شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

اسرائیل: برای همکاری با متحدان جدید منطقه‌ای در دفاع موشکی علیه ایران آماده‌ایم

وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد این کشور می‌تواند در آینده در زمینه دفاع موشکی با کشورهای عرب منطقه خلیج فارس، که نگرانی مشترکی درباره ایران دارند،‌ همکاری کند.

موشه پاتل،‌ رییس سازمان دفاع موشکی اسرائیل که بخشی از وزارت دفاع این کشور است،‌ روز سه‌شنبه ۲۵ آذرماه طی ارتباط تلفنی با خبرنگاران درباره امکان به اشتراک‌گذاری و هماهنگ‌سازی سیستم‌های دفاعی موشکی با متحدان جدید اسرائیل در منطقه گفت: «این‌ها شاید در آینده بتواند انجام شود.»

این مقام ارشد وزارت دفاع افزود: «از نظر مهندسی،‌ البته مزیت زیادی وجود دارد که بتوان اطلاعات را به اشتراک گذاشت،‌ مانند حس‌گرهایی که می‌توانند در هر دو کشور مستقر شوند،‌ زیرا دشمنان مشترکی داریم.»

با این حال پاتل اشاره کرد که پیگیری چنین معاملاتی هنوز زودرس به حساب می‌آید و اگر این مساله در ارتباط با سیستم‌های تولید اسرائیل با تکنولوژی یا سرمایه آمریکا باشد، نیاز به تایید واشینگتن دارد.

نشریه تایمز اسرائیل همزمان گزارش داده که به گفته مقام‌های وزارت دفاع، این کشور یک رزمایش بزرگ و بی‌سابقه پدافند هوایی را در این ماه انجام داده که طی آن توانایی‌های سه لایه سیستم‌های دفاع موشکی کشور در برابر انواع تهدیدات هوایی را آزمایش کرده است.

طرح مساله همکاری نظامی و دفاعی میان اسرائیل با کشورهای عرب منطقه خلیج فارس پس از آن صورت می‌گیرد که تل‌آویو با میانجی‌گری دولت دونالد ترامپ تاکنون با چهار کشور امارات متحده عربی،‌ بحرین،‌ سودان و مراکش توافق عادی‌سازی روابط امضا کرده است.

اکنون این مقام وزارت دفاع اسرائیل همزمان با آزمایش موفقیت‌آمیز سیستم دفاع موشکی چند لایه اسرائیل اعلام کرده‌ که این پدافند می‌تواند اهدافی مانند موشک‌های کروز یا بالستیک را در ارتفاع‌های مختلف  هدف قرار دهد.

افزایش نگرانی‌ها درباره دخالت‌های منطقه‌ای ایران در کشورهایی از جمله عراق، سوریه،‌ یمن و لبنان از جمله عواملی بوده که اسرائیل برای مقابله با آن به عادی‌سازی روابط با کشورهای عرب منطقه پرداخته است.

عربستان سعودی نیز با آنکه تاکنون توافقی با اسرائیل امضا نکرده، اما توافق کشورهای دیگر با آن استقبال کرده است.

با این حال رویترز نوشته قبل از مذاکرات منجر به عادی سازی روابط با امارات و بحرین، یک مقام ارشد اسرائیلی گفته بود که هیچ همکاری در زمینه دفاع موشکی با کشورهای حوزه خلیج فارس وجود نخواهد داشت.

تنش میان تهران و تل‌آویو در هفته‌های اخیر پس از عملیات ترور محسن فخری‌زاده،‌ چهره برجسته سپاه پاسداران و برنامه نظامی هسته‌ای ایران،‌ تشدید شده است. 

ایران اسرائیل را به صورت رسمی به دست داشتن در این عملیات متهم کرده، اما مقام‌های اسرائیل آن را تایید نکرده‌اند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More