شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

یوسی کوهن: اسرائیل با نفوذ اطلاعاتی در ایران، به جمهوری اسلامی اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای نمی‌دهد

یوسی کوهن، رییس پیشین موساد، در مصاحبه‌ای به شرح جزییاتی درباره اشراف اطلاعاتی اسرائیل نسبت به برنامه هسته‌ای ایران پرداخت و تاکید کرد که کشورش هرگز به جمهوری اسلامی اجازه دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را نمی‌دهد.

یوسی کوهن در گفت‌وگویی که روز پنج‌شنبه از کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل پخش شد گفت از سایت‌های هسته‌ای ایران «شناخت عمیقی» دارد. او بدون اذعان مستقیم به هرگونه نقش موساد در انفجار اخیر تاسیسات نطنز گفت که در نطنز «قبلا سانتریفیوژها می‌چرخیدند، اما ظاهرا دیگر نمی‌چرخند.»

رییس پیشین موساد افزود: «ما به وضوح به ایران می‌گوییم به شما اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نمی دهیم. کجای این حرف را نمی‌فهمید.»

کانال ۱۲ اسرائیل همچنین گزارش داد: «فردی که مسئول انفجار نطنز بود، ستون‌های مرمری که سانتریفیوژها روی آن قرار می‌گرفتند را در ساخت اولیه ساختمان نطنز، خودش ارائه کرده بود و سازندگان خبر نداشتند که این ستون‌ها حاوی مقادیر زیادی مواد منفجره است.»

کوهن در پاسخ به پرسشی درباره کشته شدن محسن فخری‌زاده، از مقام‌های ارشد برنامه هسته‌ای ایران، گفت: «موساد سال‌ها فخری‌زاده را تحت نظر داشت و قبل از کشته‌شدن او در آذر ماه گذشته از نظر فیزیکی به فخری‌زاده نزدیک بود.»

او افزود: بزرگ‌ترین نگرانی که درباره فخری‌زاده وجود داشت دانش و علم او در زمینه برنامه هسته‌ای نظامی ایران بود و به همین دلیل اسرائیل او را از نظر اطلاعاتی تحت نظر داشت.

رییس پیشین موساد گفت: «کسی که این پتانسیل را دارد که شهروندان اسرائیل را به خطر بیاندازد، باید وجودش حذف شود.»

کوهن با اشاره به عملیات موساد در ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ در سرقت حجم انبوهی از اسناد هسته‌ای ایران از انباری در حومه تهران گفت که موساد طی دو سال پیش از آن، انبار مورد نظر را شبیه‌سازی کرده و همه اطلاعات مربوط به آن را بررسی کرده بود.

او گفت: «در این عملیات که باید حداکثر در هفت ساعت تمام می‌شد، ۲۰ مامور موساد در صحنه عملیات حضور داشتند که هیچکدام اسرائیلی نبودند. او گفت همه این ماموران زنده هستند و برخی از آنها از ایران خارج شده‌اند.»

رییس پیشین موساد گفت قرار بر این بود که این مدارک در مرکز فرماندهی در تل‌آویو بررسی شوند، اما از آنجا که ممکن بود خروج مدارک عملی نشود، برای رعایت احتیاط بیشتر قسمت عمده‌ای از این مدارک به صورت دیجیتالی به اسرائیل ارسال شدند.

کوهن به رایزنی‌ها و بحث‌های گسترده مقام‌های اسرائیلی درباره اعلام عمومی یا محرمانه نگه داشتن خبر دستیابی به این اسناد گفت در نهایت تصمیم بر این شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، این خبر را اعلام کند.

رییس پیشین موساد افزود که هدف از اعلام دسترسی به این اسناد نیز این بود که علاوه بر اطلاع دادن این تهدید به کشورهای جهان، رهبران ایران نیز این پیام را دریافت کنند که «دوستان عزیز، اول اینکه ما در میان شما نفوذ کرده‌ایم، دوم اینکه ما شما را تحت نظر داریم و سوم اینکه دوران پنهان کردن دروغ‌ها به پایان رسیده» است.

 

تازه چه خبر؟
ابراهیم رئیسی،‌ رییس‌جمهور ایران،‌ در سخنان خود برای نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به صورت مجازی ارسال و پخش شد،‌ ضمن تاکید بر بی‌اعتمادی جمهوری...More
مقام‌های هندی از کشف و ضبط یک محموله تقریبا ۳ تنی هروئین خبر دادند که از افغانستان و از طریق بندرعباس به این کشور منتقل شده است. بنابر اعلام این مقام...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More