شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

بررسی روزنامه‌های سه‌شنبه ۳۰ مرداد

 

روزنامه‌های سه‌شنبه ۳۰ مرداد، همچنان به واکنش‌ها به پلاکارد جنجالی «استخر فرح» در تجمع طلاب حوزه علمیه قم پرداخته و واکنش برخی مراجع تقلید و سپاه پاسداران به آن را منعکس کرده‌اند. همچنین ابراز تاسف ظریف درمورد مذاکره با آمریکا و دستگیری مفسدان اقتصادی ازسوی قوه‌قضاییه نیز از دیگر مطالب روزنامه‌های امروز چاپ ایران است.

 

روزنامه اعتماد: تندروها به کجا وصلند؟

 

روزنامه اعتماد در گزارش اصلی خود واکنش برخی مراجع تقلید به تجمع طلاب حوزه علمیه قم علیه دولت روحانی و وجود برخی پلاکاردهای جنجالی در این تجمع را بازتاب داده ونوشته: حاشیه‌های تجمع روز پنجشنبه حوزه علمیه که توسط تعدادی از طلاب جوان برگزار شد همچنان ادامه دارد. انتشار تصویر یک پلاکارد که درآن رییس‌جمهور به استخر فرح تهدید شده بود، نقطه آغاز حواشی بود. تهدیدی که بازی در زمین دشمنان بود زیرا از زمان فوت مرحوم هاشمی‌رفسنجانی، رسانه‌های بیگانه همواره اصرار داشتند تا فوت رییس سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام را مشکوک جلوه دهند و این‌بار صدای آنان با پلاکارد از مدرسه حوزه علمیه شنیده شد.

تجمع طلاب و همچنین پلاکارد موهون در این برنامه، واکنش‌های بسیاری را به همراه داشت. یکی از منتقدین این برنامه آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید بود که با انتشار بیانیه‌ای شدیداللحن خواستار توضیح مسوولان مدرسه فیضیه شد.

آیت‌الله مکارم شیرازی اتفاقات مدرسه فیضیه را یک فاجعه خواند و نوشت: حادثه‌ای که در مدرسه فیضیه کانون حوزه علمیه در چند روز پیش رخ داد به تمام معنا یک فاجعه بود. متاسفانه جمعی از طلاب و اساتید محترم را به آنجا دعوت کرده بودند، تا درباره مسائل اقتصادی مردم صحبت کنند. سپس ورق برگشت.

آیت‌الله مکارم شیرازی درادامه این بیانیه به انتقاد از سخنران برنامه و پلاکاردهای در دست حاضرین پرداخت و افزود: گوینده‌ای را که هیچ اطلاعی از وضع حوزه‌های علمیه شیعه نداشت، دعوت کرده و بدترین اهانت‌ها را به حوزه علمیه و مراجع شیعه کرد و پلاکاردی را در دست گرفتند که رییس‌جمهور محترم را تهدید به مرگ می‌کرد و اعتراف ضمنی به مطالب دیگری داشت. آیا صحیح است در کانون حوزه علمیه این‌گونه سخنان گفته شود؟

 

روزنامه بهار: واکنش مراجع به فاجعه قم

 

