شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

اعتراض ۱۸۰ نویسنده به تغییر نام بی‌بی‌سی افغانستان

 

تغییر نام صفحۀ «بی‌بی‌سی افغانستان» به «بی‌بی‌سی دری» اعتراض بسیاری به‌دنبال داشته است. در تازه ترین واکنش ۱۸۰تن از نویسندگان فارسی زبان، نامه‌ای اعتراضی در این زمینه امضا و به بی‌بی‌سی جهانی ارسال کردند.

مهدی جامی، مدیر و سردبیر سابق رادیو زمانه، که خود نیز سابقه همکاری با بی‌بی‌سی فارسی را دارد با اعلام این خبر در توییتر خود نوشت:

«نامه اعتراضی به بی بی سی افغانستان را امروز برای بی بی سی جهانی و مقامات ناظر فرستادیم. بیش از ۱۸۰ نفر از اهل قلم سه کشور فارسی زبان آن را امضا کرده اند. از محمود دولت آبادی تا عتیق رحیمی. از همایون کاتوزیان تا رهنورد زریاب. از منیژه باختری تا حمیرا نکهت و فاطمه شمس و گراناز موسوی. از داریوش آشوری تا محمد کاظم کاظمی. از صفر عبدالله تا تورج دریایی. گوش شنوایی پیدا می شود؟ متن نامه همراه با امضاها پس از انتشار در رسانه ها در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر خواهد شد.»

 

 

پیش از این نیز برخی از نمایندگان مجلس افغانستان در اعتراض به تغییر نام صفحه «بی بی سی افغانستان» به «بی بی سی دری» این اقدام را سیاست بریتانیا برای ایجاد تفرقه در میان فارسی‌زبان‌ها اعلام کردند. «عبداللطیف پدرام» نماینده مردم کابل در مجلس افغانستان اعلام کرده: اگر مسئولان بی‌بی‌سی در این تصمیم خود تجدید نظر نکنند، تمامی دفاتر این رسانه در افغانستان و نیز سفارت بریتانیا در کابل، از سوی معترضان فارسی زبان‌ به محاصره در خواهد آمد.
«ناهید فرید» دیگر نماینده مجلس افغانستان نیز در این‌باره گفته بود: «خاستگاه زبان فارسی ولایت «بلخ» افغانستان بوده و این زبان افتخار تاریخی و فرهنگی مردم کشور است و بی‌بی‌سی باید در این تصمیم خود بازنگری کند.»
پیشتر و در پی تغییر نام صفحه «بی‌بی‌سی افغانستان» به «بی‌بی‌سی دری»  گروهی از شهروندان افغانستان در شبکه‌های اجتماعی کمپین اعتراضی را در برابر این اقدام آغاز کرده بودند. به گفته‌ی آنها چون «دری» نام زبان مردم افغانستان نیست و فقط صفتی برای یک لهجه زبان فارسی است، این کار بی‌بی‌سی به معنای جداسازی فارسی زبان‌ها صورت گرفته است. هم‌زمان گروهی از شهروندان افغانستان در شبکه‌های اجتماعی کمپین اعتراضی را در برابر تغییر نام صفحۀ «بی‌بی‌سی افغانستان» به «بی‌بی‌سی دری» آغاز کرده‌اند.
این کمپین که حالا در افغانستان به یکی از موضوعات داغ شبکه‌های مجازی بدل شده است، در اعتراض به دری خواندن زبان مردم افغانستان از سوی بی‌بی‌سی آغاز شده است. در اعتراض به این موضوع مردم «لایک» شان را از صفحۀ بی‌بی‌سی حذف می‌کنند.

شماری از خبرنگاران و فعالان فرهنگی افغانستان به این کمپین پیوسته‌اند و حتی بعضی از خبرنگاران بی‌بی‌سی نیز شامل کسانی هستند که به این موضوع اعتراض کرده‌اند. معترضان با هشتگ #Unlike_BBC_Dari بخش زیادی از فضای مجازی افغانستان را به این موضوع اختصاص داده اند.

اسماعیل شهامت، خبرنگار بی‌بی‌سی در کابل نیز از کسانی است که به این تصمیم مدیران بخش افغانستان اعتراض کرده و به زبان انگلیسی نوشته است که با این تصمیم مخالف بوده، آن را بدون منطق می‌داند و این مسأله سبب ناراحتی مردم شده است. او گفته که صفحۀ بی‌بی‌سی دری را آنلایک کرده است.

 

 

مسوولان بی‌بی‌سی تاکنون واکنشی به این موضوع نداشتند اما بر اساس آمار منتشر شده در شبکه‌های مجازی گروهی از کسانی که پیشتر صفحه بی‌بی‌سی افغانستان را در شبکه‌های اجتماعی لایک کرده بودند، لایک خود را پس گرفته و این صفحه را ترک کرده‌اند.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More