شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

آمریکا: تروریسم دولتی ایران در ۴۰ کشور گسترده است

وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در  گزارشی به شرح برخی از «فعالیت‌های تروریستی» حکومت ایران و نیز برخی موارد نقض حقوق معترضان سیاسی در خارج از کشور پرداخته و عنوان کرده است که دامنه «تروریسم ایران» در ۴۰ کشور گسترده است.  

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش نوشت: رژیم ایران از زمان روی کار آمدنش در سال ۱۹۷۹ درگیر قتل، توطئه‌های تروریستی و انجام حملات تروریستی در ۴۰ کشور جهان بوده است. مقامات بلندپایه ایران اعلام کرده‌اند که ایران پیگیر و ناظر بر معترضین در سایر کشورهاست تا آنها را «سرکوب» کرده و «ضربه محکمی» به آنها وارد کنند.

وزارت خارجه آمریکا گفت: کارزار جهانی ترور ایران ۳۶۰ قتل تروریستی در سایر کشورها و نیز حملات بمب‌گذاری که به کشته شدن و یا مصدومیت دائمی صدها نفر انجامیده را شامل می‌شود. ایران این ترورها و سایر حملات را از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و نیز وزارت اطلاعات و امنیت انجام داده است و از اشخاص سوم و از نیروهای نیابتی همچون حزب‌الله نیز استفاده می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: همانگونه که مدارک مختلف از جمله دستور بازداشت‌ها، تحقیقات قضایی و پلیسی، خبرهای سرویس‌های اطلاعاتی و اظهارات شاهدان تشان‌می‌دهد، کادر دیپلماتیک ایران بارها در عملیات‌ ترور در خارج از کشور مشارکت داشته‌اند. از آنجایی که حساسیت‌ها نسبت به تروریست‌های ایرانی که در لباس دیپلمات‌ها فعالیت می کنند زیاد شده، ایران تمایل دارد در توطئه‌های تروریستی خود در خارج کشور از باندهای خلافکار، قاچاقچیان مواد مخدر و سایر اشخاص ثالث استفاده کند. حتی در حالیکه کادر دیپلماتیک آنها در هنگام رصد قربانیان حمله‌های خود و یا ارائه مهمات یا فرار از صحنه جرم دستگیر شده‌اند، ایران همچنان در مورد نقش خود در قتل‌های خارج از کشور دروغ می‌گوید.

علی فلاحیان، وزیر قبلی اطلاعات ایران

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اقدام ایالات متحده در تحریم علی فلاحیان گفت: اطلاعات موثق نشان می‌دهد زمانی که او در سمت وزیر اطلاعات و امنیت بوده در نقض حقوق بشر دست داشته است.  

ابن گزارش گفت: فلاحیان در زمان وزارتش در ترور چندین چهره معترض سیاسی ایرانی در اروپا نقش داشت که از جمله آنها می‌توان به پرونده‌هایی که در دادگاه‌های سوییس و آلمان برای او قرار بازداشت صادر شده اشاره کرد. فلاحیان علاوه بر هدایت هر یک از ترورها، به گروه‌های تروریستی در خارج از کشور نیز راهنمایی و منابع ارائه می‌داد و از این راه کمک به تروریسم دولتی را افزایش می‌داد.  

گزارش وزارت خارجه آمریکا همچنین به نقش فلاحیان در کشته شدن آلیسا میشل فلاتو در ۱۸ تیر سال ۱۳۸۴ اشاره کرده است. فلاتو یک دانشجوی آمریکایی بود که برای یک برنامه مطالعاتی به اسرائیل رفته بود اما در یک حمله انتحاری در نوار غزه کشته شد.  

وزارت خارجه آمریکا از بمب‌گذاری مرکز یهودیان در بوینس‌آیرس در تیر ماه سال ۱۳۷۳ به عنوان فاجعه‌بارترین عملیات منتسب به فلاحیان نام برده است. در این بمب‌گذاری ۸۵ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند. در سال ۲۰۰۶ آژانتین و در سال ۲۰۰۷ اینترپل، هریک برای فلاحیان قرار بین‌المللی بازداشت صادر کردند.

استفاده ایران از دیپلمات‌ها برای قتل و فعالیت‌های ترروریستی

در گزارش وزارت خارجه آمریکا آمده است: چندین کشور به دلیل قتل معترضین و افرادی که برای رژیم جمهوری اسلامی تهدید به حساب می‌آمده‌اند برای دیپلمات‌های ایرانی قرار بازداشت صادرکرده‌اند.

بیانیه وزارت خارجه آمریکا می‌نویسد: محسن ربانی، که گفته می‌شود طراح حمله آرژانتین است، در آن زمان وابسته فرهنگی سفارت ایران در بوینس‌آیرس بوده و با کمک احمدرضا اصغری، که بنابر گزارش‌ها از اعضای سپاه است و در آن زمان دبیر سوم سفارت بوده، این عملیات را طراحی کرده است. عبدالله اسدی که به عنوان دیپلمات ایران به اتریش فرستاده شده بود از سال ۲۰۱۸ در زندانی در بلژیک در انتظار حکم دادگاه خود به سر می‌برد. شواهد نشان می‌دهند، او برای یک بمب‌گذاری در تظاهرات معترضین در پاریس مواد منفجره تهیه کرده بود. در صورت چنین انفجاری امکان کشته شدن چندین مرد، زن و کودک وجود داشت.    

این بیانیه افزود: در ماه مارس سال جاری، مقامات بلندپایه ترکیه دیپلمات‌های ایرانی را به هدایت و هماهنگی قتل مسعود مولوی وردجانی در آبان سال ۱۳۹۸ در استانبول متهم کردند.

هدف قرار دادن جامعه مدنی

به گفته وزارت خارجه آمریکا، علاوه بر هدف قرار دادن معترضین سیاسی، رهبران و کنشگران قومیتی و اقلیت‌های مذهبی و مقامات دولت‌های خارجی در عملیات‌های تروریستی، سپاه به طرز فزاینده‌ای کنشگران جامعه مدنی و روزنامه‌نگاران ایرانی را مورد تهدید قرار می‌دهد.

این بیانیه افزود: ایران با تکیه بر شهرتی که در قتل‌های بدون دادگاه دارد، تلاش می‌کند با تهدید کنشگران، معترضان و روزنامه‌نگاران به قتل، جامعه مدنی را ساکت کند. در ماه مارس، چهار گزارشگر ویژه سازمان ملل از حکومت ایران خواستند به تهدید قتل علیه روزنامه‌گارانی که در خارج از ایران برای بی‌بی‌سی و سایر رسانه‌های خبری فارسی زبان کار می کنند پایان دهد.

وزارت خارجه آمریکا گفت: ایران  از اخطارهای قرمز اینترپل برای تعقیب معترضان سیاسی و نیز ربودن معترضان و بردن آنها به ایران برای زندان و شکنجه و اعدام، سواستفاده می‌کند

بیانیه وزارت خارجه آمریکا در پایان افزود: در ابتدای سال جاری (میلادی) گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه نیروهای اطلاعاتی ایران تهدید کرده‌اند که روزنامه‌نگاران شبکه تلویزیونی ایران‌اینترنشنال در لندن را ربوده و به زور به ایران ببرند.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More