شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

افزایش رای‌دهندگان مردد انتخابات آمریکا در بحران کرونا

شیوع کرونا در ایالات متحده،  آسیب‌های اقتصادی ناشی از آن، و برخورد دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، با این همه‌گیری سبب شده تا اعتماد رای دهندگان کاهش یابد، چنانکه در نظرسنجی‌های انتخاباتی، درصد «رای دهندگان مردد» طی دوهفته گذشته بیش از دو برابر شده است.

این در حالی است که به گزارش بلومبرگ، جو بایدن، معاون سابق رییس جمهوری آمریکا و نامزد انتخابی حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا، نگاه دوباره‌ای به حمایت رای دهندگانش دارد اما بایدن با محدود کردن فعالیت‌های انتخاباتی‌اش به چند ویدیو در هفته، هنوز نتوانسته است از ضعف جدید ترامپ به نفع خودش استفاده کند.

طی سه هفته گذشته، فقط پنج درصد از رای دهندگان به‌طور کلی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ مردد بودند اما این رقم اکنون به ۱۲ درصد افزایش یافته است و حتی در نظرسنجی اخیر فاکس‌نیوز نیز به ۱۶ درصد رسیده است که بیان‌گر خواسته‌ رای‌دهندگان از هر دو نامزد ریاست جمهوری در دوران بحران ملی ناشی از شیوع کروناست.

 این کاهش شدید و ناگهانی «عدم تصمیم در رای‌گیری» در آخرین سال انتخابات، همانند اتفاقی است که پس از حمله القاعده به برج‌های دو قلو رخ داد.

نظرسنجی‌ها هشدار می‌دهند با توجه به اینکه هنوز هفت ماه به انتخابات ماه نوامبر باقی مانده است، هرگونه نتیجه‌گیری زود است و هنوز ابهام عمیقی وجود دارد که با وجود این بیماری همه گیر، اقتصاد کشور آمریکا به کجا خواهد رسید.  هر دو نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در حال ساختن وضعیت و موقعیت خود هستند اما معلوم نیست که تا چه حد می‌توانند توجه رای دهندگان را جلب کنند.

دونالد ترامپ می‌گوید که او یک بار اقتصاد آمریکا را نجات داده است و می‌تواند دوباره این کار را انجام دهد، حتی اگر رای دهندگانش کم باشند. از سوی دیگر جو بایدن از رای دهندگان می‌خواهد که اقدامات و توصیه‌های اقتصادی او را در آخرین بحران اقتصادی ریاست جمهوری باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ به یاد بیاورند، اما با توجه به شیوه کرونا و قرنطینه، بایدن جایگاهی برای مانور و نشان دادن روی این مهارت‌هایش جز زیر زمین خانه‌اش در ایالت دلاور ندارد.

تعداد افرادی که می‌گویند بسیار مشتاق هستند تا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند نیز از ۵۵ درصد به ۴۸ درصد کاهش یافته است. ترامپ به وضوح شاهد غرق شدن حامیان طراز اول خود است و با توییت‌های خود به فرمانداران دموکرات حمله می‌کند، فرمان متوقف کردن مهاجرت را می‌دهد و موسسات جهانی را تحقیر می‌کند، اینها همه ویژگی‌های بارزی است که در فعالیت‌های سال ۲۰۱۶ او نیز وجود داشت.

اسپنسر کیمبال ، متخصص نظرسنجی دانشگاه امرسون در این باره می‌گوید: «به نظر می رسد تصویب رییس جمهوری ترامپ از همه‌گیری کرونا در حال محو شدن است و جو بایدن نیز بدون داشتن سیاست مهمی برای دفاع از خود، به حاشیه رانده شده است.» رای دهندگان تحت فشار زیادی قرار دارند و در حال حاضر ممکن است مدعی عدم تصمیم گیری یا بی‌طرفی شوند.

نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس به طور میانگین نشان می‌دهد که تنها پنج درصد از افرادی که در نظرسنجی مشارکت کرده‌اند از گزینه‌های «نمی‌دانم» و «فردی دیگر» یا «بی‌جواب» استفاده کرده‌اند، اما این رقم در هفته گذشته به ۱۲ درصد رسیده است.

در اوایل ماه ژانویه نظرسنجی ای‌بی‌دی/ تی‌آی‌پی‌پی نیز اعلام کرد که تنها سه درصد از رای دهندگان، هیچ یک از دو نامزد انتخاباتی ترامپ یا بایدن را انتخاب نکردند اما این آمار در ژانویه به پنج درصد و در ششم آوریل به ۱۲ درصد رسیده است . نظرسنجی فاکس‌نیوز نیز مشابه همین  نتایج را داشته است و افزایش تردید در رای گیری از ۹ درصد به ۱۶ درصدی را در این دوره زمانی نشان می‌دهد.

برای ترامپ، کاهش رای دهندگان می‌تواند بیانگر خطر بزرگتری باشد؛ اینکه رای دهندگان مردد خواهان شکست رقیب هستند، چیزی که در هر انتخاباتی اتفاق نمی‌افتد و اثر کوتاه «راهپیمایی دور پرچم» که رییس جمهور در اوایل بحران ویروس کرونا از آن لذت برد، حالا کم شده است چون حمایت از روسای جمهوری آمریکا در بحران‌های بین‌المللی یا جنگ به شدت اوج می‌گیرد اما کوتاه مدت است.

جو بایدن اکنون باید از یک موقعیت آرام لذت ببرد. او نامزد دموکرات‌ها است و در صورت پیروزی در جستجوی معاون ریاست جمهوری و حتی یک تیم انتقالی است. با این وجود ، بایدن باید ترغیب رای‌دهندگان برای تغییر رهبران در میان بحران را به کمپین انتخاباتی خود اضافه کند.

در نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس، جو بایدن همچنان با میانگین ۵/۹ درصد صدرنشین است، اما افزایش تعداد رای دهندگان مردد در انتخابات باعث شده است که او به زیر ۵۰ درصد سقوط کند. او در این موقعیت در صدر است اما پشتیبانی اکثریت را ندارد.

به گفته جی کمپبل، از مرکز تحقیقات هارت که نظرسنجی‌های ام‌بی‌سی و وال استریت ژورنال را انجام می‌دهد «ویروس کرونا، نحوه پویایی تبلیغات را كاملا تغییر داده است و گفت‌وگوهای عمومی و سیاسی این روزها برخلاف چیزی است كه ما تا به حال شاهد آن بودیم اما به نظر نمی‌رسد كه نظر رای دهندگان آمریکایی به این دو نامزد ریاست جمهوری تغییر کند.»

کمپبل گفت که رتبه‌‌بندی خالص هر دو نامزد نسبتا پایدار است و این اعداد ممکن است فرصتی برای ورود نامزد سومی را در انتخابات ریاست جمهوری ایجاد کند و با آنکه درحال حاضر هیچ نامزد دیگری برای حضور در این رقابت وجود ندارد اما این بدان معنی نیست که رای دهندگان نیز این احتمال را در نظر نمی‌گیرند. من این روزها مارک کیوبن، میلیارد آمریکایی، را در خبرها کمی بیشتر می‌بینم.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More