شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
روزنامه‌خوانی ۳۰ مرداد

ایران باید برای بدترین شرایط آماده باشد

وضع و حال خودروهای ساخت ایران آنقدر بد است و گرفتاری‌هایی که مردم با خودروسازان داخلی دارند، آنچنان زیاد است که خبر برکناری و بازداشت هاشم یکه زارع، مدیر عامل ایران خودرو و ممنوع الخروج‌شدن مدیرعامل سایپا از سوی روزنامه‌های اصول‌گرا و اصلاح‌طلب با استقبال مواجه شد و موجی از شادمانی به پا کرد.

روزنامه آفتاب از دستگیری مدیرعامل ایران خودرو به عنوان «بارقه امید» یاد کرده و امیدوارانه نوشته که عاقبت قوه قضاییه به سراغ مافیای خودرو رفته که در سال‌های گذشته خودروهای بی‌کیفیت داخلی را با قیمت‌های نجومی به مردم قالب کرده‌اند.

روزنامه جوان نیز سعی کرده تا در این میانه ابراهیم رییسی را که بر مسند ریاست قوه قضاییه است، پرچمدار مبارزه با فساد معرفی کند و گفته‌های او را که «هیچ یقه سفیدی خط قرمز قضا نیست» تیتر کرده و بعد به سراغ دستگیری مدیرعامل ایران خودرو رفته و در گزارشی دولت را متهم کرده که با خودروسازان زد و بند دارد و نشانه‌اش اینکه خبر برکناری «هاشم یکه زارع» را سخنگوی دولت اعلام کرد و نه هیات مدیره شرکت ایران خودرو.

اما بشنوید از دعوای آیت‌الله یزدی و آیت‌الله صادق لاریجانی، روسای پیشین قوه قضاییه که هنوز نقل مطبوعات است. روزنامه همدلی درباره جدال این روحانی‌های عالی‌رتبه که سال‌ها در نظام مقام داشتند، موضع جالبی گرفته و با این تیتر که «دانستن حق مردم است، لطفا تمامش نکنید» خواسته است تا برای روشن شدن افکار عمومی به اظهارات دو طرف دعوا رسیدگی شود؛ چه اینکه از سوی این دو روحانی حرف‌هایی مطرح شده که می‌تواند پای مدعی‌العموم را به ماجرا باز کند. همدلی از ابراهیم رییسی خواسته تا به جرایم احتمالی منصوبان رهبری هم با بی‌طرفی برخورد کند.

همچنین محمدسعید احدیان در روزنامه خراسان در یادداشتی با عنوان «بزرگان و ضرورت مراقبت ویژه» نوشته که ضد انقلاب چند سالی است با همراهی عوامل داخلی به صادق لاریجانی حمله می‌کند و متاسفانه خود لاریجانی هم زمینه این حمله‌ها را فراهم کرده است. نویسنده خراسان هر چند محمد یزدی را با آن بیان تندش مقصر دانسته اما جوابیه لاریجانی را نیز در شان یک عالم دینی ندانسته و به لاریجانی تذکر داده که وقتی رییس دستگاه قضا بود بایستی بر معاونان و زیردستانش نظارت می‌کرد و بنابراین نسبت به اتهام‌های اقتصادی معاون اجرایی‌اش، مسئول است.

سفر محمدجواد ظریف به اروپا اما چندان مورد اعتنای روزنامه‌ها قرار نگرفته و تنها روزنامه دولتی ایران است که از این سفر اروپایی، گزارش مبسوطی داده و نتیجه گرفته که اروپایی‌ها تحریم وزیر خارجه را از سوی آمریکا نادیده گرفته‌اند.

از روزنامه اعتماد هم برای‌تان بگوییم که گزارش اولش را به تیم ملی والیبال زنان اختصاص داده که به مرحله یک چهارم نهایی مسابقات آسیایی رسیده و با چاپ عکسی از ملی‌پوشان تیتر زده «این دختران بلند پرواز». میترا شعبانیان، مربی والیبال هم در یادداشتی یادآوری کرده که زنان والیبالیست، محدودیت‌های بسیاری دارند و حقوق‌شان از مردان خیلی کمتر است و خانواده‌های‌شان هم نمی‌توانند در تمرین‌ها و مسابقه‌ها حضور داشته باشند و صدا و سیما، مسابقه‌ها را به‌طور مستقیم پخش نمی‌کند.

