شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تازه‌ترین خبرها از سراسر جهان

عکس روز: بیست‌و‌پنجمین سالگرد کشتار سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین، امسال به‌دلیل شیوع کووید‌ـ‌۱۹ بوسنیایی‌ها نمی‌توانند در سالگرد کشتار بیش از ۸۰۰۰ مرد و پسر مسلمان بوسنیایی شرکت کنند.

۲۵ سال از نسل‌کشی سربرنیتسا گذشت

 

مردم بوسنی روز شنبه ۲۱ تیر، بیست‌و‌پنجمین سالگرد کشتار ۸۰۰۰ مرد و پسر بوسنیایی مسلمان در سربرنیتسا را برگزار کردند. این نسل‌کشی خشونت‌بارترین رویداد اروپا پس از جنگ جهانی دوم بوده است. خانواده‌های قربانیان کنار تابوت سبزرنگ ۹ قربانی که به‌تازگی شناسایی شده‌اند به سوگ ایستادند. این ۹ قربانی در گورستان نزدیک شهر، کنار ۶ هزار و ۶۴۳ قربانی دیگر این قتل‌عام دفن شدند. حدود هزار قربانی جنگ بوسنی، در فاصله سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵، همچنان مفقودند.

 

معترضان در مالی خواستار استعفای رییس‌جمهوری‌ این کشورند

 

در پی بروز اعتراض‌های خشونت‌آمیز علیه رییس‌جمهوری مالی و بازداشت یکی از رهبران معترضان، گروه‌های اپوزیسیون این کشور از حامیانشان خواستند در خیابان‌ها بمانند.

روز جمعه ۲۰ تیر، پلیس مالی برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک گلوله و گاز اشک‌آور کرد. معترضان، که ساختمان پارلمان و تلویزیون ملی را اشغال کرده بودند، به‌دلیل ناتوانی رییس‌جمهوری در رفع مشکلات امنیتی و اقتصادی این کشور، خواستار کناره‌گیری او از قدرت‌اند.

 

آمار ابتلای روزانه به کووید‌ـ‌۱۹ باز هم رکوردی جدید ثبت کرد

 

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در جدیدترین آمار ابتلای روزانه به کرونا، رکوردی دیگر ثبت شد. تعداد مبتلایان در سراسر جهان، با افزایش ۲۲۸ هزار نفر در یک شبانه‌روز، از مزر ۱۲/۵ میلیون نفر گذشت. براساس آمار رسمی، نزدیک به ۵۶۰ هزار نفر در جهان در اثر ابتلا به کووید‌ـ‌۱۹ جان باخته‌اند. با ادامه روند صعودی آمار ابتلا، بسیاری از کشورها قوانین قرنطینه را دوباره برقرار کرده‌اند.

کرونا به کشورهای حوزه بالکان بازگشت

 

کشورهای حوزه بالکان با اعمال مقررات سخت‌گیرانه قرنطینه، تصور می‌کردند کرونا را مهار کرده‌اند اما با تسهیل محدودیت‌ها، اکنون با موجی از موارد جدید ابتلا روبه‌رو شده‌اند. ازسرگیری محدودیت‌های قرنطینه‌ای در برخی کشورهای جنوب شرق اروپا اعتراض مردم را برانگیخته است. با اعلام بازگشت شرایط قرنطینه در صربستان، هزاران معترض صرب مقابل پارلمان و سایر شهرهای این کشور تجمع کردند و از مقام‌های مسئول خواستند به‌جای قرنطینه سراسری، روی اقدام‌های محلی تمرکز کنند. 

هزاران شهروند روسی در حمایت از فرماندار بازداشتی تظاهرات کردند

 

اهالی شهر خاباروفسک روز شنبه ۲۱ تیر، در حمایت از فرماندار این منطقه به خیابان‌ آمدند. سرگئی فورگل به اتهام برنامه‌ریزی قتل چند سرمایه‌دار و کارآفرین در سال ۲۰۰۵، بازداشت و برای برگزاری دادگاه، به مسکو برده شده است. او این اتهام‌ها را رد کرده است اما در صورت اثبات جرم، ممکن است با مجازات حبس ابد روبه‌رو شود.

آمار جهانی ابتلا به کرونا از ۱۲/۵ میلیون نفر و شمار جان‌باختگان از ۵۵۹ هزار نفر گذشت

 

جدیدترین آمار جهانی حاکی از آن است که شمار مبتلایان به کووید‌ـ‌۱۹ از ۱۲ میلیون و ۵۴۰ هزار نفر گذشت و نزدیک به ۵۶۰ هزار نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند. از زمان شناسایی اولین موارد ابتلا در چین در دسامبر ۲۰۱۹، بیش از ۲۱۰ کشور و منطقه درگیر شیوع کرونا شده‌اند. آمریکا با بیش از ۳/۲ میلیون مبتلا و نزدیک به ۱۳۴ هزار مورد مرگ‌و‌میر در صدر کشورهای آسیب‌دیده از بحران همه‌گیری کرونا قرار دارد.

