شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
روزنامه‌خوانی ۲۳ اردیبهشت

مردم از شدت مشکلات اقتصادی به افیون پناه برده‌اند

 

 

مراسم افطار رییس‌جمهوری دیشب برگزار شد و جمعی از سیاسیون از هر دو جناح در این مراسم حضور داشتند و گزارش و عکس از افطاری تیتر اول خیلی از روزنامه‌هاست. روزنامه همدلی از این افطاری به‌عنوان آغازی برای گفت‌و‌گوی ملی یاد کرده است، چه این‌که اصول‌گرا و اصلاح‌طلب کنار هم عکس گرفتند و بعد از افطاری، در جلسه‌ای نظراتشان را با روحانی در میان گذاشتند.

از قضا، روحانی هم در برابر انتقادات مهمانان، که به‌قول روزنامه وطن امروز در «ناکارآمد دانستن دولت» مشترک بود، گفته است دولت در بسیاری از مسائل اختیارات لازم را ندارد و تصمیم‌گیرنده نیست. این اعتراف روحانی صدای روزنامه آفتاب یزد را در‌آورده و تیتر زده است «گلایه از حدود اختیارات پس از ۶ سال».

بیشتر روزنامه‌های اصلاح‌طلب سعی کرده‌اند مراسم دیشب را صمیمانه وصف کنند، اما   افطاری امسال رییس‌جمهوری گلایه‌هایی نیز در پی داشته است. اعتماد نوشته است برخلاف سال‌های گذشته که مهمانان سیاسی از دو سه روز پیش دعوت می‌شدند، این بار یکی دو ساعت مانده به غروب، مهمان‌ها فراخوانده شدند و همین باعث شد فرصتی برای تهیه و تنظیم نظرات نباشد. در بخش گفت‌و‌گو با ريیس‌جمهوری هم مدعوین کمتر بودند و فرصت کوتاه و خیلی‌ها نتوانستند نظرشان را بگویند. روزنامه سازندگی، ارگان حزب کارگزاران، گزارش مفصلی داده است از افطاری رییس‌جمهوری و عکاسان این روزنامه هم سعی کرده‌اند از اهالی سیاست، که بر سر یک سفره نشسته‌اند، عکس‌های یادگاری بگیرند.  

البته یک عکس از این افطاری سیاسی در جراید امروز بارها تکرار شده است، تصویری از بهزاد نبوی اصلاح‌طلب در کنار احمد توکلی اصول‌گرا، دو فعال سیاسی رقیب که حالا عصا‌به‌دست و در ایام پیری و با قد خمیده کنار هم ایستاده‌اند و روزنامه جمهوری اسلامی این عکس را در صفحه اول قاب گرفته و نوشته است یک عکس و هزار حرف. یکی از این حرف‌ها شاید این باشد که اصول‌گرایی و اصلاح‌طلبی دیگر پیر و کهنه شده‌اند. آن سوی میدان و در روزنامه‌های اصول‌گرا، حرفی از افطاری نیست و به انفجار در ترمینال نفتی فجیره و احتمال اختلال در صادرات نفت امارات پرداخته شده است.

خراسان با تیتر«عروس پایانه‌های نفتی امارات در آتش» سعی کرده است به مطلب آب‌و‌تاب دهد و روزنامه وطن امروز هم در گزارشی با عنوان «سونامی انفجار در فجیره» نوشته امارات به‌رغم تلاش‌هایی که کرده، هنوز نتوانسته است نفتش را از جایی غیر از تنگه هرمز عبور دهد. البته روزنامه‌های اصول‌گرا به همین خبر‌دهی اکتفا کرده‌اند و یادداشت و اظهار‌نظری درباره انفجار‌های امارات ننوشته‌اند.

مردم از شدت مشکلات اقتصادی به افیون پناه برده‌اند

 

 

حسین راغفر، اقتصاد‌دانِ منتقد دولت، معتقد است با وجود این‌که در چهل سال گذشته ایران به‌نوعی در شرایط تحریمی به سر برده است، مسئولان به فکر نبودند اقتصاد کشور را از وابستگی به نفت نجات دهند.  

این اقتصاد‌دان به آرمان گفته جامعه ایران به‌شدت مصرفی شده است و در این مورد دولت‌ها مقصرند که این مصرف‌گرایی را ایجاد کردند؛ برای مثال، حجم واردات که در سال ۱۳۸۴، شانزده میلیارد دلار بود، حالا به نود میلیارد دلار رسیده که قسمت عمده آن کالاهای غیر‌ضروری است. از سویی، فساد مثل موریانه به جان نظام افتاده است و امروز، مشکل اصلی تحریم نیست بلکه فساد است.   

به گفته راغفر، بدترین چیز در جامعه‌ای که اختلاف طبقاتی دارد این است که عده‌ای مقابل دیدگان بی‌بضاعت‌ها در خیابان رژه اشرافیت می‌دهند و تفاخر می‌کنند، آن هم در اوضاعی که برخی از مردم در پی مشکلات اقتصادی به افیون پناه برده‌اند.  

راغفر نمونه تازه‌ای از فساد را هم مثال آورده و گفته است سال گذشته ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رانت ارزی به برخی رسید که هیچ‌گونه مالیاتی هم از آن گرفته نشد.  

این استاد دانشگاه درباره شرایط بحرانی روابط ایران با آمریکا و اروپا هم نظر داده و گفته است ایران از برجام خارج نخواهد شد و اروپا هم نمی‌تواند تحریم‌های آمریکا را دور بزند، چرا که اروپا و حتی چین وابسته به اقتصاد آمریکاست.

