شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تازه‌ترین خبرها از سراسر جهان

عکس از رویترز؛ مردی پس از انفجار مهیب بیروت در روز سه‌شنبه، خرده‌های شیشه را از روی فرش مسجد برمی‌دارد

برنده لاتاری چک جایزه‌اش را از یک ربات گرفت

 

به‌دلیل همه‌گیری جهانی کرونا، یک زن کانادایی که برنده بخت‌آزمایی شده بود، چک ۶ میلیون دلاری جایزه‌اش را از رباتی گرفت که ابعاد انسان طراحی شده است. او در مراسمی که از فیسبوک زنده پخش شد و همه افراد حاضر در محل ماسک زده و فاصله اجتماعی را رعایت کرده بودند، چک جایزه‌اش را از سارا، ربات ساخت دانشجویان دانشکده مهندسی دانشگاه کبک، دریافت کرد.

 

در میانه خبرها و تکذیب‌ها، کرونا در ترکیه همچنان می‌تازد

 

فخرالدین کوچا، وزیر بهداشت و درمان ترکیه، روز پنجشنبه اعلام کرد ظرفیت هیچ‌کدام از بیمارستان‌های ترکیه به‌دلیل شیوع کرونا پر نشده است. روز گذشته خبرگزاری رویترز به نقل از پزشکان ترکیه‌ای نوشته بود که بخش‌های مراقبت ویژه دیگر ظرفیت ندارند. کوچا در صفحه توییترش نوشت: «در هیچ شهری، حتی یک بیمارستان وجود ندارد که به‌دلیل کووید‌ـ‌۱۹، ظرفیتش تکمیل شده باشد. ادعاها بی‌‌اساس است.» آمار رسمی نشان می‌دهد تاکنون ۵۷۸۴ نفر در ترکیه در اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند و با افزایش ۱۱۷۸ نفر در روز چهارشنبه، شمار مبتلایان به ۲۳۶ هزار و ۱۱۲ نفر رسید.

 

استرالیایی‌ها خواستار جابه‌جایی کارخانه مواد شیمیایی شدند

 

پس از انفجار بیروت، برخی اهالی شهر نیوکاسل در شمال سیدنی خواستار انتقال یک کارخانه بزرگ نیترات آمونیوم به محلی دیگر شدند. ذخیره نیترات آمونیوم این کارخانه چهار برابر میزانی است که مقام‌های لبنانی می‌گویند انفجار مهیب بیروت را رقم زد. در نتیجه انفجار بندر بیروت، دست‌کم ۱۴۵ نفر کشته و بیش از ۵۰۰۰ نفر زخمی شدند.

گروه ائتلاف پهپاد حوثی‌ها را سرنگون کرد

 

به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی، گروه ائتلاف به رهبری این کشور روز پنجشنبه پهپاد حوثی‌های یمن را که حامل مواد منفجره بود و به سمت عربستان سعودی می‌رفت سرنگون کرد. رسانه‌های حوثی‌ هنوز در مورد این حادثه خبری منتشر نکرده‌اند. گروه ائتلاف خبر داد این پهپاد از منطقه حدیده در ساحل دریای سرخ فرستاده شده بود اما جزئیاتی در مورد محل سرنگونی ارائه نکرد.

 

رییس‌جمهوری فرانسه به بیروت رفت

 

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، دو روز پس از انفجار مهیب بندر بیروت، وارد لبنان شد. در اثر این انفجار، بیش از صد نفر کشته و هزاران نفر زخمی شدند و ضربه دیگری بر پیکر اقتصاد درهم‌شکسته لبنان وارد شد. ماکرون اولین رهبر اروپایی است از زمان وقوع فاجعه به بیروت سفر کرده است. او در فرودگاه، به خبرنگاران گفت لبنان با بحران سیاسی و اقتصادی روبه‌روست و تا وقتی دست به اصلاحات نزند، در رنج و سختی خواهد بود.

 

ناامیدی لوفت‌هانزا از بازگشت سفرهای هوایی به وضعیت عادی

 

شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا پیش‌بینی می‌کند تقاضا برای سفرهای هوایی تا سال ۲۰۲۴، به وضعیت پیش از بحران کرونا بازنمی‌گردد. این شرکت آلمانی در سه ماهه اخیر، ۱/۷ میلیارد دلار ضرر کرده است که بالاترین میزان ضرر لوفت‌هانزا در تاریخ ۶۵ ساله‌اش بوده است. در نتیجه بحران همه‌گیری کووید‌ـ‌۱۹، شمار مسافران این شرکت هواپیمایی در فاصله ماه‌های آوریل تا ژوئن، در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، ۹۶ درصد کاهش داشته است.

