شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

یک نماینده مجلس، روحانی نزدیک به خامنه‌ای را «لیاخوف زمانه» نامید

پس از آن‌که علیرضا پناهیان در سخنانی شدیداللحن نمایندگان مجلس شورای اسلامی را «جاهل و احمق» خواند و گفت: «آی مجلس شورای اسلامی، آدم باش»، عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده مجلس دهم، این روحانی نزدیک به علی خامنه‌ای را «لیاخوف زمانه» خواند و گفت: «لیاخوف زمانه در لباس روحانیت در راس منبر حسینی می‌نشیند و مجلس را به توپ وقاحت کلامی می‌بندد.»

اشاره حسین‌زاده به لیاخوف، هفتمين فرمانده بريگاد قزاق در دوره محمدعلى‌شاه قاجار، است که فرماندهی به توپ بستن مجلس شورای ملی، سركوب مشروطه و بازگشت استبداد را بر عهده داشت.

این نماینده مجلس به طور ضمنی نسبت به «نفوذی» بودن پناهیان نیز هشدار داد و در توییتی نوشت:«دستگاه نظارتی متوجه هست که رد نفوذ را در جایی جستجو کند که لیاخوف زمانه در لباس روحانیت در راس منبر حسینی می‌نشیند و مجلس را به توپ وقاحت کلامی می‌بندد؟»

حسین‌زاده،نماینده نقده و اشنویه در مجلس دهم، خطاب به «نهادهای نظارتی» تاکید کرد که «بی‌طرفانه ورود کنید و این اهانت به رای ملت را بی‌پاسخ نگذارید» و تاکید کرد که «پناهیان نگرانِ شفافیت، به طرفدارانش بگوید قیمت توهین پراکنی چند» است.

علیرضا پناهیان، پانزدهم شهریور در اعتراض به رد فوریت «طرح شفافیت  آرای نمایندگان»، طی سخنانی در مسجد دانشگاه امام صادق، نمایندگان مخالف این طرح را «جاهل و احمق» خواند و گفت: «آی مجلس شورای اسلامی، آدم باش.»

این روحانی نزدیک به خامنه‌ای با بیان این‌که «چرا اکثریت نمایندگان مجلس رای می‌دهند به این‌که  رای نماینده‌ها نباید شفاف باشد» گفت: «آیا ملت را خوار و بی‌مقدار می‌دانند و بعد هم برخی به‌صورت بسیار جاهلانه و احمقانه‌ای می‌گویند مگر می‌خواهید تفتیش عقائد کنید.»

او خطاب به نمایندگان مجلس گفت: «مگر شما در مجلس به عقاید رای می‌دهید؟ شما بی‌خود می‌کنید بر اساس عقاید رای بدهید، شما باید بر اساس کار کارشناسی رای بدهید نه بر اساس عقاید. ما کاری به عقیده شما نداریم، می‌خواهیم شعور و درک کارشناسی شما را بفهمیم.»

پناهیان البته تاکید کرد که «اگر یک موضوع امنیتی مطرح بود، طبیعتا باید پنهان باشد»، اما گفت که در  دیگر رای گیری‌های مجلس باید مشخص باشد که هر نماینده به چه طرح یا لایحه‌ای رای داده است. او خطاب به مجلس و نمایندگان، گفت: «چه کسی به شما حق داده که شفاف رای ندهید و شفاف رای‌دادن را تفتیش عقاید بدانید» و «بگویید چه چیزی را دارید از ملت پنهان می‌کنید.»

او همچنین گفت «مردهایی که در مجلس هستند و نامرد نیستند، تا وقتی رای‌ها شفاف نشده، در هر رای‌گیری مجلس، رای خودشان را صریحا اعلام کنند.»

سخنان پناهیان به «طرح شفافیت آرای نمایندگان» اشاره دارد که اولین بار در مرداد ۱۳۹۷ با امضای ۲۹ تن از نمایندگان به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد و طی یک‌سال گذشته چندبار در مجلس مطرح شده اما هربار از جمله مجلس شورای اسلامی در جلسه چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ نمایندگان با «فوریت» آن مخالفت کردند و به این ترتیب این طرح به صورت عادی در مجلس بررسی می‌شود.

محتوای «طرح شفافیت آرای نمایندگان» افزودن دو تبصره به ماده ۱۱۹ قانون آیین نامه داخلی مجلس است. در ماده ۱۱۹ آیین‌نامه داخلی مجلس تاکید شده است که «کلیه انتخاباتی که در مجلس و کمیسیون‌ها و شعب به عمل می‌آید، به استثنای انتخاب رییس مجلس و اعضای حقوقدان شورای نگهبان که با «اکثریت مطلق» است در سایر موارد «با رای اکثریت نسبی است و در صورت تساوی آرا، به تعداد مورد نیاز از منتخبین به حکم قرعه تعیین می‌شود» و «اسامی کلیه نامزدها با تعداد آرا ‌آنان از سوی رییس جلسه اعلام می‌شود.»

براساس «طرح شفافیت آرای نمایندگان» اما هیات رییسه مجلس شورای اسلامی موظف خواهد شد تا اسامی نمایندگان مخالف، موافق و ممتنع و نمایندگی که در رای گیری شرکت نکرده‌اند و همچنین نوع «رای گیری» در صحن مجلس را به استثنای موارد محرمانه، بلافاصله به همراه مشروح مذاکرات صحن مجلس در «روزنامه رسمی» منتشر کند.

علاوه بر حسین‌زاده، شمار دیگری از نمایندگان از دو جناح سیاسی به سخنان پناهیان علیه مجلس اعتراض کرده‌اند. اسدالله عباسی عضو هیات رییسه مجلس و از فراکسیون اصولگرایان ولایی، فراکسیون جناح اصولگرا، با بیان این‌که «فرد توهین کننده به مجلس شورای اسلامی، با مفهوم «فوریت» آشنا نیست»، گفت که سخنان علیرضا پناهیان نشان دهنده «بی‌اطلاعی» او از آیین نامه داخلی مجلس و قانون اساسی است چون نمایندگان با اصل طرح .شفافیت مخالفت نکردند بلکه به «فوریت» آن رای ندادند.

عباسی تاکید کرد: « برخی دوست دارند در مجلس درگیری و تنش باشد»، گفت: «مجلس در بحث مهم و استراتژی نظام که برگرفته از حاکمیت نظام بوده به یکپارچگی مشهود است، مثل موضع گیری علیه رفتارهای آمریکا یا تحریم سپاه پاسداران.»

یحیی کمالی‌پور، یکی دیگر از نمایندگان مجلس، نیز با تاکید بر این‌که «با سخنران هتاک قطعا باید برخورد شود»، گفت: «طرح اظهارات کنایه آمیز و تخریب یک رکن نظام امری محکوم بوده و باید در مراجع ذیصلاح قضایی رسیدگی شود.»

او گفت که «نمایندگان در تصمیم گیری‌ها آزاد هستند و ذات عملکرد قوه مقننه طبق چنین اقتضا دارد، از این رو قرار نیست منتخبان ملت برای هر تصمیمشان به افراد این چنینی پاسخ دهند.»

محمدجواد ابطحی، که خود از نمایندگان جناح اصولگرا و از موافقان طرح شفافیت آرای نمایندگان است، روز یک‌شنبه گفت: «سخنان علیرضا پناهیان درباره عدم تصویب دوفوریت طرح شفافیت آرا، دور از اعتدال بود و با او با توجه به سابقه منبری قطعا باید از  نمایندگان عذرخواهی کند.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More