شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
موج تازه ابتلا به اچ‌آی‌وی در ایالت سند پاکستان

یک پزشک متهم به ۴۶۳ مورد ابتلای کودکان پاکستانی به ویروس اچ‌آی‌وی

بیماری ابتدا با تب و نشانه‌‌های سرماخوردگی به خانواده‌های اغلب فقیر جنوب پاکستان آمد. سپس پزشکان احتمال دادند افراد به ویروس اچ‌آی‌وی مبتلا شده باشند.

در شهر راتودرو (Ratodero) در ایالت سند پاکستان، از ابتدای ماه مارس تا امروز، ۴۶۳ کودک دو ماهه تا هشت ساله و ۱۰۹ فرد بالغ، شاهد جواب مثبت آزمایش‌هایشان بوده‌اند.

جمعیت این شهر ۳۳۰ هزار نفر است و ۷۵ درصد یا سه‌چهارم مبتلایان تازه به اچ‌آی‌وی، زیر پنج سال سن دارند.

دولت محلی یک بیمارستان صحرایی در مرکز شهر برپا کرده تا خانواده‌ها و کودکانشان برای آزمایش اچ‌آی‌وی بیایند. تخمین زده می‌شود هر روز یک‌هزار نفر در این شهر آزمایش می‌دهند.

در پی مرگ چهار کودک، حالا مقام‌های محلی شایعه‌ای را بررسی می‌کنند که تمام نگاه‌های نگران را متوجه یک پزشک متخصص کودکان کرده‌ است.

دکتر مظفر گانجرو (Dr Muzaffar Ghangro) متهم است که چندین مرتبه از هر سرنگ استفاده می‌کرده است. پلیس او را به اتهام «پخش ایدز با استفاده از سرنگ‌های آلوده» بازداشت کرده است. اما او این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید تمام افراد مبتلا به ویروس، از بیماران تحت درمان او نبوده‌اند.

فقر می‌تواند یکی از عوامل گسترش ابتلا به ویروس در این شهر باشد. در پاکستان، برخی از مردم مجبورند سراغ «کوئک‌ها» (quack) بروند. آن‌ها پزشک یا پرستار متخصص نیستند، ولی ادعا می‌کنند آگاهی‌های درمانی دارند.

مراجعه به آن‌ها به‌جای ملاقات پزشک و پرستار، برای مردم فقیرتر ارزان‌تر تمام می‌شود.

این افراد الزاما تجهیزات کافی و مناسب ندارند و همچنین چون آموزش‌های به‌روز ندیده‌اند، نمی‌دانند که چگونه ممکن است در یک مطب، ویروسی مانند اچ‌آی‌وی از یک فرد به فردی دیگر منتقل شود.

پیش‌تر در سال ۲۰۱۶ در لارکانا (Larkana) در جنوب استان سند، در موج دیگری از ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی، ۱۵۲۱ نفر به این ویروس مبتلا شدند. در آن زمان، بیشتر افراد مبتلا در لارکانا مرد بودند و ۳۲ کارگر جنسی منبع ابتلا به این بیماری معرفی شدند.

مددکاران حاضر در منطقه می‌گویند دولت آموزش کافی و مناسب در زمینه ویروس اچ‌آی‌وی ارائه نمی‌دهد.

در ایالت سند، اچ‌آی‌وی بیشتر از طریق استفاده مجدد از سرنگ، ابزارهای آلوده برای سوراخ کردن گوش و دماغ، همچنین آمیزش جنسی بدون استفاده از کاندوم منتقل می‌شود.

در پاکستان دست‌کم ۲۳هزار نفر به این ویروس مبتلایند، ولی تخمین زده می‌شود که بیش از ۸۰هزار نفر دیگر هم بدون آنکه خبر داشته باشند، به آن مبتلا باشند.

اگر افراد به موقع آزمایش اچ‌آی‌وی بدهند و سپس داروهای «آنتی‌وایرال» مصرف کنند، بیماری‌شان وارد مرحله ایدز نمی‌شود. آن‌ها با مصرف هر روزه دارو می‌توانند یک زندگی معمولی را دنبال کنند، بدون اینکه آن را به دیگران منتقل کنند.

مادران حامله مبتلا به اچ‌آی‌وی هم با تشخیص به‌موقع و مصرف دارو، دیگر اچ‌آی‌وی را به فرزندانشان منتقل نخواهند کرد.

در ایالت سند، فقر و ناآگاهی دست به دست هم داده‌اند تا مادران به موقع متوجه ابتلا به اچ‌ای‌وی نشوند و کودکانشان را از راه‌های مختلف از جمله حاملگی یا شیر دادن، آلوده کنند.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More