شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
روزنامه‌خوانی ۲۲ فروردین‌ماه

خوزستان، خوزستان، خوزستان

بعد از دو روزی که از تروریست نامیدن سپاه پاسداران از سوی آمریکا می‌گذرد، همچنان حمایت و دلجویی‌های دولت و نهادها از سپاه ادامه دارد. روزنامه ایران عکسی از روبوسی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و سردار جعفری، فرمانده سپاه کار کرده است با این تیتر که «دیدار دیپلمات‌ها با سرداران». خبر هم این که وزیر خارجه، حمایت تمام قدش را از سپاه اعلام کرده و همه ارکان حاکمیت، متحد هستند.

بازار تهدید و هشدار به آمریکا هم هنوز گرم است و روزنامه جوان در صفحه اول، ادعای طالبان افغانستان را در ساقط کردن یک بمب‌افکن بی-۵۲ آمریکا را برجسته کرده تا نشان دهد آمریکایی‌ها آنقدر هم که تبلیغ می‌کنند، قدرتی ندارند. کیهان هم پیشنهاد داده که نظامیان ایران بی‌هیچ تردیدی تنگه هرمز را ببندند.

اما این مانور وحدت با خبرهای بد اقتصادی همراه است. روزنامه ابرار اقتصادی، گزارش صندوق بین‌المللی پول را تیتر یک کرده و خبر داده که ایران یکی از شش کشور آشفته‌ای است که بالاترین نرخ تورم را دارند.

جهان صنعت از رکورد شکنی قیمت خانه در تهران گزارشی داده و اینکه هر متر مسکن در پایتخت به طور میانگین به عدد نجومی یازده میلیون تومان رسیده است.

اگر خبر روزنامه ایران را هم بخوانیم که جیره‌بندی کالاهای اساسی در دستور کار دولت قرار گرفته و به زودی کوپن‌های الکترونیک در تهران و شیراز توزیع خواهد شد، دورنمای سیاه اقتصاد در سال آتی نمایان خواهد شد.

سیل و باران هم سر ایستادن ندارند. عکس‌های مقاومت اهالی خوزستان و گونی‌هایی که پر از شن و ماسه و سیل بندهایی که در مسیر سیلاب ساخته می‌شود، عکس اول خیلی از روزنامه‌ها است. خسارت سیل روزانه افزایش پیدا می‌کند و این طور که روزنامه شروع خبر داده تا به حال ۱۲ هزار کیلومتر راه در استان‌های سیل‌زده، از بین رفته است.

روزنامه نصف جهان هم از ویرانی هشت هزار مسکن فقط در استان اصفهان خبر داده است.

در چنین اوضاعی می‌توان در جراید یادداشت‌هایی پیدا کرد که زبان هشدار باز کرده‌اند و از ضرورت بازنگری در حکومت‌داری می‌گویند. مثلا عباس موسایی در روزنامه آرمان درباره این که چه طور می‌شود در دوران ترامپ، منافع ملی را حفظ کرد، یادداشتی نوشته است. این اصلاح‌طلب نوشته که ایران نباید وسیله‌ای برای سود بردن آمریکا و اسرائیل شود و یا به حیاط خلوت روسیه تبدیل شود و زمانش رسیده که همه چیز را از نو بازبینی کنیم و از رسوبات ذهنیت‌های قدیمی گذر کنیم.

از روزنامه فرهیختگان هم غافل نشویم که به دانشجویان بشارت داده که اگر می‌خواهند در ماه رمضان به ملاقات رهبری نائل شوند، به وب‌سایت رهبری بروند و ثبت‌نام کنند و یک پاراگراف هم بنویسند که در حضور آیت‌الله خامنه‌ای چه می‌خواهند بگویند تا به قید قرعه انتخاب شوند.

امدادرسانی‌های دولت به سیل‌زده‌ها دیده نمی‌شود

صادق زیباکلام از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است که فضا به قدری تند و انتقادی است که کارهای خوب و درست دولت هم دیده نمی‌شود.

این استاد دانشگاه به آرمان گفته که در سیل اخیر همه می‌خواهند دولت را محکوم کنند و امداد رسانی دولتی را زیر سوال ببرند و در این کار شبکه‌های فارسی زبان خارجی و منتقدان اصولگرای روحانی، هدفی جز تخریب دولت ندارند.

زیباکلام با بیان اینکه دولت روحانی ضعف‌های زیادی دارد تصریح کرده که با این حال دولت تا این حد که مخالفانش می‌گویند ناکارآمد و ناتوان نیست.

به گفته این فعال سیاسی، در دو سالی که از زلزله کرمانشاه می‌گذرد، بنیاد مسکن که زیر مجموعه دولت به حساب می‌آید، نزدیک ۱۵ هزار واحد مسکونی در کرمانشاه ساخت اما کسی این حجم کار را ندید. در حال حاضر هم امدادهای گسترده به سیل‌زدگان دیده نمی‌شود و هر چه در رسانه‌های اجتماعی و سایر رسانه‌ها منتشر می‌شود از نارسایی‌ها است.

خوزستان، خوزستان، خوزستان

محسن چاوشی، خواننده معترضی که تا به حال آلبومی از او مجوز نگرفته، تک‌آهنگی خوانده با تکرار نام خوزستان و از دردهای خطه جنوب گفته و حالا نام آن آهنگ دردناک که روایت تلخ سرگذشت چهل ساله خوزستان است، تیتر یک روزنامه همدلی است در این روزهای سیلابی.

