شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

ترامپ و الکاظمی خواستار «همکاری‌ امنیتی بلندمدت» میان آمریکا و عراق شدند

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، با اشاره به قرار گرفتن پایه‌های همکاری راهبردی دو کشور بر «تمایل متقابل درباره امنیت و پیشرفت»، خواستار یک «همکاری امنیتی بلندمدت» شدند.

در بیانیه مشترک ترامپ و الکاظمی که به واشینگتن سفر کرده بود، آمده است: «با همکاری یکدیگر، ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا علیه داعش و همچنین نیروهای امنیتی عراق، خلافت داعش را از بین بردند.»

رهبران دو کشور تاکید کردند به «همکاری و هماهنگی تنگاتنگ» با یکدیگر ادامه خواهند داد، به‌گونه‌ای که دیگر «داعش ناتوان از تهدید علیه عراق و دیگر کشورها باشد».

همچنین در بیانیه مشترک ترامپ و الکاظمی آمده است: «بار دیگر علاقه خود را به یک همکاری امنیتی بلندمدت، برای تقویت ظرفیت امنیتی عراق و مقابله با تهدیدات علیه منافع مشترکمان، اعلام می‌کنیم.»

رهبران آمریکا و عراق این همکاری‌ امنیتی را موجب تقویت پایه‌ تلاش‌های دو کشور برای گسترش همکاری‌های مشترک اقتصادی، بشردوستانه، سیاسی و فرهنگی دانستند.

آنان در پایان بیانیه مشترک خود آوردند که شیوع ویروس کرونا، بار دیگر بر اهمیت همکاری برای ساختن «یک عراق پیشرفته و باثبات» را نشان می‌دهد؛ عراقی که «فرصت‌های شغلی و خدمات را به مردم ارائه کند و نقشی ثبات‌بخش برای خاورمیانه داشته باشد».

این بیانیه مشترک در حالی است که پیشتر پارلمان عراق خواستار خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق شده است.

ترامپ در حضور الکاظمی به خبرنگاران گفته بود که نیروهای آمریکایی از عراق خارج خواهند شد. او اما از ارائه تاریخ خاصی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق خودداری کرد.

با این حال، نخست‌وزیر عراق به خبرگزاری رسمی این کشور گفت که رییس‌جمهوری آمریکا به او اعلام کرده است نیروهای این کشور در مدت سه سال از عراق خارج می‌شوند.

ترامپ گفته بود که حضور نیروهای آمریکایی در عراق برای «کمک به مردم این کشور» در زمینه مقابله با تهدیدات، از جمله اقدامات ایران است.

در حالی که شرکت‌های آمریکایی قصد دارند در حوزه‌های مختلف از جمله اکتشافات نفتی متعددی در عراق حاضر شوند، رهبران آمریکا و عراق از اقدامات ناامن کننده گروه‌های شبه‌نظامی شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران در عراق نگرانند.

سال گذشته قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس و ابومهدی المهندس، یکی از فرماندهان ارشد حشد شعبی، در حمله پهپادی آمریکا در عراق کشته شدند و به‌تازگی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در جریان سفر الکاظمی به تهران، آمریکا را به گرفتن «انتقام» کشته شدن سلیمانی تهدید کرد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More