شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

فراکسیون امید مجلس از توضیحات ظریف قانع شد

 

محمدجواد ظریف، وزیر امور‌خارجه ایران، صبح روز یکشنبه، ۱۱ آذر‌ماه، در فراکسیون امید مجلس حاضر شد تا درباره مساله استیضاحش در مجلس و همچنین نظر وزارت امورخارجه درباره کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) و تغییرات رخ‌داده در آن، صحبت کند.

در این جلسه، اعضای هیات رییسه فراکسیون امید مجلس و کمیته‌های سیاسی و اقتصادی این فراکسیون حضور داشتند.

عبدالکریم حسین‌زاده، از اعضای هیات رییسه فراکسیون امید، به ایسنا گفت مساله استیضاح ظریف «سیاسی» است و «پیش از این که در حوزه اختیارات وزیر امور‌خارجه باشد رنگ و بوی سیاسی» به خود گرفته،‌ به همین دلیل «کلیت فراکسیون از ایشان حمایت می‌کنند».

حسین‌زاده در ادامه افزود که تصمیم‌گیری رسمی فراکسیون امید درباره استیضاح ظریف پس از جلسه روز یکشنبه وزیر امور‌خارجه با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس انجام می‌شود.

جلال میرزایی، از دیگر نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس، هم در گفت‌و‌گو با ایرنا اعلام کرد که ظریف در این جلسه پیرامون صحبت‌های خود درباره وجود پولشویی در ایران صحبت‌هایی کرد که «برای اعضای این فراکسیون قانع‌کننده بود». به‌گفته میرزایی، در این جلسه علاوه بر استیضاح ظریف،‌ درباره سیاست‌های مد‌نظر وزارت امور‌خارجه در‌خصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، موضوع عراق، وضعیت آینده یمن و بحران سوریه هم صحبت شد.

محمدجواد ظریف چند هفته پیش در مصاحبه‌ای گفته بود پولشویی در ایران ابعاد گسترده‌ای پیدا کرده و اشاره کرده بود که برخی سازمان‌ها و نهادها هم در آن نقش دارند. این سخنان ظریف با انتقادهای زیادی، به‌خصوص از سوی نیروهای اصولگرا، مواجه شد، و به همین دلیل برخی نمایندگان طرح استیضاح او را در مجلس مطرح کرده‌اند.

قوه‌ قضاییه هم پیش از این در نامه‌ای به ظریف از او خواسته بود مدارک خود را در این زمینه به این نهاد ارائه کند. هفته گذشته، دادستان کل کشور اعلام کرد ظریف به این نامه پاسخ داده، اما سندی ارائه نکرده است.

نامه استیضاح ظریف از سوی ۲۴ نماینده مجلس، که عمدتا اصولگرا هستند، با تمرکز بر یازده محور امضا شده است. این نمایندگان، علاوه بر صحبت‌های ظریف درباره پولشویی، موارد دیگری چون بی‌توجهی به اقتصاد در دیپلماسی، استفاده از برخی سفیران ناکارآمد، به‌کارگیری افراد نامطمئن در مذاکرات حساس و مهم، تهدید بنیه دفاعی کشور و از بین رفتن توانایی آن را از جمله دلایل خود برای استیضاح ظریف برشمرده‌اند.

قرار است ظریف روز یکشنبه ۱۱ آذرماه در فراکسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حاضر شود تا درباره استیضاح او بحث، و سپس، نتیجه به صحن علنی مجلس ارائه شود.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More