همدلی نوشته که مسئولان در تمام سال‌های پس از جنگ در بازسازی و توجه به نیازهای اساسی خوزستان اهمال کرده‌اند. گزارش همدلی از وضع بحرانی این استان جنوبی نوشته و اینکه سیل تمام نشده و هر روز هم آب گرفتگی و غرق شدن روستاها و شهرها وارد فاز جدیدی می‌شود. در این گزارش آمده که مردم اهواز در سه ساعت و با همیاری و تلاش بیش از بیست‌هزار گونی خاک، تهیه کردند و سیل بند ساخته‌اند. سیل تا به حال ۹۵ روستا را غرق کرده و حالا هم به سمت اهواز در حرکت است و خوزستان را به مرحله خطر رسانده است.

تنگه هرمز را ببندید

حسین شریعتمداری ،نماینده ولی فقیه در روزنامه کیهان، مسئولان جمهوری اسلامی را به ضعف در مقابل آمریکا متهم کرده و نوشته حالا که آمریکایی‌ها سپاه را تروریست می‌دانند چرا ایران فقط نیروهای آمریکایی در غرب آسیا را تروریست اعلام کرده و درستش این است که ارتش آمریکا در هر جای دنیا، تروریست شمرده شود.

مدیر مسئول کیهان ادامه داده که آمریکایی‌ها در هر جا که با سپاه روبه‌رو شدند از عراق و لبنان تا خلیج فارس، عقب کشیده‌اند و حالا هم راه‌کار مبارزه با آمریکا این است که تنگه هرمز بسته شود.

نویسنده کیهان با بیان اینکه عبور ناوهای آمریکایی از تنگه هرمز، امنیت ایران را به خطر می‌اندازد، بستن تنگه هرمز را حق جمهوری اسلامی دانسته و خواسته تا این تنگه به روی عربستان و امارات و قطر هم بسته شود چرا که این کشورها همکار و همراه آمریکایی‌ها هستند.

میلیون‌ها دلار سرمایه مردم قفل شده است

این طور که روزنامه جهان صنعت گزارش داده، از سال ۱۳۹۷ که دولت واردات خودرو را ممنوع کرد، ۱۴ هزار خودرو در گمرک در انتظار ترخیص هستند و این در حالی است که وارد کنندگان مدتها است که در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

فرید زاوه هم در یادداشتی نوشته که هیچ اعتمادی به دستورات و بخشنامه‌های دولتی نیست چرا که اعتبارشان گاهی به چند روز هم نمی‌رسد. این کارشناس بازار خودرو ادامه داده که ۴۵۰ میلیون دلار ارزش خودروهای وارداتی است که دو سال است در گمرک مانده‌اند و سرمایه بزرگی از تجار ایرانی قفل شده که در واقع متعلق به اقتصاد ایران است.

دوست سعودی‌ها در راه تهران

عمران خان، نخست وزیر پاکستان قرار است اردیبهشت ماه به تهران سفر کند. این سفر که اولین دیدار نخست وزیر جدید پاکستان از ایران است، بارها به تعویق افتاده و به نظر می‌رسد که عربستان سعودی که از حامیان مالی پاکستان است، در این تعلل نقشی داشته است.

روزنامه آفتاب با بیان این تحلیل ادامه داده که پاکستانی‌ها مدت‌ها نزدیک‌ترین دوست ایران بودند اما منافع مالی‌شان را ترجیح دادند و به سمت عربستان رفتند و در حال حاضر هم در جنگ یمن به صورت پنهانی و به نفع عربستان شرکت دارند. با این حال روزنامه آفتاب نوشته که ممکن است سفر عمران خان فوایدی هم داشته باشد و به امضای توافقنامه‌های امنیتی ختم شود و شاید هم پاکستانی‌ها نقشی در میانجی‌گری میان عربستان و ایران بر عهده بگیرند.

شکست تختی در گیشه

فیلم غلامرضا تختی ساخته بهرام توکلی در اکران نوروزی با شکست مواجه شد و فروش چندانی نداشت و این در حالی بود که فیلم کمدی رحمان ۱۴۰۰ که برخی از منتقدین آن را مبتذل خوانده بودند، رکورد فروش را شکست. آیا سلیقه مخاطب سینمایی مبتذل شده و دیگر فیلم‌های فاخر و جدی را نمی‌پسندد؟ یا اینکه ایراد در جایی دیگر است.

در این باره هوشنگ گلمکانی و امیر پویا از منتقدان مشهور سینما به گفت‌وگو نشسته‌اند. گلمکانی بخشی از شکست فیلم تختی را به ساختار فیلم مربوط دیده و گفته که فیلم جذابیت قصه نداشت و مخاطب با یک فیلم گیرا و قصه‌وار و یک زندگینامه ورزشی از آن نوع که در دنیا متداول است روبه‌رو نشد. امیر پوریا هم معتقد است که نمی‌توان انتظار داشت که فقط نام تختی تماشاگران را جذب کند و به سینما بکشاند و دیگر اینکه در این فیلم مردم با آن تختی که می‌خواستند ببینند، مواجه نشدند.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More