شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

دفاع صدا و سیما از پخش اعتراف‌های مائده هژبری

 

محمد حسین رنجبران مدیرکل روابط عمومی صداوسیما با دفاع از پخش اعتراف‌های مائده هژبری چهره اینستاگرامی گفت که این اقدام «وظیفه ذاتی رسانه ملی» و «خواست مردم به ویژه خانواده‌ها است» که اطلاعات بیشتری درباره آسیب‌های فضای مجازی داشته باشند.

پخش اعتراف‌های تلویزیونی مائده هژبری واکنش‌های فراوانی را میان کاربران رسانه‌های اجتماعی و برخی چهره‌های سیاسی داشته که اغلب این واکنش‌ها در محکومیت اقدام صدا و سیما بوده است. همچنین انجمن حمایت از حقوق کودکان ایران نیز امروز سه‌شنبه ۱۹ تیر در بیانیه‌ای با اشاره به پخش اعتراف‌های تلویزیونی مائده هژبری این اقدام را «نماد مشخص و بارز خشونت علیه کودکان» دانست.

با این حال مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما در دفاع خود از پخش برنامه اعتراف‌های تلویزیونی گفته «نباید وقتی مسئولان مربوط در حوزه فضای مجازی به وظایف‌شان در ساماندهی فضای مجازی عمل نمی‌کنند ما دست روی دست بگذاریم و برنامه‌های آگاهی بخش به خانواده‌ها ارائه نکنیم.»

او انتقاد از صدا و سیما به دلیل پخش برنامه اعتراف را «غیر عادی» خوانده و آن را ناشی از حملات غرض‌ورزانه دانسته است.

اظهارات او در شرایطی است که برخی چهره‌ها و رسانه‌های نزدیک به حکومت نیز از اقدام صدا و سیما در پخش اعتراف‌های تلویزیونی مائده هژبری انتقاد کرده بودند.

پایگاه خبری مشرق نیوز در این باره نوشته بود که رسانه ملی با همکاری دیگر نهادهای انتظامی- قضایی و امنیتی باید پروژه‌های مشابهی در دیگر حوزه ها و درباره مجرمان و محکومان اقتصادی و … نیز به انجام برساند تا «علاوه بر دغدغه‌های فرهنگی – تربیتی خانواده ایرانی، به دیگر نگرانی‌های این روزهای جامعه و افکار عمومی پاسخ مناسب و به موقع داده شود.»

مردم و به ویژه خانواده‌ها در تماس با واحد ۱۶۲ خواهان برنامه‌های آگاهی‌بخش در حوزه آسیب‌های فضای مجازی هستند و بر مبنای این درخواست‌ها و وظیفه ذاتی رسانه، برنامه‌ها و مستندهای فراوانی در این زمینه در آینده روی آنتن خواهد رفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان صداوسیما، محمد حسین رنجبران در واکنش به «برخی فضاسازی‌ها درباره مستند «بیراهه» که از شبکه یک سیما درباره آسیب‌های فضای مجازی پخش شده است و حواشی زیادی نیز در فضای مجازی به دنبال داشت»، گفت: وظیفه ذاتی رسانه ملی و خواست مردم بویژه خانواده‌هاست که اطلاعات بیشتری درخصوص آسیب‌های فضای مجازی داشته باشند و نباید وقتی مسئولان مربوط در حوزه فضای مجازی به وظایف‌شان در ساماندهی فضای مجازی عمل نمی‌کنند ما دست روی دست بگذاریم و برنامه‌های آگاهی بخش به خانواده‌ها ارائه نکنیم.

او ریشه اصلی این معضل را بی‌قاعده و قانون بودن فضای مجازی کشور دانست و تصریح کرد: بارها بر این مسئله تاکید شده است که نباید فضای مجازی افسارگسیخته باشد. این فضا مثل همه‌جای دنیا باید قواعد و قانون مشخصی داشته باشد و منتشر کنندگان محتواهای نامناسب در این فضا بدانند که چه هزینه‌هایی در انتظارشان است. اما گویی اراده‌ای در این زمینه بین مسئولان مربوط وجود ندارد و این جای تاسف است.

