شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

معاون دادستان ایران: باید جلوی کارکرد فیلترشکن‌ها گرفته شود

جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستان کل کشور، در حاشیه همایش ملی فضای مجازی پاک، با اشاره به وضعیت نامطلوب فعالیت ابزارهای دور زدن فیلترینگ ایران، گفت باید با این مساله مقابله کرد.

او ضمن اشاره به وظایفی که در این رابطه به عهده وزارت ارتباطات ایران گذاشته شده است، گفت: «این وظیفه مصوبه شورای عالی فضای مجازی بوده و حرف قوه قضاییه نیست. در این شورا، گفته شده بود که می‌توان از نظر فنی جلوی فیلترشکن‌ها را گرفت، اما وزارت ارتباطات در این زمینه اقدام نکرد.»

او برخی افراد و مجموعه‌های پشت پرده را در این زمینه ذی‌نفع دانست و گفت: «باید دید که پول‌ها در جیب چه کسانی می‌رود.»

معاون دادستان ایران با اعتراف به شکست پروژه فیلترینگ هوشمند اینستاگرام، گفت: «از وزارت ارتباطات خواستیم صفحات نامناسب در اینستاگرام را ببندد تا بخش‌های مناسب این شبکه قابل‌استفاده باشد، اما این موضوع انجام نشد. از سوی دیگر، فیلترینگ هوشمند اینستاگرام نیز منجر به شکست شد. با وجود این، باید یک راهکاری داشته باشیم تا بتوانیم صفحات غیراخلاقی شبکه‌های اجتماعی را مسدود کنیم و از فرصت‌های آن نیز بتوانیم استفاده کنیم.»

تاکنون، تنها راهکار نظام ایران در خصوص آنچه محتوای غیراخلاقی در اینترنت می‌نامد سانسور کل وب‌سایت یا خدمات بوده است. هر‌چند اغلب مسدودسازی‌های صورت‌گرفته در رابطه با رسانه‌های اجتماعی نه به دلیل محتوای غیر‌اخلاقی، که با اهداف سیاسی و اجتماعی انجام شده است.

جاویدنیا با زیر سوال بردن مذاکره‌های مسئولان کشور و مدیران تلگرام، گفت: «به ما گفتند که با تلگرام مذاکره می‌کنیم تا کانال‌های غیراخلاقی و مستهجن را مسدود کند، اما شاهد بودیم که در یک حالت مسخره پس از ۴۵ روز کانالی بسته می‌شد و به‌سرعت یک کانال زاپاس جایگزین آن می‌شد.»

او راه‌حل مدیریتی مناسب در این زمینه را داشتن «فضای مجازی پاک» عنوان کرد و گفت: «داشتن فضای مجازی پاک یک راه بینابین و یک تصمیم اصلی است که می‌تواند در این فضا موثر واقع شود.»

منظور جاویدنیا ارائه جایگزین‌های داخلی برای رسانه‌های اجتماعی محبوب و سوق دادن مردم به سمت این گزینه‌هاست.

او با اشاره به اعتراضات دی‌ماه ۹۶ و نقش تسهیل‌کننده تلگرام در این رابطه، گفت: «شاهد بودیم که تلگرام در وقایع دی‌ماه ۹۶ بیگ‌دیتاهای کشور را منتشر می‌کرد. در همین حال، این شبکه قرار بود ارز دیجیتال خود با نام گرام را عرضه کند. در صورتی‌که این موضوع اتفاق می‌افتاد، شاهد یک غارت ۵۰ میلیارد دلاری در اقتصاد کشور بودیم. به همین دلیل به این جمع‌بندی رسیدیم که فیلتر تلگرام اتفاق بیفتد.»

با وجود این، او تاکید کرد نظام ایران به دنبال مسدود‌سازی اینترنت نیست اما در حال حاضر، چاره‌ای جز این ندارد. «ما بنای مسدود‌سازی نداریم، اما باید برای جلوگیری از خروج اطلاعات و دیتای کشور از طریق شبکه‌های اجتماعی و مدیریت بیگانه روی اینترنت راهکاری داشته باشیم.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More