شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

حمله نیروهای تحت حمایت عربستان سعودی به جدایی‌طلبان یمن

 

پس از به دست گرفتن کنترل شهر بندری عدن از سوی نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی، برای حمایت از دولت یمن مجبور به مداخله شد تا نیروهای جدایی‌طلب را وادار به عقب‌نشینی کند.

این ائتلاف نظامی، روز یکشنبه ۲۰ مرداد، اعلام کرد که به منطقه‌ای که «تهدید مستقیم» برای دولت عبدربه منصور هادی، رییس جمهوری مورد حمایت عربستان سعودی به شمار می‌رفت، حمله کرده است.

محل مورد حمله قرار گرفته، دقیقا مشخص نشده، اما یک مقام محلی به رویترز گفت که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی، نیروهای جدایی‌طلب را در اطراف کاخ ریاست جمهوری در محله کریتر هدف قرار دادند؛ کاخی که به گزارش خبرگزاری رویترز، اکنون خالی است.

در سال‌های اخیر که یمن درگیر جنگ داخلی بوده، مقر دولت این کشور به طور موقت به عدن منتقل شده و عبد ربه منصور هادی نیز اکنون در عربستان سعودی به سر می‌برد.

تلویزیون دولتی عربستان سعودی اعلام کرد که حملات نیروهای ائتلاف ادامه خواهد داشت، اما «شورای انتقالی جنوب هنوز فرصت عقب‌نشینی دارد».

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی تهدید کرده که اگر نیروهای جدایی‌طلب، پایگاه‌های نظامی دولتی را که روز شنبه تصرف کرده‌اند، بازپس ندهند، یک عملیات نظامی علیه آنان آغاز خواهد کرد.

جدایی‌طلبان جنوب یمن روز یکشنبه پس از چهار روز درگیری با نیروهای دولتی و همچنین کشته شدن دست‌کم ۹ غیرنظامی، توانستند مناطقی از عدن را به تصرف خود درآورند.

هانی علی بریک، معاون رئیس شورای انتقالی جنوب یمن در یک پیام توئیتری نوشت که این شورا در ارتباط با ائتلاف خواهد ماند، اما «تحت فشار مذاکره نخواهد کرد».

این در حالی است شبکه العربیه به نقل از یک منبع رسمی از نیروهای ائتلاف عربی به رهبری سعودی، نوشت که نیروهای شورای انتقالی جنوب، روز یکشنبه ۱۱ اوت، خروج از برخی از مقرهای دولت قانونی یمن از جمله کاخ ریاست جمهوری «معاشیق» را آغاز کردند.

ائتلاف عربی ضمن استقبال از اقدام این شورا برای خروج از تاسیسات، نهادها و مقرهای دولتی، این اقدام را «گامی مثبت» دانست.

شورای انتقالی جنوب که تحت حمایت امارات متحده عربی است، در زمینه مبارزه با حوثی‌های یمن با نیروهای دولتی این کشور هم‌نظر است، اما در برنامه‌ریزی برای آینده سیاسی این کشور با دولت عبد ربه منصور هادی، دچار اختلاف است.

حوثی‌های یمن توانستند که در اواخر سال ۲۰۱۴، با سرنگونی دولت هادی، کنترل صنعا پایتخت یمن را در دست بگیرند.

خشونت‌های اخیر در یمن، تلاش‌های سازمان ملل متحد برای پایان دادن به جنگ یمن را پیچیده‌تر می‌کند؛ جنگی که تاکنون ده‌ها هزار کشته برجای گذاشته و کشور را با قحطی مواجه کرده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More