رنجبران با تاکید براین که این مستند تولید معاونت اجتماعی نیروی انتظامی بوده است، گفت: یکی از مهمترین مسئولیت‌های مشترک ما و ناجا حرکت در مسیر پیشگیری است و همان طور که گفتم بسیاری از خانواده‌ها با ما تماس می‌گیرند و مطالبه جدی در زمینه برنامه‌های آگاهی بخش در حوزه فضای مجازی دارند.

او افزود: برخی خانواده‌ها با ما تماس می گیرند و به صراحت می‌گویند ما خانواده ای مذهبی نیستیم اما به خانواده و حفظ حیا و حرمت خانواده اعتقاد داریم و همکاران ما را قسم می‌دهند که برنامه‌هایی بسازید تا جلوی این عرصه افسارگسیخته فضای مجازی را بگیرد و به خانواده ها آگاهی دهد.

مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی به برخی شایعات در خصوص عدم صدور حکم قضایی برای این افراد اشاره کرد و گفت: بر اساس صحبتی که با مسئولان ناجا داشتم برای این افراد حکم قضایی صادر شده و حتی مقام قضایی درخواست کرده است تا موضوع این افراد حتما رسانه‌ای شود.

رنجبران با بیان اینکه از حملات غرض ورزانه برخی در داخل و خارج کشور اصلا متعجب نشدم، تصریح کرد: تقریبا برای مردم عادی هم مشخص شده است که این موج رسانه‌ای علیه رسانه ملی عادی نیست و با نقد و انتقاد سازنده فاصله بسیار دارد. ای کاش برخی دوستان دلسوز هم به اندازه همین مردم عادی تحلیل داشتند یا اینکه منافع شخصی و گروهی خود را اینقدر پررنگ و حیاتی نمی دیدند.

مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی با بیان اینکه متاسفانه در این فضای آلوده رسانه‌ای صدای نقدهای دلسوزانه و کارشناسی شنیده نمی‌شود، گفت: در میان تخریب‌های فراوانی که این روزها دیدم برخی به روش ساخت برنامه انتقاد رسانه‌ای داشتند و معتقد بودند که می‌شد از راه‌های دیگری برای انتقال درست پیام استفاده کرد که باید گفت این بحثی کارشناسی است و ممکن است خود من هم در جایگاه یک برنامه‌ساز حرف‌هایی در این حوزه داشته باشم.

رنجبران برخی نقدها در خصوص اولویت داشتن پرداختن به مفاسداقتصادی به جای پرداختن به این‌گونه مفاسد فرهنگی را قابل تامل دانست و گفت: به نظرم هر موضوعی جایگاه و اهمیت خود را دارد و نباید به علت ضعف در پرداختن به مفاسد اقتصادی، حوزه  مفاسد در عرصه‌های دیگر را که مثل خوره به جان بنیان خانواده‌ها افتاده است فراموش کرد.

وی تاکید کرد: رسانه ملی در این سال‌ها در زمینه مبارزه با مفاسداقتصادی همواره در خط مقدم بوده و حتی باعث باز شدن پرونده‌هایی شده است که شاید خیلی‌ها فکرش را هم نمی‌کردند؛ با این وجود مسئولان سازمان معتقدند هنوز جای کار بیشتر و جدی‌تری در این زمینه وجود دارد به شرط آنکه مسئولان بزرگوار قضایی برای هر کدام از پرونده‌های مفاسد اقتصادی یک پیوست رسانه ای مشخص داشته باشند.

 

. آیا اطلاعات دقیق و بیشتری وجود دارد در رابطه با احکامی که براشون صادر شده؟ درگفت‌و گو با مهدی مهدوی آزاد، روزنامه نگار
نکات اصلی که صدا و سیما در رابطه با اعتراف‌ها و پخش آنها بیان شده در گفت‌و گو با فرشته قاضی ، روزنامه نگار
تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More