روزنامه بهار هم در گزارش اصلی خود در این باره به واکنش نوری همدانی یکی دیگر از مراجع تقلید پرداخته و نوشته:  آیــت الله نوری همدانی از مراجع تقلید شــیعه گفت: بخشــی از ســخنان ســخنران و بعضی از شعارها نادرســت و موجب تاســف بود و اجازه نخواهیم داد کسی خدمات مراجع و علما بزرگ و حوزه علمیه را زیر سوال ببرد و از مســوولان محترم حوزه می خواهم که سریعا موضوع پیگیری شود. نوری همدانی صبح دیروز در مشــهد مقدس ضمن اظهار تاســف از بعضی مطالب و شــعارهای تجمع طلاب در مدرســه فیضیه گفت: در شرایط فعلی کشــور نیاز به تفکر و کمک برای حل مشــکلات مردم دارد و این تجمع هم ظاهرا برای همین موضوع بود اما چطور می شــود کسی بیاید سخن بگویید و حوزه علمیه و خدمات علماء و مراجع را زیرســوال ببرد. وی افزود: حوزه علمیه که در طــول تاریخ در مقابل ظلم ماند اســتکبار ســتیز بود حال این گونه قضاوت بی انصافی است. حوزه هیچ گاه سکولار نبود و نیســت و نخواهد بود. چرا باید کسی را به حوزه بیاورند که از حوزه بی اطلاع باشد. وی برخی شعارهای دست نوشته شده را در این تجمع بسیار ناراحت کننده دانســته و بیان کرد: کسانی که این شعارها را نوشتند خواسته به حق طلاب و علماء را منحرف کردند. علما و و مراجع خواستار کمک به مردم هستند. نــوری همدانــی تاکید کرد: بخشــی از ســخنان سخنران و بعضی از شــعارها نادرســت و موجب تاسف بود و اجازه نخواهیم داد کســی خدمات مراجــع و علما بزرگ و حوزه علمیه را زیر ســوال ببرد و از مســوولان محترم حوزه می خواهم که سریعا موضوع پیگیری شود.

 

روزنامه ابتکار: کی بود کی بود، من نبودم

 

روزنامه ابتکار هم در واکنش سپاه پاسداران به صحبت های آیت الله مکارم شیرازی که گفته بود برخی افراد سپاه پاسداران در این تجمع حضور داشتند نوشته: به دنبال واکنش مراجع تقلید به حواشی مراسم مدرسه فیضیه، سپاه پاسداران با صدور بیانیه‌ای «هرگونه دخالت این نهاد در فراخوان، دعوت سخنران و برگزاری» تجمع ۲۵‌ مرداد طلاب منتقد دولت در فیضیه را تکذیب کرد.

روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرده «سپاه هیچگونه برنامه‌ای برای حضور کارکنان خود در این مراسم نداشته» و «براساس قرائن و شواهد موجود (این تجمع) به صورت خودجوش برپا شده.»حسین طیبی‌فر، فرمانده تیپ۶۳ لشکر امام‌ جعفر صادق سپاه قم که در تجمع روز پنج‌شنبه در قم سخنرانی کرده است، گفته «چون محل برگزاری سخنرانی مملو از جمعیت بوده و سخنران نیامده بود، برای این‌که تریبون به دست شخص دیگری نیفتد و مراسم از کنترل خارج نشود، چنددقیقه پشت تریبون رفته است.» او همچنین گفته «آن پلاکارد خاص را عناصر مساله‌دار وارد مراسم کردند و حتما یک نفوذی با قصد شیطنت از پلاکاردی که سریعا جمع شده، عکس برداشته تا حاشیه‌ بسازد.»

 

روزنامه ایران: پشت پرده اعتراضات اخیر

 

روزنامه ایران در گزارشی از قول عبدالرضا رحمانی فضلی از پشت پرده اعتراضات اخیر خبر داده و نوشته: اعتراض‌های سیاسی گرفته تا صنفی، چنان در بوق و کرنا می‌شود که گویا همین امروز و فردا، کشور دچار اضمحلال و فروپاشی خواهد شد. هر چند این ادعا، واقعیت عینی و بیرونی ندارد اما در عین حال نمی‌توان دلنگرانی‌ها و دغدغه عامه مردم را نیز نادیده گرفت که گاه درست یا غلط احساس «ناامنی» می‌کنند و گاهی دیگر خیابان را تنها مجال طرح مطالبات و اعتراض‌های خود می‌دانند. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور به‌عنوان یکی از مسئولان ارشد تأمین امنیت در کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» از اطلس امنیتی و تغییر و تحولات آن می‌گوید؛ از پشت پرده اعتراض‌های خیابانی و کم و کیف آن؛ اینکه آیا اعتراض‌های صنفی اخیر با اعتراض‌های دی ماه سال گذشته پیوند و قرابتی دارد یا نه؟ از اینکه چگونه یک اعتراض خیابانی مدیریت می‌شود؛ اینکه در اعتراض‌های اخیر چند نفر حضور داشتند؟ صحنه گردانان که بودند؟ چگونه اراذل و اوباش و لیدرها در اعتراضات مهار می‌شوند؟ بازداشت‌ها با چه هدفی است؟ اینکه ماجراهای اخیر در ورزشگاه‌ها چه ارتباطی با اعتراضات خیابانی دارد؟

