شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

۱۵ میلیون دانش‌آموز و معلم در راه مدارس؛ انتخاب میان خطر کرونا و آموزش مجازی ناعادلانه

در حالی که قرار است با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مدارس ایران از روز شنبه باز شود؛ ابهام درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی و چگونگی تعادل میان آموزش حضوری و مجازی عادلانه برای دانش‌آموزان ادامه دارد.

محمد محسن بیگی،‌ مدیرکل دفتر سلامت و امور تندرستی وزارت آموزش و پرورش،‌ می‌گوید حضور در مدارس برای دانش‌آموزانی خواهد بود که از طریق فضای مجازی امکان دریافت پاسخ کامل نداشتند.

بیگی روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا حضور در مدارس را اختیاری دانست و گفت: «دانش‌آموزان به انتخاب خودشان به مدرسه می‌آیند. مدارس استثنایی،‌ شبانه‌روزی و پیش‌دبستانی‌ها استثنا بوده و فعلا باز نخواهند شد.»

با این حال،‌ او اضافه کرد حضور معلمان و کادر اجرایی مدارس برای پاسخگویی به دانش‌آموزان «الزامی» خواهد بود. 

بیگی همچنین گفت دانش‌آموزان و معلمانی که دارای بیماری زمینه‌ای از جمله مشکلات تنفسی،‌ قلبی،‌ عروقی،‌ پیوند اعضا و شیمی‌‌درمانی باشند و همچنین معلمان زن باردار مجاز به حضور در مدرسه نخواهند بود. 

او افزود: «توصیه کردیم دانش‌آموزان هم حتما وسایل بهداشت فردی از جمله ماسک و دستکش را به همراه داشته باشند تا کمتر در معرض آسیب قرار بگیرند.»

با این حال این مقام آموزش و پرورش توضیحی نداد که چگونه حضور افراد ناقل بیماری کرونا در محیط‌های آموزشی کنترل و یا بر رعایت پروتکل‌های پاکسازی و محافظت بهداشتی در مدارس نظارت خواهد شد.

بر اساس آماری که مدیرکل امور اداری و تشکیلات آموزش و پرورش داده در سال تحصیلی جاری از میان بیش از ۸۷۲ هزار نفر پرسنل این وزارتخانه ۶۳ درصد آن،‌ یعنی بیش از ۵۴۹ هزار نفر، را معلمان تشکیل می‌دهند. به نظر می‌رسد اکنون با اجباری شدن حضور کادر اجرایی و معلمان شمار بالایی از این افراد مجبور به حضور در مدارس باشند.

مقام‌های آموزش و پرورش پیشتر تعداد دانش‌آموزان در سال تحصیلی جاری را هم بیش از ۱۴ میلیون و ۴۶۸ هزار نفر عنوان کرده بودند. از این میزان نیز درهای مدارس به روی شمار بالایی از دانش‌آموزان باز خواهد بود. 

این در حالی است که بازگشت دانش‌آموزان به مدارس به نگرانی برخی خانواده‌ها منجر شده است. شماری از کاربران در رسانه‌های اجتماعی گفته‌اند که فرزندان خود را به دلیل نگرانی از شیوع کرونا به مدرسه نخواهند فرستاد.

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، پیشتر تایید کرده بود که مدارس و دانشگاه‌ها یکی از «خطرناک‌ترین محل‌ها برای انتشار این ویروس» است.

 

تردید درباره دسترسی عادلانه به شاد

از سوی دیگر به گفته بیگی،‌ بازگشایی مدارس فقط جهت «رفع اشکال درسی» برای دانش‌آموزانی است که از طریق مجازی امکان دریافت پاسخ کامل را نداشتند.

تاکنون آموزش و پرورش فرایند آموزش مجازی را تنها و به صورت انحصاری از طریق سامانه «شاد» اجرایی کرده است.

پیش از این انتقادها و گزارش‌هایی از عدم بهره‌مندی دانش‌آموزان در خانواده‌های کم‌درآمد و مناطق روستایی به اینترنت و گوشی تلفن‌ همراه هوشمند برای دسترسی به شاد منتشر شده بود.

پیشتر محمدرضا سیفی،‌ مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر،‌ در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان نسبت دسترسی دانش‌آموزان به این سامانه را حدود ۷۰ درصد عنوان کرده بود. 

این به معنای آن است که حدود یک‌سوم دانش‌آموزان کشور،‌ رقمی نزدیک به چهار میلیون نفر، از دسترسی به آموزش مجازی محروم بوده‌اند.

از سوی دیگر برخی خبرگزاری‌ها از جمله رکنا و تسنیم نیز طی هفته‌های گذشته از عدم توان مالی برخی خانواده‌ها در شهرستان‌ها برای خرید گوشی‌های هوشمند و یا عدم کارایی و اثربخشی شبکه شاد گزارش داده بودند.

یک نظرسنجی از سوی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در بهار سال گذشته نشان داده بود که ۳۱ درصد شهروندان دارای تلفن همراه در ایران از گوشی‌های هوشمند استفاده نمی‌کنند. همین امر موجب حضور متراکم خانواده‌ها در بازارهای تلفن همراه در تهران و شهرستان‌ها شد.

در پی آن، خبرگزاری آنا در گزارشی از افزایش قیمت تلفن همراه در بازار به دلیل افزایش تقاضا خبر داد. 

میرحمایت میرزاده،‌ سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، روز ۹ اردیبهشت‌ماه عدم آموزش لازم برای استفاده از این برنامه و همچنین نقض حریم خصوصی معلمان را از دیگر مشکلات این سامانه خوانده و از انحصاری بودن آن انتقاد کرده بود.

اکنون در آستانه بازگشایی مدارس، نگرانی خانواده‌ها درباره سلامت دانش‌آموزان در صورت حضور در مدرسه و یا کارایی سامانه شاد در صورت ماندن آن‌ها در خانه همچنان ادامه دارد.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More