شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

فروپاشی اقتصاد لبنان و افزایش سرقت مسلحانه برای نان، شیر و پوشک

فروپاشی اقتصادی و گسترش فقر در لبنان به حدی رسیده که برخی از مردم برای نجات از گرسنگی به سرقت مسلحانه روی آورده‌اند.

خبرگزاری فرانسه از بیروت گزارش داده که چندی پیش یک مرد لبنانی در خیابان حمرای این شهر، در حالی که یک چاقو به دست داشت، با تهدید یک عابر پیاده از او پول گرفت. فرد مورد تهدید قرار گرفته به خبرگزاری فرانسه گفت که آن مرد گریه می‌کرد و می‌گفت که بچه‌هایش در خانه گرسنه هستند.

این خبرگزاری به نقل از یک مقام امنیتی لبنان نوشته که طی هفته‌های اخیر «این گونه دزدی‌ها» که برای به دست آوردن «شیر برای کودکان، غذا و دارو» صورت می‌گیرد، افزایش یافته است.

در داروخانه‌ها، قیمت پوشک نوزادان شدیدا افزایش یافته و برخی که توان خرید آن را ندارند، به دزدی از داروخانه‌ها روی آورده‌اند. همچنین آمار دزدی از خانه‌ها نسبت به سال گذشته نیز شدیدا افزایش یافته است.

همزمان کاربران شبکه‌های اجتماعی لبنان نیز به طور مرتب ویدئوهایی از دزدی‌های متعدد از داروخانه‌ها و رستوران‌ها و ... در این شبکه‌ها منتشر می‌کنند.

بر اساس گزارش‌ها، لیره لبنان طی یک ماه گذشته ۶۰ درصد و از ماه اکتبر گذشته ۸۰ درصد ارزش خود را از دست داده است. همزمان قیمت کالاها – اگر کالایی یافت شود – شدیدا گران شده است.

در حالی که بسیاری از مردم کار خود را از دست داده‌اند، تهیه نان در لبنان به یک معضل اساسی تبدیل شده، زیرا دولت نیز قادر به تامین مالی واردات گندم نیست. 

داروهای اصلی نیز در داروخانه‌ها نایاب شده است و در شرایط شیوع ویروس کرونا، برخی از بیمارستان‌ها کارکنان خود را به دلیل مشکلات مالی اخراج کرده‌اند.

 

بن‌بست در مذاکرات با صندوق بین‌المللی پول

بیش از دو ماه پس از آغاز مذاکرات لبنان با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت کمک مالی از این صندوق، کریستالینا جورجیوا، رییس صندوق بین‌المللی پول، اعلام کرد این مذاکرات تاکنون «هیچ پیشرفتی» نداشته است.

جورجیوا، شامگاه جمعه به شبکه خبری الجزیره گفت مقام‌های لبنان باید «در مورد یک چشم‌انداز مشترک کار کنند تا بتوان اقداماتی را در جهت تعادل دوباره اقتصادی در نظر گرفت.»

اشاره رییس صندوق بین‌المللی پول به برنامه اصلاح اقتصادی دولت لبنان است که از سوی بخشی از احزاب سیاسی و همچنین بانک‌ها و بانک مرکزی لبنان رد شده است.

در حالی که آخرین دور مذاکرات میان لبنان و صندوق بین‌المللی پول ده روز پیش برگزار شد، هنوز تاریخ مشخصی برای دور بعدی این مذاکرات تعیین نشده است.

در این شرایط چند دستگی در میان اعضای تیم مذاکره‌کننده لبنان با صندوق بین‌المللی پول وجود دارد و برخی از آنان به دلیل وابستگی‌های حزبی و سیاسی حاضر به پذیرش اصلاحات مدنظر این صندوق نیستند.

به عقیده کارشناسان اقتصادی، فروپاشی اقتصادی لبنان که خود را در کمبود کالا و سقوط ارزش پول ملی کشور نشان می‌دهد، حاضر دهه‌ها سوء مدیریت اقتصادی، فساد و اسراف در منابع عمومی است. در این شرایط، امید اصلی برای نجات اقتصاد لبنان به کمک صندوق بین‌المللی پول و پذیرش شرط کنترل‌های اقتصادی از خارج است.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More