شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

مطهری: نمازهای جمعه‌ فعلی شبیه دوران بنی‌امیه است

 

علی مطهری، نایب رئیس مجلس گفته: نمازهای جمعه‌ فعلی ایران شبیه دوران بنی‌عباس و بنی‌امیه هستند و از یک مرکز دستور می‌گیرند».

وی روز یکشنبه ۳۰مهر، در گفت‌وگو با خبرآنلاین، با بیان این موضوع افزود: « این امر استقلال ائمه جمعه را از بین می‌برد. البته ائمه جمعه‌ای هم داریم که حرف‎های خودشان را می‌زنند و مستقل هستند ولی تعدادشان کم است.»

مطهری گفته که دافعه‌ خطبه‌های نماز جمعه بیشتر از جاذبه آنهاست و دستوری بودن خطبه‌ها به تریبون‌های نماز جمعه ضربه زده است. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از اینکه افراد به گفته‌ی او «متفکر و باکیفیت» از تریبون‌های عمومی کنار گذاشته می‌شوند، انتقاد کرده و گفته است: «هیچ اشکالی ندارد که در نمازجمعه انتقادی هم به دستگاه‌های زیرمجموعه رهبری شود. در این صورت مردم یک حالت طبیعی احساس می کنند. باید از حالت مصنوعی خارج شویم». وی توصیه کرده: «از علمای بزرگ و مستقلی که زینتی برای این منصب هستند استفاده شود نه کسانی که این منصب زینتی برای آنهاست».
 

  • شورای عالی امنیت ملی نمی‌تواند برای افراد مجازات تعیین کند

علی مطهری در بخش دیگری از مصاحبه خود به موضوع حصر هم اشاره کرد و گفت: «کار شورای عالی امنیت ملی تعیین «مجازات» و «حصر» برای افراد نیست.»
وی همچنین حصر رهبران معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و ایجاد محدودیت برای محمد خاتمی،‌ رئیس جمهوری پیشین ایران، از سوی قوه قضائیه با استناد به مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی را «خلاف قانون» دانست و گفت: «این‌که یک موضوع قضایی را به شورای عالی امنیت ملی محول کنید که آنها تصمیم بگیرند و مجازات کنند، کاملا خلاف قانون اساسی است».
علی مطهری گفته: «اگر بناست حصر ادامه پیدا کند، قوه قضائیه باید نظر دهد و اگر باید مجازات سنگین‌تری هم باشد، قوه قضائیه باید تصمیم بگیرد. تصمیمش هم باید بعد از طی روال قانونی اعم از تفهیم اتهام و صدور کیفر خواست و برگزاری دادگاه صالح علنی با حضور وکیل آنها و استماع دفاعیات آنها باشد.»

علی مطهری گفته که قوه قضاییه باید سال‌ها قبل متهمان دو طرف را می‌خواست و دادگاه علنی تشکیل می‌داد و پرونده را می‌بستند ولی تا کنون کوتاهی شده و خلاف قانون اساسی عمل شده است.»

وی توصیه کرده که همین هفت سال حصرِ بدتر از حبس را می‌توان به عنوان مجازات درنظر گرفت و مساله را تمام کرد.
مهدی کروبی به همراه میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، از رهبران معترض به نتایج انتخابات ۸۸، از بهمن ماه ۸۹ بدون تشکیل دادگاه و حکم قضائی در حصر خانگی هستند. در این سالها بسیاری از چهره‌های سیاسی و مدنی خواستار توقف حصر از این افراد شده اند. رفع حصر همچنین به‌عنوان یکی از مطالبه‌های اصلی بخشی از رأی‌دهندگان به حسن روحانی در دو انتخابات ۹۲ و ۹۶ بود. با این حال مقام‌های قوه قضاییه که بارها تاکید کرده‌اند تصمیم به حصر رهبران معترضان به نتیجه انتخابات ۸۸، مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی است، از رفع حصر خودداری کرده‌اند. حسن روحانی به‌عنوان رئیس شورای امنیت ملی صدور چنین مصوبه‌ای را رد می‌کند.

