شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

۳۰ تن از فعالان حقوق بشری در بیانیه‌ای، قتل علیرضا شیرمحمدعلی را به شدت محکوم کردند

۳۰ تن از فعالان حقوق بشری با انتشار بیانیه‌ای قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه را به شدت محکوم کرده‌اند.

آنها عامل این قتل را مشخصا حکومت جمهوری اسلامی خوانده‌ و هشدار داده‌اند که مسئولیت قتل این زندانی سیاسی نباید تنها به «چند عنصر دون‌پایه فرو کاسته شود.»

به گزارش ایرنا و به نقل از اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی، علیرضا شیرمحمدعلی ۲۰ خردادماه امسال از سوی دو زندانی جرایم خطرناک در زندان فشافویه با ۳۰ ضربه «سرامیک شکسته» به قتل رسید.

این زندانی سیاسی ۲۱ ساله تیرماه ۱۳۹۷ به دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت شد. او در دادگاه بدوی به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «اهانت به رهبری» و «توهین به مقدسات» به ۸ سال زندان محکوم شده بود.

به گفته رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی، «حمله و مجروح کردن علیرضا شیرمحمدعلی زندانی فشافویه در ۹۰ ثانیه رخ داد و مأموران زندان بلافاصله او را به درمانگاه منتقل کردند.»

پیشتر ابراهیم رئیسی، رییس قوه‌قضاییه در گفت‌و‌گوی تلویزیونی با صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، غفلت رخ داده از سوی مسئولان زندان در ارتباط با قتل علیرضا شیرمحمدعلی را تایید کرد و از «برخورد با مسئولین مقصر و برکناری سریع آن‌ها» خبر داد. او همچنین اعلام کرد «ما نیز مدعی خون فرزند این خانواده هستیم.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده‌: «ستاندن جان زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان‌های رژیم جمهوری اسلامی قدمتی به درازای عمر این رژیم فاشیستی دارد و در سال‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است. قوه قضائیه جمهوری اسلامی مستقیم و غیر مستقیم بستر مرگ را برای زندانیان سیاسی عقیدتی فراهم می‌کند.»

این بیانیه از نام‌هایی چون ستار بهشتی، اکبر محمدی، هدی صابر و وحید صیادی نصیری به عنوان زندانیانی یاد کرده که «به دلیل عدم رسیدگی عامدانه از سوی زندان‌بان‌ها و سرکرده‌هایشان» جان خود را از دست داده‌اند.

امضاکنندگان این بیانیه ضمن ابراز «نگرانی شدید» خود نسبت به «شرایط حاکم بر زندانیان سیاسی و عقیدتی» جمهوری اسلامی، از تمام نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی مسؤول در این زمینه و نیز فعالان حقوق بشری، سیاسی و مدنی خواسته‌اند تا «صدای همه زندانیان سیاسی باشند و با حمایت همه جانبه از زندانیان گمنام صدای آنها را به گوش دنیا برسانند و از تلاش برای برملاکردن ماهیت حقیقی این حکومت تباه و ناقض حقوق بشر دست نکشند.»

سینا قنبری، سارو قهرمانی، زهرا کاظمی، کاووس سید امامی از جمله زندانیان سیاسی-عقیدتی هستند که در زندان‌های جمهوری اسلامی به قتل رسیده‌اند.

امضاکنندگان این بیانیه عبارتند از: پوریا ابراهیمی، عبدالرضا احمدی، شکوفه آذر ماسوله، آرش اشایی، شهرام الیاسی، مسعود باباپور، شیما بابایی، احمد باطبی، سیاوش بهمن، رضا بوکانی، شرر تبریزی سپیده پورآقایی، بهروز جاوید تهرانی، سعید درخشندی پدرام رفعتی، اردشیر زارع‌زاده، داریوش زند، سلمان سیما، نگار شاهپری، مریم شریعتمداری، حسام شهسواری کاوه شیرزاد، بهمن صادقی نور، محمد علیجانی نیک‌‌آهنگ کوثر، نادر لطفی، محمد مظفری، هومان موسوی، آرش همپای، محمدرضا یزدان پناه

یک هفته پیش نیز، شماری از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر نیز در بیانیه‌ای از خانواده علیرضا شیرمحمدعلی و تمامی فعالان حقوق بشر خواستند که در زمینه قتل این زندانی سیاسی «سکوت نکنند.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More