شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

چرا جمعیت امام علی هدف حملات تندروها قرار گرفته است؟

«جمعیت امام علی»، یکی از مهم‌ترین نهادهای غیردولتی است که در هفته‌های اخیر در مناطق سیل‌زده، به‌ویژه استان‌های لرستان و خوزستان به امدادرسانی و توزیع کمک‌های مردمی مشغول بوده است.

در همین حال، برخی از رسانه‌های اصولگرا و کاربران حامی جمهوری اسلامی در توییتر، اعضای جمعیت امام علی را متهم کرده‌اند که فعالیت‌های مشکوکی دارند و در حال ترویج بدبینی و بی‌اعتمادی بین مردم سیل‌زده هستند.

جمعیت امام علی که سال ۱۳۷۹ تاسیس شده است، یکی از مشهورترین نهادهای فعال در حوزه خدمات اجتماعی و امدادرسانی به اقشار ضعیف و آسیب‌دیده است. این جمعیت روز ۲۲ فروردین‌ماه امسال در واکنش به این اتهام، در اطلاعیه‌ای نوشت این اتهام‌‌زنی‌ها، «حملات ناجوانمردانه و سازماندهی‌شده» است و «راهی جز پیگیری قضایی» اتهامات ندارد.

این جمعیت طرح اتهاماتی چون «وابستگی به جریان‌های خارج از کشور» و «ترویج بهائیت و همجنسگرایی» را در راستای «انحراف افکار عمومی» برشمرد.

اوج‌گیری این اتهامات علیه جمعیت امام علی به انتشار فیلمی در فضای مجازی برمی‌گردد که روایت‌گر وضعیت بد سیل‌زدگان در شهرستان معمولان استان لرستان بود. پس از انتشار این فیلم، حساب کاربری «اسرائیل به فارسی» اقدام به بازنشر آن کرد و برخی کاربران با استناد به این اقدام، توییت‌هایی درباره رابطه جمعیت امام علی و اسرائیل منتشر کردند.

سایت مشرق نیوز هم در گزارشی کوتاه نوشت این فیلم «خوراک وزارت خارجه اسرائیل و رسانه‌های صهیونیستی شد».

این جمعیت اما اعلام کرده است که محتوای فیلم مذکور «هیچ ربطی به این جمعیت ندارد» و افرادی که از طرف جمعیت در منطقه سیل‌زده معمولان در استان لرستان بوده‌‌اند، نقشی در تهیه این فیلم نداشته‌اند.

مشکلات رسانه‌های تندرو با جمعیت امام علی به سیل ربطی ندارد. روزنامه کیهان  روز یکشنبه در گزارشی، این تشکیلات را «ضدانقلاب و هتاک» به آیت‌الله خمینی توصیف کرد و نوشت این جمعیت با الگوگیری از «جریان استعماری میسیونری»، به «تحریف تاریخ اسلام، بدعت‌گذاری در مناسک دینی و نشر افکار التقاطی» مشغول است.

کیهان همچنین نوشت که این جمعیت با «حمایت ویژه رسانه‌های بیگانه و ارتباط با برخی مجامع جهانی»، در قالب گروه‌های امدادی، به «یارگیری» از «طبقات مستضعف» می‌پردازد.

روزنامه کیهان در چهار سال گذشته بارها اتهاماتی علیه این جمعیت منتشر کرده است. حسن شایان‌فر، عضو شورای سردبیری کیهان که آبان سال ۱۳۹۵ درگذشت، از جمله روزنامه‌نگاران تندرویی بود که به طور مداوم علیه این جمعیت مطلب می‌نوشت.

 

روزنامه کیهان ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ نیز در گزارشی این تشکیلات را «منحرف» خواند و نوشت «شارمین میمندی‌نژاد»، موسس این جمعیت مدعیست روح علی بن ابی‌طالب امام اول شیعیان در «کالبد او حلول کرده است».

میمندی‌نژاد در جوابیه‌ای که اول تیرماه ۱۳۹۶ منتشر کرد، ضمن رد اتهامات کیهان نوشت نسبت‌های این روزنامه، «عناوین مجرمانه» و مصداق «توهین، افترا و نشر اکاذیب» است. روزنامه کیهان در واکنش به این جوابیه از موسس جمعیت امام علی خواست که به دادگاه شکایت کند و اسنادش را ارائه دهد.

کیهان همان روز در گزارشی دیگر، جمعیت امام علی را متهم به همکاری با باقر و سیامک نمازی کرد و گفت هدف «فعالیت‌های به ظاهر خیریه و عام‌المنفعه»، « دستیابی به تغییرات سیاسی از رهگذر تاثیرگذاری بر طبقه‌های مستضعف و کسب مرجعیت نظری در میان جوانان و دانشجویان است».

سیامک نمازی تابستان سال ۱۳۹۴ در تهران بازداشت شد. اسفند همان سال، وقتی باقر نمازی، پدر سیامک، به تهران رفت تا با فرزندش دیدار کند، از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد. این دو نفر به اتهام جاسوسی برای آمریکا، به ده سال زندان محکوم شده‌اند.

در دومین هدف‌گذاری علیه جمعیت امام علی، ششم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷، شماره تلفن‌ها و ایمیل‌‌های بیست نفر از اعضای این جمعیت هک شد.

در این حمله سایبری سازماندهی‌شده، هکرها از طریق «شنود» و دسترسی به «ساختار پیامکی» داخل ایران، موفق به هک شماره تلفن‌ها و ایمیل‌ها شده بودند. جمعیت امام علی در گزارشی که در‌باره این حمله سایبری منتشر کرده بود، از وزارت ارتباطات خواست پیگیری‌های لازم را انجام دهد ولی به نظر نمی‌رسد که زور این وزارتخانه به هکرها رسیده باشد.

با وجود اتهامات گسترده و پیگیرانه روزنامه کیهان علیه جمعیت امام علی، این نهاد غیردولتی مردمی کماکان از پیامدهای این پرونده‌سازی جان سالم به در برده است.

حملات گسترده‌ای که در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی به ویژه توییتر علیه جمعیت امام علی را می‌توان گام سوم هجوم به این جمعیت و تلاشی برای تمام کردن کاری دانست که روزنامه کیهان بیش از چهار سال است آن را دنبال می‌کند: تعطیلی و حذف جمعیت امام علی.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More