شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
روزنامه‌خوانی ۳۰ آبان‌ماه

جدال ظریف با پول کثیف

 

انتظار نمی‌رفت که یک اظهارنظر از محمدجواد ظریف درباره پول‌شویی که اتفاقا از کسانی دیگر هم شنیده شده بود، چنین بلوایی بر‌پا کند و به‌قول روزنامه آفتاب یزد، استیضاح ظریف کلید بخورد. به‌میدان آمدن صادق لاریجانی، رییس قوه‌قضاییه و گفتن اینکه حرف‌های ظریف، مثل خنجری به قلب نظام است، ماجرای ظریف و پول‌شویی را وارد مرحله ای تازه کرد و تعقیب قضایی وزیر خارجه را جدی کرد و این همانی است که تندروها در هفته اخیر از دستگاه قضا می‌خواستند.

با این‌حال، آن‌چنان که شرق تیتر زده است، تعیین ضرب‌الاجل ازسوی قوه‌قضاییه برای ارائه مستندات پول‌شویی از طرف ظریف، صحت ندارد. در این گیر و دار، اتفاق دیگری هم افتاده و اینکه میثم نصیری احمد‌آبادی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ممنوع‌الخروج شده و دلیلش اینکه بنابر ادعای مسئولان قضایی، نصیری احمد‌آبادی، چند وقت پیش به کنسولگری آمریکا در امارات متحده عربی رفته و درخواست اقامت کرده است. کیهان در یادداشتی، این همکار وزیر خارجه را رسما به خیانت، آن‌هم در شرایط جنگی، متهم کرده است. روزنامه‌های اصول‌گرا، امروز بحث پول‌شویی را در مقیاس جهانی هم مطرح کردند، تا این‌طور وانمود کنند که برخلاف ادعای ظریف درباره  پول‌شویی در ایران، وضع جاهای دیگر خراب‌تر است. روزنامه خراسان مدعی شده که بزرگ‌ترین پول‌‌شویی دنیا در دانمارک اتفاق افتاده است و روزنامه جوان هم خبر داده که هشتاد درصد از پول‌شویی‌های دنیا در آمریکا و اروپا اتفاق می‌افتد.

اما بشنوید از جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا. او در مصاحبه‌ای که از سفارت آن‌کشور در تهران، با روزنامه گاردین کرد،نسبت‌به وقوع جنگی بزرگ میان ایران و عربستان هشدار داد. آقای هانت همچنین از ایران خواست که دست‌از بازداشت شهروندان دو‌تابعیتی بردارد و در غیر آن‌صورت، عواقبش را بپذیرد.

هشدار جنگی وزیر خارجه بریتانیا در روزنامه تجارت بازتابی پیدا کرده، اما روزنامه اصول‌گرای وطن امروز، با کار کردن عکسی از جرمی هانت، اسم این سفر را عملیات آزادسازی جاسوس گذاشته و در سرمقاله‌اش باعنوان «مستر هانت! آدم باش!» نوشته است که غرب و به‌ویژه انگلیس می‌خواهند جنگی علیه ایران راه بیندازند و برای همین، طوفانی از اخبار بد درباره ایران راه انداخته‌اند. در این یادداشت، ذکر خیری هم از وزیر خارجه ایران شده و آمده است که «انگلیسی‌ها خودشان را نمی‌توانند بشورند، اما با جواد ظریف چه کنیم؟»

ظریف و دردسرهایش را رها کنیم و به شورای شهر تهران برویم که احتمالا در هفته‌های آتی، بحرانی پیش‌رو خواهد داشت. دیروز در جلسه شورای شهر، محمدعلی افشانی، شهردار سابق تهران تودیع و پیروز حناچی که هنوز حکمش به تایید وزارت کشور نرسیده است، رسما سرپرستی شهرداری تهران را عهده‌دار شد. همشهری، روزنامه شهرداری تهران، گزارش مفصلی دراین‌باره داده و مدعی شده که افشانی در همین شش‌ماهی که شهردار بود، کارهای بزرگی کرده است.

