد.

همین سیاست‌های جدید موجب شد برخی کاربران و کارشناسان فناوری اطلاعات در صفحات خود در رسانه‌های اجتماعی پیام‌رسان‌های «امن‌تر» از جمله سیگنال را توصیه کنند.

برخی وب‌سایت‌های تخصصی حوزه اینترنت،‌ پیام‌رسان سیگنال را دارای مزایای بیشتری از لحاظ حفظ «حریم خصوصی» و همچنین امنیت بالا معرفی کرده‌اند.

فضای نگرانی جدید موجب شده بسیاری از کاربران سابق سیگنال این روزها روی صفحه گوشی‌های خود پیام‌های متعددی مبنی بر پیوستن دوستان،‌ بستگان و همکارانشان به سیگنال دریافت کنند؛ پیام‌رسانی که ظاهرا روز‌به‌روز بر محبوبیتش افزوده می‌شود.

بر اساس آماری که مرکز پژوهشی بتا و استارتاپ «نوین‌هاب»‌ منتشر کرده‌اند، واتس‌اپ با بازه‌ای میان ۴۷ تا ۵۰ میلیون کاربر نخستین‌پیام‌رسان ایران محسوب می‌شود، اما اکنون مشخص نیست چه تعداد از این آمار ریزش داشته باشد و به سمت پیام‌رسان‌های دیگر کوچ کنند.

در ایران مساله امکان تلاش نهادهای امنیتی حکومت به مکالمات کاربران نخستین نگرانی به حساب می‌آید.

با این حال برخی منتقدان نیز می‌گویند نگرانی‌ها درباره سیاست‌های جدید واتس‌اپ بی‌مورد است. 

از سویی نیز آدام موسیری، از مسئولان فیس‌بوک و رییس اینستاگرام،‌ در این زمینه گفته که «اطلاعات غلط زیادی» درباره به‌روزرسانی‌های اخیر واتس‌اپ منتشر شده است. موسیری اشاره کرده تغییرات به حریم خصوصی مکالمات صدمه‌ای نخواهد زد.

طی سال‌های گذشته،‌ مساله سانسور، فیلترینگ و تلاش و سرمایه‌گذاری حکومت ایران برای اعمال کنترل‌های شدیدتر بر پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی آزادی و انتخاب‌های شهروندان در استفاده از این بسترها را محدود کرده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More