شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

یک نماینده مجلس: هواپیمای اوکراینی برای پرواز سه بار از پدافند هوایی اجازه گرفت

 

ابوالفضل موسوی بیوکی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس، گفت: «مدیران سازمان هواپیمایی در این رابطه اعلام کردند که برج مراقبت برای هر هواپیمایی که از روی زمین بلند می‌شود، در سه مرحله از پدافند هوایی اجازه می‌گیرد و در رابطه با هواپیمای اوکراینی نیز مراحل سه‌گانه مجوز انجام شده بود.»

ابوالفضل موسوی بیوکی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز از برگزاری نشست این کمیسیون با موضوع سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی با حضور وزیر راه و شهرسازی خبر داد و گفت: «اظهارات و گزارش‌های مسئولان سازمان هواپیمایی نشان می دهد که یک فرماندهی واحد برای مدیریت بحران در این حوزه وجود نداشته است، از این رو اگر اتاق عملیات متمرکز و هماهنگ بود، شاید سانحه سقوط هواپیما رخ نمی داد.»

این در حالی است که پیشتر علیرضا رحیمی، عضو هیات رییسه مجلس ایران، ضمن اشاره به جلسه غیرعلنی نمایندگان درباره سرنگونی هواپیمای اوکراین اعلام کرد که حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در این جلسه گفته که مسئولیتی درباره «توقف پروازهای مسافربری» حین حمله نظامی نداشته است.

تعدادی از منابع مطلع در داخل و بیرون از ایران به ایران اینترنشنال گفته‌اند که سپاه پاسداران در شب حمله به پایگاه نظامی آمریکا در عراق پروازهای مسافربری را آگاهانه متوقف نکرد تا از آن به عنوان سپر دفاعی بازدارنده استفاده کند.

اما یک روز پس از حضور حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برخی از این نمایندگان از سپاه پاسداران تشکر کرده‌اند.

علی مطهری، روز دوشنبه ۲۳ دی، در یادداشتی نوشت: «اینکه فرمانده نیروی هوافضای سپاه مسئولیت این حادثه را به عهده گرفت و عذرخواهی کرد قابل تقدیر است.»

او با این حال از نیروهای مسلح انتقاد کرده که «باید سازمان هواپیمایی کشوری و صداوسیما را ملزم می‌کردند که تا زمانی که این حادثه در حال بررسی است اظهارنظر نکنند.»

مطهری نوشت: «مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری با اطلاعات ناقص خود به اظهار نظر پرداختند، در نتیجه بعد از اعلام نظر سپاه، این شبهه در ذهن بسیاری از مردم پیدا شد که حاکمیت می‌خواسته واقعیت را کتمان کند ولی مجبور به بیان واقعیت شده است.»

این نماینده در پایان خواستار معرفی «قاصران و مقصران این حادثه به مردم» شده و اضافه کرد: «چه بهتر که مقصران اصلی از سمت خود استعفا دهند.»

همچنین مصطفی کواکبیان، دیگر نماینده مجلس، توضیحات حسین سلامی درباره حادثه سقوط هواپیما را «التیام‌بخش» خواند و گفت: «بنده معتقدم شرایط منطقه بسیار پیچیده بوده و اقتضا می‌کند که وحدت و انسجام داخلی حفظ شود.» 

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز از حضور عابدزاده، رییس سازمان هواپیمایی کشوری در نشست این کمیسیون خبر داد و گفت: «آقای عابدزاده این حادثه هواپیمایی را دردناک و تاسفبار دانست و اشاره کرد که در این چند روز حجم کار سنگین بوده و همه امور باید مدیریت می‌شد.»

او ادامه داد که قرار است کمیسیون امنیت ملی مجلس روز یکشنبه ۲۹ دی، در جلسه ویژه‌ای این مسئله را با حضور مسئولان تمامی دستگاه‌های مرتبط بررسی کند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More