شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

عادل الجبیر: با ایران گفت‌وگو نمی‌کنیم

عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی، در مصاحبه با روزنامه لیبراسیون فرانسه، با تاکید مجدد بر دست داشتن تهران در حمله اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو، گفت‌وگو با مقام‌های ایران را رد کرد.

او در این مصاحبه گفت: «متحدان اروپایی ما به خوبی می‌دانند که مهم‌ترین موضوع جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و توقف توسعه موشک‌های بالستیک است. در این زمینه هیچ اختلاف نظری وجود ندارد. سوال اینجاست که راه دستیابی به این هدف چیست؛ مذاکره یا اعمال فشار؟ موضوع بحث ما با اروپا همین است. به باور ما، فشار حداکثری تنها راه است.»

جبیر با یادآوری حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در شهریورماه سال جاری، آن را اقدامی علیه تمام جهان دانست. 

به دنبال این حمله، ایالات متحده آمریکا نیرو و تجهیزات بیشتری به عربستان سعودی فرستاد. 

این مقام سعودی با تاکید بر تلاش مشترک ریاض و متحدانش برای افزایش توان دفاعی این کشور و جلوگیری از حملات احتمالی در آینده، گفت عربستان سعودی از تمام کشورهای «دوست» تقاضای حمایت دارد.

او در پاسخ به پرسش خبرنگار لیبراسیون در ارتباط با میانجی‌گری فرانسه برای مذاکره آمریکا و ایران، گفت: «ما معتقدیم مماشات در مقابل ایران موثر نخواهد بود. مهم عملکرد کشورهاست، نه حرف آن‎ها. اعضای دولت ایران فقط حرف می‌زنند، اما قدرتی ندارند. کسانی که قدرت واقعی در دستشان است، مثل سپاه پاسداران، نمی‌خواهند مذاکره کنند.»

در بخش دیگری از این مصاحبه، جبیر در رابطه با موضوع تغییر رژیم در ایران گفت: «موضوع بحث ما تغییر رژیم نیست؛ این به مردم ایران مربوط است. ما خواستار تغییر رفتار رژیم هستیم. ایران باید به مثابه یک دولت عادی رفتار کند.»

پیش‌تر، عمران خان نخست‌وزیر پاکستان که ۲۱ مهرماه به تهران سفر کرده بود، گفته بود که این کشور ابتکارعملی برای تنش‌زدایی از روابط تهران و ریاض داشته و قصد دارد طرح خود را در سفر آتی‌اش به ریاض با مقام‌های سعودی در میان بگذارد.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، هم گفته بود تهران آماده است «با یا بدون میانجی» با عربستان سعودی گفت‌وگو کند.

روز شنبه ۲۳ شهریورماه، تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی، در استان‌های بقیق و خریص هدف حمله قرار گرفت. شبه‌نظامیان حوثی یمن که مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، مسئولیت این حملات را پذیرفتند، اما مقام‌های آمریکا و عربستان سعودی، ایران را مسئول این حملات می‌دانند .تهران دست داشتن در این حملات را رد کرده است و ‌آن را  اتهامی «بی‌ربط و بی‌اساس» خوانده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More