 

بیل‌ گیتس: داروهای کووید‌ـ‌۱۹ را به نیازمندان بدهید، نه به بالاترین قیمت پیشنهادی

 

بیل گیتس، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت، روز شنبه ۲۱ تیر، در نشستی مجازی با محوریت کووید‌ـ‌۱۹، که انجمن بین‌المللی ایدز برگزار کرد، گفت داروها و واکسن کووید‌ـ‌۱۹ باید در دسترس کشورها و افرادی قرار گیرد که بیش از همه به آن نیازمندند، نه به بالاترین قیمت پیشنهادی و هشدار داد نگاه بازاری و منفعت‌طلبانه سبب می‌شود این همه‌گیری «طولانی‌تر، نامنصفانه‌تر و مرگبارتر» شود. بنیان‌گذار مایکروسافت در ادامه افزود ما به رهبرانی نیاز داریم که تصمیم‌های سخت در مورد توزیع دارو را برمبنای عدالت و انصاف بگیرند، نه عوامل تجاری و بازار.

 

نماد موفقیت ویتنام در مهار همه‌گیری کرونا به خانه بازمی‌گردد

 

وخیم‌ترین مورد ابتلا به کووید‌-‌۱۹ در ویتنام، خلبانی بریتانیایی که تا پای مرگ رفت، شنبه ۲۱ تیر از بیمارستان مرخص شد و به بریتانیا بازمی‌گردد. با بهبود استیون کامرون، خلبان شرکت هواپیمایی ویتنام، این کشور همچنان بدون هیچ مورد مرگ‌و‌میر و با ۳۷۰ مورد ابتلا، در میان کشورهایی است که با آزمایش‌ متمرکز و قرنطینه سخت‌گیرانه، در مهار شیوع کرونا موفق بوده‌اند.

 

تگزاس پس از وقفه‌ پنج ماهه به‌دلیل شیوع کرونا، اعدام‌ها را از سر گرفت

 

پس از وقفه پنج ماهه‌ای که به دلیل همه‌گیری کرونا ایجاد شد، اجرای مجازات مرگ در ایالت تگزاس آمریکا از سر گرفته شد. بیلی جو واردلو ۴۵ ساله شامگاه چهارشنبه ۱۸ تیر، با تزریق سم اعدام شد. او در ژوئن ۱۹۹۳، پیرمردی ۸۲ ساله را در منزلش به قتل رسانده بود. واردلو دومین نفری است که از زمان بازگشایی و آغاز فعالیت‌ها پس از بحران کرونا، در آمریکا اعدام شد. تگزاس در میان ایالت‌های آمریکا بیشتر شمار محکومان به اعدام را دارد.

بازیکن راگبی کودکی را که از ساختمان شعله‌ور در آتش پرتاب شد توی هوا گرفت

 

در ایالت آریزونا، بازیکن سابق راگبی هنگام عبور از کنار ساختمانی که در شعله‌های آتش می‌سوخت، کودکی نوپا را که مادرش به بیرون پرتاب کرد توی هوا گرفت. این بازیکن ۲۸ ساله گفت در آن لحظه فکر نکرده، فقط به‌صورت غریزی واکنش نشان داده است. مادر ۳۰ ساله این کودک از آتش جان سالم به در نبرد.

 

ترامپ امیدها برای قرارداد جدید با چین را نقش بر آب کرد

 

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه ۲۰ تیر، در مورد پیمان تجاری دو مرحله‌ای که انتظار می‌رفت با چین منعقد شود، گفت اکنون به این مساله فکر نمی‌کند و روابط بین دو کشور در نتیجه بحران شیوع جهانی کرونا، آسیب جدی دیده است. ترامپ ضمن انتقاد از عملکرد چین در مواجهه با شیوع کرونا، گفت: «‌آن‌ها می‌توانستند جلویش را بگیرند، جلویش را نگرفتند.»

 

نایا ریورا، هنرپیشه و خواننده آمریکایی، در دریاچه غرق شد

 

نایا ریورا، هنرپیشه و خواننده آمریکایی، همراه پسر چهار ساله‌اش به دریاچه لیک پیرو رفت و بعداز‌ظهر روز چهارشنبه ۱۸ تیر، پسرش تنها در قایق اجاره‌ای پیدا شد. پلیس عملیات جست‌و‌جوی گسترده‌ای را آغاز کرده اما هنوز اثری از این هنرپیشه ۳۳ ساله به دست نیامده است.

