شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: فشارهای حکومت ایران به روزنامه‌نگاران خارج کشور را از سازمان ملل پیگیری می‌کنیم

 

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خواهان واکنش و اقدام جامعه جهانی در قبال تهدید و آزار و اذیت روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از کشور شد. این نهاد صنفی روزنامه‌نگاران اعلام کرد که به‌طور جداگانه اقدامات حقوقی ممکن را علیه تهدیدهای حکومت ایران در نهادهای بین‌المللی پیگیری خواهد کرد.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز سه‌شنبه ۲۶ ذرماه در بروکسل با دعوت از روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌های فارسی‌زبان خارج کشور فشارهای اخیر امنیتی حکومت ایران بر رسانه‌های ایرانی خارج کشور را محکوم کرد و هدف از برگزاری این جلسه را «تهیه یک برنامه اقدام برای مقابله  با تهدیدات و آزار و اذیت حکومت ایران علیه روزنامه‌نگاران» عنوان کرد.

جرمی دیر، معاون دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در این نشست با انتقاد از افزایش فشارهای روانی و امنیتی بر روزنامه‌نگاران، تعهد كامل این فدراسیون و سازمان‌های عضو آن را برای حمایت از روزنامه‌نگاران ایرانی اعلام کرد.

دیر گفت: «این نقض حقوق بشر نشان‌دهنده مجازات جمعی صدها روزنامه‌نگار و خانواده‌های آن‌ها از سوی جمهوری اسلامی است.»

او افزود: «جامعه جهانی نمی‌تواند در مقابل چنین سوءاستفاده‌هایی ساکت باشد، آن‌ها باید از فشار جمعی خود برای پایان دادن به این فشارها استفاده کنند.»

معاون دبیرکل فدراسیون بین‌المللی اضافه کرد: «ما با ایستادن در کنار همکاران، صدای خود را بلند می‌کنیم و کارزار خود را در این زمینه تقویت می‌کنیم.»

طی نشست فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بروکسل، برخی از نمایندگان رسانه‌ها اظهار کردند که بستگان بیمار و والدین سالخورده آن‌ها که از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی ناتوانند نیز تحت فشار و بازجویی‌های مکرر قرار گرفته‌اند.

شرکت‌کنندگان در این نشست تهدیدات و آزار و اذیت اعضای خانواده خود که در ایران زندگی می‌کنند را یکی از متداول‌ترین اقدامات حکومت ایران برای مجبور کردن آن‌ها به متوقف کردن فعالیت رسانه‌ای خود معرفی کردند.

در این نشست تعدادی از روزنامه‌نگاران رسانه‌های فارسی‌زبان خارج ایران، از جمله ایران اینترنشنال، بی‌بی‌سی فارسی، رادیو فردا و دویچه‌وله که تحت فشار قرار گرفته‌ بودند به بیان تجربه و مشکلات خود پرداختند.

در آخرین دور از فشارهای جمهوری اسلامی بر رسانه‌های منتقد خارج کشور، وزارت اطلاعات ایران روز شنبه ۹ آذر با انتشار اطلاعیه‌ای از  توقیف اموال کارکنان ایران اینترنشنال در ایران خبر داد و آن‌ها را تهدید به تعقیب بین‌المللی کرد. علاوه بر این، برخی از این روزنامه‌نگاران و خانواده‌های آن‌ها نیز تهدید شده بودند که آدم‌‌ربایی شده و به زور به ایران بازگردانده می‌شوند. 

در این اطلاعیه، فعالیت‌های شبکه ایران اینترنشنال و کارکنان آن، مصداق همکاری با «‌دشمنان جمهوری اسلامی» و «‌تروریستی» خوانده شده بود. این وزارتخانه همچنین ادعا کرد که نیروهای امنیتی چندین نفر را که از داخل ایران با این رسانه همکاری می‌کردند، بازداشت کرده است. 

 

 

شبکه خبری ایران اینترنشنال در بیانیه‌ای که روز شنبه دوم آذرماه منتشر کرد ضمن تایید خبر تهدیدها و فشارها بر گروهی از همکاران خود، از تمامی سازمان‌های مدافع آزادی بیان خواست تا این اقدام حکومت ایران را محکوم کنند و از مقام‌های ایران بخواهند به‌جای آزار و اذیت خانواده‌های بی‌گناه، اینترنت را آزاد کنند و شرایط را برای دسترسی مردم به خبرهای واقعی فراهم کنند. 

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، آی‌.اف‌.جی، پیش از این نیز فشارها و تهدید‌ها بر روزنامه‌نگاران ایرانی در رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور را محکوم کرده است. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران با محکوم کردن فشارهای امنیتی و قضایی اخیر جمهوری اسلامی به ایران اینترنشنال آن را «حمله بی‌شرمانه به روزنامه‌نگاران» خوانده بود.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، روز دوشنبه یازدهم آذرماه با انتقاد از متهم کردن فعالیت و همکاری با ایران اینترنشنال به «تروریستی» بودن از سوی وزارت اطلاعات ایران، این فشارها را «حمله بی‌شرمانه علیه روزنامه‌نگاران» و تلاشی برای «گمراهی رسانه‌ها و سلب حق دسترسی شهروندان به اطلاعات» دانسته بود.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران بزرگ‌ترین نهاد صنفی روزنامه‌نگاران در سراسر جهان به‌شمار می‌‌آید. این نهاد بیش از ۶۰۰ هزار روزنامه‌نگار و کارمند رسانه‌ای در بیش از ۱۸۷ کشور جهان را نمایندگی می‌کند.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More