فضلی می گوید: یکی از دستاوردهای قابل توجه دولت یازدهم همچنین وزارت کشور، امنیت کشور بود و اوج آن را در جریان انتخابات سال گذشته شاهد بودیم که انتخاباتی در منتهای رقابت، بدون حاشیه و در سلامت و امنیت کامل برگزار شد. اما در مدت کوتاهی بعد از همین انتخابات، در دی ماه سال گذشته ما شاهد اعتراض‌هایی بودیم که در هفته‌های اخیر با کم و کیفی متفاوت تر، تکرار شد. مجموعه این رویدادها سبب شده شماری معتقد باشند امنیت کشور مورد خدشه قرار گرفته است؛ ادعایی که با واقعیت عینی خیلی همخوان نیست اما امنیت ذهنی و روانی جامعه را نشانه گرفته است.

فضلی می افزاید: نا امنی یک موضوع مستمر و خارج از میدان دید نیروهای انتظامی و عملیاتی است که منجر به خسارت‌هایی می‌شود که قابل پیش‌بینی نیست. ولی ما از همان لحظات اولیه که اعتراض‌ها شروع می‌شود، در جریان هستیم؛ نیروهای آموزش دیده و مسلط انتظامی و امنیتی با مدارا، خویشتنداری، گفت‌و‌گو و تعامل اوضاع را کنترل می‌کنند و الحمدلله تا الان این گونه بوده است. البته در برخی مواقع این خشونت‌ها به کمک رسانه‌های خارجی با اهداف خاص و مغرضانه‌ای بزرگنمایی شده و بازتاب می‌یابد و در افکار عمومی احساس ناامنی ایجاد می‌شود. در همه کشورها حتی کشورهای اروپایی و امریکا مواردی پیش می‌آید که مردم بنا به دلایلی اعتراضی به خیابان می‌آیند؛ با نیروهای انتظامی و امنیتی درگیر می‌شوند؛ بازداشت می‌شوند و حتی کشته می‌دهند. آیا می‌توانیم بگوییم آن جا ناامن است؟ خیر.

فضلی همچنین گفت: باید گفت حجم تبلیغات در اعتراض‌های اخیر بشدت سنگین‌تر از دی ماه بود. دی ماه اصلاً تبلیغاتی برای رخداد قضیه نبود. در مشهد و دوجای دیگر، اتفاقاتی افتاد و در شب دوم به ۱۰۰ شهر رسید، بعداً رسانه‌های معاند آمدند و بر موج سوار شدند. اما برای اعتراض‌های اخیر، رسانه‌های معاند و برخی مسئولان سیاسی خارجی از دو سه ماه قبل تبلیغات وسیعی داشتند. روی ضعف‌ها و نارضایتی‌ها مانور گسترده می‌دادند و می‌گفتند تحول و اتفاق بزرگی در راه است. در جلسات نمایشی خود به قدری مسأله را قطعی دیده بودند که سؤال می‌کردند حالا آلترناتیو جمهوری اسلامی کدام گروه باشد؟ حتی در نشست فرانسه بین منافقان و سلطنت طلبان دعوا شد، درهمین وقایع بخشی از اینها به مردم اطلاعیه می‌دادند صبح بیایید و برخی می‌گفتند عصر بیایید؛ می‌خواستند از الان وزن کشی کنند. اما با‌وجود تبلیغات گسترده، در ۲۷ شهر از ۱۳استان شاهد تجمعاتی بین ۲۰ تا ۵۰۰ نفر بودیم.

