شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

وزیر تعاون، کار و رفاه با رای نمایندگان از کابینه بیرون رفت

 

نمایندگان مجلس دهم، روز چهارشنبه ۱۷ مردادماه، به استیضاح علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رأی مثبت دادند. از مجموع ۲۴۳ نماینده‌ای که در صحن علنی حاضر بودند، ۱۲۹ نفر به استیضاح رأی مثبت و ۳ نماینده رأی ممتنع دادند و ۱۱۱ نفر نیز با آن مخالفت کردند.

نمایندگان موافق استیضاح، ربیعی را ازجمله به لابی‌گری، معامله با نمایندگان، بی‌توجهی به وضعیت کارگران، بازنگشتن دلارهای پتروشیمی و بی‌توجهی به وضعیت بازنشستگان متهم کردند.

این دومین‌بار در شش‌ماه گذشته بود که وزیر کار استیضاح می‌شد. مجلس دهم، اسفندماه سال گذشته نیز ربیعی را برای استیضاح به مجلس کشاند؛ اما درنهایت، او با رأی نمایندگان، در سمت خود ابقا شد.

علی ربیعی در جلسه علنی از استیضاح خود باعنوان «زدن وزیر» یاد کرد و پیش‌بینی کرد که «پنج ماه بعد در همه آن عرصه‌هایی که امروز وزیر به‌خاطرش استیضاح می‌شود، جامعه پرسش خواهد کرد آیا بهبودهای اساسی صورت گرفته است».

جلسه استیضاح ربیعی با حواشی مختلفی همراه بود. در ابتدای جلسه، برخی نمایندگان مخالف استیضاح، به رعایت‌نشدن تشریفات اشاره کردند و به همین دلیل، جلسه علنی مجلس به‌مدت نیم‌ساعت تعطیل شد و این احتمال وجود داشت که جلسه استیضاح منتفی شود؛ اما درنهایت، استیضاح برگزار شد.

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با دفاع از روال قانونی این استیضاح، گفت که در جریان اعلام وصول و بررسی استیضاح وزیر، روال قانونی انجام شده است و منتفی‌شدن این استیضاح، تنها با پس‌گرفتن همه امضاها امکان‌پذیر خواهد بود.

بعد از شروع استیضاح، ۱۳ نفر از نمایندگان مخالف ربیعی به انتقاد از عملکرد او پرداختند. علی رستمیان، عضو کمیسیون اجتماعی، «اشک ربیعی برای کارگران» را «شوی تبلیغاتی» خواند.

برخی نمایندگان در این جلسه، ربیعی را به لابی‌گری متهم کردند. ازجمله پس‌از حمایت مسعود پزشکیان از ربیعی، محمدرضا پورابراهیمی، یکی از نمایندگان مجلس، درباره محل کار دختر پزشکیان از او سؤال کرد. ربیعی اما این نماینده را متهم کرد که به‌دنبال انتصاب یکی از طرافیان خود بوده است. مسأله‌ای که به گفته علی لاریجانی  قرار شده است در «هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان» بررسی شود.

اما این تنها مسأله‌ای نبود که نمایندگان خواستار بررسی آن شدند. سخنان ربیعی و مخالفان و موافقان او درباره توصیه‌نامه‌ها برای حضور در جایگاه‌های مدیریتی و دادن رشوه، از دیگر مواردی بود که برخی نمایندگان مجلس با ارائه تذکر، خواستار بررسی آن‌ها در این هیأت شدند.

ربیعی در جلسه استیضاح، کمبود بودجه را یکی از علل اصلی مشکلات برای بازنشستگان دانست و اعلام کرد که هم‌سان‌سازی حقوق بازنشستگان برای دو سال، ۳۰هزار میلیارد تومان بودجه می‌خواهد. او همچنین گفت ظرف ۴ سال، یک‌ونیم میلیون نفر به تعداد بازنشسته‌ها اضافه شده است.

ربیعی در یکی از آخرین مصاحبه‌های خود در مقام وزیر کار، با تأکید بر این‌که تا پایان سال ۱۳۹۷، فشار اقتصادی بر کشور و مردم به‌دلیل تحریم‌های آمریکا بیشتر خواهد شد، پیش‌بینی کرد که در اثر اعمال این تحریم‌های تازه، یک‌میلیون شغل در ایران تعطیل می‌شود.

هفته گذشته، خبرگزاری ایسنا به‌نقل از یک عضو هیأت‌رییسه مجلس، گزارش داده بود که غیر از علی ربیعی، استیضاح دست‌کم سه وزیر دیگر یعنی وزرای اقتصاد، کشور و آموزش‌وپرورش نیز «در حال پی‌گیری است».

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More