 

اپوزیسیون هنگ‌کنگ زیر سایه قانون امنیتی چین، وارد گود انتخابات می‌شود

 

گروه اپوزیسیون هنگ‌کنگ روز شنبه در سراسر این شهر باجه‌‌های رای‌گیری برای انتخاب نامزدهای دموکراسی‌خواه برپا کرد. قرار است این افراد در انتخابات شورای قانون‌گذاری که در سپتامبر سال جاری برگزار می‌شود شرکت کنند.

انتخابات مقدماتی در حالی برگزار می‌شود که کمتر از دو هفته پیش، چین قانونی امنیتی را به هنگ‌کنگ تحمیل کرد و به‌موجب آن، هرگونه اقدامی که به جدایی‌طلبی، خرابکاری، تروریسم و همکاری با نیروهای بیگانه تعبیر شود می‌تواند مجازات حبس ابد در پی داشته باشد. یک فعال هنگ‌کنگی دموکراسی‌خواه می‌گوید: «انتخابات مقدماتی اولین فرصت است تا به پکن نشان دهیم هنگ‌کنگی‌ها هرگز مقابل چین سر خم نمی‌کنند.»

 

انعام ۴۰ هزار دلاری پیشخدمتی که مدیرعامل نژادپرست را از رستوران بیرون کرد

 

پیشخدمتی که مدیرعامل یک شرکت فناوری را به‌دلیل فحاشی نژادپرستانه از رستوران بیرون کرد از مردم حدود ۴۰ هزار دلار انعام گرفت. مایکل لافت‌هاوس، رییس یک شرکت فناوری در سیلیکون‌ولی، به خانواده‌ای چینی در رستورانی در کالیفرنیا فحاشی کرد و گفت: «ترامپ پدرتان را درمی‌آورد. گورتان را گم کنید!» در ویدیویی که از این اتفاق در فضای مجازی منتشر شد، پیشخدمت در دفاع از خانواده چان، این مرد را از رستوران بیرون کرد. مردم نیز برای تشکر و تشویق، مبلغی حدود ۴۰ هزار دلار را به‌صورت آنلاین جمع‌آوری و به این زن اهدا کردند.

 

دیلوفوسور واقعی مهلک‌تر و عظیم‌تر از دایناسور پارک ژوراسیک بود

 

نتایج پژوهشی جدید نشان داده است که دیلوفوسور عصر ژوراسیک‌ـ دایناسوری که در سال ۱۹۹۳، در فیلم پارک ژوراسیک بر پرده سینماها ظاهر شد‌ـ با آنچه در رسانه‌ها به تصویر کشیده شده است تفاوت بسیار دارد. در مقاله‌ای که در نشریه دیرین‌شناسی منتشر شده، آمده است این دایناسور عظیم‌ترین جانوری بود که در اوایل عصر ژوراسیک، حدود ۱۸۳ میلیون سال پیش، در آمریکای شمالی می‌زیست.

 

ویروس عامل کووید‌ـ‌۱۹ در انسان هزار برابر مسری‌تر است

 

نتایج پژوهشی حاکی از آن است که سارس‌ـ‌کوو۲ احتمالا نتیجه ترکیب و تکامل تدریجی چند گونه ویروس کرونا در میزبان‌های گوناگون است. دانشمندان موسسه کریک فرانسیس بریتانیا به این نتیجه رسیده‌اند که عامل بیماری کووید‌ـ‌۱۹ احتمالا به‌مرور زمان در گونه‌های جانوری گوناگون تکامل پیدا کرده و به پیدایش ویروس فعلی منجر شده است. پیش‌تر، این فرضیه مطرح بود که این ویروس از خفاش به پانگولین و سپس، به انسان منتقل شده است. در فرضیه‌ای دیگر، احتمال انتقال مستقیم این ویروس از خفاش به انسان مطرح شده بود.

در اثر سیل و رانش زمین در نپال، ۲۳ نفر کشته و ده‌ها نفر ناپدید شدند

 

باران‌های سیل‌آسا در غرب نپال، به سیلاب‌های ناگهانی و رانش زمین منجر شد که در نتیجه آن، دست‌کم ۲۳ نفر کشته و هزاران نفر آواره شدند. رانش زمین و سیل‌های ناگهانی در فصل بارندگی، در فاصله ماه‌های ژوئن تا سپتامبر، در مناطق کوهستانی نپال عادی و متداول است.

واکسن کرونای شرکت آلمانی بیوتک تا دسامبر آماده می‌شود

 

مدیر شرکت آلمانی بیوتک پیش‌بینی می‌کند واکسن کرونای تولید این شرکت تا پایان سال جاری میلادی، برای گرفتن تاییدیه نهادهای ناظر بخش درمان و سلامت آماده خواهد بود. پیش از کسب تاییدیه، چند صد میلیون دوز و تا پایان سال ۲۰۲۱، بیش از یک میلیارد دوز از این واکسن تولید خواهد شد.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More