شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
وجود پلاستیک در عضله، ادرار و مدفوع انسان‌های روی کره زمین

با خوردن، نوشیدن و تنفس، ده‌‌ها هزار ریزپلاستیک میکروسکوپی وارد بدنمان می‌‌شود

هر انسان بالغ بر روی زمین به طور میانگین، سالانه ۵۰ هزار تکه ریزپلاستیک میکروسکوپی را می‌خورد و هر کودک، ۴۰ هزار قطعه را همراه غذا وارد بدنش می‌کند.

وقتی پژوهشگران علاوه بر غذا، هوا، نوشیدنی‌ها و آب را هم در نظر گرفتند، دریافتند که هر انسان بسته به محل زندگی‌اش بین ۷۴ تا ۱۲۱ هزار ریزپلاستیک را همراه نفس کشیدن وارد بدن خود می‌کند.

همچنین اگر فرد آب لوله‌کشی می‌نوشد، سالانه تا ۴ هزار قطعه و اگر آب بسته‌بندی‌شده در بطری پلاستیکی می‌نوشد، تا ۹۰ هزار قطعه ریزپلاستیک با آب می‌بلعد.

علم همچنان نمی‌داند که ریزپلاستیک با بدن انسان چه می‌کند.

در اکتبر سال گذشته، برای نخستین بار، ریزپلاستیک‌های میکروسکوپی در نمونه مدفوع انسان پیدا شدند. چند سال پیش، این پلاستیک‌ها را در نمونه ادرار انسان هم یافته بودند.

با وجود این، پلاستیک هم‌اکنون در محیط‌زیست از پرنده تا لاک‌پشت تا پلانگتون‌ها را می‌کشد.

پلاستیک، برخلاف دیگر مواد مصرفی انسان، نمی‌پوسد بلکه در گذر زمان خرد می‌شود. یکی از راه‌های تولید ریزپلاستیک‌ها، این خرده‌های پلاستیک است و یکی از منابع اصلی تولید آن‌ها، شستشوی لباس و رفتن به حمام است. چون از شامپو تا جوراب، مواد مصرفی روزمره انسان لبریز از مواد پلاستیکی است. علاوه بر این در زمان تولید، جابه‌جایی و عرضه کالاها، پلاستیک به آب، خاک و هوا نشست می‌کند.

همچنین زباله‌های پلاستیکی اغلب در اقیانوس‌های زمین دفن می‌شود، چون تنها ۹ درصد پلاستیک تولیدی دهه‌های گذشته در سراسر زمین، بازیافت شده‌اند و آدمی هنوز راهی دیگر برای خلاصی از زباله‌هایش ندارد و آن‌ها را در آب‌های زمین رها می‌کند.

پژوهشی تازه که در مجله علمی علم و فن‌آوری محیط‌زیستی منتشر شد، داده‌های ۲۶ تحقیق پیشین در موضوع ریزپلاستیک و بدن آدمی را کنار هم گذاشت ولی اذعان کرد «اطلاعات کافی هنوز در این زمینه وجود ندارد» و «رقم واقعی مصرف ریزپلاستیک می‌تواند چند برابر این ارقام باشد».

به عنوان مثال، در موضوع غذاهای مصرفی، این پژوهش نتیجه گرفت هر انسان بالغ بسته به سن و جنسیتش، بین ۳۹ تا ۵۲ هزار - با میانگین ۵۰ هزار - ریزپلاستیک می‌خورد. با این حال داده‌های موجود، مقدار ریزپلاستیک‌ها را در تمامی غذاها و نوشیدنی‌ها مشخص نکرده‌اند.

در این پژوهش، مقدار ریزپلاستیک موجود تنها در برخی اقلام مصرفی مثل ماهی‌ها، غذاهای دریایی، شکر، نمک، آب و آبجو بررسی شده‌اند. دیگر غذاها، مانند نان، غذاهای آماده، گوشت، لبنیات و سبزی‌ها هم در برخی آزمایش‌ها، جواب مثبت به وجود ریزپلاستیک داده‌اند، ولی هنوز میانگین ریزپلاستیک موجود در آن‌ها مشخص نشده است.

کنار گذاشتن مصرف پلاستیک یک‌بارمصرف و خرید از مغازه‌هایی که پلاستیک استفاده نمی‌کنند، یک راه مبارزه با ریزپلاستیک‌ها عنوان شده است.

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More