 

  • اصولگرایان فکر می‌کنند برای حفظ نظام به هر کاری می‌توان دست زد

علی مطهری در ادامه گفت‌وگوی خود به از اصول‌گرایان نیز انتقاد کرده و گفته است: «جریان اصولگرایی در بعضی مسائل حالت دگم و بسته‌ای دارند و به همین دلیل نمی‌توانند پایگاه اجتماعی قابل توجه پیدا کنند».
وی افزود: «اصولگرایان اگر دولتی در راستای گرایش آنها باشد، از او انتقاد نمی‌کنند و کارهایش را توجیه می‌کنند ولی اگر در نقطه مقابلشان باشد، با بدترین روشها به او حمله می کنند و از هر وسیله‌ای برای رسیدن به هدفشان استفاده می‌کنند.»

مطهری از اینکه جریان اصول گرا از این‌که دستگاه‌ها و نهادهای زیرمجموعه رهبری به هیچ وجه انتقاد نمی‌کنند، انتقاد کرده و گفته است: «همین حالت دُگم بودن و بسته بودن اینها نسبت به اصل ولایت فقیه و زیرمجموعه ولی فقیه باعث شده که گروه زیادی از مردم از اینها گریزان باشند. یعنی احساس می‌کنند که اینها یک آدم‌های کلیشه‎ای هستند که از یک طرف فقط باید از یک بخشی از نظام تعریف و تمجید کنند و از طرف دیگر اگر دولتی هم‎راستای آنها نبود با بدترین روشها به او حمله کنند.»
به گفته‌ی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، چنین رویکردی برای مردم مقبول نیست. مردم کسانی را دوست دارند که حرف دل آنها را بزنند و واقعیت را بگویند.

مطهری افزوده: « تا اصولگرایان اصلاحی در کار خودشان انجام ندهند، همین مشکلات را خواهند داشت و در انتخابات ها باز هم شکست می خورند.»

مطهری اصولگرایان را «کاسه‌های داغ‌تر از آش» خوانده و پرسیده: «آیا تا به حال شده که اصولگرایان نسبت به بعضی نهادهای امنیتی انتقاد کنند که چرا برخی کارها را می‌کنند؟ چرا کسی را که دوتابعیتی است در بدو ورود به ایران بازداشت می‌کنند؟ در حالی که می‌دانند چیز خاصی نیست ولی عنوان جاسوسی برایش درست می‌کنند تا بعد یک جایی امتیاز بگیرند». علی مطهری استفاده از هر روش برای رسیدن به هدف را غیراسلامی خوانده و گفته است: «اصولگرایان می‌گویند هر کاری در نظام انجام می‌شود، درست است. هر کاری در دستگاه‌های ذیل ولایت فقیه انجام می‌شود، همه درست است.»

 

  • با تغییر نظام ریاستی٬ سرنوشت کشور به دست جنتی می‌افتد

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی خود با خبرآنلاین از تغییر نظام ریاستی به پارلمانی هم انتقاد کرده و گفت این کار را به صلاح نمی‌داند. او با بیان این‌که نظام پارلمانی باعث کاهش نقش مردم در سرنوشت‌شان می‌شود، گفت: « با توجه به نظارت استصوابی شورای نگهبان، مجلس را به گونه‌ای می‌چینند که از قبل رئیس‌جمهور هم مشخص باشد . در واقع سرنوشت کشور به دست آقای جنتی می‌افتد.»

دهم مهرماه عزت‌الله یوسفیان ملا، رئیس کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ایران، گفته بود: احتمال دارد نمایندگان برای بازنگری در قانون اساسی ایران و تغییر نظام انتخاباتی از ریاستی به پارلمانی٬ نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی بنویسند.»
آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در اواخر دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، ایجاد نظام پارلمانی به جای نظام ریاستی کنونی را قابل بحث دانسته بود. وی در سال ۱۳۹۰ و با علنی شدن اختلافاتش با محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور وقت، در سفر به استان کرمانشاه گفته بود: «در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور، ریاستی است و رئیس جمهوری با انتخاب مستقیم مردم برگزیده می‌شود. اما اگر روزی در آینده احتمالا دور احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است، هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد.»

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More