 

لبنان بدون کمک خارجی نمی‌تواند سرپا شود

 

وزیر اقتصاد لبنان روز پنجشنبه اعلام کرد بانک مرکزی این کشور ظرفیت مالی «بسیار محدودی» دارد و بدون کمک‌های خارجی، از عهده مقابله با پیامدهای انفجار مهیب بندر بیروت برنمی‌آید. رائول نعمه در گفت‌وگو با اسکای‌نیوز عربی گفت: «ظرفیت کشور بسیار محدود است، همین‌طور [ظرفیت] بانک مرکزی و بانک‌ها. ما در دلار غلت نمی‌زنیم.» او در ادامه افزود کشورهای بسیاری به کمک لبنان شتافته‌اند و این کشور میلیاردها دلار خسارت دیده است.

 

آلمان در بیم بازگشت مقررات قرنطینه

 

شمار روزانه موارد ابتلا به کرونا در آلمان، برای اولین بار پس از ماه مه، از مرز ۱۰۰۰ نفر گذشت. این سیر صعودی بی‌سابقه حاکی از آن است که تسهیل مقررات فاصله‌گذاری اجتماعی خطر آغاز موج دوم شیوع کرونا را تشدید کرده است. بر اساس آمار موسسه رابرت کخ، با افزایش ۱۰۴۵ مورد جدید در شبانه‌روز گذشته، شمار مبتلایان به کرونا در آلمان به ۲۱۳ هزار و ۶۷ نفر رسید.

 

کشیش کانادایی در میانمار زندانی شد

 

دادگاه میانمار یک کشیش کانادایی برمه‌ای‌تبار را که مدعی بود مسیحی‌ها در مقابل کرونا ایمنی دارند به سه ماه زندان و کار اجباری محکوم کرد. این کشیش متهم است به‌رغم ممنوعیت تجمع در دوره شیوع کرونا، در کلیسا مراسم مذهبی برگزار کرده است. حدود ۲۰ نفر از کسانی که در مراسم‌های مذهبی این کشیش در ماه آوریل شرکت کردند، و از جمله خودش، به کرونا مبتلا شدند. ممنوعیت تجمع‌های عمومی در میانمار از میانه ماه مارس برقرار شد. 

 

فیلیپین با اولین رکود اقتصادی‌ در ۲۹ سال گذشته مواجه شد

 

اقتصاد فیلیپین برای اولین بار در ۲۹ سال گذشته، با سقوطی بی‌سابقه، در سراشیبی رکود افتاد. مقررات سخت‌گیرانه قرنطینه فعالیت‌های اقتصادی را کساد و دولت را وادار کرد میزان تولید ناخالص داخلی پیش‌بینی‌شده برای سال ۲۰۲۰ را به‌شدت کاهش دهد. آمارها نشان می‌دهد تولید ناخالص داخلی فیلیپین از ۱۶/۵ درصد در سال گذشته به ۰/۷ درصد در سال جاری سقوط کرده است.

 

اندونزی آزمایش بالینی واکسن کووید‌ـ‌۱۹ را آغاز می‌کند

 

اندونزی هفته آینده آزمایش واکسن کرونا روی انسان را آغاز می‌کند. این واکسن محصول پروژه مشترک میان شرکت داروسازی دولتی بیو فارما و شرکت چینی سینوواک بیوتک است. مرحله سوم آزمایش بالینی در ۱۱ اوت، روی ۱۶۲۰ داوطلب بین ۱۸ تا ۵۹ سال انجام می‌شود. آغاز آزمایش واکسن در شرایطی است که اندونزی همچنان در تلاش است شیوع کرونا را مهار کند و شمار مبتلایان در این کشور رو به افزایش است. 

 

دادگاه چین یک کانادایی را به مرگ محکوم کرد

 

دادگاهی در چین یک تبعه کانادایی را به جرم تولید مواد مخدر به مرگ محکوم کرد. این حکم در حالی صادر شده که تنش بین دو کشور بر سر شرکت چینی تجهیزات مخابراتی، هواوی، رو به افزایش است. در وب‌سایت دادگاه گوانگ‌ژو آمده سو وی‌هونگ، تبعه کانادایی، در دادگاه اولیه به مرگ محکوم شده است.

 

التیام کُند اقتصاد بریتانیا پس از ضربه کووید‌ـ‌۱۹

 

بانک انگلستان روز پنجشنبه اعلام کرد پیش‌بینی می‌شود مدت بیشتری طول بکشد تا اقتصاد بریتانیا به دوران پیش از بحران همه‌‌گیری کرونا بازگردد. بانک انگلستان در مورد کاهش نرخ سود به زیر صفر هشدار داد و اعلام کرد که نرخ سود بانکی ۰/۱ درصد را تغییر نمی‌دهد. بنا بر اعلام بانک انگلستان، احتمال نمی‌رود اقتصاد کشور تا پایان سال ۲۰۲۱ به وضعیت پیش از بحران کرونا در پایان سال ۲۰۱۹ بازگردد. اقتصاد بریتانیا در سال جاری ۹/۵ درصد کوچک شده که در ۹۹ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. 