 

روزنامه وطن امروز: درباره آمریکایی‌ها اشتباه می‌کردم

 

روزنامه وطن امروز در گزارش اصلی خود آنچه را اعتراف محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در رابطه با امریکا دانسته را منعکس کرده و نوشته: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت حسن روحانی در شصت‌وپنجمین سالگرد کودتای ۲۸ مرداد گفت آمریکایی‌ها اکنون نیز دنبال تکرار این سناریو علیه ایران هستند. اظهارات ظریف درست در روزی مطرح شد که تحلیلگران و رسانه‌ها تکرار اشتباه محمد مصدق در اعتماد به آمریکایی‌ها توسط دولت حسن روحانی را از عبرت‌‌های جدید تاریخ معاصر دانستند. حالا ظریف خود نیز اذعان کرده نسبت به آمریکایی‌ها اشتباه کرده است.

به گزارش «وطن‌امروز»، ظریف در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان گفت فکر می‌کرده آمریکایی‌ها در سیاست‌‌های‌خود تجدیدنظر کرده‌‌اند اما حالا فهمیده است در این‌باره اشتباه کرده. وزیر امور خارجه در این مصاحبه گفت: آمریکا به استفاده از تحریم‌ها علیه تهران اعتیاد پیدا کرده است. من بر این باورم یک بیماری در آمریکا وجود دارد و این بیماری اعتیاد به تحریم‌ است. حتی در دولت اوباما نیز ایالات متحده تأکید بیشتری بر حفظ تحریم‌ها داشت به‌جای آنکه تحریم‌ها را لغو کرده و به تعهدات خود در قبال برداشتن تحریم‌ها عمل کند.

ظریف افزود: می‌توان بدون توجه به تضعیف توافق هسته‌ای از سوی دولت ترامپ، این توافق را حفظ کرد. وزیر امور خارجه در ادامه از این مسأله ابراز ناامیدی کرده است که ایالات متحده از این مسأله درس نگرفته که تحریم‌ها برای تغییر فضای سیاسی ایران، ناکارآمد و غیرمؤثر است.

وی افزود: احساس می‌کردیم آمریکا حداقل این مسأله را یاد گرفته است که تحریم‌ها تنها موجب فشار اقتصادی بر ایران می‌شود و هیچ‌گونه دستاورد و نتیجه سیاسی مورد انتظار واشنگتن را به‌ همراه ندارد. من تصور می‌کردم آمریکایی‌ها این درس را گرفته‌اند ولی متأسفانه اشتباه می‌کردم.

 

khorasan
روزنامه خراسان: ابرمفسدان اقتصادی پای میز محاکمه

 

