شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

وزارت کشور دولت روحانی خواستار انحلال قضایی خیریه «امام علی» شد

جمعیت خیریه «امام علی» اعلام کرد وزارت کشور دولت حسن روحانی درخواست انحلال این تشکل را به دستگاه قضایی ارائه داده است.

کانال تلگرام این تشکل خیریه دانشجویی روز یکشنبه سوم اسفندماه نوشت: «بر اساس ابلاغیه واصله،‌ وزارت کشور دادخواست انحلال جمعیت امام علی را در مرجع قضایی مطرح کرده که موعد رسیدگی آن ۱۲ اسفندماه سال جاری تعیین شده است.»

در ادامه این گزارش اشاره شده که در حال حاضر تمام مراکز و پروژه‌های این جمعیت همچنان فعال و برقرار است.

پیش از این برخوردها با جمعیت خیریه «امام علی» و مدیران آن با بازداشت شارمین میمندی‌نژاد، موسس، و دو عضو دیگر آن با شکایت «قرارگاه ثارالله» سپاه پاسداران طی تیرماه سال جاری به اوج خود رسیده بود.

این بازداشت‌ها یک روز بعد از انتصاب حسین نجات، فرمانده نظامی مورد اعتماد علی خامنه‌ای، به ریاست قرارگاه ثارالله انجام شد. نجات پیشتر نسبت به «مدل جدید براندازی» هشدار داده و گفته بود که دشمنان قصد دارند جمهوری اسلامی را به دست «طبقات فرودست و حاشیه‌نشین» براندازی کنند.

بازداشت موسس این تشکل با انتقاد فعالان مدنی و همچنین کارزار توییتری گسترده برای درخواست آزادی‌اش مواجه شد.

وبسایت مشرق‌نیوز، نزدیک به سپاه پاسداران، در تیرماه طی گزارشی این تشکل را به «شبکه‌سازی» و «نفوذ در اقشار مستضعف جامعه» متهم کرده بود.

 

انتقاد از سرکوب اعتراضات آبان‌ماه

 

این جمعیت خیریه که در حوزه کمک به اقشار و گروه‌های محروم فعالیت دارد، سال گذشته و در پی اعتراضات سراسری آبان‌ماه بیانیه‌ای صادر و از سرکوب معترضان انتقاد کرد.

در این بیانیه اشاره شد:‌ «...زخم‌های ریشه‌دار با یاغی خواندن،‌ اغتشاشگر نامیدن و دست‌نشانده خطاب قرار دادن معترضان بی‌نان قابل ترمیم نیست.»

بر اساس گزارش وزارت اطلاعات به کمیسیون امنیت ملی مجلس،  عمده معترضان و افراد بازداشت‌شده اعتراضات سراسری آبان‌ماه از «طبقه محروم و کم‌درآمد» بوده‌اند.



سابقه جمعیت «امام علی»

 

جمعیت امداد دانشجویی مردمی «امام علی» یک سازمان غیردولتی و مستقل دانشجویی است که در سال ۱۳۷۸ تاسیس شد. 

بیشتر اعضای مددکار این جمعیت دانشجویان هستند و گزارش‌ها حاکی از عضویت حدود ۱۰ هزار داوطلب در آن است. جمعیت «امام علی» موفق شد در سال ۲۰۱۰ میلادی به عضویت شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در آید.

حوزه فعالیت اصلی این تشکل معضلات و آسیب‌های اجتماعی است. در منشور اخلاقی آن نیز به «حقوق بشر،‌ برابری،‌ صلح و آزادی ادیان» اشاره شده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More