شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

راه‌اندازی «موسسه صلح سایبری» با سرمایه‌گذاری مایکروسافت و مسترکارد

مایکروسافت با همکاری شرکت مستر‌کارد و بنیاد هیولِت (وابسته به بنیان‌گذار شرکت اچ‌پی) سازمانی تاسیس کرده است که قصد دارد به گروه‌های آسیب‌پذیر و دگراندیش سراسر جهان کمک کند تا در برابر حمله‌های سایبری هکرها از خود دفاع کنند. هدف موسسه صلح سایبری (CyberPeace Institute)، که مقر آن در ژنو است و کار خود را از روز پنجشنبه ۴ مهر ۹۸ آغاز کرده، همکاری با جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از تبدیل اینترنت به سلاح است.

این موسسه که بنا دارد در سال اول فعالیتش ۲۰ کارمند استخدام کند، با شبکه‌ای از داوطلبان و کارشناسان بخش دولتی، دانشگاهیان و جامعه مدنی همکاری خواهد کرد تا به حمله‌های سایبری بزرگی که به مردم آسیب می‌رساند پاسخ دهد. ماریچه اسخاکه، مدیر این موسسه، در تشریح این موضوع می‌گوید حمله‌ها به تعطیلی بیمارستان‌ها، زمین‌گیری کسب‌وکارها و سرکوب فعالیت سازمان‌های حامی بخشی از بحران‌های ناشی از حمله‌های سایبری است.

اسخاکه، که پیش‌تر عضو پارلمان اروپا نیز بوده است، می‌گوید: «هر روز درباره حمله‌های سایبری می‌خوانیم و مردم ناخشنود و نگران می‌شوند، اما از تاثیر آن روی شهروندان اطلاعات چندانی وجود ندارد.» و در ادامه می‌افزاید: «می‌خواهیم شفافیت و مسئولیت‌پذیری بیشتری ایجاد کنیم. می‌خواهیم روی کمک به شهروندانی که شاید از حمله‌های سایبری آسیب دیده یا خسارت دیده باشند تمرکز کنیم.»

برَد اسمیت، مدیر مایکروسافت، می‌گوید حمله‌های سایبری ممکن است بر دسترسی افراد به خدمات اساسی مانند مراقبت‌های بهداشتی، بانکی و برقی تاثیری واقعی داشته باشد. او تاکید می‌کند: «باید افراد حوزه فناوری و جامعه مدنی را گرد هم آوریم تا برای مراقبت بهتر از شهروندان و افزایش مقاومت جهانی در برابر حمله‌های سایبری، داده‌ها، بهترین اقدام‌ها و فناوری را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.» اسمیت در ادامه یادآور می‌شود که این موسسه قرار است کمک کند دقیقا همین کار را انجام دهند.

موسسه صلح سایبری در نظر دارد بر سیاست جهانی و قوانین بین‌المللی درباره حمله‌های سایبری اثرگذار باشد و امیدوار است بازیگران عرصه دولتی و خصوصی در این زمینه «رفتار مسئولانه» نشان بدهند. این موسسه همچنین قرار است گزارش حوادث خاص این حوزه را منتشر کند و از گروه‌هایی که قربانی حمله‌های هکرها شده‌اند حمایت فنی کند.

هر‌چند قرار نیست کارشناسان این موسسه نام اشخاص یا گروه‌های مسئول حمله‌های سایبری را علنی اعلام کنند، جزییات فنی حمله‌ها را منتشر می‌کنند تا سایرین هویت هکر را ردیابی کنند.

مایکروسافت، مستر‌کارد و بنیاد هیولت سرمایه‌گذاران اصلی این موسسه‌اند. این سازمان همچنین یک هیات اجرایی ۸ نفره و یک هیات مشاور ۱۴ نفره دارد که مجموعه‌ای است از کارشناسان فنی، حقوقی و مدافعان حقوق بشر.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More