شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تا سال ۲۰۵۰، لندن به گرمای بارسلون خواهد بود

پژوهش‌های جدید بر تغییرات اقلیمی نشان می‌دهد که تا سال۲۰۵۰، آب‌و‌هوای لندن شبیه آب‌و‌هوای بارسلون خواهد بود.

اگر فکر می‌کنید این گرما لذت‌بخش خواهد بود، اندکی بیشتر تامل کنید. ممکن است لندن هم دچار خشکسالی شدید شود؛ درست مثل بارسلونِ سال ۲۰۰۸ که ذخایری آبی‌اش تَه کشید و آب آشامیدنی کمیاب شد.

به گزارش سی‌ان‌ان، مطالعات پژوهشگران آزمایشگاه کروتر دانشگاه ایت در شهر زوریخ نشان می‌دهد که ممکن است صدها شهر بزرگ دیگر در سراسر جهان دچار خشکسالی، سیل، طوفان، و سایر بلایای اقلیمی شوند.

بر مبنای این مطالعه، برخی آثار این تغییرات آب‌و‌هوایی هنوز ناشناخته است یا پیش‌بینی‌پذیر نیست. در یک پنجم شهر‌ها از جمله کوالالامپور، جاکارتا و سنگاپور تغییرات آب‌و‌هوایی شدیدی رخ داده است که در هیچ نقطه دیگر جهان شاهد نبوده‌ایم.

در این پژوهش، شرایط آب‌و‌هوایی آینده ۵۲۰ شهر جهان پیش‌بینی شده‌ است و آن پیش‌بینی‌ها را کنار وضعیت فعلی شهرها قرار دادند. بر اساس نتایج این بررسی، تا سال ۲۰۵۰، هوای مادرید شبیه مراکش، سیاتل شبیه سان‌فرانسیسکو، و آب‌و‌هوای نیویورک شبیه ویرجینیا خواهد بود.

پژوهشگر ارشد این مطالعه، ژان فرانسوا باستَن، معتقد است که ترسیم مقایسه‌ای شهر به شهر، به مردم کمک می‌کند آثار تغییرات اقلیمی شهرشان را بهتر مجسم کنند. 

این پژوهشگرها پیش‌بینی کرده‌اند که تقریبا ۷۷ درصد شهرهای جهان دچار تغییرات شدید آب‌وهوایی خواهند شد که در مقیاس جهانی، سلامتی انسان‌ها را به خطر خواهد انداخت. 

مناطقی که در عرض جغرافیایی شمالی قرار دارند، از جمله اروپا، بیشترین تغییرات اقلیمی را شاهد خواهند بود. پیش‌بینی می‌شود شهرهای اروپایی در تابستان ۳/۵ درجه سانتیگراد (۶/۳ درجه فارنهایت) و در زمستان ۴/۷ درجه سانتیگراد (۸/۵ درجه فارنهایت) گرم‌تر شوند.

به‌عنوان مثال، لندن در گرم‌ترین ماه سال ۵/۹ درجه سانتیگراد (۱۰/۶ درجه فارنهایت) افزایش دما خواهد داشت که این به معنای افزایش ۲/۱ درجه سانتیگرادی دمای سالانه این شهر است. 

الکس لو، استاد ارشد مطالعات اقلیمی در دانشگاه ویکتوریای شهر ولینگتون نیوزیلند می‌گوید که شاید این تغییرات اقلیمی چندان مهم به نظر نیاید، اما افزایش گرمای هوا ممکن است به شیوع بیشتر بیماری‌های عفونی، تهدید امنیت غذایی و کمبود آب بینجامد. این استاد دانشگاه معتقد است که در تمام نقاط جهان، مهم‌ترین تاثیر تغییرات اقلیمی روی دو مقوله آب و دمای هوا بوده‌ است که افزایش دما و مشکلات مربوط به آب نظیر سیل، خشکسالی، طوفان‌های شدید، طغیان رودخانه‌ها و کمبود آب آشامیدنی را در پی داشته است.

در مناطق گرمسیری، این خطر به‌گونه‌ای دیگر بروز خواهد کرد؛ دمای هوا در این مناطق افزایش چشمگیری نخواهد داشت، اما انتظار می‌رود سطح بارندگی‌ تغییر محسوسی داشته باشد. در فصل‌های بارندگی، بارندگی‌ها بیشتر و فصل‌های خشک خشک‌تر می‌شود که همین به‌نوبه خود خطر خشکسالی و سیل‌ را افزایش می‌دهد. 

شهرهای ساحلی در معرض خطر سیل قرار دارند، سیل‌هایی که ممکن است موجب تخریب ساختمان‌ها و جابه‌جایی ساکنان آن‌ها شود و به زیرساخت‌های سیستم‌های حمل‌و‌نقل شهری آسیب‌های جدی وارد کند. 

این روند بارش‌ شدید و خشکسالی حاد در حال حاضر، در برخی کشورها، از جمله هندوستان که با کمبود شدید آب مواجه است، دیده می‌شود. امسال، بارش‌های موسمی، که هر سال همه انتظار آن را می‌کشند، در برخی مناطق با چند هفته‌ تاخیر آغاز شد؛ وضعیتی که به طولانی‌تر شدن دوره خشکسالی و کمبود شدید آب آشامیدنی در سراسر این کشور منجر شد. با شروع بارندگی موسمی، این بارش‌ها چنان شدید و سنگین است که موجب طغیان سیل‌ در شهرها می‌شود و ده‌ها کشته به جا می‌گذارد.

آماده شدن برای تغییرات اقلیمی آتی در شهرهای گرمسیری شاید همین حالا هم کار راحتی نباشد، چرا که در حال حاضر ۲۲ درصد شهرها با شرایط ناشناخته‌ای دست‌ به گریبان‌اند که تا‌کنون در هیچ جای دیگری دیده نشده‌اند و ۶۴ درصد این شهرها در نواحی گرمسیری قرار دارند.

این شرایط جدید، با سکونت‌ناپذیر شدن شهرها، به مهاجرت گسترده منجر می‌شود. در گزارش ماه گذشته سازمان ملل هشدار داده شده است که احتمال دارد در ده سال آینده، بیش از ۱۲۰ میلیون نفر به‌علت تغییرات اقلیمی گرفتار فقر شوند که خود نوعی «آپارتاید اقلیمی» ایجاد خواهد کرد، به این معنا که ثروتمندان برای خلاصی از گرما، گرسنگی و درگیری‌ها پول کافی می‌پردازند، در صورتی‌که بقیه باید بمانند و زجر بکشند؛ پدیده‌ای که اکنون نیز در شهرهای چِنای و بمبئی شاهدیم، خانواده‌های ثروتمند این شهرها تانکرهای آب خصوصی می‌‌خرند ولی افراد کم‌درآمد باید ساعت‌ها در صف‌های طولانی بایستند تا تانکرهای دولتی از راه برسند. 

برخی شهرهای دیگر نیز با تغییرات شدید آب‌و‌هوایی در تابستان مواجه‌اند. ماه گذشته، با رسیدن موج گرما به اروپا، آلمان با دمای ۳۸/۶ درجه سانتیگراد در ماه ژوئن، به بالاترین دمای تاریخ این کشور رسید. در همسایگی این کشور، در لهستان نیز رکورد بالاترین دمای هوا در ماه ژوئن شکسته شد و دمای این کشور به ۳۸/۲ درجه سانتیگراد رسید.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More