روزنامه خراسان در گزارشی از شروع محاکمه مفسدان اقتصادی از هفته آینده خبر داده و نوشته: «ح.ب.د» یکی از مفسدان اقتصادی روز شنبه در دادگاه انقلاب به صورت علنی به اتهام افساد فی الارض محاکمه می‌شود.به گزارش فارس، در ادامه رسیدگی به پرونده مفسدان بزرگ اقتصادی قرار است روز شنبه هفته آینده، سوم شهریور «ح.ب.د» یکی از مفسدان اقتصادی به صورت علنی محاکمه شود. براساس اطلاعات به دست آمده، بازپرس پرونده این فرد را متهم به افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور کرده و براساس محتویات پرونده تقاضای اشد مجازات شده است. این متهم قرار است در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شود.اولین بار نام «ح.ب.د»، در اوایل سال ۱۳۸۶ مطرح شد. در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۸۶، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعیه‌ای از دستگیری قاچاقچی و مفسد اقتصادی دانه‌درشتی به نام «ح.ب.د» خبر داد و از او به عنوان «بدهکار دو هزار میلیارد تومانی بانکی که یک روز پس از دستگیری با دادن تعهد اخلاقی آزاد شد» نام برده بود.در اطلاعیه آن زمان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ذکر شده بود:«عمده دریافتی‌های نامبرده بازگشایی بی ضابطه ال.‌سی از سوی بانک‌های عامل و بر اساس زد و بند با برخی کارکنان بوده است. همچنین ایجاد سپرده به نام خود و اعضای خانواده و سوء استفاده از اعتبارات سپرده برای کسب اعتبار شرکت زنجیره‌ای غیر فعال از دیگر شگردهای دریافت تسهیلات کلان توسط نامبرده بوده است.از سوی دیگر تمام فعالیت‌های نامبرده در زمینه قاچاق کالا، پول شویی و ایجاد دفاتر بازرگانی در کشور امارات بوده که متاسفانه با نفوذ در گمرکات خرمشهر، سلفچگان، چابهار، سیرجان و جنوب تهران و زد و بند با برخی مسئولان گمرکی، مرتکب تخلفات گسترده در زمینه واردات کالا شده است. هم اکنون وزارت اطلاعات چند محموله بزرگ از کالاهای قاچاق شده توسط نامبرده و عوامل مربوط را کشف و ضبط کرده و نامبرده تحت تعقیب قضایی است.»بدهکار بزرگ بانکی که نامش در رده بالای جدول ۵۷۵ نفری ابربدهکاران بانکی قرار گرفته است، به غیر از عناوین قاچاقچی بزرگ و بدهکار بزرگ بانکی، پرونده‌های دیگری نیز دارد.یکی از پیگیرترین شاکیان «ح.ب.د» یک شرکت نفتی است که تولید کننده بزرگ قیر محسوب می‌شود و ۳۳۰ میلیارد تومان از او طلب دارد. او با ایجاد روابط بدون ضابطه با مدیران وقت این شرکت که زیرمجموعه صندوق بازنشستگی نفت است، قیر خریده و وثایق غیر موثر ارائه داده است. با گذشت سه سال از سررسید این پرداخت‌ها همچنان این مطالبات در کنار مطالبات معوق بانکی وصول نشده است تا مدیران جدید این شرکت در دولت یازدهم همچنان پیگیری این پرونده را در دستور کار خود داشته باشند.

 

روزنامه همدلی: دیوار کوتاه مطبوعات

 

روزنامه همدلی در گزارشی از احتمال لغو برگزاری نمایشگاه مطبوعات خبر داده و نوشته: چند ماه مانده به برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه مطبوعات زمزمه‌هایی مبنی بر عدم برگزاری احتمالی آن به گوش می‌رسد. تحمیل هزینه های فراوان برای برگزاری نمایشگاه اصلی‌ترین دلیلی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از برگزاری نمایشگاه منصرف کرده است. «سیدمحمدرضا دربندی»، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه ۲۸ مرداد ضمن اعلام این خبر گفت: «از آنجا که برگزاری این نمایشگاه هزینه بالایی دارد و همچنین این نکته که هم دولت الان در حال صرفه‌جویی در هزینه‌هایی است که خیلی تاثیرگذار نیست و یا ضرورتی ندارند و هم اینکه خود مطبوعات و رسانه‌ها برای غرفه‌بندی و تزئین‌بندی آن، با کمبود نقدینگی مواجه هستند، ما در حال حاضر به صورت جدی روی گزینه تعطیل کردن نمایشگاه مطبوعات در سال جاری، فکر می‌کنیم».

