شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

واکنش‌ جعفر پناهی، نوری‌زاد و محمد ملکی به بازداشت نسرین ستوده

 

کمتر از یک شبانه‌روز پس از بازداشت نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال حقوق‌بشر، بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی و نیز شخصیت‌های داخلی و خارجی نسبت‌به این بازداشت واکنش نشان داده و خواستار آزادی این فعال حقوق‌بشر شدند.

روز پنج‌شنبه ۲۴ خردادماه، یک روز پس‌از دستگیری و انتقال نسرین ستوده به زندان اوین، محمد نوری‌زاد، جعفر پناهی، فریده مرادخانی، محمد ملکی، رضا خندان و داود فرهادپور در حمایت از او، مقابل زندان اوین تحصن کردند.

محمد نوری‌زاد، تصاویری از حضورش در مقابل زندان اوین به‌همراه جعفر پناهی، محمد ملکی و دیگران را در کانال تلگرام خود منتشر کرده است.

 

 

رضا خندان، همسر نسرین ستوده روز چهارشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با ایران‌اینترنشنال، ضمن تأیید خبر بازداشت همسرش، گفت که مأموران امنیتی با جلوه‌دادن خود به‌عنوان «خواستگار» به همسایگان، توانسته‌اند وارد ساختمان منزل ستوده شوند. خندان گفت که همسرش را به دادسرای اوین منتقل کرده‌اند و مدتی پس از آن، توانسته تلفنی با او صحبت کند.

 

 

نسرین ستوده در این مکالمه به همسرش گفته که به او حکم جلب داده و گفته‌اند که به‌دلیل ۵ سال محکومیت، او را دوباره بازداشت کرده‌‌اند و دلیل انتقالش به اوین را اجرای این حکم اعلام کرده‌اند.

این در حالی است که سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر، عفو بین‌الملل و نیز انجمن بین‌المللی وکلای مردم، طی بیانیه‌هایی جداگانه، ضمن محکوم‌کردن بازداشت دوباره این وکیل حقوق‌بشر ایرانی، از مقامات قضایی جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا هر چه سریع‌تر نسرین ستوده را آزاد کنند.

مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی نیز در رسانه‌های اجتماعی، ضمن واکنش به خبر بازداشت دوباره ستوده، از روند ادامه سرکوب فعالان حقوق‌بشر در ایران ابراز انزجار کرده و خواستار آزادی فوری نسرین ستوده شده‌اند.

یک کاربر توییتر ضمن توصیف ستوده به‌عنوان «محترم‌ترین انسان»، این‌گونه واکنش نشان داده است:

 

 

یک کاربر دیگر، این‌چنین نوشته است:

 

 

بسیاری از کاربران نیز با بازنشر ویدیوی از نسرین ستوده که با جعفر پناهی در مورد شگردهای حاکمیت در سرکوب فعالان حرف می‌زند، به بازداشت او اعتراض کرده‌اند.

 

 

بخش ایران عفو بین‌الملل نیز بازداشت ستوده را حمله بی‌رحمانه به مدافعان حقوق بشر در ایران خوانده است:

 

 

درحالی‌که واکنش‌های داخلی و خارجی نسبت‌به بازداشت این وکیل شناخته‌شده ادامه دارد، هنوز مقامات قضایی ایران درخصوص علت دستگیری، اظهارنظر نکرده‌اند.

نسرین ستوده وکالت تعدادی از پرونده‌های سیاسی و حقوق‌بشری ازجمله تعدادی از زنان معترض به حجاب اجباری، موسوم‌به دختران خیابان انقلاب را برعهده داشت. او در سال ۱۳۸۹ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد که در زندان در اعتراض به ممنوع‌الخروجی همسر و فرزند خردسالش به مدت ۲۸ روز دست به اعتصاب غذا زد. ستوده در سال ۱۳۹۲ از زندان آزاد، اما ممنوع‌الکار شد. او به‌خاطر مبارزات مدنی خود، جایزه انجمن قلم آمریکا و جایزه ساخاروف را دریافت کرده است.   

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More