شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

طوفان شن در سیستان و بلوچستان؛ صدها مصدوم و تعطیلی اداره‌ها

با ادامه طوفان شن در شهرستان‌های زابل، ‌زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در شمال استان سیستان و بلوچستان مقام‌های این منطقه از مصدومیت صدها نفر از مردم و تعطیلی اداره‌ها خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبدالرحمن شهنوازی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان،‌ روز چهارشنبه ۲۳ مردادماه از روانه شدن بیشتر از ۲۶۴ نفر از مردم به مراکز درمانی خبر داده است. از این میان،‌ ۲۶ نفر از مردم در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.

او پیشتر نیز از مراجعه ۴۶۵ نفر از مردم به بیمارستان‌ها خبر داده بود.

این طوفان از روز شنبه ۱۹ مردادماه شروع شده و همزمان با تشدید بادها در روزهای گذشته همچنان ادامه دارد.

به گزارش بعضی رسانه‌ها، این طوفان موجب ایجاد عوارض تنفسی،‌ چشمی و قلبی برای بسیاری از مردم شده است. هواشناسی این استان با هشدار نسبت به تشدید ریزگردها با شدت گرفتن باد، از مردم خواسته از منزل خود خارج نشوند.

در همین رابطه،‌ مدیرکل مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از توزیع ۲۰ هزار ماسک بین مردم خبر داده و گفته است که ادارات خدمات‌رسان برای رسیدگی به وضعیت مردم همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

سایر اداره‌های پنج شهرستان تحت تاثیر این طوفان تعطیل اعلام شده‌اند.  

 

خشکسالی و هشدار کارشناسان درباره طوفان ریزگردها

در سال‌های گذشته کارشناسان با هشدار نسبت به فرسایش پوشش گیاهی در این منطقه از کشور نسبت به عواقب آن از جمله ریزگردها هشدار داده بودند.

به گزارش وبسایت انتخاب، عیسی ابراهیم‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، در شهریورماه سال ۱۳۹۵ گفته بود: «در این منطقه گاهی اوقات شدت وزش باد به حدی است که در فاصله چند ساعت زمین‌های زراعتی و باغ‌ها از شن و ماسه انباشته یا به سطحی صاف تبدیل می‌شوند.»

پراکندگی ریزگردها در هوای شهرهای این استان معمولا تحت تاثیر بادهای موسوم به « بادهای۱۲۰ روزه»، که از اواخر اردیبهشت‌ماه تا پایان شهریور‌ماه می‌وزند، افزایش می‌یابد.

ایران در سال‌های اخیر با تشدید بحران آب و تخریب محیط زیست،‌ با مساله افزایش ریزگردها در مناطق مختلف کشور مواجه شده و در این‌باره رایزنی‌هایی را با کشورهای همسایه شرقی و غربی خود انجام داده است.

خبرگزاری ایسنا در همین مورد در مردادماه سال ۱۳۹۷ از عدم دریافت حق‌آبه ایران و خشک شدن تالاب هامون به عنوان دو عامل تبدیل شدن سیستان و بلوچستان به «کانون گردوغبارها» خبر داده بود.

احمد قرائی، عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان، با اشاره به نقشه ریزگردها به ایسنا گفته بود: «این ریزگردها از شهر هرات در افغانستان که بالادست هامون صابوری است، شروع می‌شود و به سمت هامون صابوری و جنوب سیستان ادامه دارد و با کانون‌های برخواست ریزگرد سیستان یکپارچه می‌شود.»

این استاد دانشگاه از فرصت‌سوزی در دیپلماسی و مدیریت مساله هامون در ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر انتقاد کرده بود.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More