شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
اخراج پزشکان بدون مرز از نائورو

در نائورو کودکان پناهجو دیگر حرف نمی‌زنند

 

پزشکان بدون مرز در تازه‌ترین گزارش خود از اردوگاه پناهجویان در جمهوری نائورو، در اقیانوس آرام، اعلام کرد که برخی از کودکان «به وضعیت نیمه‌کُما» رسیده‌اند و دیگر «نمی‌توانند غذا بخورند، بنوشند یا صحبت کنند».

در فاصله‌ای کوتاه پیش از ارائه این گزارش و در روز ۱۳ مهر، جمهوری نائورو ویزای کارکنان پزشکان بدون مرز را لغو کرد و به آنان دستور داد تا در همان هفته این جزیره را ترک کنند.

این سازمان جهانی که به در راه بازماندگانی همانند مهاجران اردوگاه نائورو کمک ارائه می‌دهد، باری دیگر خواستار انتقال تمامی این مهاجران از این جزیره به مکانی امن شد و خواستار پایان یافتن سیاست تبعید مهاجران استرالیا به خارج از این کشور شد.

استرالیا، مهاجرانی را که از طریق دریا سعی می‌کنند به این کشور وارد شوند و درخواست پناهجویی بدهند، بازداشت و سپس به اردوگاه‌هایی خارج از این کشور تبعید می‌کند.

نائورو یکی از بدنام‌ترین این اردوگاه‌هاست که از سازمان ملل گرفته تا گروه‌های مدافع حقوق بشر همانند عفو بین‌الملل، بارها نسبت به شرایط بد پناهجویان در آن هشدار داده‌اند.

پزشکان بدون مرز گفته است که «هیچ رفتار انسانی‌ای در این نیست که مردم را از دریا نجات بدهید و سپس آنان را در زندانی در فضای آزاد، به حال خود رها کنید».

پزشکان بدون مرز روز سه‌شنبه ۱۸ مهر و همزمان با «روز جهانی سلامت روان»، گزارش خودشان از وضعیت افسردگی، اضطراب و میل به خودکشی در میان مهاجران این اردوگاه را منتشر کرده‌اند.

دکتر پُل مک‌فان از پزشکان بدون مرز به خبرنگاران در شهر سیدنی در استرالیا گفت: «در دوران اقامتمان در این جزیره، ما شاهد افت چشمگیر وضعیت سلامت روان بیماران پناهجو و پناهنده بودیم.»

او بدون ارائه آمار، به‌وضعیت بد کودکان اشاره کرد و گفت برای جلوگیری از مرگ برخی از کودکان، با سرم به آنان غذارسانی می‌شده است.

مک‌فان گفت: «شوک‌آور بود که در میان پناهجویانی که در تلاش درمانشان بودیم، دست‌کم ۷۸ نفر تلاش به خودکشی داشتند، یا میل به خودکشی داشتند یا سعی به خودزنی کرده بودند.»

دولت راستگرای استرالیا می‌گوید این سیاست در مواجهه مهاجران، مانع از «غرق شدن آنان در دریا» می‌شود.

تخمین زده می‌شود که ۵۰۰ نفر در نائورو و ۶۰۰ نفر در جزیره مانوس حبس شده باشند.

دولت باراک اوباما در سال ۲۰۱۶ میلادی از این خبر داد که ۱۲۵۰ پناهجو بازمانده از رسیدن به استرالیا را پذیرا خواهد شد، ولی درنهایت ۵۰۰ نفر پذیرفته شدند.

دولت فعلی آمریکا به رهبری دونالد ترامپ، سیاست کاهش قبول پناهنده را در پیش گرفته است.

پیش‌تر هفته‌نامه «نیویورکر» در گزارشی از سوئد گفته بود که کودکان پناهجو، رودرروی بلاتکلیفی و احتمال اخراج از کشور به کما می‌افتند و پزشکان سوئدی، تنها راه درمان را در این یافته‌اند که دولت فضایی امن با ارائه اقامت به خانواده این کودکان مهیا کند. درمانی که اغلب جواب می‌دهد و در گذر چند هفته، کودکان را از کما خارج می‌کند.

 

خبرنگار ایران اینترنشنال
تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More