بیست و سه دوره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها همه ساله با حضور اهالی رسانه و مطبوعات اعم از مکتوب، مجازی و پایگاه های مختلف خبری و اطلاع رسانی، موسسات مرتبط، روابط عمومی ها، سازمان ها و نهادها و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران برگزار شده است. نمایشگاه مطبوعات در چند دوره اول خود همراه با نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه برگزار می شد اما رفته رفته این رویداد نیز جانی تازه به خود گرفت و از دوره هشتم به بعد بصورت مستقل در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران میزبان مخاطبان و علاقه مندان بود.گفتنی است  نمایشگاه مطبوعات به عنوان بزرگترین رویداد رسانه‌ای کشور عرصه ای برای ارزیابی رسانه‌ها و تقویت ارتباط آنها با یکدیگر، مردم و مسئولان است.

خبر احتمال لغو برگزاری نمایشگاه مطبوعات واکنش‌های متفاوت اهالی رسانه را در برداشت. برخی از رسانه‌ها تعطیلی نمایشگاه را بزرگترین خدمت به دولت و رسانه‌ها دانستند که حتی باید از آن نیز استقبال کرد. چون این نمایشگاه هیچ‌گاه اساساً هدفی نداشته که به آن دست یابد و دورهمی که هر سال برگزار شده، دستاوردی برای اهالی رسانه، دولت و مردم در پی نداشته و صرفاً به یک فرصت برای ملاقات سالیانه اهالی رسانه تبدیل شده است.

 

روزنامه جهان صنعت
روزنامه جهان صنعت: جایزه نوبل کشورداری برای ما

 

محمدرضا ستوده در ستون طنز روزنامه جهان صنعت نوشته:  کاشکی به جایزه‌های نوبل یه جایزه دیگه هم اضافه می‌کردن به نام نوبل کشورداری. بعد این جایزه رو هر سال میدادن به ما.

من به دریای خزر کاری ندارم. ظریف میگه سهم‌مون کم نشده. مام میگیم نشده. اون میگه زدیم، مام می‌گیم زدیم. ولی یه حسی بهم میگه: اگه سهم‌مون هم کم نشده باشه، سهم خاویارمون کم شده. یه بار یه جا خوندم ماهی‌های خاویاری از ساحل‌های ما دور شدن. به خاطر اینکه ساحل‌های ما خیلی سوت و کوره. میگن میرن سمت ساحل‌های روسیه. چون کسایی که میان توی آب شنا می‌کنن روسن!

ماهی‌های خلیج‌فارس هم که چینی‌ها دارن می‌برن. نمی‌برن در واقع جارو می‌کنن. ماهی و کوسه و دلفین و جلبک و مرجان و عروس دریایی و هر چی که هست و جمع میکنن میبرن. خودمونم که هر چی آب داریم ول می‌کنیم توی زمین کشاورزی که سیب‌زمینی و پیاز و گوجه سبز عمل بیاریم. بعد میریم توی یزد هندونه میکاریم. بعد می‌بینیم یزد نداره، میریم روی کارو سد می‌زنیم، یه خط لوله از خوزستان می‌کشیم به یزد که به هندونه‌ها آب بدیم. هر هندونه ۳۰۰ لیتر آب! بعد کارون خشک میشه. ولی به فرماندار یزد به خاطر رکورد زدن در تولید هندونه جایزه میدیم. بعد درختای جنگل‌های شمالو قطع می‌کنیم باهاش مبل میسازیم که مبلارو بذاریم توو ویلامون بشینیم روش جنگلو تماشا کنیم ولی وقتی می‌شینیم، جنگل خاصی جلومون نیس!

البته فرضیه‌هایی هم هست که خاک‌مون رو هم داریم میدیم به قطر و امارات که باهاش جزیره بسازن و کشورشون رو توسعه بدن. فعلا با همین دستاوردها در عرصه کشورداری سرگرم باشین تا بعدا در مورد بقیه‌ش صحبت کنیم.

 

روزنامه ابتکار

 

کارتون بدون شرح محمد طحانی در روزنامه ابتکار

 

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More