شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سحرخیزها شاید کمتر به سرطان سینه مبتلا شوند

آیا سحرخیزی یا شب‌زنده‌داری یکی از عوامل موثر در سرطان سینه است؟ پژوهشی جدید و گسترده نشان می‌دهد که زنان سحرخیز کمتر در معرض این خطر هستند. 

این تحقیقات که در نشریه پزشکی بریتانیایی به نام «بی‌ام‌جی» منتشر شده، نشان می‌دهد احتمال ابتلای سرطان سینه در میان زنانی که صبح زود از خواب برمی‌خیزند، کمتر است. 

پژوهشگران پس از بررسی داده‌های مربوط به بیش از ۴۰۰هزار زن، شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد سحرخیزی، ایمنی زنان را در برابر سرطان سینه افزایش می‌دهد. 

آن‌ها همچنین دریافته‌اند که خوابیدن بیش از هفت تا هشت ساعت در روز ممکن است تاثیراتی منفی روی بروز سرطان سینه بگذارد. 

این پژوهشگران تاکید می‌کنند که عوامل یادشده در افزایش سرطان سینه، در مقایسه با عوامل مهمی چون شاخص توده‌ بدنی، مصرف الکل و دخانیات اهمیت کمتری دارد.

سرطان سینه از بافت پستان شروع می‌شود و زمانی که سلول‌های ناهنجار به‌صورت غیرقابل کنترل شروع به رشد کنند، به بافت‌های مجاور حمله‌ور شوند و به سایر اعضای بدن سرایت کنند، بیماری گسترش می‌یابد. 

هرچند سرطان سینه بیشتر در میان زنان شایع است ولی مردان نیز از آن در امان نیستند. 

بر اساس گزارش انجمن ملی سرطان آمریکا، در سال ۲۰۱۶ حدود ۳/۵ میلیون زن در این کشور مبتلا به سرطان سینه بوده‌اند. این انجمن می‌افزاید که حدود ۱۳درصد زنان در این کشور در طول زندگی خود درگیر سرطان سینه خواهند شد. 

تا به امروز بسیاری از تحقیقات مربوط به خطر سرطان سینه بر عواملی همچون شیفت کاری شبانه و نور شب متمرکز شده‌ و پژوهش‌های بسیار کمتری درباره خصلت‌ها و عاداتی که افراد به سختی می‌توانند آن‌ها را تغییر دهند، انجام شده بود. از همین رو، این پژوهشگران تصمیم‌ گرفتند مطالعات خود را با این مضمون (از جمله ساعت خواب و بیداری) آغاز کنند. 

پژوهشگران، در راستای انجام این مطالعات داده‌هایی را که از طریق بانک زیستی بریتانیا در اختیار آن‌ها قرار داده شده بود، و نیز اطلاعات ژنتیکی مربوط به ساعات زیستی، طول مدت خواب و بی‌خوابی شرکت‌کنندگان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تا ارتباط بین ترجیح به سحرخیزی یا شب‌زنده‌داری، طول‌مدت خواب و نشانه‌های بی‌خوابی افراد را با این بیماری پیدا کنند. 

تجزیه و تحلیل این داده‌ها نشان داد که احتمال بروز سرطان سینه در زنان سحرخیز کمتر از یک درصد نسبت به زنانی که تمایل به شب‌زنده‌داری داشته‌اند، پایین‌تر است.

عاملی که کمتر از یک درصد روی خطر سرطان سینه تاثیر داشته باشد به این مفهوم است که از هر هزار زن، کمتر از ده نفر را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. 

البته این پژوهش اشاره می‌کند که بر اساس نتایج به دست آمده به‌هیچ‌وجه نمی‌توان گفت که تغییر عادت‌های مربوط به خواب می‌تواند در کاهش خطر بروز سرطان سینه موثر واقع شود.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More