شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ابراهیم رئیسی:‌ رسانه‌ها خطوط قرمز را رعایت کنند تا کارشان به دادگستری کشیده نشود

ابراهیم رئیسی،‌ رییس قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی ایران، در نخستین نشست خود با روزنامه‌نگاران با تاکید بر رعایت خطوط قرمز توسط رسانه‌ها گفت نمی‌توانیم نسبت به حقوق نظام گذشت کنیم.

به گزارش خبرگزاری میزان متعلق به قوه‌قضاییه، رئیسی در دیدار با روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌ها با تفکیک بین حقوق فردی از حقوق نظام، گفت: «نسبت به حق نظام و حقوق مربوط به کل نظام نمی‌توانیم گذشت کنیم.» او با هشدار نسبت به رعایت خطوط قرمز درخواست کرد که رسانه‌ها رعایت کنند تا کار آن‌ها به دادگستری کشیده نشود.

رییس قوه‌قضاییه در عین حال گفته است:  «این قوه از آزادی مطبوعات حمایت می‌کند. و دستگاه قضا رسانه‌ها را همکاران خود در اجرای عدالت می‌بینید و با نقد منصفانه هیچ مخالفتی ندارد.»

رئیسی با اشاره به تنش‌های بین‌المللی اخیر در منطقه با تاکید بر وظایف خاص رسانه‌ها در این زمان، افزود: «در این مقابله با صف‌آرایی دشمن، رسانه‌ها نیز وظیفه رصدگری را بر عهده دارند و باید مراقبت کنند تا نکته‌ها و سینگنال‌هایی که موجب شادمانی دشمن می‌شود، در جامعه منتشر و شنیده نشود.»

در همین زمینه او با اشاره به تصمیمات حکومت در زمینه امنیتی و مصوبات شورای عالی امنیت ملی گفت:‌ «حتما باید این مصوبه‌ها به اطلاع رسانه‌ها برسد و رسانه‌ها نیز، چون ابلاغ شورای عالی امنیت ملی مبتنی بر یک تصمیم امنیتی است، وظیفه دارند تصمیم مزبور را رعایت کنند.»

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رواج آسیب‌های اجتماعی در کشور اشاره کرد که رسانه‌ها باید کاری کنند که «نفرت عمومی» نسبت به مرتکبین جرایم افزایش یابد. در همین زمینه،‌ رئیسی از رسانه‌ها خواست در نوشتار و گفتار خود رعایت «امنیت اجتماعی» را قطعی دانسته و همچنین برای اقناع افکار عمومی درباره احکام قضایی تلاش کنند.

او همچنین خطاب به رسانه‌ها اعلام کرد به جای آنکه «مدام بگوییم فساد، فساد»، اخبار را طوری منتشر کنند که موجب اطمینان در جامعه شود.

پیش از رییس قوه‌قضاییه، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی این نهاد با اشاره به اهمیت مصوبات شورای عالی امنیت ملی درباره رسانه‌ها اشاره کرد که این مصوبات «لازم الاتباع است و در صورت تخلف؛ دادگاه می‌تواند نشریه متخلف را موقتا تا دو ماه توقیف کند.»

در همین رابطه او توقیف نشریه صدا را موقتی دانست و از رفع توقیف آن پس از دو ماه خبر داد.

اسماعیلی درباره بازداشت یکی از روزنامه‌نگاران اعلام کرد که دلیل این امر ارتباطی با فعالیت روزنامه‌نگاری او نداشته و مساله «اقدام علیه امنیت و اخلال در نظم عمومی» بوده که موجب بازداشت او در «کف خیابان» شده است. اشاره او به بازداشت مرضیه ابراهیمی روزنامه‌نگار روزنامه شرق بود که در جریان تهیه گزارش از تجمعات روز کارگر بازداشت شد.

در آغاز این جلسه،‌ مدیران رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حاضر در جلسه به بیان دغدغه‌های خود در حوزه‌های قضایی و امنیتی پرداختند. عدم امکان مصاحبه رسانه‌ها با قاضی پرونده‌ها،‌ حجم بالای ورودی پرونده به دستگاه قضایی،‌ شکایت مقامات دولتی از روزنامه‌نگاران و تشکیل پرونده مکرر برای آن‌ها،‌ پایین بودن شفافیت در پرونده‌های قضایی،‌ و ابهام در حوزه جرم سیاسی از جمله مسایل مورد اشاره حاضرین بود.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More