ادبیات ناسازگار با مسئولیت

 

عباس عبدی در یادداشتی نسبت به مجادله لاریجانی و یزدی ابراز تاثر کرده و نوشته که این دو کهن‌سال هستند و یکی ۶۰ سال و دیگری ۹۰ سال سن دارد و هر کدام ۱۰ سال رییس قضا بوده‌اند و عضو شورای نگهبان و مجلس خبرگان هستند و با این حال، در آنچه نسبت به هم گفته‌اند یک کلمه حقوقی و فقهی پیدا نمی‌شود.

نویسنده اعتماد ادامه داده که این دو نفر حتی همان زمان که رییس قوه قضاییه بودند نیز همین‌طور حرف می‌زدند و گفته‌هایشان خالی از استدلال منطقی و حقوقی بود و تصریح کرده که در آن ۲۰ سال هر وقت که می‌خواسته چیزی درباره قوه قضاییه بنویسد با احتیاط می‌نوشته تا روزنامه‌ای تعطیل نشود.

عبدی در آخر گفته که چنین بحث و جدلی میان این دو مقام عالی رتبه، جایگاه قوه قضاییه و شورای نگهبان را که از مجلس و دولت بالاتر است با پرسش مواجه می‌کند و معلوم نیست یزدی و لاریجانی، مشاوری هم دارند تا آن‌ها را از این‌گونه گفتار منع کند و اگر ندارند که چه بد و اگر دارند و باز هم این‌طور حرف می‌زنند که بدتر.

jomhouri
دیکتاتورپرور نباشیم

 

یک وقتی شاه عباس، درباریان را دعوت کرد و دستور داد که در قلیان‌شان به جای تنباکو پهن بریزند و درباریان هم می‌کشیدند و سرفه می‌کردند و از تنباکوی جدید تعریف می‌کردند و شاه عباس در آخر مجلس به درباری‌ها گفت که مرده‌شور همه‌تان را ببرد که برای جاه و مقام حاضرید پهن را با به‌به و چه‌چه بکشید.

مسیح مهاجری با نقل این حکایت نوشته که بارها در جلساتی شرکت کرده که مدیران و معاونان از بالادستی‌ها تعاریف آنچنانی می‌کنند و کار را به تملق و چاپلوسی می‌رسانند.

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی تصریح کرده که تملق راه را برای استبداد باز می‌کند و این خود ما هستیم که دیکتاتور پروری می‌کنیم و متاسفانه در بدنه حاکمیتی جمهوری اسلامی، فرهنگ چاپلوسی جا افتاده و نظام را به سوی استبداد پروری می‌برد.

تهدید برجام فراتر از ایران است

 

روزنامه شرق به سراغ بان کی مون، دبیر کل سابق سازمان ملل رفته و در گفت‌وگویی اختصاصی از این سیاست‌مدار اهل کره جنوبی، درباره برجام و رابطه ایران و آمریکا پرسیده است.

بان کی مون که گویا در ۷۵ سالگی همچنان به کار دیپلماتیک مشغول است، به شرق گفته که خروج آمریکا از برجام یک اشتباه مهلک بود و او نگران است که با فروریختن برجام، مهار تسلیحات هسته‌ای در دنیا ناممکن شود.

به گفته دبیر کل پیشین سازمان ملل، برجام هر چند درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود اما امید می‌رفت تا ایران در منطقه خاورمیانه سیاست جدیدی در پیشی بگیرد.

بان کی مون این را هم گفته که اگر برجام از دست برود برای آمریکا هم خسارتی خواهد داشت و ایالات متحده نمی‌تواند با کره شمالی در موضوع هسته‌ای به توافقی برسد.

ایران باید برای بدترین شرایط آماده باشد

 

حسن هانی‌زاده معتقد است که تجربه این چند ساله به ویژه بعد از خروج آمریکا از برجام ثابت کرد که دیپلماسی باید همراه پشتوانه حرکت نظامی باشد.

