شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سنای آمریکا با فروش سلاح به عربستان سعودی مخالفت کرد

با وجود موافقت دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، سنای این کشور که اکثریت آن در اختیار جمهوری‌خواهان است، با تصویب سه قطعنامه‌ فروش سلاح به عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورهای عربی را ممنوع کرد.

در نشستی که روز پنج‌شنبه ۳۰ خرداد در سنای آمریکا برگزار شد، اولین و دومین قطعنامه ۵۳ رأی مثبت و ۴۵ رای منفی سناتورهای آمریکایی را در پی داشت و سومین قطعنامه نیز با ۵۱ رای مثبت در برابر ۴۵ رای منفی به تصویب رسید.

علاوه بر عربستان سعودی، دولت آمریکا از فروش سلاح به اردن و امارات متحده عربی نیز منع شده است.

با این حال، ترامپ که به خاطر «شرایط اضطراری» با فروش سلاح به عربستان سعودی موافقت کرده، گفته که این قطعنامه سنای آمریکا را وتو خواهد کرد تا قراردادهای فروش اسلحه که حدود ۸/۱ میلیارد دلار ارزش دارد، به سرانجام برسد.

برای بی‌اثر کردن وتوی رییس جمهوری آمریکا، سنای آمریکا به ۶۷ رای نیاز دارد که با توجه به رای‌گیری روز پنج‌شنبه مخالفت دو سوم سناتورها با نظر رییس جمهوری آمریکا بعید به نظر می‌رسد.

طرفداران قطعنامه ممنوعیت فروش سلاح به این کشورهای عربی که از سوی باب مندز، سناتور دموکرات و لیندزی گراهام رهبری می‌شوند، اعلام کرده‌اند که از وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی به ویژه در ماجرای قتل جمال خاشقجی رضایت ندارند.

این در حالی است که به تازگی عادل الجبیر، وزیر مشاور عربستان سعودی در امور خارجه، گزارش منتشر شده سازمان ملل در مورد قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی، در کنسولگری این کشور در ترکیه را بی‌اساس خواند و آن را رد کرد. او گفت این گزارش اتهام‌های دروغی را به عربستان نسبت داده است.

خاشقجی از ستون‌نویسان روزنامه واشنگتن پست بود که در سال گذشته در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید.

همچنین برخی از سناتورهای آمریکایی انتقاداتی را از عربستان سعودی و امارات متحده عربی در مورد جنگ یمن مطرح کرده‌اند که تاکنون ده‌ها هزار کشته برجای گذاشته است.

میچ مک‌کانل، رییس سنای آمریکا با این قطعنامه‌ها مخالف بود. او با اشاره به تنش‌های آمریکا و ایران گفت: «زمانی بدتر از اکنون نمی‌شد که سنا علامت بدی را بفرستد.»

فروش سلاح به عربستان سعودی و دو کشور عربی دیگر در شرایطی موافقت دونالد ترامپ را بدون اجازه کنگره به همراه داشت که او دلیل این اقدام آمریکا را وجود تهدیدهای ایران دانست.

در ماه مارس، نمایندگان دموکرات به همراه تعدادی از نمایندگان جمهوری‌خواه لایحه‌ای را برای پایان دادن به حمایت نظامی آمریکا از عربستان سعودی تصویب کردند، اما ترامپ در ماه می آن را وتو کرد.

در چارچوب توافق اخیر، عربستان ادواتی جون جنگنده‌های اف- ۱۵، بمب‌های هدایت‌شونده و خمپاره دریافت خواهد کرد.

 

تازه چه خبر؟
گزارش‌های رسانه‌ای از مرگ شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در زندان تهران بزرگ خبر می‌دهند. منابع نزدیک به خانواده شاهین ناصری در گفت‌وگو با...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More