یک نامه تلخ هم بخوانیم از فتح‌الله بیات، رییس اتحادیه کارگران فصلی و قراردادی که در روزنامه جهان صنعت آمده و نوشته که اصلا در ایران چیزی به‌عنوان قانون کار مطرح نیست، چراکه در این شرایط که کار و شغل پیدا نمی‌شود، کارگران تن به هر شرایطی که کارفرما بخواهد، می‌دهند، بیشتر کار می‌کنند و کمتر حقوق می‌گیرند و قرارداد هم نمی‌بندند و وضعیت بد معاش و اقتصاد به‌گونه‌ای است که قانون کار منسوخ شده است.

 

توقع ما از اروپایی‌ها زیاد است

 

مسعود پزشکیان، نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی با جهان صنعت گفته است که توقع ما از اروپایی‌ها در ماجرای برجام زیاد است. این نماینده مجلس ادامه داده که ما براساس واقعیت‌ها عمل نمی‌کنیم و برپایه بایدها حرف می‌زنیم و برای همین، توقعات زیادی از اروپا داریم که شدنی نیست. اروپایی‌ها در اجرای برجام کم‌کاری نکرده‌اند، اما به‌عمل درآوردن تعهدات در شرایط تحریم آمریکا، کار سختی است. شرکت‌های خصوصی تابع مقررات تجارت آزادند و خودشان را ملزم به تصمیمات دولت‌های اروپایی نمی‌دانند و از آمریکا هم می‌ترسند. از طرفی مگر ما هر قانونی در مجلس می‌گذاریم، عمل می‌شود که می‌خواهیم هرچه اتحادیه اروپا وضع می‌کند، اجرایی شود.

 

اگر«سی‌اف‌تی» تصویب نشود

 

اگر «سی‌اف‌تی» تصویب نشود، ارتباط ایران با جهان خارج قطع می‌شود و مثل درختی که با طبیعت ارتباطی ندارد، خشک خواهد شد. یوسف مولایی سرمقاله اعتماد را باعنوان «خطر عدم تصویب سی‌اف‌تی» نوشته و از بلایی که تصویب‌نشدنش می‌تواند برسر کشور بیاورد، گفته است. این‌طور که مولایی نوشته، نپذیرفتن «سی‌اف‌تی» یعنی اینکه ایران رسما به گروه‌های تروریستی کمک می‌کند و این می‌تواند ارتباطات مالی ایران را با همه کشورها قطع کند و ما را در انزوای کامل قرار دهد. این نویسنده راهکار هم داده است و گفته حالا که تصویب «سی‌اف‌تی» با مشکل مواجه شده، این وظیفه نخبگان و دلسوزان است که مردم را روشن کنند و از فشار افکار عمومی برای پیوستن‌به «سی اف تی» استفاده کنند.

 

دیپلمات خائن

 

گفتیم که میثم نصیری احمدی‌آبادی، مذاکره‌کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) و رییس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی، ممنوع‌الخروج شده است. حالا کیهان در یادداشتی باعنوان «سنگر گلوبندک سودای لس‌آنجلس!»، این مقام ارشد را که درضمن، مشاور محمدجواد ظریف درمورد FATF است را به خیانت متهم کرده است. محمد صرفی که انگار از یادداشت‌نویسان تازه کیهان است، نوشته که این آقای نصیری احمدآبادی، مسئول پیشبرد «اف‌ای‌تی‌اف» است و همزمان در کمیته مبارزه با پول‌شویی هم سمت دارد و احتمالا آن گفته‌های ظریف درباره پولشویی را نصیری احمد آبادی، به او القا کرده است. نویسنده کیهان با اشاره به ممنوع‌الخروجی احمدآبادی و اینکه می‌خواسته است از آمریکا اقامت بگیرد، مثالی زده که اگر یک فرمانده سپاه در سال‌های جنگ با عراق به بغداد می‌رفت و از صدام می‌خواست تا به او اقامت دهد، معنا و مفهومش چه بود. حالا نصیری احمد‌آبادی همان کار را در موقعیت جنگ اقتصادی کرده و از آمریکا اقامت خواسته است.