این کارشناس امور بین‌الملل نوشته که در ماه‌های گذشته، ایران به تجربه جدیدی در رابطه با غرب رسید و با ساقط کردن پهباد آمریکایی نشان داد که در حراست از مرزها جدی است. از سویی دیگر، آمریکایی‌ها فهمیدند که نیروهای نظامی ایران قدرتمند هستند و بنابراین از واکنش تلافی‌جویانه کوتاه آمدند. سیگنال‌های عربستان و امارات برای رابطه و سفر وزیر خارجه به کویت و قطر را هم در همین راستا باید دید.

هانی‌زاده ادامه داده که در ماجرای توقیف نفت‌کش ایرانی هم نیروهای نظامی نفت‌کش بریتانیایی را توقیف کردند و پس از آن بود که بریتانیا و اروپایی‌ها متوجه شدند که ایران می‌تواند منافع‌شان را به خطر بیندازد و توقیف نفت‌کش ایرانی را ادامه ندادند.

نویسنده جهان صنعت نتیجه گرفته که دیپلماسی بدون پشتوانه نظامی جواب نخواهد داد و مقام‌های ایرانی هم نباید به انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا امید داشته باشند، چرا که بنا بر گزارش‌ها به احتمال زیاد ترامپ بار دیگر رییس‌جمهوری می‌شود، پس ایران باید خود را برای بدترین شرایط آماده کند.

مشکلات برخورد با مافیای خودرو

 

مدیرعامل ایران خودرو برکنار و بازداشت شد و حالا دیگر همه می‌دانند که مشکلات صنعت خودروسازی که سال‌هاست مافیایی بر آن چنبره زده، اورژانسی است.

اسکناس در گزارشی نوشته که مافیای حاکم بر خودروسازی آنقدر قدرتمند بوده که در پوشش شعار تولید ملی و محصول داخلی هیچ‌گاه اجازه نداده تا ناکارآمدی خودروسازان مورد بررسی قرار بگیرد و حتی نگذاشته تا مجلس طرح تحقیق و تفحصی را از شرکت‌های خودروسازی مطرح کند.

در این گزارش آمده که فساد در خودروسازی به حدی است که میلیون‌ها یورو خرج طراحی صندوق عقب پژو ۲۰۶ می‌شود، در حالی که شرکت‌های خودروسازی جهانی به ساخت  موتورهای برقی و خودروی پرنده مشغول هستند و از طرفی هیچ‌گاه به شکایات مردم رسیدگی نمی‌شود و هنوز از یادها نرفته که پژوهای ۴۰۵ ایران خودرو، به علت نقص‌فنی، آتش می‌گرفت و چندین نفر قربانی داشت.

تا انتخابات از حجاب حرف نزنید

 

برخی از چهره‌های جوان اصول‌گرا از شخصیت‌های سنتی این جناح خواسته‌اند تا بحث حجاب را به بعد از انتخابات موکول کنند و درباره حجاب تا انتخابات حرف‌های تند نزنند و سخت‌گیری نکنند تا اصلاح‌طلبان و دولتی‌ها نتوانند از این حربه برای رای‌آوری استفاده کنند.

گویا یک چهره جوان اصول‌گرا در توییتی به حسین الله‌کرم از عناصر مشهور «گروه فشار» که به رفتارهای خشونت‌آمیز با بدحجابان مشهور است، توصیه کرده که برای پیروزی اصول‌گرایان هم شده تا انتخابات آتی مجلس علیه بدحجاب‌ها حرفی نزند چون نتیجه معکوس دارد.

روزنامه آفتاب با بیان آنچه آمد، نتیجه گرفته که حجاب «وجه‌المصالحه» زد و بندهای سیاسی قرار گرفته است و حالا می‌شود فهمید که چرا صدا و سیما به وقت انتخابات که می‌رسد، سراغ بدحجاب‌ها می‌رود و با آن‌ها درباره شرکت در انتخابات مصاحبه می‌کند.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More