روحانی با ترامپ در توییتر گفت‌و‌گو کند

 

 

ترامپ به‌رغم این‌که نیروهای نظامی آمریکا را در منطقه افزایش داده است و ایران را تهدید می کند، پیشنهاد غیر‌منتظره‌ای داده و با دادن شماره تلفن، از مقامات ایرانی خواسته است تلفنی با او حرف بزنند.  

عباس عبدی در یادداشتی از راه جدید گفت‌و‌گو با ترامپ نوشته و با بیان این‌که ترامپ دنبال حرف زدن است، نه گفت‌و‌گویی مثل آنچه میان ایران و دولت قبلی آمریکا در برجام رخ داد، پیشنهادی برای حرف زدن با ترامپ داده است.

این فعال سیاسی به روحانی توصیه کرده است در توییتر با ترامپ حرف بزند، به این ترتیب که در یک ساعت و روز خاص، نظراتش را توییت کند و طرف مقابل هم پاسخ بگوید و روز بعد دوباره این حرف زدن ادامه پیدا کند.  

به نوشته عبدی، این نوع حرف زدن بهانه را از دست ترامپ می‌گیرد و افکار عمومی ایران را هم که فکر می‌کنند باید با ترامپ گفت‌و‌گو کرد قانع خواهد ساخت و از سویی، گفت‌و‌گوها کاملا شفاف و در پیشگاه افکار عمومی دنیا انجام می‌شود.

انقلابی مدافع، انقلابی مهاجم

 

 

چرا برجام نمی‌تواند از خودش محافظت کند؟ آیا در این معاهده ضمانت اجرا لحاظ نشده است؟ این‌ها پرسش‌هایی است که حامد وکیلی مطرح کرده و ادامه داده است که ایران و اروپا و دولت اوباما می‌خواستند به تعهد‌نامه‌ای فراتر از موضوع هسته‌ای دست پیدا کنند.  

نویسنده ابتکار با بیان این‌که در دنیای جدید دیگر سلاح اتمی قدرت ملی نمی‌آورد، ادامه داده است که ایران می‌خواست با پذیرش برجام، اعلام کند که از یک نظام انقلابی مهاجم به یک نظام انقلابی مدافع تغییر الگو داده است.

تابعیت مادرانه

 

 

عاقبت مجلس شورای اسلامی کلیات طرح انتقال تابعیت ایرانی از مادر به فرزند را تصویب کرد. پیش از این، تابعیت ایران فقط به فرزندانی تعلق می‌گرفت که پدر ایرانی داشتند و همین باعث شده بود بچه‌های حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی هویت ملی نداشته باشند. فاطمه ذوالقدر، نماینده مجلس، با خوش‌بینی به تصویب تابعیت مادرانه نگاه کرده و خبر داده است بنابر آمار، بیشترین ازدواج زنان ایرانی با اتباع افغان و عراقی است.  

این نماینده اصلاح‌طلب ادامه داده است تا پیش از این، کودکانی که پدر غیر‌ایرانی داشتند از تابعیت ایران برخوردار نبودند و بنابر آمار، ۴۵ درصد این بچه‌ها مدرسه نرفته‌اند چون اوراق هویتی برای ثبت‌نام نداشتند و فقر هم مانع از تحصیل کودکان در خانه می‌شد. این در حالی است که ایران به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته و حق تحصیل از حقوقی است که نمی‌توان از کسی سلب کرد.

ببخشید نامت نوتردام نیست

 

چهارشنبه هفته گذشته، بخشی از بازار تاریخی تبریز در آتش سوخت اما توجه افکار عمومی را چندان جلب نکرد. آفتاب در گزارشی نوشته است که بازار مسقف تبریز از میراث جهانی به شمار می‌رود، اما در کوران اخبار سیاسی، نه مسئولان و نه مردم توجه چندانی به این اتفاق تلخ نداشتند. این در حالی است که کاربران ایرانی در رسانه‌های اجتماعی، برای کلیسای نوتردام ابراز تاسف بسیار کردند، اما به فروریختن بازار تبریز توجه چندانی نشد.

ضحاک در رادیو

 

 

قرار است نمایشی رادیویی از داستان کاوه و ضحاک در رادیو فرهنگ تهیه و پخش شود. به گزارش جام جم، این سریال نمایشی رادیویی را فرزان افشار کارگردانی کرده است و مجموعه‌ای از صدا‌پیشگان و بازیگران در این نمایش ایفای نقش خواهند کرد.

نقش ضحاک را اصغر همت، از هنرپیشگان قدیمی، گویندگی خواهد کرد و کاوه آهنگر را هم کاظم هژیر آزاد نقش‌خوانی خواهد کرد. داستان ضحاک از تراژدی‌های شاهنامه است درباره زمانی که ایران را پادشاهی تازی به نام ضحاک اشغال کرده است. ضحاک در پی همنشینی با شیطان، دو مار بر دوشش می‌روید که خوراکشان مغز جوانان است. عاقبت، کاوه آهنگر در برابر ضحاک قیام می‌کند و سپس با همراهی فریدون‌شاه، دودمان ضحاک را بر‌می‌اندازد. مخالفان جمهوری اسلامی همواره قصه ضحاک را به‌عنوان داستانی سمبلیک و علیه نظام حاکم نقل کرده‌اند و حالا، رادیو فرهنگ می‌خواهد این حماسه را به گوش مردم برساند.  

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More