شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

واکنش ایران به اجرای تحریم‌های آمریکا علیه دولت اسد:همکاری اقتصادی با سوریه را تقویت می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه دولت بشار اسد، گفت که «همانند گذشته به همکاری‌های اقتصادی خود با دولت سوریه ادامه می‌دهیم و به‌رغم این تحریم‌ها، روابط اقتصادی خود را با سوریه تقویت خواهیم کرد.»

آمریکا روز چهارشنبه ۲۸ خرداد اعلام کرد که ۳۹ شخص و نهاد در سوریه از جمله بشار اسد و همسرش اسما اسد را تحریم کرده است.هدف از این تحریم‌ها قطع درآمد دولت اسد برای کشاندن او سر میز مذاکره به رهبری سازمان ملل متحد عنوان شده است.

قانون قیصر که در ماه پایانی سال گذشته به تصویب رسید و اکنون به اجرا گذاشته شده است به آمریکا امکان می‌دهد تا مقامات ارشد دولت اسد، رهبران نظامی سوریه و افرادی که در جنایات جنگی هشت ساله دست داشتند و همچنین روسیه و ایران را به‌ دلیل انجام جنایات جنگی گذشته و فعلی در سوریه مورد تحریم قرار دهد.

یک روز قبل از از اعلام تحریم‌های گسترده ایالات متحده علیه دولت بشار اسد نیز وزیر امور خارجه جهمری اسلامی در روز سه‌شنبه ۲۷ خرداد بعد از ورود به مسکو از ارتقا همکاری با سوریه خبر داده بود. محمدجواد ظریف گفت که «ما روابط اقتصادی قدرتمندی با سوریه داریم. این کشور یک خط اعتباری در ایران دارد و روابطمان را برای توسعه اوضاع اقتصادی در سوریه ارتقا می‌دهیم.»

عباس موسوی روز پنج‌شنبه ۲۹ خرداد ماه گفت که  «جمهوری اسلامی ایران وضع و اجرایی شدن قانون تحریمی قیصر علیه سوریه را اقدامی خلاف قوانین بین المللی و مبانی انسانی دانسته و آن را محکوم کرد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی افزود: «در شرایطی که جهان درگیر همه گیری کرونا است، اعمال این قبیل تحریم‌های غیرانسانی، تنها رنج و آلام مردم سوریه را تشدید خواهد کرد.»

موسوی گفت که جمهوری اسلامی ایران «هیچ گونه اعتباری برای این قبیل تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه که از روی قلدر مابی وضع و اجرا می شود، قائل نبوده و آنها را تروریسم اقتصادی علیه مردم عادی سوریه و در مسیر تداوم تلاش‌های آمریکا برای بی‌ثبات کردن آن کشور قلمداد می‌کند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این تحریم‌ها گفت که ما همانند گذشته به همکاری‌های اقتصادی خود با دولت سوریه ادامه خواهیم داد و به‌رغم این تحریم ها، روابط اقتصادی خود را با سوریه تقویت خواهیم کرد.

پیشتر آدام کینزینگر عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان به واشنگتن پست گفته بود که قانون قیصر علاوه بر اجرای عدالت برای قربانیان، اهرم لازم برای یافتن راه حل سیاسی برای جنگ سوریه را به آمریکا می‌دهد  و یکی از اهداف تصویب آن بالا بردن هزینه مشارکت مستقیم ایران و روسیه در جنگ سوریه و حمایت از بشار اسد است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده «تحریم‌های بسیار بیشتری» علیه دولت بشار اسد در سوریه پیش‌بینی می‌کند و تا زمانی که اسد به جنگ «بیهوده و بی‌رحمانه» علیه مردم سوریه پایان ندهد، تحریم‌ها متوقف نمی‌شوند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More