شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.
واکنش‌ها به افزایش تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای ایران

چین خواستار رفع تحریم‌های ایران؛ اسرائیل به دنبال لغو برجام

اسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، در واکنش به گزارش آژانس تازه بین‌المللی انرژی اتمی درباره نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران، از سه کشور اروپایی امضاکننده برجام خواست با تحریم‌های آمریکا همراه شوند. 

او روز دوشنبه ۱۸ شهریور ماه گفت: «تاریخ به ما بارها و بارها آموخته که تسلیم در برابر ستمگران به خشونت منجر می‌شود، نه صلح.»

کاتز در ادامه افزود: «دنیا باید متحد شده جلوی تلاش ایران را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای و حمایت از تروریسم منطقه‌ای و جهانی بگیرد.» 

این دیپلمات ارشد اسرائیلی از دولت‌های فرانسه، بریتانیا و آلمان خواست برای لغو برجام تلاش کرده و با آمریکا در تحریم ایران همراه شوند.

این در حالی است که فرانسه می‌کوشد یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای جبران خسارت ناشی از عدم فروش نفت ایران برای این کشور ایجاد کند.

ساعاتی قبل از اظهارات کاتز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد ایران اقدام به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته برای غنی‌سازی اورانیوم کرده است. 

 

 چین: آمریکا تحریم و فشار بر ایران را کنار بگذارد

هوآ چون‌یینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، آمریکا را مسئول تنش‌های به‌جودآمده بر سر برنامه‌ هسته‌ای ایران دانست و از دیگر طرف‌های امضاکننده برجام خواست به این توافق پایبند بمانند.

هوآ روز دوشنبه گفت: «آمریکا باید روش‌های غلط مانند تحریم‌های یکجانبه و فشار حداکثری بر ایران را کنار بگذارد.» 

دولت دونالد ترامپ پس از خروج یکجانبه از برجام در سال گذشته، تحریم‌های شدید نفتی و بانکی را علیه ایران اعمال کرد. 

چین یکی از مشتریان اصلی نفت خام ایران است که در پی اعمال تحریم‌ها برای خرید نفت از این کشور با محدودیت مواجه شده است.

هوآ از دیگر اعضای برجام – فرانسه، بریتانیا، آلمان و روسیه – خواست به تعهدات خود در چارچوب این پیمان متعهد بمانند. 

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ایران به سبب تحریم‌های آمریکا و عدم بهره‌مندی از منافع برجام در قبال پذیرش برخی محدودیت‌ها در برنامه هسته‌ای خود، نصب سانتریفیوژهای پیشرفته را آغاز کرده است. 

مقام‌های ایرانی می‌گویند در صورتی که کشورهای اروپایی فروش نفت این کشور را تسهیل کنند مجددا به همه  محدودیت‌های برجامی پایبند خواهد شد. نفت منبع اصلی درآمد ایران است.

در همین حال، دن برییت، معاون وزیر انرژی آمریکا، نسبت به تداوم فروش نفت ایران به چین با وجود تحریم‌ها ابراز نگرانی کرد.

او در حاشیه یک کنفرانس انرژی در امارات متحده عربی گفت: «ما نسبت به خرید‌هایی که چینی‌ها، خصوصا دولت، کرده است، بسیار نگرانیم.»

برییت افزود مقام‌های آمریکایی موضوع را با دولت چین در میان خواهند گذاشت. 

تحریم‌های نفتی آمریکا از آبان سال گذشته اعمال شد، با این حال تعدادی از مشتریان نفت ایران از جمله چین تا خرداد امسال نیز اجازه خرید نفت به میزان محدود را از ایران داشتند.

اما از آن به بعد هرگونه خرید نفت از ایران مشمول تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا شد. واشینگتن گفته است به دنبال صفر کردن فروش نفت ایران با هدف تغییر در سیاست‌های جمهوری اسلامی

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More