شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

گونه ویروس کرونای «دلتا پلاس» چیست و آیا از «دلتا» خطرناک‌تر است؟

 

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های کره جنوبی روز سه شنبه ۱۳ مرداد اعلام کرد که حداقل دو مورد ابتلا به گونه جدید ویروس کرونای «دلتا پلاس» را ثبت کرده است که برخی کارشناسان معتقدند سرعت انتقال بیشتری از نوع اصلی «دلتا» دارد. گونه دلتا برای اولین بار در هند شناسایی شد و از آن زمان، برنامه‌ها برای بازگشت به زندگی پیش از همه‌گیری را متوقف کرده است. 

 

در مورد «دلتا پلاس» که باعث نگرانی دولت‌ها و مقام‌های بهداشتی شده، چه می‌دانیم؟

این گونه برای اولین بار در ماه مارس در اروپا شناسایی شد و با نام «بی‌- یک- ۶۱۷-۲» نیز شناخته می‌شود. مواردی از ابتلا به این گونه در کشورهایی مانند بریتانیا، آمریکا و هند گزارش شده است. 

ماه گذشته،کارشناسان در هند این نوع را نگران‌کننده اعلام کردند و هشدار دادند که به نظر می‌رسد این گونه از گونه‌های دیگر مسری‌تر است. وزارت بهداشت هند با استناد به مطالعات انجام شده اعلام کرد گونه دلتا پلاس قابلیت بیشتری برای چسبیدن به سلول‌های ریه دارد و می‌تواند در برابر شیوه‌های درمان‌ متداول مقاوم باشد. 

مقام‌های بهداشتی هند می‌گویند دانسته‌ها در مورد دلتا پلاس هشدار‌دهنده است و می‌تواند به همان سرعت گونه دلتا در هند شیوع پیدا کند. 

سازمان بهداشت جهانی گونه دلتا پلاس را در فهرست گونه‌های نگران‌کننده قرار داده و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا اعلام کرد به ارزیابی‌‌های مستقل خود برای طبقه‌بندی این گونه ادامه خواهد داد. 

 

 

ملیتا ووژنوویچ، نماینده سازمان بهداشت جهانی در روسیه، ماه گذشته گفت برای مقابله با گونه‌های اخیر ویروس کرونا به ماسک و واکسیناسیون نیاز خواهد بود.

همزمان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هشدار داد که اروپا هنوز روی لایه‌ای از یخ نازک قرار دارد و مقامات سراسر قاره اروپا باید «محتاطانه، خوش‌بین باشند.» 

او در آخرین بیانیه دولت خود گفت: «ما باید مراقب باشیم، به‌‌ویژه در مورد گونه‌های جدید و  به‌خصوص در مورد گونه دلتا، ما باید محتاط‌‌‌‌تر باشیم.»

در بریتانیا، که بیش از ۷۲ درصد از بزرگسالان به طور کامل واکسینه شده‌اند‌، و با اینکه آمار ابتلا در این کشور در مجموع رو به کاهش است، تقریبا همه موارد جدید ابتلا از گونه دلتا بوده‌اند. 

بنابر گزارش آژانس بهداشت عمومی انگلستان دست‌کم ۳۹ مورد قطعی و ۶ مورد احتمالی ابتلا به گونه دلتا پلاس در این کشور تایید شده است.

کالین آنگوس، طراح و تحلیلگر سیاست‌های بهداشت عمومی در انگلستان گفت: به نظر نمی‌رسد که گونه دلتا پلاس ویروس کرونا در خاک بریتانیا مورد توجه قرار گرفته باشد. به گفته او دادن نام «پلاس» به این گونه، اشاره به جهش پروتئینی آن دارد، که در برخی از گونه‌های فرعی آلفا نیز یافت می‌شد اما قابلیت فرار از سیستم ایمنی را پیدا نکرد. 

او در ادامه افزود: «تا به امروز، هیچ شواهد روشنی وجود ندارد که نشان دهد این ویروس می‌تواند بر نوع اصلی دلتا تسلط پیدا کند. بنابراین با این‌که گونه دلتا پلاس وجود دارد، هیچ نشانه روشنی وجود ندارد که نشان دهد جایگزین گونه‌ اولیه و اصلی دلتا شده است.»

آنگوس همچنین خاطرنشان کرد که موارد دلتا پلاس عمدتا در افراد جوان بوده است اما داده‌های اولیه نشان می‌دهد که پادتن‌های موجود در بدن افراد واکسینه‌شده همچنان در مقابل  این گونه موثر هستند. آنگوس البته تاکید می‌کند که دانسته‌های ما بر اساس داده‌های اندکی است و ما به شواهد بیشتری برای اطمینان از مصونیت گونه دلتا پلاس در مقابل واکسن نیاز داریم.

ریچارد نواک، رییس بخش بیماری‌های عفونی در دانشگاه ایلینوی در آمریکا نیز می‌گوید هنوز زود است که در مورد مصونیت گونه دلتا پلاس در مقابل واکسن و یا اینکه این گونه از گونه دلتا عفونی‌تر است نظر قطعی بدهیم. با این حال او می‌گوید این گونه نگران‌کننده است زیرا هم مسری‌تر و هم موارد ابتلا بیشتر در افراد واکسینه شده دیده شده است.

به گفته جیمز هیلدرت رییس کالج پزشکی مهاری در آمریکا: «همه ویروس‌ها جهش پیدا می‌کنند و گونه‌های جدید به‌تدریج کارآمد‌تر می‌شوند. او با اشاره به اینکه هنوز جمعیت بسیاری واکسینه نشده‌اند، بر ضرورت اقدام‌های فزاینده در زمینه واکسیناسیون تاکید کرد؛ به‌ویژه در میان اقلیت‌هایی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار دارند.

او گفت: «ویروس منتظر اقدام‌های ما نمی‌ماند. ما در معرض خطر چیزی هستیم که می‌تواند ما را دوباره به عقب برگرداند.»

 

تازه چه خبر؟
منصور پوریان رییس شورای تامین دام کشور با اشاره به شرایط اقتصادی ایران و گرانی گوشت، اعلام کرد مردم «مصرف گوشت گوسفندی را تقریبا حذف کرده‌اند و حتی...More
هشت ماه پس از أغاز واکسیناسیون در ایران، وزارت بهداشت در دستورالعملی به مراکز واکسیناسیون، از مسئولان تزریق واکسن خواسته نسبت به صحت نوع واکسن تزریقی...More
محمد اسلامی، معاون ابراهیم رییسی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت این کشور اصرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نصب دوربین در مکان‌های صدمه‌دیده...More
مسعود شفیعی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با هشدار نسبت به سرعت افزایش جمعیت در شهرهای حاشیه تهران اعلام کرد: «در برخی از شهرهای...More
بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) ۱۴/۲ درصد از شهروندان ایرانی بالای ۱۸ سال «اصلا تمایلی به زدن واکسن کرونا...More