شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سومین روز درگیری‌های ناگورنو قره‌باغ؛ استقرار توپخانه‌های سنگین و افزایش تلفات

به گفته مقام‌های جمهوری آذربایجان و ارمنستان، درگیری‌های دو طرف بر سر منطقه ناگورنو قره‌باغ روز سه‌شنبه برای سومین روز پیاپی ادامه دارد؛ همزمان گزارش‌هایی از استقرار سنگین توپخانه از سوی دو طرف منتشر شده است.

وزارت دفاع ارمنستان روز سه‌شنبه گفت در حمله پهپادی آذربایجان، یک اتوبوس حامل غیرنظامیان دچار آتش‌سوزی شد. آذربایجان .اکنشی به این خبر نشان نداده است.

وزارت دفاع ارمنستان همچنین آذربایجان را متهم کرد که شهر واردنیس را که در ارمنستان و دور از منطقه ناگورنو قره‌باغ واقع شده، هدف توپخانه قرار داده است.

پیشتر وزارت دفاع آذربایجان نیز گفته بود نیروی هوایی ارمنستان شهر مرزی داش‌کسن را بمباران کرده است؛ ارمنستان این خبر را تکذیب کرده است.

همچنین وزارت دفاع آذربایجان می‌گوید ضدحملات گروه‌های مقابل را دفع کرده و به آنها اجازه بازپس‌گیری مناطق از دست داده‌شان را نداده است.

بنابر بیانیه وزارت دفاع آذربایجان که بامداد سه‌شنبه منتشر شد، درگیری‌ها در اطراف شهر «فضولی» روی داده است.

وزارت دفاع آذربایجان همچنین از آتش نیروهای این کشور به سوی «چهار تانک، یک خودروی زرهی و ده نظامی دشمن» در حملات شهر فضولی خبر داده است.

از آن سو، ارتش ارمنستان با اعلام این که درگیری‌ها طی شب گذشته بی‌وقفه ادامه داشته، گفت نیروهای موجود در منطقه ناگورنو قره‌باغ در طول نوار مرزی با آذربایجان حملات را دفع کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه بر اساس آمارهای رسمی، تعداد کشته‌های سه روز اخیر از هر دو طرف را ۹۵ نفر ذکر کرده و گفته است ۱۱ تن از آنان (دو ارمنی و ۹ آذری) غیرنظامی بوده‌اند.

با این حال تصور می‌شود که آمار واقعی کشته‌شدگان هر دو طرف بیش از این باشد.

درگیری‌های اخیر که از بامداد یکشنبه آغاز شده و هر دو طرف یکدیگر را به شروع آن متهم می‌کنند، مرگبارترین درگیری در این منطقه از سال ۲۰۱۶ به شمار می‌رود.

ادامه واکنش‌های بین‌المللی

شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز سه‌شنبه نشستی اضطراری درباره این بحران برگزار کند.

از سوی دیگر دفتر ریاست جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه اعلام کرد این کشور هماهنگی‌های گروه مینسک را برای رسیدن به یک راه‌حل درباره بحران قره‌باغ آغاز می‌کند.

گروه مینسک با ابتکار سازمان امنیت و همکاری اروپا در سال ۱۹۹۲ و برای حل و فصل صلح‌آمیز درگیری‌ها میان آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه ناگورنو قره‌باغ ایجاد کرد و ریاست آن به طور مشترک بر عهده آمریکا، روسیه و فرانسه است.

امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه، روز یکشنبه نیز با رهبران آذربایجان و ارمنستان تلفنی گفت‌وگو کرده بود.

همچنین آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز سه‌شنبه خواستار «آتش‌بس فوری» در منطقه ناگورنو قره‌باغ شد.

دفتر مرکل با صدور بیانیه‌ای نوشت: «صدراعظم تاکید کرده که آتش‌بس فوری و بازگشت به میز مذاکره ضروری است. کشورهای همسایه باید در یک راه‌حل مسالمت‌آمیز مشارکت کنند.»

 
تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More