شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ارتباط میان مصرف محصولات لبنی و سرطان پروستات

دانشمندان دریافته‌اند که مصرف فرآورده‌های لبنی خطر سرطان پروستات را افزایش می‌دهد، درحالی‌که برنامه غذایی گیاهی از خطر ابتلا به این بیماری می‌کاهد. 

پژوهش‌های پیشین نشان می‌دهد که بین مصرف محصولات لبنی مثل شیر و پنیر و سرطان پروستات ارتباط وجود دارد. این بیماری در کشورهای غربی که غنی‌ترین منابع کلسیم را در اختیار دارند شیوع بیشتری دارد. اما در کشورهای آسیایی، که این‌گونه مواد غذایی کمتر مصرف می‌شود، سرطان پروستات شیوع کمتری دارد. 

برای بررسی‌ بیشتر این مساله، گروه پژوهشی کلینیک مایو ۴۷ مقاله علمی را که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا فوریه ۲۰۱۷ منتشر شده‌ بود و بیش از یک میلیون شرکت‌کننده را در بر می‌گرفت، به‌دقت مطالعه کردند. 

نتیجه بررسی‌ها نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در کسانی که رژیم غذایی گیاهی داشتند، یعنی گیاهخوار یا وگان بودند (گیاهخواری مطلق و حذف تمام محصولات حیوانی از جمله لبنیات)، کمتر شده یا تغییری نکرده‌ بود، در حالی‌که در افرادی که محصولات حیوانی، به‌ویژه لبنیات، مصرف می‌کردند افزایش یافته‌ و یا ثابت مانده‌ بود.

سالانه، نزدیک به ۱۷۴ هزار و ۶۵۰ نفر به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند، که پس از سرطان پوست، شایع‌ترین سرطان در مردان است. 

این بیماری، پس از سرطان ریه، دومین علت مرگ‌و‌میرِ بر اثر سرطان در آمریکاست و سالانه حدود ۳۱ هزار و ۶۲۰ نفر را به کام مرگ می‌کشاند. 

این بیماری در مردانِ بالای ۶۶ سال و آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار شایع‌تر است.

تام سندرز (ٖTom Sanders)، استاد بازنشسته تغذیه و رژیم‌ غذایی از کینگز کالج لندن (King's College London)، که البته در این مقاله پژوهشی مشارکتی نداشته‌ است، گفت که روش‌های به‌کار‌رفته در این پژوهش نقص‌هایی دارد، به‌ویژه در بخش تحلیل اعداد و ارقام و همین‌طور مواردی که با ارتباط مصرف محصولات لبنی و خطر سرطان پروستات همخوانی کامل ندارند.

او در ادامه افزود پژوهشگران صندوق جهانی پژوهش‌های سرطان (The World Cancer Research Fund)، در بررسی دقیق‌تر، اضافه‌ وزن‌/چاقی و بلندی قد را تنها عوامل مرتبط با رژیم غذایی می‌دانند که احتمالا در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات دخیل است و لبنیات و میزان کلسیم مصرفی را فقط عاملی محتمل در نظر می‌گیرند که برای آن شواهد کافی وجود ندارد.

به گفته سندرز، خطر ابتلا به سرطان پروستات در وگان‌ها (گیاهخواری مطلق) ۳۵ درصد کمتر از گوشتخواران است، ولی شاید به‌خاطر وزن کمتر وگان‌ها باشد، نه نبودِ غذاهای لبنی در برنامه غذایی‌شان.

اوایل سال جاری نیز، در پژوهشی دیگر، تاثیر برنامه غذایی بر احتمال ابتلای مردان به سرطان پروستات مشخص شده‌ و مصرف قارچ از عوامل کاهش این بیماری عنوان شده‌ بود. با وجود این، وِیلین وو (Weilin Wu)، مسئول بخش اطلاعات سلامت در موسسه پژوهشی سرطان در بریتانیا، در مصاحبه‌ با نیوزویک هشدار داد: «از آن‌جا که درباره پیشگیری از سرطان پروستات اطلاعات زیادی در دست نیست، چنین مطالعاتی توجه جلب می‌کند. ولی پیش از این‌که به مردم بگوییم برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، بروند خروار خروار قارچ بخرند، ابتدا باید پژوهش‌های بسیار بیشتری انجام دهیم تا بتوانیم هرگونه ارتباط احتمالی را ثابت کنیم.» 

به عقیده او،  بعید است یک غذا به‌تنهایی بتواند معجزه کند و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. کل برنامه غذایی است که اهمیت دارد، نه مصرف یک نوع غذای خاص. پس به‌جای این‌که چرخ‌دستی خریدتان را پر از قارچ کنید، به فکر خرید انواع سبزیجات، غلات کامل و میوه‌ها باشید تا با یک برنامه غذایی متعادل، وزنی متناسب داشته‌ باشید.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More