 

واژگونی قایق امداد ۲ کشته و ۵ مفقود به جا گذاشت

 

به گزارش خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، در نتیجه واژگونی قایق در سیلاب، ۲ امدادگر کشته و ۵ نفر دیگر مفقود شدند. احتمال می‌رود باران‌های موسمی سنگین در شبه‌جزیره کره موج جدیدی از سیل و رانش زمین را در پی داشته باشد. در مناطقی از کره جنوبی، ۴۴ روز پیاپی است که باران ادامه دارد و این طولانی‌ترین دوره بارندگی از سال ۲۰۱۳ بوده است.

 

در انفجار بیروت ۲۴ فرانسوی مجروح شدند

 

بنا بر اعلام دولت فرانسه، در جریان انفجار بندر بیروت، یک مهندس معمار فرانسوی کشته شد و ۲۴ فرانسوی دیگر نیز زخمی شدند. رزلین باشلو، وزیر فرهنگ فرانسه، در توییتی مرگ ژان مارک بنفیس را اعلام کرد. حال سه نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است. امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، امروز به بیروت رفت.

 

حدود ۱۰۰ نفر در کلیسای اوهایو به کرونا مبتلا شدند

 

به گفته فرماندار اوهایو، مردی مبتلا به کووید‌ـ‌۱۹ در میانه ماه ژوئن به کلیسا رفت و ۹۱ نفر بیمار شدند، از جمله ۵۳ نفری که مراسم دعا شرکت داشتند. مایک دواین از افرادی که در مراسم‌های مذهبی شرکت می‌کنند خواست ماسک بزنند و از ۲۲ ژوییه ماسک را برای افراد ۱۰ سال به بالا اجباری کرده است. روز گذشته نیز ماسک برای دانش‌آموزان اجباری شد.

 

موج خودکشی میان کارگران مهاجر در سنگاپور

 

سنگاپور موج اخیر خودکشی میان کارگران مهاجر را بررسی می‌کند. این افزایش شمار خودکشی نگرانی‌ها در مورد سلامت روانی هزاران کارگر کم‌درآمد را که به‌دلیل شیوع کووید‌‌‌ـ‌۱۹ در اقامتگاه‌هایشان محبوس شده‌اند برانگیخته است. دولت سنگاپور در ماه آوریل سال جاری، در تلاش برای مهار شیوع کرونا میان کارگران، مجتمع‌های مسکونی را که خوابگاه جمعیت بزرگی از کارگران بود مسدود کرد. چهار ماه گذشته است، برخی خوابگاه‌ها هنوز قرنطینه‌اند و حتی مهاجرانی که به کرونا مبتلا نیستند محدودیت تردد دارند.

 

برگزاری هفتاد‌و‌پنجمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما در میانه بحران کرونا

 

روز پنجشنبه، به‌مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد اولین بمباران اتمی جهان، ناقوس‌ها در هیروشیما به صدا درآمدند. این در حالی بود که به‌دلیل شیوع کرونا مراسم‌ها مختصرتر از همیشه برگزار شدند. برخلاف همیشه که هزاران نفر در مرکز شهر جمع می‌شدند، امسال فقط بازماندگان و خانواده‌هایشان توانستند در مراسم یادبود شرکت کنند. شهردار هیروشیما از کشورهای جهان خواست ملی‌گرایی خودخواهانه را کنار بگذارند و برای مبارزه با تهدیدها دست به دست هم دهند.

 

آمار جهانی ابتلا به کرونا به ۱۹ میلیون نفر نزدیک شد

 

بنا بر تازه‌ترین آمار رسمی، شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان از مرز ۱۸/۸۲ میلیون نفر گذشت و ۷۰۶ هزار و ۷۷۹ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند. از زمان گزارش اولین موارد ابتلا در چین در دسامبر ۲۰۱۹، بیش از ۲۱۰ کشور و منطقه جهان درگیر این بیماری بوده‌اند و در حال حاضر، ایالات متحده آمریکا، برزیل و هند به‌ترتیب کانون‌های شیوع کووید‌ـ‌۱۹ به شمار می‌روند.

 

هشت بیمار مبتلا به کرونا در آتش‌ جان باختند

 

هشت بیمار مبتلا به کووید‌ـ‌۱۹ در آتش‌سوزی بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستانی خصوصی در احمدآباد هند جان باختند. مقام‌های هندی بررسی در مورد این سانحه را آغاز کرده‌اند. پلیس مانع ورود اقوام خشمگین بیماران به بیمارستان شده است. بنا بر اعلام بخش اورژانس، علت حادثه آتش گرفتن لباس محافظ یکی از کارکنان بخش پزشکی بوده است.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More