 

جدال ظریف با پول کثیف

 

روزنامه دولتی ایران، امروز برای محمدجواد ظریف سنگ‌تمام گذاشته و در گزارشی از چرایی حملات به وزیر امور خارجه نوشته است. در گزارش روزنامه ایران آمده که ظریف با اظهاراتش درباره پول‌شویی، پابه منطقه ممنوعه‌ای گذاشته که مخالفانش به چیزی جز برکناری‌اش، رضایت نمی‌دهند. جبهه پایداری در مجلس کمر به استیضاح وزیر امور خارجه بسته است و روزنامه‌های اصول‌گرا هم ظریف را آماج حملات خود قرار داده‌اند. ایران مدعی شده است که پول‌شوها مشغول کارند و با ابزار مالی و قدرت سیاسی که دارند، می‌خواهند تا ظریف را از کار برکنار کنند و نگذارند از این به‌ بعد، کسی درباره پول‌شویی حرفی بزند. ایران نوشته است که رقم قابل ملاحظه‌ای از پول‌شویی‌ها صرف انتخابات و ستادهای انتخاباتی می‌شود تا در شرایطی مثل الان، برای پول‌شویان حاشیه امن ایجاد شود. به‌نظر می‌رسد که این گزارش روزنامه ایران در روزهای آینده سروصداهای تازه‌ای به‌پا کند.

 

احمدی‌نژاد، خالق مصیبت هفت‌تپه

 

گزارش اول روزنامه آفتاب درباره این است که خالق معضل کارخانه نیشکر هفت‌تپه چه کسی است. در این گزارش آمده است که برای پیداکردن مشکل اصلی و دلیل ورشکستگی این کارخانه عظیم که چهل‌هکتار مساحت دارد، باید بازگردیم به سال نود که دولت احمدی‌نژاد در حرکتی عجیب، تعرفه واردات شکر را صفر کرد و پس از وارادت شکر، دیگر جایی برای تولید شکرِ هفت‌تپه باقی نماند و با افت صدتومانی قیمت هر کیلو شکر، این کارخانه ورشکسته شد. این درحالی است که آخرین سال خوب کاری این کارخانه، سال هشتاد و نه است که نیشکر هفت‌تپه، شصت‌هزار تن شکر تولید کرده است.

و اما بعد، آفتاب یزد امروز در صفحه اول از خوانندگانش خواسته است که یک نقاش گمنام را پیدا کنند. چند وقتی است یک نقاش ناشناس، نقاشی‌های طنزی را در اتوبوس‌های تهران نصب می‌کند که پیام‌های قشنگی دارند، مثلا اینکه «حالا که صندلی اتوبوس بهت رسیده، به زندگی خوش‌بین باش». آفتاب نوشته است که این پیام‌های روان‌شناسانه توانسته حال خیلی‌ها را در این وانفسای خبرهای بد، کمی بهتر کند و از خوانندگانش خواسته است که این نقاش را پیدا کنند تا روزنامه با او گفت‌وگویی کند.

 

توهین به صادق هدایت برای جلب مخاطب

 

بهروز افخمی در برنامه رادیکال‌سه‌، در شبکه‌سوم صداوسیما مدعی شده که صادق هدایت همجنس‌گرا بوده است و کارهایش ارزش ادبی ندارد. این اظهارات افخمی مورد توجه گروه اندیشه روزنامه ابتکار قرار گرفته و حسین رسولی در یادداشتی نوشته است که صداوسیما که از بی‌مخاطبی رنج می‌برد، می‌خواهد با هیاهو و جنجال، تماشاگر جذب کند و بهروز افخمی این را خوب می‌داند که چطور می‌‌تواند با چند اظهارنظر بی‌پایه و اساس در شبکه‌های اجتماعی جنجال به‌پا کند و خودش را مطرح کند. ابتکار نوشته است که حرف‌های افخمی درباره صادق هدایت، درحالی مطرح شده که افکار و نوشته‌های این نویسنده در صدا‌و‌سیما اجازه نقد و بررسی ندارد و گویا فقط توهین و افترا به صادق هدایت مجاز است.

 

بازگشت ایرج

 

سالار عقیلی این روزها آلبومی منتشر کرده به‌نام آوای ایران و در بخش اول این آلبوم، ایرج یا همان حسین خواجه‌نوری هم با سالار عقیلی هم‌آواز شده است. همدلی در گزارشی باعنوان «بازگشت پرنده آواز ایران»، از مراسم رونمایی این آلبوم مشترک گزارشی داده و نوشته است که ترانه «همه چشما به ایرانه» به صورت نماهنگ و با صدای ایرج و سالار عقیلی اجرا شده است. سالار عقیلی هم گفته است که از کودکی به صدای ایرج غبطه می‌خورده و این اجرای مشترک را افتخاری می‌داند.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More